Оформен орех под подмишницата

• 1 424
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!

От известно време имах някакво леко подуване под подмишницата. Със времето спадаше и пак се качваше като си мислех, че просто може да се е получило от бръсненето от горе надолу и след това правех контра(отдолу нагоре). Вчера обаче забелязахме с майка ми, че се е подуло и наподобява формата на орех. Много се притесняваме да не е някой рак или нещо от този сорт. На допир е меко има и връхче. Прочетох и за болестта на Ходжкин като на пръв поглед няма връхче подутината, но не знам не съм много сигурен и не съм запознат с темата. Моля кажете ми какво може да бъде това.

# 1
  • SF
С два пръста на другата ръка го опипай и опитай да го местиш. Ако е еластично спрямо другите органи, няма страшно.
С това връхче може да е цирей и да трябва да се цепне.
Винаги се бръсни в една посока, за да не ти стават подкожни косми.
Ако е меко и подвижно, стисни зъби и майка ти да ти го махне с една марля.

# 2
  • София
За лекар да си помислял? Един такъв, в бяла престилка, обичайно със слушалка...
Може да не е нищо, но може да е някакъв хронифициран лимфаденит, как да знаем ние?

# 3
Слагате компрес с риванол. Не стискате, не цедите не бутате и отивате на лекар.

Как може да имате подутина където и да е по тялото и да не отидете на лекар? Как във форум хора ще ви казват какво е?

# 4
Как може да се притесняваш и да не отидеш да те види личния лекар? Странно ми е. Може да е някакво заболяване, от което да ти се е възпалил лимфен възел, нещо да ти е отслабен имунитета, кой да знае. Лекар нека да го види, цирей ли е, лимфен възел или какво.

# 5
Как ще имате подутина колкото орех по лимфите и ще питате във форум за диагноза????
А, тия дето дават рецепти и акъл как да се процедира без да са лекари, не знам с какво самочувствие го правят
Отивате на лекар! Това са сериозни неща!

# 6
И аз имам подобно топче от десетина години. Личната изобщо не се впечатли тогава, пусна ми една ПКК  и каза, че всичко е ок. Миналата седмица пак си правих профилактичния преглед. ЛЛ пак ми пусна ПКК и като за 58 год жена са много добри.
Така,че не го стряскайте човека.
Скрит текст:

# 7
lu_lu, вашата лична проявява пълно безхаберие! Това под мишницата ви трябва да бъде прегледано с видеозон, да бъдат засечени размери и да бъде следено.
Ако е лимфен възел видимо е с размери за биопсия.
Мамолог виждал ли го е?

# 8
И аз имам подобно топче от десетина години. Личната изобщо не се впечатли тогава, пусна ми една ПКК  и каза, че всичко е ок. Миналата седмица пак си правих профилактичния преглед. ЛЛ пак ми пусна ПКК и като за 58 год жена са много добри.
Скрит текст:
Смаяна съм от простотията и безхаберието на личната ви лекарка, както и вашата безидейност. Ракът на гърдата се проявява с подут лимфен възел, като диагностицирането му е с ехограф, мамография и се взима биопсия. Всяка една от осем жени е с рак на гърдата, като пикът му е между 55 и 65 години. Ракът на гърдата НЕ се диагностицира с ПКК и може да се случи на всяка жена. Вместо да се хвалите с този крайно съмнителен лимфен възел, идете незабавно на ехограф! И да, може с години да имате подут възел от рак на гърда, БЕЗ никакви други  симптоми, а през това време ракът да си работи тихо и от гърдата, да иде из цялото тяло.
Говоря от позицията на болна от рак на гърда!
Идете незабавно на мамография и биопсия!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 07:05 от haidi

# 9
И аз имам подобно топче от десетина години. Личната изобщо не се впечатли тогава, пусна ми една ПКК  и каза, че всичко е ок. Миналата седмица пак си правих профилактичния преглед. ЛЛ пак ми пусна ПКК и като за 58 год жена са много добри.
Скрит текст:

Може ли 10 години да имате топче и поне на ехограф да не са го видели?! Потресена съм.

На 33 години съм. Имам две близки приятелки, вече минали през рак на гърдата, на едната детенцето беше на 1 година. Имам и една колежка, при която беше много агресивен и добре че го хванаха на профилактичните, че докато мине комисия вече беше двоен. Това 1 от 8 не е само статистика, а реалният живот.

# 10
Профилактичния преглед по здр.каса включва и мамография, преди две седмици я правих. Нищо ми няма, всичко било ОК.

# 11
Профилактичния преглед по здр.каса включва и мамография, преди две седмици я правих. Нищо ми няма, всичко било ОК.
А, възела гледаха ли го на ехограф?

# 12
Имах такова топче като малка, трябваше да се махне с операция. В никакъв случай не го стискайте и не го режете вкъщи. Отидете на хирург, той ще го махне. Искайте и хистология. Такива образувания в 80-90% са доброкачествени, но за Ваше спокойствие го изследвайте.

# 13
  • Между гори и планини
И аз имах подобно. Само че моето се възпали и поду. Хирург с месна упойка го цепна, изцеди, дренира. В никакъв случай не цедете у дома. По лимфата после може да ви цъфнат подобни мастни подутини из цялото тяло, това по думите на хирурга. Моето беше в следствие на обърнат косъм и жегите през лятото. Дори махна и някаква капсула, така че никога повече да не се повтори. След две години получих и на гърба. Там от жегите и точно където минава сутиена. И пак при същият хирург, същата процедура.

Общи условия

Активация на акаунт