Лотария "Зелена карта" 2026

• 34 092
  • 480
  •   2
Отговори
# 465
Може ли да имаш интервю без да си изпратил никакви документи до този момент?
Не мога да разбера цялото питане на колежката.

# 466
Може ли да имаш интервю без да си изпратил никакви документи до този момент?
Не мога да разбера цялото питане на колежката.
Тя беше изпратила ДС, обаче не знам дали не беше за миналата година.

По принцип и аз имах имейл, че имам ъпдейт, и така разбрах за интервюто.

# 467
Имам до този момент изпратен ДС-260....Иначе интервюто е на 6.01.2026

# 468
Някой има ли опит с form I-90?

# 469
Имам до този момент изпратен ДС-260....Иначе интервюто е на 6.01.2026
Стъпките са описани на сайта, там където сте уведомени за интервюто.
Сега трябва да си запазите час за медицински прегледи.

# 470
Здравейте, отново...Simple Smile Предстои ми медицински преглед преди интервюто...Имате ли определени мнения за 2-те клиники в София, в които се провеждат прегледите? Цените на таксите еднакви ли са или не?  Благодаря предварително!

# 471
Цените са сходни.
Ние ползвахме Вита, защото ни беше удобна като локация.

# 472
Знаете ли дали за задължителни все още "Covid"-ваксините преди заминаването Ви за Щатите?

# 473
Не са задължителни.

# 474
Ние минахме прегледи миналата седмица в Грийнберг, бяхме там в 9 и си тръгнахме към 12:30. Аз имам медицински картон от детството ми, с нанесени ваксини и дати на поставяне, но мъжа ми няма такъв и съответно няма следа за никакви ваксини. Не сме поставяли никога Ковид ваксини - ако вие сте - носете си документ. Не са задължителни за поставяне, но ще отбележат в онлайн документите ви, че имате ваксина + дата.
Също така се логнахме в електронното ни здравно досие mobile app "е-Здраве" (с електронен подпис) и там и двамата имахме нанесена по една ваксина : "Реимунизиран срещу дифтерия/тетанус + дата на поставяне" (тези се поставят на всеки 10 години) - ако нямате доказателство за поставена такава последните 10 години - ще ви сложат една на място!
Другата задължителна е грипната ваксина (само за месеците октомври-март), която се поставя пак на място в клиниката.
На мен ми поставиха само задължителната грипна, понеже другите ги имах в картона + e-Здраве
На мъжа ми, който нямаше никакви документи за ваксини, освен тази в e-Здраве - му поставиха две ваксини - грипна + не помня за какво беше втората.
Ако не бяхме отворили e-Здраве - щяха да му поставят три ваксини на веднъж.

Цените на двете клиники са почти еднакви. По скоро си изберете по-удобната локация. Аз избрах Грийнберг понеже не е в центъра на града и нямаше да имам проблем с паркирането.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 18:38 от zk_avram

# 475
На интервюто трябва да докажа завършено средно образование...Аз имам завършена магистърска степен, но въпросът ми е: Трябва да представя Дипломата си...и съответно да бъде ли преведена на английски? Всъщност всички ли документи за интервюто трябва да са на английски или може и на български? Благодаря!

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 01:33 от Liliya_k

# 476
А жителите на САЩ всички ли са със задължителна грипна ваксина?
Нещо не ми харесва как се третират емигранти с образование и от цивилизовани страни като чумави, на които трябва да се бодат ваксини...

# 477
Не са задължителни тук грипните ваксини, но са много популярни и американците си слагат надлежно.

Нещо не ми харесва как се третират емигранти с образование и от цивилизовани страни като чумави, на които трябва да се бодат ваксини...

Никой не ги кара на сила да идват тук. Но е добър старт да се научат, че колкото и да са цивилизовани отиват в стрнана където правилата се спазват. Wink

# 478
А жителите на САЩ всички ли са със задължителна грипна ваксина?
С образование или без образование, от цивилизовани или не цивилизовани страни, ваксините са си ваксини, и грипа си е грип!

# 479
  • Down south
На интервюто трябва да докажа завършено средно образование...Аз имам завършена магистърска степен, но въпросът ми е: Трябва да представя Дипломата си...и съответно да бъде ли преведена на английски? Всъщност всички ли документи за интервюто трябва да са на английски или може и на български? Благодаря!
Ако освен правилата на лотарията, прочетеш темата и насоките в нея, предполагам, че живота ти значително ще се облекчи.
Не се стресирай излишно.
Ще получиш виза. Важното е след това.

Общи условия

Активация на акаунт