Кокичетата се показват над земята, а бебе СЕПТЕМВРИЙЧЕ в коремчето се мята!

• 12 551
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета  bouquet
За изследването за синдрома на Даун (монголоидицъм) - има един комбиниран тест, както казвате между 11-а и 13-а седмица, най-добре 12-а. Гледат на видеозон нещо за вратлето, и ако там е ок, това дава сигурност 70 или 75 % (забравих Embarassed) че бебето няма синдром на Даун, а в същия ден се дава и кръв за изследване, като това покачва вероятността на между 83 и 90 %. После се изчислява по определена формула заедно с възрастта на майката и казват дали вероятността от синдром на Даун е по-висока от критичното. Дори ако тези тестове показват че рискът е висок, това изобщо не значи че има синдром на Даун. Това което може да покаже точно, е  амниоцентезата, което е източване на около 200 грама околоплодни води през корема. Ама това първо се прави в по-късна седмица, второ има риск между половин и 1 процент от спонтанен аборт. Та всяка майка си взима решението. Аз в петък си ги направих първите  изследвания за синдрома на Даун, та така си видях бебенцето Grinning Тук   се препоръчват 3 видеозона за цялата бременност, ако няма проблеми. Това беше първият редовен. В самото начало на бременността ми правиха един извънреден заради кървенето, ама тогава се видя само един плоден сак и дори не се знаеше дали има ембрион в него. Само дето го облъчваха човечето. Та в петъка беше голяма емоция като видях за пръв път мърдащото непрекъснато бебче. При нашето бебче поне изследването на вратлето показа че всичко е нормално, за кръвния тест ни казаха да чакаме 2 седмици и ако има проблем ще се обадят. Времето за следващия видеозон е също фииксирано - точно на 19-а седмица. Това било "диагностициращата" седмица. Сега още съвсем не всички евентуални проблеми могат да се видят на видеозона, но в 19-а седмица вече органите били достатъчно големи за една добра диагностика. Мисля че му викаха фетална морфология. 
При мен нещата са под контрол. Благодаря на Катрин за съветите! Наистина трябва да полежавам повече и смятам да го направя.  За но-шпа няма как да взимам, тук такова лекарство без рецепта не мога да купя, а на Запад се смята че от този тип лекарства няма смисъл. Наистина почти всички спонтанни аборти са в следствие на хромозомни нарушения на плода. Аз лежах сума ти време в "Патологична бременност" и се убедих че като е тръгнало да излиза, за съжаление нито лекарства, нито инжекции, нито лежане могат да помогнат. Да не дава Господ! Май скоро излизаме от третия месец и вече рискът от спонтанен аборт става много по-малък Praynig Не знам при вас как е, но на мен от днес изведнъж ми се отвори страшен апетит. В едно сайтче което Ани-Бани тук показа (за бременността по седмици) прочетох че това било нормално Sick
А бебето още не съм го усетила да мърда newsm78 Ама червата ми като мърдат усещам. А това ми е вече трета бременност. Ама има време всъщност, още не съм излязла от 3-ия месец.

# 151
Много време мислих точно как да напиша, това което ми мина през главата след като изчетох мненията Ви за Синдром на Даун и възможните малформации на бебето.

Както вече съм Ви разказвала аз изгубих една бебенце, което се роди със сърдечна малформация и основно изчитам всичко, което се посочва за риска от вродено заболяване. Наистина най-много от всичко искам да имам здраво детенце. За щастие Господ ме дари с едно здраво момченце и знам колко лесно е да се отгледа то. Когато преминавах през кошмара на диагностиката на проблема с второто ми детенце, операцията, следоперативния период бях убедена, че искам да се боря с всички проблеми на отглеждането на "различно" детенце. Години наред в България са се раждали такива дечица, но те някак си оставаха извън обществото. Внушаваха ни едно чувство на сигурност, че всички сме здрави и поколението ни ще бъде такова. Полека - лека излизаме от тази заблуда и според мен това ни прави по-добри. В училището на синът ми има дечица с различни заболявания, с тях работят специални учители, но в общата училищна среда. Децата ни стават по-толерантни от това общуване, играят и възприемат нормално съучениците си, помагат им да се придвижват и се радват на успехите им.

Моето решение е: ще направя всички необходими изследвания свързани с това да знам здравословното състояние на бебето, но не бих се лишила от него.

# 152
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Моето решение е: ще направя всички необходими изследвания свързани с това да знам здравословното състояние на бебето, но не бих се лишила от него.
  bouquet  bouquet  bouquet

Silvia_N, честита ти втора принцеса! Hug Много е сладко, когато ти кажат пола, без значение какъв е той - научаваш нещо ново за дечко и сякаш правиш още една малка крачка напред към срещата с него. Heart Eyes

Ау, не съм поздравила новите ни попълнения! Hug Добре дошли и вярвам, че ще се чувствате добре сред нас! Много се радвам, че продължаваме да се множим!!! Laughing

# 153
  • морето и сините вълни :)
добрютро мацкииииии wavey  love001

Охх момичета това е много важна тема найстина за малформацийте-и аз много се страхувам за тези неща.И сега като чета ми става много неприятно ако се роди дете с такива малформаций
А още повече че днес съм на преглед в 17 часа точно за синдрома на ДАУН #ShockedИ съм се смепкла тука и притеснила от всякъде smile3505.Дано всичко си е наред на бебето и да го видим с "пишка "ли ще е или с "дуда"
направо незнам как ще укрякам до 5 часа Grinning newsm53....

Morena -че как стана на въпрос за мен бе скъпа?? newsm53 Ама се радвам че имаме общи познати-е аз поне на живо я познавам ама и виртуално също.От 2005 я познавам  Rolling Eyes и ми е мнооо гот да си пиша с нея.само че скоро не съм я засичала
Аз да те питам нещо за тоз крокодил-ти правила ли си го???Ами зачудих се дали тестото трябва да втаса преди да оформя крокодила  или след като го оформя в тавата.Или и в двата варианта демек две втасвания.Не съм добра с руския за това питам Flushed Flushed

Мисля да го направя днес или утре...да видим какво ще излезе от мойте ръце.Мъжо вика че нямало да мога да го направя-И се хванахме на бас.Той винаги се съмняа в мойте кулинарни способности.Но аз винаги му разбивам шапката cook cook
In4 честито за гъдела в коремчето ти icanfly Hands Clap  Hands Clap

Silvia_N-честита ти мома скъпа
Оххх нямам търпение да отида на доктор sohappyда разбера и аз полът newsm53
Ами момичета аз изчезвам да готвя  food002
цунки,мунки по тамбунки от мене  love001

# 154
Мамитаааа ( брех тук няма таквоз махащо човече за здрасти )  smile3506.
Аз и днес съм на разчистваща вълна. Ся ще тичам да пазарувам и да наготвя newsm71  food002 и после се хващам да си довърша тераската. Ако знаете тез дни къв прилив на енергия има в мен направо не мога да се позная, ама то сигурно е от хубавото временце действа ми като катализатор  newsm53.
Аз се опитвам да съм положително настроена относно бебо и това как се развива... просто съм убедена че всичко ще е наред Grinning.
Уххх как ви завиждам благородно естествено за подскоците. Тоз моя ( евентуално ) юнак много кротък бре. На видеозона до ся колкото пъти съм била ( то само 2 са де дето вече приличаше на човече ) и си кротува нашто, няма да ми махне, няма да ме изрита  Stuck Out Tongue Winking Eye. Та сега не мога да ви опиша с кво нетърпение чакам да ми се види вече ясно коремчето и да почне да подритва бебо Simple Smile.
Аз ще ходя да се залавям да свърша малко работа преди да съм огладняла пак. Абре мамита не знам кво ми става, ама все съм гладна. Таман съм яла и след половин час пак ми пристъргва нещо коремчето ( да не говорим, че през ноща като се събудя и съм на косъм да притичам до кухнята - не знам как устисквам още ) .Та щях да ви питам има ли още някоя която осверипява от глад. Аз забелязах дори, че ако не ям и отивам да бльокам и то само стомашен сок Confounded, та за тва гледам да си хапвам редовно ( извинявам се за това откровение ) .
И още нещо щях да питам. Аз тук от колко 4-5 дена почнах вече редовно да си пия кафенце. Ама си правя една чашка и с повече сметанка и си се лицавя цял ден на нея. Някоя друга позволява ли си кафе да пие?
Иначе сладко още не мога да ям принципно си хапвам доволно, ама сега сладките неща ми горчат, та не са ми любими...
Мамита заминавам по късничко в почивката пак ще се включа.
Jungle хубави са снимките особенно третата. Не предполагах, че излизат толкова близо до брега китовете и то в населен раьон пък и  гледам нещо като завод имаше. Сигурно е страхотно изживяването да ги видиш на живо Grinning...

# 155
  • София,
Здравейте мамита,

ей Ани Бани, не се притеснявай мацка, всичко ще е ОКИ с бебока! Успокой се за да можеш да му се насладиш като хората!

Бебе то, не се притеснявай и аз съм нон стоп гладна и нон стоп нещо гризкам!!!! А и кафенце не съм спирала да пия, но го пия с мляко! Ако пропусна някоя сутрин и започва да ме боли главата!!!!Jungle е направо ти завиждам благородно!!!! Супееееерррр

Оффф мамита, толкова много ме е стрех от всичките тези изследванияяяяя! Сега като отида на 15.03 при доки ще го попитам какво трабва да правим!!!

Това е за сега от мен! Хубав и топъл ден ви пожелавам!!!!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 12:21 от Beni4

# 156
  • гр.Хасково
Здравейте мамчета. Искам да кажа и аз мнението си отсносно синдрома на Даун и вродените малформаци. Наистина никой не е застрахован и на всеки може да случи да роди такова дете, но моля ви не  мислете за това. Наистина рискови групи са жените над 35 год ,  по малките майки-под 17 год., както и тези които са имали дете с аномалии в рода. Така че мислете само позитивно.
Smile Аз също не мисля, че ако разбера за някаква аномалия, бих се решила да махна бебчо, незнам.
 Ина, да в педагогическия съм, заваршвам вече един курс ДПК- училищна диагностика, аз съм специален педагог. Скоро до края на март ще имам пътуване до Кърджали и непременно ще се видим. Ще пътувам до м.юни така че се надявам да се видя и с Мишока.
Сега отивам да водя дъщеря си на ушен лекар, че имаме проблеми постоянно, та сега ще и промиват ушите.
Честито на тези, които вече знаят пола на бебчето си и на тези които го усещат, много се радвам за вас мамита. Аз дъщеря си я усетих в четвъртия месец, но сега нищо още не усещам.
Момичета желая ви само усмивки в този хубав слънчев ден.

# 157
  • Варна
Bebe, и аз си пийвам кафенце. Ама специално питах док и тя ми позволи. Защото съм и с ниско кръвно, каза че няма проблем. Да ви кажа и мен голяяям апетит ме е подгонил. Постоянно за ядене мисля Shocked И да - освирепявам е точната дума!!!!! Направо имам чувството че ще се побъркам ако не ям сега и вднага  Crazy
При мен нищо ново на хоризонта. Завиждам ви на ентусиазма да готвите и чистите. Аз направо съм изпаднала в състояние на летаргия - нищо не ми се прави....пък иначе съм много динамичен човек - луда работа.
Айде -поздрави на всички!
   bouquet

Абе момичета опитвам се да си сложа лична картинка в аватара, и не се получава.Някой може ли да ме светне как става номера?

# 158
Години наред в България са се раждали такива дечица, но те някак си оставаха извън обществото. Внушаваха ни едно чувство на сигурност, че всички сме здрави и поколението ни ще бъде такова. Полека - лека излизаме от тази заблуда и според мен това ни прави по-добри. В училището на синът ми има дечица с различни заболявания, с тях работят специални учители, но в общата училищна среда. Децата ни стават по-толерантни от това общуване, играят и възприемат нормално съучениците си, помагат им да се придвижват и се радват на успехите им.

Мисля точно като теб. Затова аз не искам прекалено много ровичкане и диагностика. Аз вярвам в моето дете, имам вече емоционална връзка с него, независимо дали отговаря на нечии представи за съвършеното бебе или не.
През миналата бременност не са ми правени никакви изследвания за Даун, нито фетална морфология. Както вече съм споменавала, бях голяма част от времето в Норвегия, където много малко (даже прекалено малко) прегледи на бременните се правят. Там за Даун се изследват рутинно само майки над 39 години, останалите могат да се изследват по желание, но има доста семейства които си отглеждат деца с Даун, обществото и близките се грижат за тях и е очевидно че могат да имат доста добър живот.
Е, искам разбира се предварително да знам пола, защото е много по-лесно за измислянето на име Simple Smile
За останалото ще контактувам с бебо и той/тя ще ми каже дали всичко е наред. Засега добре се чувства със сигурност. Това ми е достатъчно.
Пожелавам на всички ни едни здрави и щастливи бебенца, за всяка от нас нейното ще е най-прекрасно - в това няма съмнение!

P.S. Да, и още нещо майчета. Не се страхувайте! Настина позитивното мислене е супер важно, както пише mika2006. Свържете се мислено с бебето и му кажете/покажете с представа какви са вашите мечти за него, какво си го представяте като голямо. То ще се зарадва че мислите за него и ще вземе вашите представи под внимание.
Не съм луда - просто всички чувства на майката си имат химическо изражение във вид на хормони и т.н. и по този начин се предават на бебето, така че комуникацията е съвсем реална. Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 12:48 от basilisk

# 159
Момичета, поздрав с това класическо изпълнение!

http://www.vbox7.com/play:131bc69b

# 160
За картинката отиваш на профил и от там промени в профила. Първата опция е за аватара. Избираш си или от галерията или ( по добрия вариант ) от някой адрес в нета. Копираш си адреса ( цъкаш с десен бутон на картинката и там последната опция трябва да е свойства на елемента или нещо от този род. копираш адреса на картинката и го поставяш при профилът ти където пише ''     Имам собствена картинка '' . И готово само трябва да цъкнеш най отдоло на ок Grinning.
Иначе и аз принципно съм с ниско кръвно винаги си ми е било 110/ 65 или около... така че май не трябва да има проблем и при мен.
Мамита аз докато се натуткам да измия чиниите да пазарувам и да наготвя и то слънцето се скрило. И ся терасата за утре май ще си я оставя, а днес викам да му ударя един сън и да се пусна малко на домашни козметични процедури, че да съм хубавка и фешън утре newsm62. Хайде до скоро от мен. И мамита аз пак си ви казвам не ги мислете толкова тези изследвания. То те ще са си едни и същи независимо дали се шашкате или не, така че мислете позитивно и вярвайте, че ще си гушате здрави и пухкави бебоци на есен newsm30. Така хем вие ще си бременеете по спокойно  preggo хем и малките фъстъчета ще се чувстват по добре в коремчетата. Цункам ви всички до скоро Simple Smile...

# 161
  • Sofia
Ани дрънкаме си с Мими на ЛС и тя ми вика, че в септемврийки сме били двечки, за които мисли и стиска палците, та така спомена, че ти си едната от двете ни.
 За крокодила  не мога да съм ти много полезна, не съм го правила.. много пипкаво ми се видя тогава и не съм се наканила до сега, но доколкото виждам от снимките и текста в руския сайт( не че съм много на Ти с руския, де) като ти шупне маята и замесиш тестото остави го да втаса, после действай и докато го измайсториш с всичките му  детайли отново ще втаса... ама да ти е топло и най-важното без течение в кухнята като се развихриш пък и във фурната ептен ще довтаса... сигурно ги знаеш тия работи де Grinning  Та мъжо като говори така не знае ли, че ти прави услуга, щот допълнително те мотивира Simple Smile И държа на сниката, плс! Hug

Бенич и аз съм намислила до го разпитам тия неща док и съм на консултация  на 13.03. Simple Smile

.. Аз направо съм изпаднала в състояние на летаргия - нищо не ми се прави......
  Така съм и аз ... , не че иначе съм много дейна ама такова чудо пък не е било Shocked ooooh! 
И Поспаланке виж във форума с правилата има тема как се слага аватар и друга специално за проби, тестване. Simple Smile

# 162
  • Варна
Момичета, благодаря! С ваша помощ смених поспаливото меченце  Laughing Въпреки, че най-много ми подхожда май   Laughing Heart Eyes

# 163
  • София,
Момичета ако не можете да отворите ШЕДЬОВЪРА от Мишето ще ви предложа още едно място!!!

http://www.bgflash.com/details.php?image_id=1154&sessionid=8 … 9038c5562cfd79e43

Аз просто нямам  думи за песента!!!!!

# 164
Добре дошла на Морена, много се радвам за теб. Любимият ми форум е Готварския и винаги се възхищавам на уменията ти, както на твоите, така и на още 2-3 мацки.
Аз вчера бях на прегледа за спина бифида и Даун, всичко е наред, но пуснах и кръв за още по-голяма сигурност - ПАПА тест, който се изследва в Германия и ще излезе след 3-4 седмици.
Гаденето за съжаление още не минава, ужасно е. Незнам с вас как е, но аз сутрин като стана около 1 час съм ок и се започва с гаденето и вечер става ужасно. Чак аз не мога да се понасям вече, ама какво да се прави, ще стискам зъби пък дано скоро се свършат тези гадения.
На мамите разбрали пола на бебчо завиждам благородно, бе как толкоз рано го видяха бе, хм, ще се карам аз на моя доктор  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт