🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 37 259
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ако в лагера повече от 2-3-4-ма си наложат мнението (и не са оборени от другите) това е колективизъм. Ако решиш, че сам можеш да решиш и изиграеш всичко (но - за вс.случай - искаш партньорът ти да играе за теб, нищо че и на него му е за пръв път) - това си е егоизъм. В условията на формата.
Имам предвид не от гледна точка на моралните ценности, а от това, дето гледаме - играта.
Иначе, да - популистите там опитват да въдворят архаичен патриархат, ала соловия опит на Петя нито им разби залаганите преценки, нито на нея й донесе някаква полза. Не коментирам причините, фиксирам резултата.
Без изобщо да опираме до "кого харесвам/не харесвам", изборът на момичето се оказа погрешен, не преценен рационално и твърде фатален - най-вече за самата нея. Ако беше взела още водещата игра, щях просто да си река: рискува доста, но успя, браво! Нито ще я "захаресам" повече, нито щях да приема изборите й за прагматични и премислени.
И, действително, какво значи: Венци да вземе да й предложи да падне в нейна полза. Не виждам място за кавалерство в този/такъв момент. В живота нека го прави (и сигурно го прави, мисля си за него), но тук контекстът е друг. Даже и в уж осъзнаването на участници към индивидуалното представяне (с което може да се стигне финал, където "лагери" няма да има, а стадния инстинкт ще струва пари).
Съгласен, че Алекс се постави в сложно положение. Тук ще е интересно да видим какво ще се получи. И как той може да има "дял" храна, при положение, че не играл за отбора си (който - отделно е и загубилият).
Ще спекулирам с нещо друго (малко вероятно, но съществува теоретично). Водоизточниците са 3.
Ами ако продукцията днес постанови (сега, или преди 2-и етап, или въобще до 2-ро "постановление"), че не може да се разтури съществуващ лагер? Или, че вс.лагер може да приеме само по 1-2 човека от друг? Даже може да се "спусне" чак когато са премерили храната и съдбите им са решени след Плуването на глада. (Не ми се вярва, най-вече заради "правилата без правила", но не ощетяват играещите и, понеже това не е ИВ.) Но..., както казва Дяволо, законът на джунглата важи тук.

Дори (но не е конкретно предложение, импровизирам) бих заложил в правилата за гладната битка - оня с най-много храна си я взима; вторият може да вземе само половината, или ако прати по 1-2-ма играчи в друго племе (отлюспи ги) - да вземе и техния дял. Лагерът, който ги приеме, трябва да е загубилият - а отишлите при тях "носят" своята храна (която е от процента, който 2-то място, все пак ще върнат на продукцията; бившият лагер не е ощетен, но може да махне двама.). Приелите ги трябва да им "вземат" дажбите и да ги разделят на всички - но както там си решат. На мен би ми било още по-любопитно, а и ще е "хлъзгав ход" на продукцията, която поддържа колективизма в изградените измерения (т.е засега), макар играта да води до индивидуални победители.

В крайна сметка: накрая пари ще вземат не онези, които "дружинката" им е решила (но пък може: добутала волно или неволно). А тези, дето (не "играят себе си" - или са точно това и "навън") навреме, бързо, прагматично се освестят, че тук групичките на бедни и богати са фиктивни и няма да дойде Баба Дешка да им донесе баница.

# 586
Привет, чудна тема сте спретнали, поздравления за оформлението, не съм се съмнявала във вас. Влизам със закъснение, защото до вчера гледах епизодите с по няколко дни назад и не исках да се спойлвам. На този етап формата ми допада, различен е, "Игрите" съм ги канселирала този сезон, последния ми дойде скучен и реших да дам шанс само на новото предаване. Участниците с някои изключения са ми интересни. Допада ми, че игрите имат времева рамка, иначе не особено впечатляващи, но пък по- щадящи за участниците, което адмирирам, защото не смятам за нужно да се убиват от контузии, само за да има зрелище за зрителя. Което, обаче за жалост не пречи участници да напускат по медицински причини.
По анкетата, красотата е много субективно понятие, аз повече се впечатлявам от харизмата на хората, в това направление ми се вписват Бистра и Влади, които не са определение за класическа красота, но са ми чисто харизматични и лъчезарни, когато се усмихнат. Играч на седмицата- Влади. За влюбените, не мисля, че е поза, но определено по- влюбения в моите очи е Берке.
Нямам фаворити за момента, Влади ме изненада приятно, когато се включи в игрите, доста комплексен се оказа и пъргав, нещо което не очаквах от него предвид, че е висок, представях си го по- тромав.
Бистра ми допада, въпреки надуването, но ми харесва хъса й за игра. За това в крайна сметка са отишли, да играят, не на курорт. Но отвъд амбицията й, в игрите се представя неособено впечатляващо.
Миро на този етап ми е може би най- симпатичен и балансиран в съотношение мисъл-стратегия-физическа подготвеност за игрите.
Водещите, Диляна ми е като за украса, но поне е наистина хубава и върши работа за тази роля. Сано, като цяло стои и се справя добре, мисля, че винаги ще имам носталгия към Карамазов, но като дуо все пак са ми много пъти по- симпатични от Димо и Ралица в конкурентния формат.

# 587
  • София
Според мен Алекс ще играе за лагер 1 и ако това стане то те ще спечелят, защото Алекс е сред най-добрите плувци изобщо в сезона. Със сигурност ще занесе повече храна отколкото Миро и Бистра. Мимо дори не го коментирам.
Доколкото разбрах правилата (накрая ще теглят на килограми кой е прибрал повече) и от промото където показаха  какви точно са провизиите, според мен кой плува най-добре няма да е толкова голям фактор. По скоро който се сети как да балансира  между най-тежките и най-питателните(полезни) продукти би спечелил най-много. Така че си мисля стратегията (правилната) би имала по-голяма тежест от това дали може да плуваш. Например един може да се качи на платформата и да подхвърля продукти на останалите които са във водата. При всички случаи това ще бъде интересните да се гледа

# 588
  • Другата България
Точно това си мислех и аз.
Не е важно да си “як“, или да си отличен плувец, а да ти проработи мисълта - как с най-малко можеш да вземеш най-много. Или поне достатъчно.
Но ако 2+3 играят заедно, това няма да има значение, а Алекс - той така или иначе от ден едно ми е в миманса, може би един от най-неприятните участници във формата. Което е жалко, защото има потенциал, умее да мисли, но не умее да действа, а то само с мисъл не става.
Поне не в този формат.

# 589
Включвам се със закъснение, но и гледам сериите на запис.
Приятно изненадана съм от формАта. Не очаквах, че ще ми хареса толкова много.

# 590
Направила съм грешка с номерирането на епизодите, моля гласувайте отново за

епизод 15 сряда

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.

Извинявайте и БЛАГОДАРЯ!

# 591
Не съм се включвала скоро, но държа да го напиша тук, а не на ЛС на Дяволо.
Слушам Надкаст с Еляса и Неделчо заговори за БГ мама и сегашната анкета. Не знаел какви са резултатите, защото “нямал достъп до анкетата” и гледал по коментарите. Дали наистина без регистрация не виждал или просто е нефункционалното скриване?

П.П. Митов, Влади и Еляса са най-красивите мъже, от жените като че ли Биляна.

# 592
  • София
Направил съм анкетата такава, че да може да се вижда само ако се глаусва в нея. Винаги така съм правил всичките си анкети с цел да подтиквам към по-голямо гласуване/активност.
Иначе преди години някои хора не гласуваха, защото си виждат резултатите и това им стига.

Предайте му на Еляса, че ако иска да види резултатите трябва да се регистрира в Бг мама и да гласува сам или да изчака да пусна новата тема и да провери в 1-ия пост в секция ''Анкети/Архив'' резултатите, защото там прикачвам скрийншот от крайните резултати.

# 593
Еляса разкритикува формата, че златогривният няма сила да промени нищо, ама Туджаров каза че това не може да се промени, заради целите на формата.

Дяволо, Преди време имах форумни контакти с Неделчо, ама сега съм загубил паролата си от форума на Никола Райков   https://knigi-igri.bg/catalogue/item/ski пък и да се регистрирам .трябва отделно да се регистрирам и за Дискорда, че Неделчо вече не е активен във форума на СКИ и става сложно. Другият вариант е да търся Неделчо във фейса, ама аз съм се "отрязал" съвсем умишлено от фейса е сложно.

# 594
  • Враца
Еляса е много красив и в интервюто е приятен, на острова не беше.

Единият от водещите , десният, така пие и мляска и държи шишето , че ми се гади. И в надкаста с Йочколовски беше същото.

# 595
Бре, голяма борба кой ще прилапа Лагер 3. Ключови ще се окажат Grinning

# 596
чакам тюлена аз как пори вълните Joy

# 597
  • Другата България
Ето това исках да гледам от самото начало на формата.
Мислене, стратегии, дори идеята на Влади щеше да е топ, ако се беше осъществила.
1+2 и 3 аут, да ги видим тогава Мимчо, Сашко, Ина и т.н.
Мая е ясна, тя е придатък на Бистра.

Малко ме е яд, че отхвърлиха Глория....но всъщност за момента все още нищо не е сигурно.

# 598
На приказки го измислиха добре, браво! Да видим на практика какво ще излезе.

# 599
Накрая от толкова приказки (кой колко е силен, какво може да направи) , да не спечели лагер 2?

Общи условия

Активация на акаунт