🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 144
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 915
Аз не виждам химия между Бистра и Влади. Виждам химия между Бистра и Мая и един популистки подход от Влади (не го казвам в негативен контекст, играта го изисква).

# 916
Ами то това е взето от оригиналният формат.
Не точно, в оригиналния формат губиш гривните си на битката и после молиш някой да се откаже и евентуално да ти даде на теб (което ставаше веднъж на 100 години). И те си нямат златогривни, допълнителни гривни и прочие. Докато при нас как все "каръшки" се случи все спасения от златогривния да реши така за секунди да се откаже след като получи гривна: ми как един не каза преди това: "Виж какво не я давай на мен, защото съм решил да си ходя". Веднъж да се случи, иди-доди, два пъти може да се приеме за съвпадение, ама три пъти за 4 седмици и то точно на "интересните" хора, вече идва в повече. Колко ли още пъти ще гледаме същото упражнение?
А някой дали се е запитвал във фаза 2 за чий ще бъде тази "златна гривна", като свършат допълнителните гривни за раздаване?
[/quote]

Мисля, че сам си отговаряш Simple Smile Ако продукцията искаше да се меси, просто щеше да каже на златногривния - "Виж какво, този така или иначе иска да си ходи, недей да му даваш гривната, дай я на другия човек!" Това ок ли ви се струва? Джулияна си тръгна напълно импулсивно след като се засегна, че я мислят за слабачка. Йочколовски беше решил да си ходи и това беше ход с който обърка сметките на Влади. Решението Шериф да даде гривната на Секулички а не на Марина (както беше обещал) говори за него пред останалите. Или си мислите, че продукцията е говорила със Секулички да злепостави приятеля си?!?! Значи хем не искате нагласени неща, хем се дразните, че продукцията оставя всеки да изрази мнението и волята си.

# 917
Мен, честно казано, спасяванията не ме дразнят, даже ми е по-интересно така, защото иначе е почти ясно кой ще си ходи и всякакво напрежение се убива.
И за т.нар. четворна коалиция (+ Биляна) също ми е все тая. Даже често забравям за тях, че се познавали отпреди и тн. Не мисля, че това кой знае колко им е помогнало в играта досега, а оставането на Марина, която си е доста подличка в схемите си с лагер 1, отсега нататък съвсем ще им отреже ходовете занапред.
Това обаче, което откровено не ми харесва, е че навсякъде все едни и същи лица са намесени по къде що има риалитита. Гуспи-муспи, Самита, Гошовци, Анджели, Елени, Виктории, Сашки и тн. Все едни и същи. И покрай тях цялата им рода, домочадие, съседи, авери и кой ли още не. Като се има предвид, че аз даже такива неща като ИВ, Максимал и доста от Сървайвърите и ВИП/Биг брадърите даже не съм и гледала. И пак се оказва, че сумати народ по уж нови сезони на предавания не са случайни хора, а на някого някакви си. Ами много досадно...

# 918
  • България
.UFO.
звучите, като че ли се оправдавате защо сте вкарали хора, които се познават от преди кастингите. Ако не се оправдавате значи сте решили да правите това, което на вас ви харесва, а не на зрителите.
Като прочетох "групова динамика" и се сетих за Мимо и си го представих.

Няма продукция която да прави предаване за себе си. Винаги се мисли първо за зрителя, защото за добро или зло накрая се гледат едни рейтинги, които оценяват как си се справил. Не се оправдаваме, това явно е риск и дали е правилен или не, времето ще покаже Simple Smile Към момента знаем, че един от четворката излетя след решение на друг от същата "сериозна" коалиция.

Затова четирима участници се познават и играят заедно, защото се познават. И продукцията не ни даде наговарянията защо Секулички си даде гривната на Марина. Според мен продукцията го е заплашила/убеждавала с нещо да се откаже, което не ни беше показано. Самички сте си виновни. Изглеждате непрозрачни и неискрени. Веднъж като се изгуби доверието на зрителя, връщане няма. Така че се издънихте.

# 919
  • София
За мен не са се издънили. Аз не виждам дългата ръка на продукцията там, където на теб ти се привижда.
Ще заплашват Секулички да си даде гривната Joy Доообре Joy

# 920
  • България
Тогава да дадат аргументация, причиннно-следствени връзки, а не зрителят да се чуди. Викни четиримата на синхрон и ги накарай да обяснят.

# 921
Аз не мисля, че има нещо нагласено от продукцията, освен явната смяна на правилата при битката за храната. Там няма кой да ме убеди, че е било планувано да не им кажат до последния момент, при положение, че за всички други битки са били точни. Ясно ми е, че няма как да "не се пипа машинката" грам, ама да не се прекалява и да е за по-маловажни неща.

Убеден съм и че не се казва нищо на играчите, кой на кого да дава или не дава гривни. Просто те са толкова залюхани, че сами си взимат рандъм решенията. За Секулички бях сигурен, че това ще направи, а и беше логично, не е нужно някой да му го подсказва, а Шерифката гледаше като наакан. Реакция, която трудно се изиграва 😅.

# 922
  • Другата България
Joy
Как изобщо продукция ще заплашва участник???
Това дори и Тупарев не би си го позволил, недейте така.
Толкова се изписа снощи, и общо взето мненията съвпадаха.
Ходът на Секулички беше най-добрия възможен за него с оглед на никаквото си представяне до момента, доста премерен, с мисъл и смисъл. Така остана в аналите на формата като добър и благороден човек.
Все пак може и да има “ние, четиримата“, но всеки си гони и интереса, личния такъв.

Ама защо да се обясняват на зрителите за нещо, което същите зрители сами са се досетили???

# 923
Не че защитавам продукцията, но до момента са доста открити и честни за собствения си процес, което аз лично оценявам. Никога не съм гледала Фермата и нито Сами, нито Гуспата са ми познати, но нищо не пречеше да лъжат като манастирски джапанки, да обясняват за срещи по бензиностанции и как видиш ли никой, никога нито е чул, нито е видял.

И отново, кандидати и участници масово се познават, интересуват се, търсят предишни участници и контакт, няма и как да е иначе в ерата на социални медии и лесен контакт.  Процесът е двустранен.

# 924
Затова четирима участници се познават и играят заедно, защото се познават. И продукцията не ни даде наговарянията защо Секулички си даде гривната на Марина. Според мен продукцията го е заплашила/убеждавала с нещо да се откаже, което не ни беше показано. Самички сте си виновни. Изглеждате непрозрачни и неискрени. Веднъж като се изгуби доверието на зрителя, връщане няма. Така че се издънихте.
[/quote]

Преди малко се даде отговор, който се надявам, че сте прочела Simple Smile Нямам идея защо решихте, че изглеждаме непрозрачни и неискрени, като оставяме хората сами да преценят какво да направят с гривната си. Разговор между Шериф и Секулички относно съдбата на гривната беше показан ако не се лъжа, само не се показа как изтезаваме Скулички в джунглата с насочена стрела към слепоочието му Simple Smile

# 925
  • София
За мен като зрител причинно-следствените връзки ми се виждат доста ясни. А че не са ни показали решението преди да се случи в кръга- еми много ясно, нали все пак някакъв съспенс трябва да има Wink

# 926
Предпочитам да вярвам, че на самия Секулички му е станало неудобно и си е негово решение да спаси Марина. И този път ми хареса, че можеше да се промени решението на притежателя на Златната гривна. Когато така спасиха Кирил и Мая не ми харесваше.Simple Smile

# 927
Не че защитавам продукцията, но до момента са доста открити и честни за собствения си процес, което аз лично оценявам. Никога не съм гледала Фермата и нито Сами, нито Гуспата са ми познати, но нищо не пречеше да лъжат като манастирски джапанки, да обясняват за срещи по бензиностанции и как видиш ли никой, никога нито е чул, нито е видял.

И отново, кандидати и участници масово се познават, интересуват се, търсят предишни участници и контакт, няма и как да е иначе в ерата на социални медии и лесен контакт.  Процесът е двустранен.

И не са лъгали. Бяха прозрачни и все още са. Нека продължат да бъдат. Вярно е че разкрихме за познанствата още преди да почне предаването. Но и самото предаване още в началото спомена за предварителната коалиция вместо да се правят на ударени, казаха и на играчите без да разкриват имена. Оставиха решението и хода в ръцете на четворката дали да се разкрият или не(въпреки че други хора вече бяха споменали че се познават) Спечелиха ми доверието с това.

И аз го казах това за ерата на социалните мрежи. Много ще ми е лесно сега ако ме приемат някъде да пиша на Туджаров или на някого друг за съвети и прочие. Много ще ми е лесно да се свържа и с предишни участници. А те ще ме свържат с други кандидати.

Как някой може да контролира всичко това?

Преди 15-20 години е било много по лесно да си направиш каст, в който хората не се познават, защото не е имало инстаграм, a фейсбук не е бил толкова популярен(да не казвам че сега замира).

И отново казвам фактора кастинг - запознаваш се с хора и завързваш контакти още по време на тях. Там условията могат да се подобрят но е много трудно това да стане.

Нека хората се замислят за света, в който живеем и колко е лесно всичко.
Edit: Нека се замислят и за това колко е голяма(малка) държавата.

# 928
  • София
Познанствата по бензиностанциите бяха в миналогодишните ИВ Wink

# 929
Само аз ли не виждам химия между Влади и Бистра?
Аз виждам само Владимир да е привлечен.

Общи условия

Активация на акаунт