Лотария "Зелена карта" 2026

• 40 279
  • 539
  •   1
Отговори
# 480
Всъщност всички ли документи за интервюто трябва да са на английски или може и на български?
За интервюто може да са на български.
За дипломата говоря.

За заминаването вече препоръчвам да се преведат.

# 481
Здравейте. Гледам, че сайта зарежда, но все още никакво инфо кога и дали ще пуснат тази година 🤔

# 482
  • Варна
Здравейте. Гледам, че сайта зарежда, но все още никакво инфо кога и дали ще пуснат тази година 🤔

Все още няма и публикувани инструкции във Federal Register. Въпросът е само кога, а дали - няма как да не я пуснат.

# 483
  • Ю Ес ъф Ей
Не знам дали няма как, като се има предвид кой е стопанина на БД в момента. Той и Конгреса е малко безгласна буква в момента, та може му се подскаже какво да гласува.
Не че искам да плаша хората, но и по тая програма може да се очакват промени. Бъдете премерени оптимисти. Емиграцията в момента няма много общо с това, което беше когато аз емигрирах.

# 484
Аз не мисля, че ще я прекрати. Вече заяви, че ще има такса за кандидатсване. По скоро ще има по дълбока преселекция.

# 485
Исках да Ви попитам за Полицейското свидетелство от друга страна, в която съм живяла (което трябва да предоставя на интервюто)? Аз съм живяла в Норвегия и Исландия..Задължително ли е да ги представя в посолството?

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 22:07 от Liliya_k

# 486
Исках да Ви попитам за Полицейското свидетелство от друга страна, в която съм живяла (което трябва да предоставя на интервюто)? Аз съм живяла в Норвегия и Исландия..Задължително ли е да ги представя в посолството, ако съм живяла под една година в тези държави?
Не.

# 487
Тъй като в една от страните съм живяла 13 месеца, а в другата 3 години, но с кратко прекъсване...Какъв е вашият съвет....?! И от двете ли трябва да търся Полицейско свидетелство? Благодаря   Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 02:53 от Liliya_k

# 488
Ако не се лъжа в инструкциите пишеше, че се иска полицейски рипорт ако сте пребивавали законно в чужда държава, били сте регистрирани там на адрес имали сте служебни отношения и това е било над 6 месеца. Не съм чела скоро инструкциите, може да има промени.
Няма как да знам какъв е конкретния случай, но ако ще изискавате такъв документ е хубаво да побързате, защото идват празнични дни.

# 489
Ако не ги предоставя, ще има ли проблем на интервюто?

# 490
  • София
Да, нужно е да ги представите и от двете страни. Аз имах страшно големи главоболия с нашите такива от европейска страна, отне ми 6 месеца, докато получа коректните документи - то не бяха грешки, не беше чудо. Да не казвам, че съм живяла там с моминско име, пък сега съм друго. Кошмар беше за мен този момент.

# 491
  • Down south
Да.

# 492
Да.
Да си призная, не е задължително. Аз също имах сериозни отсъствия в чужбина,но минах интервю с едно свидетелство за съдимост само от Република България.

# 493
  • Down south
Нека да си права и момата да не се занимава с излишни неща.
Ако ги поискат на интервюто, тогава да му мисли.

# 494
Не си спомням в ДС дали се отбелязваше, че си живял в чужбина. Ако го е посочила, ще очакват тези документи. Ако си е спестила, може и да не стане дума.

Общи условия

Активация на акаунт