Кокичетата се показват над земята, а бебе СЕПТЕМВРИЙЧЕ в коремчето се мята!

• 12 564
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, мамчета Grinning
Добре дошли на новичките ни попълнения! Хайде поне 100 да станем! Hug
Sladka_mama, много е гадно, когато мъжа ти не е вкъщи, ама какво да се прави! Моят също 2 пъти седмично е на курсове и се прибира в 10 вечерта, ама нейсе. Аз намирам нещо хубаво в  това - имам време малко за женски кипри и глезотии (маска за лице, дъъълъг и продължителен душ и пр.) Ама нали сме още двама само и не ми пречи.

Оооох, Бенич, много ми стана интересно това за КЕЛП-а, ще взема да питам моя доки дали мога да го пия - не ща да следвам примера на моята мама дето е била 100 килца (от 52) с мене и с брат ми Shocked

St. Anger, аааах, как ти завидях, че си знаеш вече пола на бебока! Аз имам още 2 седмици да чакам до преглед, а вече ми е страшно любопитно!  Правих си на Ани-Бани теста с халката и спрях на второто момче. Не продължих докато спре Mr. Green Ако е вярно, мисля две момчета ще са ми екстра Joy

Имаше и още нещо, ама като се сетя, ще си кажа.

Инче, много ще се радвам да се видим Hug

До скоро мами!

# 136
  • морето и сините вълни :)
халоууу-минавам само набързо да сложим още два сайта при инрессните на първа страница

http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=2131415396

http://www.az-jenata.com/index.php?offset=0&page=cat&tid=1&sid=0

във втория сайт има доста интересни неща-даже има и статия за гаденето.Абе има дфоста темички там който са обсъждани

чао от мен,цунки и гунки          bouquet  bouquet

# 137
Здравейте скъпи мамчета Simple Smile
Първо да честитя на новите  три мамчета. Добре дошли при нас. Как само се радвам като се регистрира нова сптемрийка:) леко и безпроблемно бременеене ви пожелавам.

А сега да се накарам и да стресна малко едни други две мами Mum, heureuse. Вярно е че кървене през първите три месеца се появява понякога, особено около цикъл (цветната бременост за която толкова говорят), но момичета това не е за пренебрегване. Стане ли нещо такова, веднага взимате но-шпа и лягате да пазите леглото няколко дни, ако не искате да ходите на лекар. НО според мен веднага трябва да се запътите при лекаря, малко в болница и на инжекции колкото и да е неприятно. Съжалявам, че така ви стряскам, но това не е шега. Казвам го от личен опит. При предишната ми бременост получих леко кървене, кафеникаво и леки болки. Лекарката каза, че е нормално и след два дни имах час за ехограф и тогава щяла да ме види. Да ама не, на другия ден болките и кървенето се усилиха, от кафеникаво стана ярко червено и докато се усетя загубих бебето. Затова този път, като получих съвсем леко кафеникаво и веднага в болницата. Можеше да спре от само себе си, но можеше и да стане по лошо. Не исках да стоя вкъщи и да чакам. Затова моля ви мами вземете някакви мерки и си почивайте повече.

Jungle  прекрасни изживявания. Направо да ти завиди човек. Аз така гледах делфини лятото, беше приказно.Но с китове сигурно е по внушително. Чакаме снимки с нетърпение.
Тъкмо мислех да кажа нещо за "нухална транслуценция" и то Ина ме изпреварила:) аз имам час за това иследване на 22 и после ще разказвам.
Вече нямам търпение да отида и на ЖК на 12 да си видя бебо...
Приятен ден момичета.

# 138
  • Кърджали, България
Е, най-после да си изпълня задълженията - в началната страничка са вписани всички връзки, които сме давали в темите си, както и книжките за бременността, които сме споменавали!

Впрочем, докога се пие фолиевата киселина?

Бенич, много интересен тоя КЕЛП... Дали е истина всичко това...

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 15:16 от Inna

# 139
Ина, фолиевата киселина се пие до края на първия триместър. Дотогава има значение за профилактика на спина бифида. След това казват, че е безвредно, но реално нямало полза от нея. Това ми каза моят лекар. От началото на втория триместър ми изписа витамини за бременни - Hipp Natale. Има и други витамини, зависи твоят лекар какво ще ти предпише.
Това е,
Целувки, мами

Jungle, искам и ааааааааааааааааааз!

# 140
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
За фолиевата киселина и аз знам, че се пие до края на първия триместър, но във витамините за бременни, които докторът ми каза да пия до края на бременността, има 1мг фолиева киселина, така че си продължавам приема й, реално дори в по-голяма доза.

# 141
Здравейте,аз рядко пиша,но честичко ви чета.Искам и аз да се похваля,че вчера научих пола на бебо. Ще си имаме още едно момиченце:) Бяхме се настроили на друга вълна, но важното е да ни е живо и здраво:) Засега с бебчо всичко е наред и е пораснал цели 7см.Simple Smile
За фолиевата киселина аз също я пия, но покрай другото ми бебе нямам време за себе си дори, и малко немърливо от моя страна, но за три месеца изпих само единия блистер. Вчера при прегледа доктора установи,че гръбначния стълб няма аномалии и се пооспокоих. Аз все още не съм се регистрирала по здравната каса за бременост и ходя на прегледи при доктора, при който ще раждам. Може би до края на месеца ще се регистрирам и аз.
Лек ден на всички и много усмивки:)

# 142
МОРЕНАААА-ти вземи кажи че си модератор бе мила на готварския форум
Веднага те разкрих.Днес цял ден там изкарах-то не бяха крокодили-то не бяха алигатори, не краката ами незнам какво ще си изям.Утре мисля да го пробвам тоз АЛИГАТОР.....

Останах доста доволна готварските рецепти....И аз може д адам скоро някоя моя там...  chef  chef  chef  chef

# 143
  • Sofia
Ама Ани ти не си ли го виждала до сега Готварския  Rolling Eyes newsm78....
Я сега и аз да ти кажа, че те разкрих ...., че си дружка на една моя виртуална такава- Мимито Grinning

За витамините относно фолиевата и аз така знаМ.... и вече съм на Хип Натал, в който също има 400мкг фолиева.

# 144
аа Моренка знам го ама не съм се застоявала изобщо ...а сега направоооо ти казвам потръпвам чак.

Ама ти от къде я знайш Мимито бе????Говорим за Варненката с Голям син Борко и малката мамунка Катето нали???Ами познавам я от предната бременност нея---бяхме декемврийки и правихме срещички...Аз тях много си ги обичкам..А ти от къде я познаваш аааа????
Бреййй туй женското любопитство голяма работа значи...говоря за мойто  МОРЕНКА Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy

# 145
simona-666защо не пишеш ???Гледам редовно ни четеш а нещеш да пишеш.....

давай инфо за тебе,как си що си-никаква не пишеш...ааа маха ще се карам вече Naughty Naughty Peace  bouquet  bouquet  bouquet

# 146
Ne moga da poviarvam kakyv kofti nomer mi igrae i-neta no pak niamam kredor, za koeto se izviniavam.
Basilisk, za sajalenie prirodata ne vinagi e blagosklonna, no edinstveno roditelite sa tezi koito reshavat da zapaziat deteto ili ne. Tuk praktikata e pyrwo kraven test i ako se vidiat anomalii, vednaga amniosinteza. Na moiata priatelka koiato rajda na 21g. otkriha che bebeto ima veroiatnost za sindrom na Daun, no sled tova amniocintezata izleze normalna. Predstavi si kakva bremennost ima tova momiche i kakvo prejivia dokato si rodi deteto. Deteto j e priatelche na dyshteria mi, na 20 m e sega, jivo i zdravo i absolutno normalno dete.

Kazvat che riska za sindrom ot Daun e pri maiki nad 35 g. no eto che i tova momiche samo na 21 prejivia straha.
Tuk v America ejednevno promivat mozacite na badeshtite maiki che ako si piat vitaminite ne sa zastrasheni.
ne znam, az ot tezi vitamini se chuvstvam oshte po zle i postoianno mi se gadi...
zabrawih da kaja che tuk masovo se rajdat deca sled 35g. vyzrast

http://photos.yahoo.com/petichka7
album  bebe kit
ima dve snimki na gyrba na kita

Dnes i az veche nadniknah v gotvarskite recepti na Morena i za obiad sam slojila edna kartofena supichka. Morena na kartinkata na tvoiata kakvo si slojila po sredata - topeno sirene, smetana?neshto sys shpric se belee tam.

Chestito na mamite koito sa razbrali veche pola na bebeto!
Chestito i na tezi koito go useshtat !

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 22:19 от Jungle

# 147
  • Sofia
Ани виртуална приятелка ми е тя( същата с Борко и Катето) от втората и' бременност ... тогава бях модка на Искам бебе, та от там се знаем Grinning.

# 148
  • София
 Здравейте момичета. Извинявам се, че чак сега пиша, но по-рано не успявам да намеря време.
Благодаря на Inna и на Morena   bouquet, че ме заместиха и дадоха нужната информация на thumbеlina и Beni4.
Цитат
А за тази диагностика - винаги съм се чудила и какво, ако се окаже че детето ти е  с риск за Даун? Аборт след 13-та седмица, така ли? На детето с Даун не му се дава  шанс за живот с други думи. Не знам, странно ми е - всички се държат така, сякаш това се подразбира от само себе си, но за мен не е така.
basilisk, поне имаш шанс да разбереш предварително и да се подготвиш психически. Тези ултразвукови прегледи, също могат да установят дали има спина бифида, което е  доста по страшно от Даун и някои бебета не живеят дълго, след като се родят. Има дори и някои сърдечни заболявания, които могат да се разберат предварително и с това да бъде спасен живота на новороденото, като се направи навременна операция. Мисля, че всичко е въпрос на личен избор все пак.
На моя прегред видяхме, че стомаха се развива добре. Видяхме и, че мозъка е разделен на две половини. Смятам, че ходенето на този преглед за мен е правилният избор. И ако не друго, то поне се чувствам по-спокойна.

# 149
Привет и от нас, момичета!
Много се радвам на новите попълнения! От сега нататък само да се множим и да няма повече отписали се от групата  Praynig!
Добре дошли, нови мами! Желая ви леко и приятно бременеене в нашата компания!
Morena, невероятен кулинар си! Всичките ти ястия изглеждат зашеметяващо и сигурно са адски вкусни. Браво на теб! Аз за днес съм решила да пробвам картофките ти с бекон, да видим как ще ги докарам, после ще докладвам. Благодаря за рецептите bouquet
Jungle, тук вече също предлагат измерване на нухалната транслуценция, което се извършва м/у 11 и 13 г.с. Измервнето се съчетава със серумен скрининг на кръвта и по този начин определят риска от синдром на Даун. Не е нужно да си правиш амниоцентеза, ако резултатите от горните изследвания са негативни. Аз вече писах преди, че миналата седмица го направих изследването и се поуспокоих, че всичко е наред, макар че резултатите дават към 85% гаранция. За витамините - ти кои пиеш? Аз взимам PrimaCare One още от самото начало на бременността и съм много доволна - не ми става по-кофти от тях, но то може би си е до организъм.
Inna, сега забелязах, че и аз не съм си казала зодията - стрелец съм, заедно с Лилита на 11.12 (между другото Лилита къде се изгуби? Надявам се всичко да е ОК с нея). Та, Inna, ако не те затруднявам, би ли ме прибавила в списъка със зодийките? Благодаря!
Момичета, да ви се похваля, че и аз усещам бебето  Heart Eyes  Аз всъщност от повече от седмица го имам това чувство, но си мислех, че си въобразявам, защото с предната бременност усетих дъщеря ми чак към 21 г.с.  А пък сега едва съм влязла в 14 г.с, но вече съм сигурна, че това трепкане в корема не е плод на въображението ми. Усещането е невероятно и много приятно  Simple Smile Пожелавам на всички ви в най-скоро време да изпитате това така чакано "гъделичкане" в коремчето  Hug
Поздрави и целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт