Лотария "Зелена карта" 2026

• 27 854
  • 401
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте! През 2007 год. ми беше издаден SSN и сега в DS-260 се изисква да бъде въведен. Тъй като не мога да го открия, тъй като доста отдавна беше, къде мога да намеря тази информация, към кого да се обърна за това? Благодаря

# 256
Вероятно студентски.  В кой щат е бил издаден.
Намерете он лайн контакт на Сошъл секюрити сървисис и питайте по имейл.

Ако не успеете да го възстановите, ще го проверят по служебен път.

# 257
Благодаря. Беше издаден в Аляска.

Иначе, след като разбрах, че съм избрана за Зелена карта, започнах поетапно да попълвам и да съхранявам ДС-260.  Имам въпрос относно travel documents: 1 опция - трябва да предоставя данни за международен паспорт или 2 опция - other travel document. Задължително ли е за мен да е  международен паспорт, тъй като моя вече е изтекъл (и ще се забавя с ваденето на паспорта) или за момента мога да въведа 2-та опция? Благодаря!

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 21:53 от Liliya_k

# 258
Паспорт.
Пуснете го бърз за 3 дни.

Това със сошъла от Аляска е long shot.  Няма да е проблем, че е забравен.

# 259
...занимавах се с поръчки на хардуер и софтуер, бизнес анализи, performance metrics reporting, change & knowledge management, process optimization. Ей такива неща, но не ми пречи да започна отначало.
Не мога да дам съвет, но ми е интересно как би била формулирана подобна отворена позиция. Без поръчките на хардуер и софтуер, останалото звучи като нещо с което се занимава например мениджъра на локалния офис, във фирмата в която аз работя. Но за да стигне до там е минал по стълбичка от поне шест седем стъпала. Иска се сериозно резюме и то със бизнес в САЩ за да стигнеш до начално интервю. И там се говори за далеч повече от 20 долара на час.
За колцентровете - отдавна ги преместиха извън щатите. Едва ли и 5% са в САЩ.

Ами ей така, те затова са преместени, щото кадърни хора ги правим навън за по-малко пари 😂 след CSR станах Subject Matter Expert и накрая TL за операциите в Европа на много сериозен американски бизнес, обаче тукашните по-големи партньорски и дистрибуторски фирми и те си имат BPO партньор извън страната в повечето случаи, та трябва да съм някакъв тип Sales за да се бутна обратно в бизнеса, а нямам техническия опит. За сметка на това ми харесва да се занимавам с reporting, обаче SQL никога не ми е трябвал и въобще една недовършена работа, за която имам хъс, но работодателите търсят кандидати-еднорози и въобще не обмислят нон нейтив без опит в страната. Сега гледам да записвам някакви безплатни курсове, за да кача малко скил.

# 260
Здравейте отново...Сега попълвам ДС-260 и има въпрос относно Full name in Native alphabet... - задължително ли е да представя цялото си име на кирилица?

# 261
# 262
Is your mailing address the same as your permanent address? Това е един от въпросите в ДС-260. Може ле да ми кажете mailing address-a маже ли да е моя, този който е в България?

Каква е всъщност разликата между present, mailing and permanent address, тъй като трябва да въведа това в ДС-260?

# 263
  • София
Is your mailing address the same as your permanent address? Това е един от въпросите в ДС-260. Може ле да ми кажете mailing address-a маже ли да е моя, този който е в България?

Каква е всъщност разликата между present, mailing and permanent address?
Permanent address - постоянен адрес, този, който ти е на личните документи
Mailing address - може да е всеки адрес, на който получаваш писма по пощата
Present address - настоящ адрес.
Тези три адреса може и да съвпадат, но може и да са три различни.

# 264
Може ли Mailing address да е моя в Бг, тъй като Permanent address в ДС-260 е където ще живея след пристигането си в САЩ?

# 265
Да, отворих сега нашето ДС-260 и на Present address съм писала БГ адреса, на който живеехме, после съм чекнала Mailing address Same as Present address YES и вече на Permanent address съм сложила адреса в САЩ.

# 266
Аз нямам адрес в Usa и в такъв случай трябва ли да предоставя адреса на гаранта? Има също и точка, в която трябва да се посочи и Petitioner? Може ли да ми споделите какво точно се въвежда тук? Благодаря! Simple Smile

# 267
  • София
Гаранти не се изискват от години за изтеглените от лотарията. Трябва да посочите адрес в САЩ, където ще отседнете. Ако ви поканят на интервю, този адрес може да се промени на самото интервю. Може да са настъпили някакви обстоятелства все пак и да е необходимо да го промените.

По другия въпрос - отнася се за хора, които кандидатстват чрез петиция. Това не е случая за хора, изтеглени от лотарията.

# 268
Petitioner is my:  Опциите са:  1.Father   2. Employer   3. Self

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 01:39 от Liliya_k

# 269
Сега гледам и такова в нашето ДС-260 въобще няма, поне не и в exported pdf след submission. Ако искаш пусни един screenshot на КСС да ги питаш, не знам. Аз бих писала Self, намери инструкции за попълване имаше някъде по официалните сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт