Лотария "Зелена карта" 2026

• 35 814
  • 503
  •   1
Отговори
# 105
Винаги титуляра или заедно.

Със сигурност ли е така?
Със малки деца не е ли по-добре и сигурно мъжът да отиде и да "утъпче" малко както се казва.. Да започне работа, да намери хубава квартира.. Има ли значение кой е титуляра, при положение че цялото семейство минават интервю и всички вземат зк?
Визите са различни. Няма как DV2 да влезе ако DV1 не е вече активирана.
В нашия случай, изтеглена бях аз. Нямаше как мъжа ми да влезе преди мен, за това заминахме пакет.
Никой не го интересува дали сте със или без  деца, котки, змиьорки, има си процедура.
Незнаех че са различни.
Как се случва активирането? Самите карти доколкото знам се получават в България, но явно при кацане там по някакъв начин се активират..

# 106
Тези шоф.книжки няма да ви вършат работа. Директно ще си направите тук амер.шоф.книжки. При нас в NJ се минава на изпит само за листовки + превод на бг шоф.книжка. Свидетелства за съдимост не са необходими никъде - background checks се правят тук.
Да разбирам, че нямате деца в училищна възраст? Ваксините за децата ще ви трябват задължително.
За дипломите - само превод сме правили ние.
Здравейте, извинявайте, че се намесвам в разговора. Ние също сме от изтеглените през 2024г. Чакаме дата за интервю. Също сме с две малки деца. Дъщеря ми сега през април ще навърши 6. Струва ни се, че стартиране на училище през август там ще ни е напълно невъзможно.. дори не знаем още кога и дали ще ни викнах на интервю. Някой знае ли какви са ни опциите.. може ли да тръгне на училище на 7…?

# 107
Винаги титуляра или заедно.

Със сигурност ли е така?
Със малки деца не е ли по-добре и сигурно мъжът да отиде и да "утъпче" малко както се казва.. Да започне работа, да намери хубава квартира.. Има ли значение кой е титуляра, при положение че цялото семейство минават интервю и всички вземат зк?
Визите са различни. Няма как DV2 да влезе ако DV1 не е вече активирана.
В нашия случай, изтеглена бях аз. Нямаше как мъжа ми да влезе преди мен, за това заминахме пакет.
Никой не го интересува дали сте със или без  деца, котки, змиьорки, има си процедура.
Незнаех че са различни.
Как се случва активирането? Самите карти доколкото знам се получават в България, но явно при кацане там по някакъв начин се активират..

В България се получават визи, които при влизане в САЩ се подпечатват и превръщат в карти за пребиваване, докато физическата карта не дойде по пощата

# 108
  • USA
За детето на 6 г няма значение , в САЩ стартират когато го запишеш в училище.Много от децата стартират "в средата" на годината. 7г е 2 клас. Дъщеря ми започна" с уговорка"  на 7 г първи клас/аз настоявах да я запишат в нисък клас/, като навакса с езика, прескочи един клас/след като покри норматива/ и сега е с "наборите" в класа си.

# 109

Незнаех че са различни.
Не знам на какъв етап сте от процеса, но нещата са следните:
Минавате прегледи, интервю. Одобрени сте.
Получавате си паспортите вътре с визи. До 6м от датата на прегледа трябва да влезете в Сащ. Там на летището, граничния контрол ви активира в системата, като титуляра е първи. Ще ви задават и въпроси. От този момент визата е валидна 1г, тоест можете да влизате и излизате от страната само 1г. През тази една година ще си поръчате пластиките, става и он лайн. Самите зелени карти вече са с 10годишна валидност.
Това е, успех.

# 110
Тези шоф.книжки няма да ви вършат работа. Директно ще си направите тук амер.шоф.книжки. При нас в NJ се минава на изпит само за листовки + превод на бг шоф.книжка. Свидетелства за съдимост не са необходими никъде - background checks се правят тук.
Да разбирам, че нямате деца в училищна възраст? Ваксините за децата ще ви трябват задължително.
За дипломите - само превод сме правили ние.
Видях че живеете в NJ, къде по точно? Ние сме в North Jersey-Nutley.

# 111
  • София
В South Jersey, over the Bridge is Philly.😉

# 112
Здравейте може ли да попитам всички ли който са спечелили от лотарията получили ли са дати за интервю?  Ние сме сред изтеглените (2025) номер 28***  някой с опит може ли да ми каже горе долу дали имаме шансове за интервю?
Благодаря ви .

# 113
Здравейте хора!
Има ли чакащи резултатите на 03 май?
Аз съм един от тях. 😀
Другата седмица за трети път отивам в САЩ с туристическа виза и за трети тът чакам резултат от лотарията. Дано да ми е на късмет!

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 07:25 от DIDVER73

# 114
Тръмп интересно още не е подкарал и тази емиграция 😃
Близките месеци се очертава да си има по-сериозни проблеми и занимания с митата които забърква. Как мислите? И отвъд океана нещо говори ли се по темата?

# 115
  • Down south
Точно до лотарията едва ли ще стигне скоро
Тук ни разтърсват други трески.

# 116
DIDVER73, теб нали щяха да те назначават на работна позиция в САЩ? Какво стана? Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 16:22 от Гърне без похлупак

# 117
В предишният си мандат президента Тръмп беше споменал за прекратяване на лотарията.
Така и не стигна до това. Сега е зает с други неща.
quote author=m@rtin link=topic=1698261.msg49574775#msg49574775 date=1744179685]
Тръмп интересно още не е подкарал и тази емиграция 😃
Близките месеци се очертава да си има по-сериозни проблеми и занимания с митата които забърква. Как мислите? И отвъд океана нещо говори ли се по темата?
[/quote]

# 118
Извинете, в предния си пост съм объркала никовете. Stuck Out Tongue Winking Eye

Исках да питам DIDVER73 какво се случи със спонсорирането му / ѝ.

# 119
  • Варна
Здравейте хора!
Има ли чакащи резултатите на 03 май?
Аз съм един от тях. 😀
Другата седмица за трети път отивам в САЩ с туристическа виза и за трети тът чакам резултат от лотарията. Дано да ми е на късмет!

Аз също очаквам с нетърпение, за втора година ми е - първата логично не бях изтеглен, но съм решил да си пробвам късмета докато я има лотарията, защото съм още млад (на 22 г.) и това, че още не съм създал семейство и т.н. е възможност за мен по-лесно да замина.

Общи условия

Активация на акаунт