Кокичетата се показват над земята, а бебе СЕПТЕМВРИЙЧЕ в коремчето се мята!

• 12 577
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
 Wink
Здравейте мами!
Толкова много се щастлива , че се увеличаваме  Laughing
Да поздравя новите мамчета - лека и безпроблемна   bouquet
Радвам се и че сте си изкарали страхотно на срещата... така ми се изка и на мен да дойда, но съм много много далече.  Sad
heureuse ,Mum  Praynig - моля се всичко да е наред.
Относно боядисването -   newsm78 ми незная ,какво да ви кажа.... аз просто не се боядисвам. Мисля че още нямам нужда, харесвам се с естествената коса. А за безамонячната боя -  Peace да така е по безвредна е, а и върши същата работа.
Bye  за сега   bouquet 

# 121
Здравейте моми4ета:)
Добре дошли на Джули,Мика,Джу Hug,много се радвам,че така се увеличаваме с всеки изминал ден:)))Явно празниците по Коледа са си казали думата:)Момичета напишете откъде сте,защото ще се събираме в неделя ,а е хубаво да дойдете,поне тези които сте в София:)
Тумбелинка,Морена благоддаря за загрижеността Ви,не е от яденето,за6тото съм яла малко-основно препе4ени филийки със сирене,но в петък и неделя пътувахме,та явно затова и двата дни се размазах.Сега смея да се похваля,че съм по-добре и вчера успях да задържа обяда и вечерята:)Но нищо,повръщането си имаше и добра страна,стига на беб4о да не му е повлияло- поне съм малко по-финна:)Това е само шега разбира се:)
Jungleтова с китовете е направо страхотно,как ми се ще поне за малко да можеше и аз да го съпреживея с теб:))Следващият път те моля да приложиш и сним4ици,4е се разме4тавам.
Момичета с кървене,моля ви пазете се newsm17,състава ни оттук нататък искам само да се увеличава.Вземете малко болнични и пазете леглото.
Е аз ще бягам да се трудя,че тежък ден ме чака,целувам ви всичките  love001 и до скоро

# 122
Здравейте !
bravy от Самоков ли си, защото аз имам роднини там. За повръщането и гаденето аз имах една ужасна седмица във втория месец и за щастие отмина. Хранех се предимно със солети. Сега ако не хапна веднага след ставане пак ми се гади и затова не пропускам закуската.
За боядисването :и аз ще се боядисвам
Не съм много сигурна но мисля да раждам в Шейново newsm78

# 123
  • София
Да надникна набързо докато не е дошла шефката. Wink

Inna, много кофти това със снимките, как така няма да дава. newsm78 И аз довечера съм на празник на мама в яслата, заредила съм апарата (чак напомняне си бях направила, за да не го забравя  Laughing).

За боите - ами има ли руси безамонячни бои? Thinking Всъщност то дори и да има мен само боята не ме хваща, първо с блондор. Абе ще изтрая до другия уикенд.

Хубав ден!  bouquet

# 124
  • София,
Здравейте мамита,

Добре дошли на новите бъдещи майчета! Само хубави неща за напред!
Използвам момента да напомня за срещата на Софиянки и да поканя новите мамита!
А тя е:

11.03.2007г. от 16:30 часа в "Дивака" на ул. "Христо Белчев" в отсечката между "Денкоглу" и "Солунска" - почти срещу "Лагуна"  Wink

А това сме тумбачетата записани до сега!

Ваня, Анири, Samira, Liddi, katrin7, thumbеlina, beni4, dona_78, kali, Мишока,trex,bravy,zlo,kalaka

Относно "Келп" - а исках да питам дали някоя от мамитата с предишна бременност са го пили, защото аз го пиех и се чувствах прекрасно! Нито ми е било лошо, нито качих много килограми!  Исках да ви го препоръчам (естествено след като си говорите с докторите). Това е общо взето! Смятам да го пия и този път и на следващата консултация ще говоря с доктора по този въпрос!

Е Инче, как ме е яд на такива учителки! Абе тея жени нямат ли деца бре, незнаят ли как се чувстваш когато детето ти пее или рецитира! Уф ама са значи!!!! Не се ядосвай повече, ще го снимаш на другия празник!
А ние в нашата детска градина нямаме празник на мама - толкова бях разочарована..... Ама какво да правя, дано за 1 юни да има!!!

St.Anger, да мила, моля те кажи нещ повече за това "нухална транслуценция"  -  боли ли??!?! Не че има значение дали боли, но все пак!
Поздрави и хубав ден от мен!

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 09:09 от Beni4

# 125
  • гр.Хасково
Добро утро мами. За съжаление не съм от София и няма да мога да идвам на вашите срещи.
Ина, аз съм почти от твоя край, от Хасково съм. В момента завършвам една допълнителна професионална квалификация във вашия институт. Момичета, още няколко дни съм в болнични и ще бъда доста активна.

# 126
  • Кърджали, България
Хелоу!!!
Микааа, страхотно, толкова се радвам, че има някой от моя край  Hug Ти в Учителския ли учиш? Идваш ли често насам? Кажи, да си бием и ние една среща! А и Мишока като дойде през април, ще станем трички  Laughing

Благодаря ви за съчевствието, мами   bouquet Досега винаги сме снимали, какво й стана този път, не знам Close На всичкото отгоре едно момче снимаше с камера "за архива на градината"! А мотивът й беше, че децата се разсейвали, като ги снимали   Rolling Eyes Аз досега (това ни е трето тържество) не съм забелязала такова нещо. Сега обмислям интелигентен начин да й дам да разбере, че дори и в "своето" детско заведение тя няма право да се разпорежда с емоциите и преживяванията на сума ти чужди деца и техните родители  #2gunfire

Еееех, оплаках се, сега да поработя  Wink До после, сладурки!!!

ПП. Инфо за "нулалната транслуненция":

Ултразвуков скрининг за малформации  в първите 3 месеца на бременността

Освен обичайният ултразвуков преглед, които извършват всички АГ специалисти, в 11-13 седмица на бременността се провежда специализираното изследване за големи малформации (включително  аненцефалия) и оценка на риска за Даун чрез измерването на т.нар. “нухална транслуценция”  и търсене наличие на кости на носа на плода.

Нухалната транслуценция е пространството между кожата и вратната мускулатура на плода.
В случай, че то е повече от 3 мм, това са данни за повишен риск от раждане на дете с Даун.
Самостоятелно маркерът (белегът) открива около 70% от случаите с Даун, но се среща много често при нормални бременности.
В съчетание със серумен скрининг – кръвно изследване на свободен бета-хорионгонадотропин (F-hCG) и плацентарния антиген (РАРР-Р) се достига до откриваемост на засегнатите плодове около 85% при фалшиво положителни резултати от 1%.
Кръвното изследване е въведено у нас, но в момента не се прилага, поради липса на достатъчен брой квалифицирани ултразвукови специалисти, които да могат да измерват надеждно нухалната транслуценция..

оттук

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 09:41 от Inna

# 127
  • София
Beni4, абе сигурно ще съм 10-тата, която пита, ама какво е това Келп - вид витамини, хранителна добавка? Дай малко инфо. Praynig

# 128
  • София
Здравейте, момичета, тази сутрин влизам първо да ви се наоплача от моя мъж. Как не се спря тоя човек... Два пъти седмично ходи на курсове някакви, останалите вечери е на спортове разни и вече не мога да издържам всеки ден да ми се прибира в 21 - 21.30, а аз да търча от работа и да се занимавам с какво ли не. Не че не ми помага, ама не е същото като да си идва у нас веднага след работа. Какво ли не опитах, не мога да го убедя, че вече не издържам така. Много ми е гадно...  Cry Е, излях си мъката...

# 129
  • Sofia
Добре са ни дошли новите момичета! Hug

Предлагам една статия на вашето внимание - Пренатален скрининг, женска консултация

И сайта, кото вчера ви предложих, но незная дали се забеляза - Развитие на човешкия ембрион на живо

# 130
  • София,
Ето момичета, информация за КЕЛП - а

Келп: активаторът на щитовидната жлеза
Келп е сборно наименование на група макроводорасли, включваща видовете Macrocystis, Laminaria, Pelagophylus, Fucus и др., които растат в плитките крайбрежни зони на моретата и океаните. Тези водорасли са една от основните растителни храни в екосистемата на Земята.
Келпът е пълноценна хранителна добавка, прекрасен заместител на солта поради ниското си съдържание на натрий и алуминий, и богат източник на хлорофил, аминокиселини, витамини и минерали, в това число незаменими олигоелементи. Съдържа много полиненаситени мастни киселини и биологично активни полизахариди, минерали като желязо, натрий, фосфор, калций, магнезий и калий, както и витамините А, В1, В2, С, D и Е. Всички тези хранителни съставки са отлично усвоими.
Келпът съдържа растителни влакна, които абсорбират токсините от червата и така подобряват храносмилането, облекчават бъбреците и пречистват кръвта. Това пречистващо действие се дължи и на алгиновата киселина, която свързва до неразтворими комплекси радиоактивните елементи и тежките метали като стронций, кадмий и др., и ги извлича от организма (хелатиращо действие). Затова келпът предпазва и лекува при отравяне с тежки метали и поражения от радиация, и има антиканцерогенен ефект.
Съобщава се и за антивирусно и антибактериално действие на келпа, което се подсилва и от имуностимулиращия му ефект. Той съдържа антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушаване, и фукоидани, които действат противосъсирващо и предпазват от образуване на тромби. Регулира кръвното налягане и кръвната захар. Предпазва от образуване на фосфатни и оксалатни камъни в бъбреците. Подхранва тъканите на мозъка и нервната система и предпазва от склероза, тъй като намалява холестерола в кръвта. Известна е и способността му да лекува възпаления, артрит и ревматизъм – за целта се комбинира вътрешно прилагане с лапи върху поразените стави.
Келпът е богат на йод, важен за функционирането на щитовидната жлеза. Тя се нуждае от йод, за да изработва тиреоидните хормони, които определят скоростта на метаболизма и телесната температура (установено е при опити върху мишки, че келпът повишава устойчивостта на студ) и регулират използването на протеините, мазнините и въглехидратите. Те са отговорни за растежа, за силата и производителността на сърцето, за здравето на нервната система, както и за мускулната сила и тонус.
Хипофункцията на щитовидната жлеза (хипотиреоза) поради недостиг на йод може да доведе до напълняване, което се повлиява отлично от келп, но само ако е пряко свързано с недостига на тироксин. Ето защо келпът се включва в състава на някои програми за отслабване.
Поради високото съдържание на йод обаче той трябва да се използва само в определените от производителя дози, които не бива да се превишават. При някои нарушения във функциите на щитовидната жлеза (хиперфункция) приемането му става само след консултиране със специалист.
Препоръчва се вместо таблетките калиев йодид (антиструмин) на учениците да се дават по 1-2 таблетки келп дневно. Предимството е, че така се осигурява комплекс от минерали в органична форма, които постъпват равномерно в организма и са много лесно усвоими.
Келпът е добър и от екологична гледна точка, защото добивът му не нанася поражения върху околната среда. Все пак, много важно е откъде е събиран – ако в морето е имало замърсяване, то може да се акумулира в келпа.

Аз го пиех с предишната бременност!!!

А Моренче, аз го видях сайта, даже съм си го сложила във фаворити....... СТРАХОТЕН Е!!!

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 10:06 от Beni4

# 131
Келп е йодна добавка - един доктор ми го беше изписал през миналата бременност, но чак към 6-тия месец, обаче нещо не ми вдъхна доверие този йод и го пих много епизодично.
После като отидох при лекаря, при който раждах, той ми го спря. Каза, че не разбира защо ми е изписан след като нямам проблеми със щитовидната жлеза.

А за тази диагностика - винаги съм се чудила и какво, ако се окаже че детето ти е с риск за Даун? Аборт след 13-та седмица, така ли? На детето с Даун не му се дава шанс за живот с други думи. Не знам, странно ми е - всички се държат така, сякаш това се подразбира от само себе си, но за мен не е така.

# 132
  • София
Здравейте, момичета, тази сутрин влизам първо да ви се наоплача от моя мъж. Как не се спря тоя човек... Два пъти седмично ходи на курсове някакви, останалите вечери е на спортове разни и вече не мога да издържам всеки ден да ми се прибира в 21 - 21.30, а аз да търча от работа и да се занимавам с какво ли не. Не че не ми помага, ама не е същото като да си идва у нас веднага след работа. Какво ли не опитах, не мога да го убедя, че вече не издържам така. Много ми е гадно...  Cry Е, излях си мъката...
Милата, дано му свършат скоро заниманията и се прибира по-рано. Как се справяш сама с детенцето. Аз наскоро се ядосвах на шефа на мъжа ми - колежката му е близо 2 месеца в болнични и мъжо е сам в другия магазин и е всеки ден до 7, всяка събота на работа. ooooh! И за капак му отряза от премията, вместо да му даде бонус. Confused

# 133
Добре дошли на новите мами! Нека всичко при тях, а и при всички нас да е леко и безпроблемно.
Аз вчера бях на консултация. Видяхме пак бебо. Спеше с вирнати ръчички. Но лекарката го събуди. Ама то наистина много скача. На мама атлетчето! Но не го усещам още.
След един месец отново.. Но аз дотогава ще съм ходила поне един път на ехограф.

А аз днес съм на среща на плевенските мами. Имам много приятни запознанства там, Надявам се и на нови.

# 134
sladka_mama и нашите графици нещо се разминават. Аз като си седя в нас и само чакам събота и неделя и искам да съм цял ден навън, пък мъжо ми вика аз цяла седмица като работя и искам почивните дни да си седя в къщи и да си почивам... та не знам... ама ще трябва да го мислим някак newsm78...
Мамита аз най- накрая успях да разгледам албума ( преди все нещо не ставаше ) ама да ви кажа сте големи сладурки. Ся даже си метнах и една моя снимчица smile3509 да ме видите ква съм ухилена  newsm47.
Аз тез дни какво ми става не знам, ама съм го ударила на основно почистване. Вчера съм мацала с едни бой банята ( ама гледах по набързо, че да не се опианя уж ) и днес мисля да се местя на тераската... тъй де да поосвежим малко, че на пролет много ми е кеф да си пиивам кафенцето на въздух   food010.
Пък в събота бях на една разходка - опознай града за да го обикнеш. Да се похваля намерих си едно магазинче много готини дрешки и на нормални цени, та мисля да му ставам фенка Laughing...
И пак да продължа да си се хваля излезнаха ми и изследванията за кръвната група ( нали е отрицателна ) всичко е ок за сега ( то не че съм се съмнявала - нали оптимисти трябва да сме уж, ама все пак ги мислих ) .
Иначе какво да ви кажа аз съм вече много добре. Само да си хапвам редовно и нямам никви ядове с прилошаването. Само вчера хапнах едно тараторче и след 15 минутки бльок, ама то май краставичките нещо много нитратни бяха та за тва newsm11.
Леле какво слънце е грейнало навън   Nature Sunny аз ще заминавам да боядисвам докато ми е слънчева тераската и после още малко  newsm79 1dishes newsm71  food002.
Инче ако не те затруднявам пиши ме и мен, че съм зодия близнаци ( 05.06. ) че и аз да се кипря при другите мами  Laughing.
Това е за сега мамита заминавам да си направя едно слабо кафенце със мноооого сметанка и да мацам. Цунки и гуш  love001...
Уффф и понеже съм разсеяна.. исках да кажа добре дошли на новите мамита smile3525.
И едно- две предложения за темичка:
Ето го септември вече наближава - бебо нетърпеливо почна май да шава.
Скача във корема малкото юначе чака то септември силно да заплаче
Всяка нова сутрин слънчице изгрява а септември малък бебо ще ни сгрява

Общи условия

Активация на акаунт