Лотария "Зелена карта" 2026

• 28 244
  • 402
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Визирам влизане без деклариране.

# 136
Здравейте, тази година за пръв път и ние ще се включим в лотарията (ако Тръмп не реши друго). Живяхме дълги години в Англия, прибрахме се тук, но колкото повече стоим виждаме, че не е нашето място. Всичко е толкова сложно и безмислено тук и то безпричинно. Имахме идея да си построим къщичка тук, но и това е гротескно направо..та пътят ни зове обратно и бихме искали да опитаме в щатите. Аз работя remote в американска компания, но за съжаление за моят отдел не предлагат спонсорство. Варианта за работна виза от друга компания сега започвам да проучвам, а за лотарията ще се включим с идеята за късмет.
Исках да попитам обаче ако хипотетично сме успешни как се случват нещата ако нямаме познати там и съответно нямаме и адрес, който можем да дадем за документите?
И още нещо - как избрахте щат? Аз гледам, че позиции като моята има доста в Тексас и Джорджия, но естествено нямам преки впечатления. Какъв беше вашият избор и защо?
Благодаря предварително!

# 137
Нашия избор на щат беше с оглед на възможност за конкретна работа и наличие на познати, които да ни помогнат в самото начало.

Без познати е трудно, не казвам невъзможно, но със сигурност много трудно. Адрес все някой ще ви даде, не е само това, важно е да има човек на който да можете да разчитате в спешни ситуации.

# 138
Здравейте, аз да припомня съм от миналогодишните изтеглени, но все още нямаме дата за интервю. Вече мина почти година, доста тегаво чакане ии неведение. Разбира се, животът продължава, не сме в застой, но все пак имаме някакви надежди. Някой, който е минал интервюто, дали може да каже как протича накратко. Също след евентуално пристигане в Щатите, колко време се чака да пристигне зелената карта на предварително посочения адрес? Мисля, че бях срещала информация за 1-3 месеца, но не съм напълно сигурна. Благодаря!

# 139
Зелените карти пристигат в първите седмици. Както и сошъла, който е по важен.

# 140
Ммм.. аз и съпругът ми имаме соушъл от студентските години. Тоест 2011г. Дали ще важи? Не е посочена валидност на него.

# 141
  • Down south
Да, номерата са завинаги.
Нещо, като българското егн.
Във вашите случаи ще се променят само условията по този номер.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 21:34 от Daylily

# 142
Не, пак се ходи в сошъл секюрити сървисис. Номера не се променя но осигурителния ви статус се променя.  До сега сте били студентски SSN, сега ще сте постоянно пребиваващи.
Така, че занимавка си е.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 00:18 от So Lucky*

# 143
  • София
На интервюто бъдете готови за всякакви въпроси. Подгответе си ясни, точни и кратки отговори. Подредете си документите в папка и да подавате лесно, каквото ви поискат.

# 144
Не искам и да се сещам за първите шест месеца от пристигането ни в САЩ, през далечната 2014 година. Честно казано, НЕ бих го повторил никога това приключение!
Аз, съпругата ми и двама близнака на 4 години, отивайки някъде в Ню Джърси, при познат с който бях работил в БГ, даже и не си и спомням колко дълго се познавахме. Този мой “гарант” беше единственият ми познат в САЩ живеещ в West Orange NJ. Много дълго е за обяснение, но има няма на 2-3 Май 2025 ще станат 11 години откакто стъпихме на Американска земя, а от 2021/2022 и Американски граждани. Един съвет от мен, ако искате да емигрирате, емигрирайте докато сте млади и енергични, и по възможност без деца, защото единият от двамата родители е обречен докато семейството и децата си стъпят на краката.

# 145
Аз имам SSN от преди години, имах зелена карта. Ще си добавя тази информация в DS-260 / не че тези които ги разглеждат няма да знаят Grinning. С това споделено, има ли нещо друго специфично което е нужно да се направи?

# 146
Не искам и да се сещам за първите шест месеца от пристигането ни в САЩ, през далечната 2014 година. Честно казано, НЕ бих го повторил никога това приключение!
Аз, съпругата ми и двама близнака на 4 години, отивайки някъде в Ню Джърси, при познат с който бях работил в БГ, даже и не си и спомням колко дълго се познавахме. Този мой “гарант” беше единственият ми познат в САЩ живеещ в West Orange NJ. Много дълго е за обяснение, но има няма на 2-3 Май 2025 ще станат 11 години откакто стъпихме на Американска земя, а от 2021/2022 и Американски граждани. Един съвет от мен, ако искате да емигрирате, емигрирайте докато сте млади и енергични, и по възможност без деца, защото единият от двамата родители е обречен докато семейството и децата си стъпят на краката.
Здравейте, доста полезна информация. Благодаря! Ние планираме тръгване с децата ни.. на 6 и на 3 и половина. Кандидатстваме доста преди да станем родители.. но такъв ни бил късмета.

# 147
Спокойно. И ние дойдохме със 3 годишно дете. И двамата започнахме работа, 2 месеца след кацането.
Пригответе си повечко пари, всичко ще се нареди някак.

# 148
При нас беше по-сложно като цяло. Дойдохме Май, аз започнах работа Юни, и Юли вече се бяхме изнесли от “Гарантите” които първоначално бяха много любезни, и нямаше никакъв проблем да стоим колкото искаме, но стана нещо и се обърнаха на 180, като ни подпитваха ежедневно, дали сме си намерили работа, и дали си търсим квартира. След като започнах работа, имах случай в който усилено търсех квартира, и спрях на едно място където ми казаха, че ще ни вземат но при условие, че видят чек от работата, и доход от 55-60К годишно! Аз си нямах идея, как нещата работят с наемането на жилище в САЩ. След като го споделих с “Гарантите” те не повярваха, и дори “Тя” дойде с мен на следващият ден за да е сигурна че е Истина. Проблема беше, че сме четирима и само аз имах работа, и никой не искаше да ни вземе. Дори за капак на всичко, имахме уговорка да отидем при едни Българи в Жилищен комплекс управляван и подържан от Българи със свободен двустаен апартамент, но Виж ти в последният момент, апартамента го дадоха на някой! Не знайно, как всичко “вървеше” против нас. Има и още “забавни” истории, ама друг  път! Успех на всички, и който има въпроси да пита!

# 149
Благодаря на всички за съветите и опита, които споделяте. А как стои въпроса с поканите на баби/дядовци? Или те просто отиват в посолството за туристическа виза и по този начин идват при нас?

Общи условия

Активация на акаунт