Лотария "Зелена карта" 2026

• 35 429
  • 499
  •   2
Отговори
# 90
Не се занимавайте да превеждате шофьорски книжки. Носете ги, за да ги покажете. Но тук пак ще минете листовки и кормуване.
Не знам в ДС колко време може да се кара с чужда.
Съвет от мен, вземете си някои основни лекарства са дечицата, защото поне първия месец няма да имате застраховка. Подробно мога да пиша на лично да не спамя тук.

# 91
  • София
So lucky, много добре знаеш, че навсякъде е различно. В Ню Джърси ни побъркаха да търсят превод на самата книжка (пластиката), при все, че в огромния им справочник са дадени вариантите на всички шоф.книжки по света. Но не! Моята я преведох в българския културен център в Чикаго, предлагат такава услуга. И да в Ню Джърси се прави изпит само на листовки, без кормуване - 40 верни отговора от 50 въпроса, времето не е ограничено.
Аз пък ще кажа много да внимават с носенето на лекарства! Ще бъдат обект на проверка на ръчния багаж - 100%.
А тук има всичко - и нурофена се продава свободно и без застраховка. Хората идват САЩ, не отиват в третия свят.

# 92
Никога не са ми проверявали ръчния багаж... Най-много да има куче да го души, ама и това не всеки път.

И не всички лекарства има в САЩ. Няма аналгин, няма дексофен, няма ношпа

# 93
So lucky, много добре знаеш, че навсякъде е различно. В Ню Джърси ни побъркаха да търсят превод на самата книжка (пластиката), при все, че в огромния им справочник са дадени вариантите на всички шоф.книжки по света. Но не! Моята я преведох в българския културен център в Чикаго, предлагат такава услуга. И да в Ню Джърси се прави изпит само на листовки, без кормуване - 40 верни отговора от 50 въпроса, времето не е ограничено.
Аз пък ще кажа много да внимават с носенето на лекарства! Ще бъдат обект на проверка на ръчния багаж - 100%.
А тук има всичко - и нурофена се продава свободно и без застраховка. Хората идват САЩ, не отиват в третия свят.
Всяко лято нося половин куфар лекарства.

Няма течен аналгин, няма вит Ц ампули, няма цикатирина мас или спрей,нямат ентерол,  не дават без рецепта много неща, а хората идват с две малки деца.
Ти май беше със големичко дете, така че едва ли знаеш какво е да си на майна си райна и бебето ти да вдигне температура и нищо да не я сваля. Пък и мисля че работиш в дрогерия, та съвсем не ти е приблем да си набавиш един диклофенак примерно.

Всичко слагам в чекирания багаж, да си плюя в пазвата четири години не е имало засечка.

# 94
  • София
Всеки сам избира и решава каква отговорност да поеме. Нас не ни пропускат ръчния багаж на ръчна проверка на гейта на Хийтроу, никакви кучета няма там, а проста хора, които ни обръщат ръчните куфари. Но пък щом смятате, че българските лекарства са незаменими, носете.

# 95
Ние летиме предимно с турците. Лекарства в ръчния багаж не нося, най много някой аналгин.

А Хитроу ми е отвратително летище, първия път там ни загубиха багажа, избягвам.

# 96
Да добавя, че и няма никакви ефикасни смукала за гърло - стрепсилс, хексоралетен - няма. В Хийтроу няма Pre clearance, там проверките са си от самото летище за сигурност. А и честно казано, то е просто ужасно летище, не бих летяла през него въобще.

Американската FDA е супер тромава и много производители на лекарства даже не си правят труда да кандидатстват за одобрение в САЩ на лекарства без рецепта - понеже те ще се продават евтино, а процесът по одобрение е много скъп и не се признават резултатите от изследвания извън САЩ. Просто даже не се пробват производителите. Затова сума ти лекарства просто няма в Щатите. Не само течен, никакъв аналгин няма. Спазмалгон (на който едната от съставките му е аналгин) няма. Просто няма.

# 97
За гърло имат много спрейове, ако детето понася пробвайте.
Също и няма капки за нос Виброцил, и това влача от България.

# 98
Този разговор на какво го обърнахте?! Попитах за информация за "лотарията" никой не ми отговори... за лекарства и превод на ш. книжки 2 страници?!

# 99
Здравейте,

Бях писала в 2024 темата - накратко, изтеглиха ни в 2024 лотарията, родих второ дете, бракувахме се с мъжа ми, пуснахме 260 формата и въпреки големия номер минахме интервю назалото на септември, върнахме си парите от апартамента на зелено, предстои ни заминаване началото на февруари. Въпреки добрата ми организация, с двете деца ми убегнаха някои документални въпроси, имаме 3 седмици да ги уредим.
До момента имаме издадени:
- Многоезични актове за раждане (от общината, официални документи)
- Многоезичен акт за граждански брак (пак от общината)
- Свидетелства за съдимост (двуезични са)
- Европейски приложения на дипломи за Висше образование (на английски език, издадени от университетите)

Доколкото разбирам, трябва да преведем, но трябва ли да легализираме дипломите за средно образование - за мъжът ми това ще е единствен документ за завършено образование, дипломите за висше са мои.

Как стои въпросът с шофьорските книжки - отиваме в DC, моята книжка е издадена от КАТ-Варна, неговата от КАт-София, аз няма да имам възможност да си издам международно свидетелство оттам, гледахме варианти да ни ги издадат по-бързо през съюза на българските автомобилисти, това достатъчно ли ще е, за да можем да шофираме легално?

Всяка информация за допълнителни документи или движения по съществуващите ще е от полза.

Благодаря!

Здравейте,да попитам, при подобен сценарий,ако изтегленият е съпругата,възможно ли е да замине първо мъжа, и след два-три месеца да кажем отиде и съпругата с децата?

# 100
  • Down south
Не.

# 101
  • USA
Винаги титуляра или заедно.

# 102

Със сигурност ли е така?
Със малки деца не е ли по-добре и сигурно мъжът да отиде и да "утъпче" малко както се казва.. Да започне работа, да намери хубава квартира.. Има ли значение кой е титуляра, при положение че цялото семейство минават интервю и всички вземат зк?

# 103
  • Down south
Със сигурност.

# 104

Със сигурност ли е така?
Със малки деца не е ли по-добре и сигурно мъжът да отиде и да "утъпче" малко както се казва.. Да започне работа, да намери хубава квартира.. Има ли значение кой е титуляра, при положение че цялото семейство минават интервю и всички вземат зк?
Визите са различни. Няма как DV2 да влезе ако DV1 не е вече активирана.
В нашия случай, изтеглена бях аз. Нямаше как мъжа ми да влезе преди мен, за това заминахме пакет.
Никой не го интересува дали сте със или без  деца, котки, змиьорки, има си процедура.

Общи условия

Активация на акаунт