Професионални серии за коса - Тема 164

• 51 308
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Ланкър, планините Овнерог
С копринена калъфка съм от отдавна, вода пия по много заради здравословни причини, чак ми е фикс идея. До 2л/ден ги броя, всичко отгоре е добре дошло. С климатик сме, не на ТЕЦ, но това също е от години, пък не помня кога за последно съм била облак в косата.

# 571
BadGetaway, aз миналия месец си съсипах косата точно с безамонячна боя, уж за по-щадяща, че от премиващ шампоан против косопад сякаш ми падна по-бързо иначе чудната амонячна goldwell topchic и ми изсъхна и без това сухата коса. И дори не я изсветлявах, а все в ниво 6-7 боядисвах. Какви ли не дивотии не пробвах маски и т.н., всичко се оправи като си сложих пак topchic боята и взех по-щадящ шампоан против косопад. Но дори с него безамонячна не се задържа на моята глава повече от 4 измивания.
Та, ако искаш да остане боя по дължините бих препоръчала някаква подобна амонячна (чувала съм и wella и шварцкоф, че са хубави и трайни, но не съм пробвала лично) със слаб оксидант, 3% макс, и се стои 10-20 мин виж упътването на боята. И хубав непремиващ шампоан.

Скрит текст:
Здравейте,не съм сигурна дали е подходящата тема,но ще се пробвам.
Обезцветих си косата,по глупавия начин с обезцветил,после боя,после още една.
Не ми се коментира състоянието на косата,общо взето ми е ясно с кои продукти да я поддържам да изглежда добре,докато израсте,защото нищо нама да я спаси вече освен ножицата.
В момента съм като морков,точно такова оранжево,как го докарах не знам,искам да  я потъмня на ниво 6,общо взето това ще е близо до естествения ми.
На всякъде при избора на оксидант пишат колко % е подходящо за изсветляване,но никъде за драстично потъмняване.
Има ли значение,6% ще свърши ли работа или трябва да е 9%?
Не искам да я горя още повече с по-висок процент,но искам и да оправя до някъде мазалото,което сътворих.
Благодаря предварително за всеки отговор.

# 572
Здравейте! Честита Нова Година на всички.
От къде мога си поръчам тестери на шампоани, маски и балсами ,но от тези малките хартиените. Не искам травел сетове тъй като ми заемат място в багажа. Едно време маската макадамия я имаше в такъв размер, но гледам вече я няма.
В Нотино могат да се комбинират 5 мостри в кутия, в някои от готовите им кутии също има продукти за коса:

https://www.notino.bg/discovery-box/
https://www.notino.bg/beauty-box/

В makeup също има подобни кутии:

https://makeup.bg/news/8188/

# 573
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако не държите на марка, Massil имат такива.

# 574
Много ви благодаря за бързия отговор.  Поръчах си страхотна кутия от Нотино с мостри по избор. 😙

# 575
BadGetaway  6% е добър избор но, имай предвид,че  блондираната коса поема много пигменти и се насища лесно.
Моят съвет е,вземи поне един тон по-светла боя,за да не станеш по-тъмна от колкото желаеш.

Гита,за мен косата е прехидратирана.
Шампоанът няма нищо общо с наелектризирането.
Измий с протеинова серия и после сложи някакъв "дебел" финиш,не спрей или масло

# 576
Jazzsoul, идея нямам с каква боя сте се мазали, написала съм каква конкретно безамонячна боя да се използва, не просто някаква безамонячна. Тези две бои доказано възстановяват косата.

# 577
Последния път намазах Lakme. През годините съм ползвала Lakme и Oway пo около 2 години всяка.

# 578
Гледам Кокосолис са пуснали сега и серума за растеж и маска за коса. Някой доволен ли е от тях? Ако са в комбинация дали ще има добър ефект?

# 579
Здравейте колебая се м/у два крема за коса

# 580
Гледам Кокосолис са пуснали сега и серума за растеж и маска за коса. Някой доволен ли е от тях? Ако са в комбинация дали ще има добър ефект?

Аз съм споделяла и преди в темите тук, че от Кокосолис спрея за растеж не видях ефект, освен, че мирише хубаво. Иначе не ми омазняваше или нещо такова косата. Просто нулев ефект. Но аз съм с много суха коса. Приятелка с мазни корени се оплакваше, че още повече ѝ омазнява. И тя не видя ефект. Като цяло, не ме блазнят нещата им за коса хич, иначе виж, маслата им за тяло ми харесват много и според мен там им е силата на този бранд. А по темата - серум за растеж препоръчвам с 2 ръце на Калиначи. Сега ползвам този за растеж на Лалга, но не мога да кажа още дали има ефект. Много искам да си купя и на Grow gorgeous прословутия серум, но не мога да го намеря засега от "лесно място", че не ми се занимава с доставчици от други държави.

# 581
  • София
Здравейте и Честита нова година!

Аз си ви чета, но до сега не съм се включвала.... Сега, обаче, имам нужда от съдействие и насоки, защото съм в голямо чудене как да продължа да се грижа за косата си. Тя е с фин косъм, висока порьозост, чуплива, тъмно руса, доста оредя последната половин година, безжизнена и леко хвърчаща, но не е в окаяно състояние. Не я бях боядисвала от доста години, но заради увеличилите се бели коси по слепоочията импулсивно си купих боя от ДМ и на 31.12 се боядисах сама... с безамонячна боя за коса L'OREAL PARIS CASTING CREME GLOSS 780.... И възникна въпроса за смяна на текущата ми грижа. До сега ползвах шампоана за косопад на Меди Фолиген, като редувах и комбинирах с Martix High Amplify шампоан и балсам, Goldwell Ultra Volume шампоан и балсам, Brave New Hair Growth шампоан, Brave New Hair Volume шампоан, Brave New Hair Reboot балсам, подхранваща протеинова маска на Doori, Touch my hair смути и ламиниращ мус, Olioseta Protein Filler от време на време, а като финиши сметаната на Милкшейк или ако я начупвам с дифузер Curl Passion пак на Милкшейк. Имам и крема на Mi Amante но ми утежнява и не го ползвам....
И след това многословие идва питането ми - кое да остане и какво да прибавя. Ще ми се да продължа с шампоана на Меди, тъй като косопада намаля доста и се надявам да тръгнат нови косички. Обмислях към него да взема една хидратираща и една протеинова маска, но не съм сигурна кои - все пак не е много изтощена.... От повторно препрочитане назад набелязах тези варианти:
Протеинови:
ALFAPARF SDL Reconstruction Reparative Mask
Loreal Professionnel Absolut Repair Gold Mask
Olioseta Бонд маска
Medavita Prodige
Хидратиращи:
JOICO Moisture Recovery Treatment Balm
ALFAPARF SDL Nutritive Mask
LAKME TEKNIA Organic Balance
Но съм в колебания и приемам и други варианти...
 И да добавя нови финиши, например Olioseta /преди месец ми свърши крема, а бях много доволна от него/ или нещо друго подходящо.... Термозащитата ми свършва, та и нея трабва да сменя....
Ще съм благодарна за всяко мнение и препоръка!

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:29 от Деси М.

# 582
Аз го закъсах със сух скалп… мисля, че от това ми се активира отново косопада - направих няколко поредни измивания с протеинов шампоан, заради К18, и ето ми.

Искам да ви попитам - ако скалпът ми има нужда от много хидратация, а дължините от протеин - какъв шампоан да ползвам … под ягодите 😵💫😩

# 583
Хидратиращи и маслени пре уоши, балансиран или хидратиращ шампоан, последван от К18, ампула някоя на Лалгите или балансирана маска с превес на протеина.

# 584
Нали след хидратиращ шампоан трябва и последващата грижа да е с хидратация, същото и за преуошите? А преди К18 - ДПШ или протеин като шампоан - така е по инструкции 😞
От там ми идва драмата…

Общи условия

Активация на акаунт