Лотария "Зелена карта" 2026

• 35 419
  • 499
  •   1
Отговори
# 75
Ами, аз за почти нищо не се сещам, затова питам. Simple Smile Може би единствено, ако човек е криминално проявен.

# 76
Всъщност сетих се, една дама и отказаха визата за ДВ, защото в миналото е просрочила туристическата си виза.

# 77
А какви биха могли да бъдат потенциалните мотиви да откажат Визата? От любопитство питам.
Невярна информация от всякакъв характер във формата за кандидастване, волно или неволно. Сещам за случаи на хора пропуснали да пишат за деца от минали бракове например. Визата се отказва автоматично.

# 78
Здравейте, Задължителна ли е Ковид ваксина за живеене в Сащ?

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 00:11 от LyubomirMinev

# 79
Здравейте, Задължителна ли е Ковид ваксина за живеене в Сащ?
Не, доколкото знам вече отпадна като изискване за да идете на интервю.

# 80
  • Варна
Има ли някой, който през годините, в които е участвал в лотарията и не е бил селектиран, е кандидатствал и получил успешно туристическа виза?

Замислям се дали да не кандидатствам за туристическа виза, но се замислих и дали това, че участвам поредна година в Зелената лотария не би било предпоставка да ми я откажат под предтекст, че аз имам намерение да емигрирам в САЩ (въпреки, че няма да злоупотребявам с евентуална туристическа виза)

# 81
  • Down south
Няма връзка.
Различен тип визи.

# 82
Има ли някой, който през годините, в които е участвал в лотарията и не е бил селектиран, е кандидатствал и получил успешно туристическа виза?

Замислям се дали да не кандидатствам за туристическа виза, но се замислих и дали това, че участвам поредна година в Зелената лотария не би било предпоставка да ми я откажат под предтекст, че аз имам намерение да емигрирам в САЩ (въпреки, че няма да злоупотребявам с евентуална туристическа виза)
Разбира се.
Аз имах две друг тип визи и пътувах от и до САЩ, паралелно си пусках за лотарията.

# 83
  • Варна
Благодаря много за отговорите! Успешна Нова година!

# 84
  • USA
Аз не бях избрана от лотария няколко години, но получих друг вид виза така,че няма връзка.

# 85
Аз не бях избрана от лотария няколко години, но получих друг вид виза така,че няма връзка.

Какъв вид виза получи?

# 86
  • USA

Какъв вид виза получи?

L1/L 2

# 87
Здравейте,

Бях писала в 2024 темата - накратко, изтеглиха ни в 2024 лотарията, родих второ дете, бракувахме се с мъжа ми, пуснахме 260 формата и въпреки големия номер минахме интервю назалото на септември, върнахме си парите от апартамента на зелено, предстои ни заминаване началото на февруари. Въпреки добрата ми организация, с двете деца ми убегнаха някои документални въпроси, имаме 3 седмици да ги уредим.
До момента имаме издадени:
- Многоезични актове за раждане (от общината, официални документи)
- Многоезичен акт за граждански брак (пак от общината)
- Свидетелства за съдимост (двуезични са)
- Европейски приложения на дипломи за Висше образование (на английски език, издадени от университетите)

Доколкото разбирам, трябва да преведем, но трябва ли да легализираме дипломите за средно образование - за мъжът ми това ще е единствен документ за завършено образование, дипломите за висше са мои.

Как стои въпросът с шофьорските книжки - отиваме в DC, моята книжка е издадена от КАТ-Варна, неговата от КАт-София, аз няма да имам възможност да си издам международно свидетелство оттам, гледахме варианти да ни ги издадат по-бързо през съюза на българските автомобилисти, това достатъчно ли ще е, за да можем да шофираме легално?

Всяка информация за допълнителни документи или движения по съществуващите ще е от полза.

Благодаря!

# 88
  • София
Тези шоф.книжки няма да ви вършат работа. Директно ще си направите тук амер.шоф.книжки. При нас в NJ се минава на изпит само за листовки + превод на бг шоф.книжка. Свидетелства за съдимост не са необходими никъде - background checks се правят тук.
Да разбирам, че нямате деца в училищна възраст? Ваксините за децата ще ви трябват задължително.
За дипломите - само превод сме правили ние.

# 89
Тези шоф.книжки няма да ви вършат работа. Директно ще си направите тук амер.шоф.книжки. При нас в NJ се минава на изпит само за листовки + превод на бг шоф.книжка. Свидетелства за съдимост не са необходими никъде - background checks се правят тук.
Да разбирам, че нямате деца в училищна възраст? Ваксините за децата ще ви трябват задължително.
За дипломите - само превод сме правили ние.

Благодаря за включването! Превод на шофьорска книжка - на пластиката в преводаческа агенция, просто това ли е?
Децата са ясленчета в БГ - каката е на 3, малкият е на 1г6м - техните ваксинации ще ми ги извлече личната от системата и ще ги пусна за превод, иначе си имаме и документа от интервюто, нещо друго дали ще ни трябва? Предполагам с многоезичните актове няма да имаме проблем пред институциите.

Общи условия

Активация на акаунт