🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 37 302
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 390
И аз си пожелавам врътка за Лагер 3, не искам още да изчезват Grinning

На мен пък ми се стори, че на втората игра Бистра нарочно се бавеше, за да бъде Миро победител.

На мен Вера към момента ми е статист. Не съм я видяла в някакво съществено действие, освен някакви групови кадри с другите от лагера. Няма да ми липсва, не ми е ключов играч.

# 391
След снощните безкрайни минути опиянение и покаяние на Бистра се притесних да не би с нея нещо да се случи и да напусне играта. Защото аз искам да я гледам още, интересна ми е точно с тези възходи и спадове, искам да я видим да преживее разрив с Мая или изгонване на Мая.
Като цяло, досадно дълъг епизод и все по-дразнещо става това помагане в игрите. Чакам с нетърпение играта за храна, че да видя Алекс да играе, стига само е мрънкал и анализирал. Даже повече чакам това, отколкото да видя Венци как ще играе.
Харесаха ми думите на Вера за ролята на жените в подобни формати. Абсолютно е така, но пък Владо видяхме, че наистина говори с Йочко. И не знам дали думата популист е най-точна за Владо, защото мисля, че му идва съвсем естествено да се опитва да се разбере със всеки и да успокоява напрежението в лагера, има си някаква харизма, но има и друго, което не ми харесва.
Какво беше това избухване на Марина?

# 392
Тази седмица да си ходя някой от безинтересните.
Има избор- Ина, Нина, Ванеса, Вера, Грозденка и тя натам, вечно неразбраната.

# 393
  • София
Имам чувството, че на играта за храна ще стане някаква врътка и лагер 3 няма да е на последно място...ще видим.

Искаш да кажеш, че ще има намеса на дългата ръка на Ники Николов...
Нали се сещаш, че ако всичко е честно, то те няма как да не са на последно място.

# 394
  • София
На мен пък ми се стори, че на втората игра Бистра нарочно се бавеше, за да бъде Миро победител.
Не се е бавела нарочно, просто толкова си може на пъзели (и като другата Рената ги реди само ако й ги подскажат).
Разбирам тук идеята да социалната игра да бъде много по-важна от всичко друго, но някак си тези подсказвания ми идват в повече и с тях се губи малко тръпката и смисъла на по-интересните пъзели

# 395
Дяволо, не знам защо го мисля това.Иска ми се да оставят битката да се води честно.Но...за предаването е по-рейтингово да има обрат.Може би ще се заиграят с правилата, но ще видим довечера.

# 396
Избухването на Рената и епитетите не бяха ок, проличаха си двойните стандарти и нереалната самооценка, но и аз оставам с усещането, че Бистра нарочно я избра защото е контузена. Освен това е изморена и виждаше лесна плячка, а и очевидно не са си симпатични . Ето защо много се зарадвах на победата на Рената - хем приземи Бистрето, хем показа, че никой не бива да се подценява и всеки има шанс, много зависи от играта.

Мелодраматичния мини-катарзис на Бистра не ми беше убедителен. По-скоро осъзна, че не изглеждат добре действията й, и с оглед на намалелите гривни и самочувствие, просто започна да търси други опции.

Голям пълнеж в този епизод - то не беше трибюта по никое време, после поредните любовни трепети на новосформираната двойка и за капак - кринджавото изпълнение на Мимо Гарсия Weary

Искам лагер 3 да се разпадне, то те така и не бяха едно цяло.

Ох, все забравям да напиша за Шериф - много ми фалшивее!

# 397
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мен адски много ме дразнят това преписване и сега играта по двойки. Преписването изобщо не го смятам за умение, а за чиста проба безпомощност и нахалство. Да, в любовта и войната всичко е позволено, а и в самия формат също, но никак не ми харесва. Така играта не може да се разгърне в целия си потенциал, губи се съспенсът, а и не можем да видим кой как и колко мисли.
Играта по двойки пък съвсем осакатява нещата от гледна точка на това, че вече трябва да се мисли такава стратегия, в която да предвидиш и защита от тази опция на противника. Защото и най-силният да си, трудно ще се справиш с двама срещу себе си. Изобщо.... не, не и пак не!

# 398
  • Разпиляна във въображението
Обаче бързо схващат, че може да се помага на другарче Simple Smile

Интересно на кой лагер ще се падне честта да определя половото съотношение в играта за провизии. Ако са 3 лагер на кого биха заложили? 3 мъже + 1 жена, или 2 на 2?

# 399
Обаче бързо схващат, че може да се помага на другарче Simple Smile

Интересно на кой лагер ще се падне честта да определя половото съотношение в играта за провизии. Ако са 3 лагер на кого биха заложили? 3 мъже + 1 жена, или 2 на 2?
На тях единственият им шанс е 2х2 и то само те би трябвало да го изберат това. Другите лагери избират 3+1 мъже/жени и автоматично печелят първите две места. Ако някой от тях избере нещо друго🤡🔫.

# 400
Липсата на всякакви правила прави играта много интересна от социална гледна точка. Как се структурира и развива обществото, какви са писаните и неписаните договори, колко се размиват границите и морала.

Някой назад спомена, че на играта за провизии най-разумно би било да се съсреодоточат всички един лагер да вземе цялата храна, за да няма фира и да я разпределят между трите. Това наистина е най-социалната, благородна и добра идея, но на никого не му и хрумва. Не мисля, че е само от липса на доверие към конкретен лагер, си има сериозен трайбализъм в ума на всички, независимо че никой не ги задължава. Всичките приказки и игри по лагери, вместо индивидуално -  не мисля, че е защото не разбират играта, просто е човешка природа.

# 401
Лорд Сняг , потенциал има всеки играч по принцип, зависи дали ще му се даде възможност да се развие.
Вера игра две игри,  за малко не победи, малшанс просто. Това всъщност го признаха и хората от нейния лагер.
Не помня колко синхрона са давали с Вера , но много точно обясни ситуацията в техния лагер, че мъжете налагат мнението си, а жените едва ли не трябва да се въртят на пета пред тях.

# 402
Лорд Сняг ,
Цитат
потенциал има всеки играч по принцип, зависи дали ще му се даде възможност да се развие.
Вера игра две игри,  за малко не победи, малшанс просто. Това всъщност го признаха и хората от нейния лагер.
Не помня колко синхрона са давали с Вера , но много точно обясни ситуацията в техния лагер, че мъжете налагат мнението си, а жените едва ли не трябва да се въртят на пета пред тях.

Виж, с това не съм съгласен. Потенциал за да имаш, трябва да имаш някакви базови умения, които предполагам че може да "блеснеш". Ако ги нямаш тези умения за какъв потенциал говорим?
Какъв е потенциалът да речем на една Грозденка? Битки ли печели, на някой компонент ли е силна или има активна роля в лагера си? За да говорим за потенциял (неразработен естествено), трябва да се отличиш от масата хора.

Бистра много ясно, че не е искрена, то и Рената не бе искрена.
За мен всичките ходове на Влади са премислени. Прави се на божа кравичка, а не е такъв и за това е популист.
Нито веднъж не поиска да е тартор, но пък влезе в няколко конфликта с Дзами, Рената, Гогов и пр.  където ги "постави намясто"
Отиде да се договаря с Кънчо. Добре той има това право, но после бе смешно че се оправдаваше през Мая. Или как ходи при лагер 3 да тушира напрежението. Накрая каза на Нина, че "не може да ѝ обещае" че винаги ще я пази. А на Кънчо казах, че ще гледа да я бута възможно най-напред.
Разбира се той има право да бъде популист. Шериф също е популист.
Но това не прави Влади добрия герой.

П.С. Не приемам мнението на Вера. Ето я Рената - постоянно е активна, дори да не говорим за битки. Замесва се в скандали, не се върти на пета около мъжете. Другите жени в лагер 1 са статисти. Почти не ги виждаме да се появяват пред камерите

# 403
В кой ден и час даваха обзор на седмицата?

# 404
Мен адски много ме дразнят това преписване и сега играта по двойки. Преписването изобщо не го смятам за умение, а за чиста проба безпомощност и нахалство. Да, в любовта и войната всичко е позволено, а и в самия формат също, но никак не ми харесва. Така играта не може да се разгърне в целия си потенциал, губи се съспенсът, а и не можем да видим кой как и колко мисли.
Играта по двойки пък съвсем осакатява нещата от гледна точка на това, че вече трябва да се мисли такава стратегия, в която да предвидиш и защита от тази опция на противника. Защото и най-силният да си, трудно ще се справиш с двама срещу себе си. Изобщо.... не, не и пак не!

E как да не е умение - искат се съобразителност и фотографска памет. Нахалството пък е важна черта от характера, аз не си представям едно риалиит да го спечели някой добричък човек.

---
Оносно концепцията да играят всички като един лагер и да си разпределят храната - Не мисля, че правилата го позволяват. Нали е казано, че този който е на първо място ще получи най-мноого храна, този който е на второ-  по-малка, а този на трето - никаква. Т.е. това предполага сътезание. Освен това смисълът на правилото да избираш по квоти половете в другите отбори е точно да смачкаш съперника като го оставиш без храна.
Освен това за целта на продукцията е по-добре да има гладуващи  - много хора ще се откажат изведнъж и е има обрати. А и няма да проточват безкрайно предаването.

Общи условия

Активация на акаунт