🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 37 260
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 570
АЗ ще се върна на Сашо. Първо - те наистина говориха с Миро, че ако лагера се разпадне ще опитат да отиват по други лагери. Сашо каза че се разбира малко по-добре с лагер 1 и ще опита там. Дотук е така. Само че лагер 3 все още не се е разпаднал. Не мисля, че Миро ще е окей с поведението му. Това - първо.
Второ всички заклинания от типа “аз много ви харесвам и искам да дойда при вас…“ са смешни. Кирил пищеше на умряло, че ако остане в играта ще дойде в лагер 1, защото много ги харесва. Гогов наистина не го спаси, но Кирил остана в играта. И не отиде в лагер 1
Сега Сашо се сетил, точно преди да останат без храна, колко много харесва лагер 1.   И въобще не му минава пред ум, че могът да откажат. Влади бил дал дума….Пич, Влади даде дума да помага да не те изхвърлят, когато това не пречи на интересите на неговия лагер. Не е давал дума да те приемат в лагер 1. Пък и не зависи от него. Един човек реално без гривни иска да дойде и да яде храната на Лагер 1 защото загива. Откъде накъде трябва да го приемат? От ден първи обяснявам че това да смачкаш по-слабите също е тактика. Да, ако има пет-шест гривни има смисъл да го придърпат, ама случая не е такъв.
Хареса ми реакцията на Гогов - бързо се усети, че им идва един хрантутник наготово (Кирил искаше да идва като остана с една гривна, Сашо се сети какви симпатии има към лагер 1 като свърши храната). Но още повече ми хареса реакцията на Дзами - да постави Сашо на изпитание - първо постави въпроса, ако имат 2 или 1 място ще дойде ли със своята част от храната Сашо. После се усети да добави, че от поведението му на играта утре ще  стане ясно да го приемат ли. Дзами се усети много хубаво, че днешната игра ще е изпитание за Сашо - ще си получи ли билета или няма да го получи. Добре де, ама ако Сашо работи за лагер 1, останалите 3 за лагер 2 и лагер „Глория“ вземе че бие, Сашо трябва ли да получи дял от храната, която не е изработил? И при положение че е играл за другия лагер? Отделно от това Сашо говореше разни глупости, как вече в лагер 3 нямало проблеми? Дзами хубаво го засече - „като няма проблеми що идваш"

Впрочем езикът на тялото на Сашо беше много показателен  -той знае, че идва като аутсайдер и все гледаше в земята.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:28 от Лорд Сняг

# 571
Те нямат право да играят, с по една гривна са. Но да, по-добре Бистра да беше сложила...

Петя подценява супермного Шериф. той е сред най-опасните.
Виж да бе сложила Мимо, Ина, Нина, Иван, Грозденка...а Шериф е може би в петицата или шестицата на най-добрите. На плуването е змей, има и сила.

# 572
Алекс гледа в земята от ден 1. Това е типично за хората лъжци, подлеци и манипулатори. За фурнаджийските лопати.
А относно Петя ако иска да се докаже пред мъжете не трябва да проси фандък от мъж.

# 573
Ами не е точно така.Човек може да е манипулатор и да гледа хората в очите. Но за тази цел се иска да си уверен в себе си., а той е аутсайдер. Дори да дойде в племето ще бъде по-нископоставен и от жените. Освен това ще знаят, че е предател, който се обръща срещу лагера си в тежък час и може и срещу тях да се обърне утре и няма да го уважават. Реално той няма никаква гаранция, че ще го приемат идва като аутсайдер и заради ниското му самочувствие и неговата неискреност е нормално да гледа в земята.

За Петя съм съгласен - разбирам защо иска да се докаже, но постъпката да проси милост беше глупава. Ако Венци сам бе предложил, това бе друго, но тя не трябва да моли за такива работи.

# 574
Лорде, очите не лъжат. Затова лъжците избягват директен очен контакт за по-продържително време. Местят поглед настрани, тоя направо надолу. Мен това ми направи впечатление от самото начало. После се потвърди с всяка следваща постъпка или синхрон. Баща му дали е такъв?

# 575
Зависи колко си нагъл и уверен в себе си. Мога да ти кажа, че съм лъгал хора и съм ги гледал в очите. Но пък в този момент съм изпитвал голяма увереност в себе си. Алекс няма откъде да я, вземе нито има победи, нито гривни нито нищо. (аз дори да манипулирам имам някакви успехи, нещо което да ми даде самочувствие)
За мен гледането в земята говори за ужасна неувереност, то е признак за срам.
Сашо знае, че е аутсайдер и иска да мине по лесният път.

# 576
Не, баща му изобщо не е такъв. Затова съм разочарована от Алекс.

Лорде, очите не лъжат. Затова лъжците избягват директен очен контакт за по-продържително време. Местят поглед настрани, тоя направо надолу. Мен това ми направи впечатление от самото начало. После се потвърди с всяка следваща постъпка или синхрон. Баща му дали е такъв?

# 577
с Влади, който днес пак ми напомни защо ми направи такова гадно впечатление в началото. Кой пък ще го слуша точно него и от какъв зор.
Ами златногривен е. Това ще ни поазкват, как златната гривна корумпира от към власт, а многото гривни от към богатство.

Иначе почвам от това, че гледах надкаста с Еляса и този път схванах, че част от участниците четат този форум и вече не са ми абстрактни фигури. Разбрах и защо ме е дразнел толкова Еляса, той бил в роля човекът (мен изкуственото ме дразни, но си е мой проблем). На надкаста ми стана много симпатичен, жалко че не остана, щеше да е забавно.

И аз много се радвам,  че Венци не се поддаде на предложението на Петя, което за мен си беше направо нагло. Тази игра е индивидуална.
И аз се радвам, че Венци има способността твърдо, но учтиво да си защити собственият интерес.
Но и не видяхме, какво би се случило, ако бяха останали като последни те двамата, щеше да е интересно.
Видя се, че за първата игра Кирил е подбран правилно.

Аз се вълнувам доста от формата и си помня кой е беден и кой богат, сега точен брой на гривни дали 5 дали 6 може и да объркам. Разбирам, че има хора дето гледат с половин око, но тогава пък не са оправдани толкоз много коментари.

За Ина, допускам възможността да е харесала Венци наистина. Първо, че е на възрастта дето по-млади мъже вече са топ Simple Smile, освен това имам подобен опит, човек който ми беше напълно във френдзоната ме носи 2 дни със счупен крак и едно, че ме спечели с подкрепата си и друго от самият физически контакт усетих, че имаме химия.

Дано всичките кампове се представят добре на преговорите Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 13:23 от Одри ♡

# 578
Еляса още при представянето си каза, че ще има такова поведение, което да го отведе далеко. В смисъл, ако трябва - ще мачка, гази, предава и т.н. Та тогава стана ясно, че ще влезе в роля за целите на шоуто.

На мен не ми е бил дразнител, по-скоро ми беше някак в миманса. Все си казвах, тоз уж даде голяма заявка, пък нещо не го виждам да се изявява.

Довечера очаквам много интересен епизод.

# 579
Да, довечера и аз очаквам да стане много интересно. Между дрегото  епизодите в четвъртък са им много интересни

# 580
  • София
Пак пропуснах нещо явно.
Защо не даваха Острова на избрания? Или ролята му тоя път беше смо да определи съотношението му и реално няма да спи другаде?

# 581
В сряда не въртят колелото,  защото на другия ден е играта за златната гривна и за оцеляване, няма игра на богатите.

# 582
  • София
Интересен епизод се получи, а тази вечер се очертава да е един от най-интересните епизоди и ключови за бъдещето на играта.
Логичното се случи и най-умният в лагер 3 (и не само там) се сети за единствения изход от ситуацията, нещо за което писахме и тук. Този ход би могъл да спаси лагер Мимо-Гарсия, а и не само, а да съюзи двата лагера по-нататък в играта срещу много силния като единици лагер 1.
Сега големия въпрос тук е дали Алекс ще играе за лагер 1 или няма да играе. Не случайно не ни показаха неговата визита, според мен съвсем целенасочено, за да ни държат в шах и да видим какво ще се случи в самата игра. Дано да е така, може разбира се и в началото на този епизод да ни го покажат, но първото ще е по-ефектно, съгласете се.
Според мен Алекс ще играе за лагер 1 и ако това стане то те ще спечелят, защото Алекс е сред най-добрите плувци изобщо в сезона. Със сигурност ще занесе повече храна отколкото Миро и Бистра. Мимо дори не го коментирам.

Аз лично останах леко изненадан от натискането на Шериф да играе за златната гривна, защото той е най-добрия плувец в лагер 2, но пък от друга страна вади от играта и Влади, който също е отличен плувец (не на професионално ниво де, но ме разбирате).
Не знам, не съм гледал промото, но според мен за лагер 3 ще плуват Венци, Митов и Дзами и ако Алекс им помогне няма как да не бият. Но все пак сега ще има интрига, иначе такава нямаше да има. Лагер 3 твърдо последни, а няма начин лагер 2 да бие лагер 1. Не и тази тройка. Гогов между другото също плува добре ама се уморява бързо и за това не е добра идея да се пуска в играта. От лагер 2 очаквам да плуват Киро, Жоро и Секулички. От жените май ще вземат Марина заради физическата и сила, защото ще трябва и да се блъска и дърпа и брани, ама според мен това ще е грешка. Лора все пак е най-добрата плувкиня изобщо в сезона.

Моята прогноза: Алекс ще е явна къртица и печели най-силния лагер, законът на джунглата в действие!
Ако Алекс обаче се бие за лагер съюза, то според мен лагер 1 ще загубят. Не с много, но все пак ще загубят. Тогава пък ще станем свидетели на друго нещо. Законът извън джунглата, който гласи, че битките се печелят на масата и зад кулисите, а не на фронта...

Правилен избор на Петя за играта на богатите. Мъжете не са толкова добри на баланс, макар често да печелят и тези битки... Но все пак жена да бие мъж най-голям процент шанс има точно на такава игра или на игра за памет или пъзел.

Отлична игра на Венци, не мръдна това момче! Браво, много се радвам, бях твърдо за него. Уви след това Петя не успя да спечели втората игра, стисках и палци. Жалко. Ама тя е нисичка и с тази щипка и беше сложно.

Правилен избор на Митов. 3 на 1 е най-добрата възможна комбинация. Ама от лагер 1 не отчетоха това което хрумна на Миро. Някой ще каже, е не е ли забранено. Ами не, това си е тактика, а и част от социалната игра.
Двама по-слаби се съюзяват за да победят по-силния. Така е и в живота.
Между другото ако планът на Миро се осъществи, то и трите лагера ще имат храна. За лагер 2 ще има най-много, но за лагер 1 също ще има. Половината от това което са си взели, а то ще е със сигурност ще е доста повече от 20 кг. а точно толкова (20 кг.) ще се дадат на лагер 3.
Но със сигурност в лагер 2 ще са най-добре. Те и сега са най-добре, ама явно прекалено много икономисват. Ако е вярно, че се хвърля храна, защото вече не ставала е направо престъпление. Но няма как да знам, а и не мога да се доверя на приказките на Кирил, той може да каже всичко...

Алекс твърде късно се сети да иска да става член на лагер 1. Именно неговата нерешителност за която писах вече е големия му проблем. Ако беше действал по-рано сега вече щеше да е един от тях. Ама от друга страна тогава той си имаше Кънчо и двамата гледаха далеч по-напред в играта, а не само да мислят от днес за утре... Така че нека го имаме предвид и това. Ако наистина предаде лагера си както си мисля, че ще стане ще си сложи една голяма мишена и от теоретик ще се превърне във воин, хаха.
Ще видим, ще видим, всичко може да стане в това шоу с тези плаващи или липсващи правила...

В никакъв случай не подценявам Шериф, който знае две и двеста, ама си мисля, че златната гривна ще остане във Влади.

Жалко за Грозденка, дано се е възстановила напълно.
Останах изненадан от решението и да даде гривната си на Секулички, но последния има много благ и бащински вид и си мисля, че е добряга и всъщност не се учудвам. Ние няма как да видим всичко. Просто ние като зрители не сме ги виждали досега заедно и да си говорят, явно по ред други причини. Просто не е било интересно според Ники Николов.

Много се притеснявам за Вера. Дано да е само болна или някаков временно неразположение, защото от няколко дни, тя почти не става от огнището, липсваше и на някои битки и почти не ходи, не посреща, не става. Влади каза, че сега е бил нейния ред да се бие (ако остане златногривен), но няма да е тя (а те са си близки) и тя дори и жест не направи. Всичко това ме навежда на мисълта, че не е добре. И веднага се сещам за гадната пясъчна бълха. Защо изобщо Ники Николов каза това в Надкаст? Кому беше нужно. Хора, научете се да не давате абсолютно никакви спойлери. Мхм, не си спомням обаче дали изрично каза 'участник' защото ако не е казал тази дума, то може и да е член на екипа, а не точно един от 32-мата състезатели.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 16:18 от Diavolo

# 583
Жалко за Грозденка. Направо ги изпоумориха тези участници. Досега май не е имало такова риалити, където толкова народ да си замине поради здравословни причини.
JoyJoy:Joy
Няма формат, който да надмине ИВ по отпаднали по здравословни причини участници.
Заради необезопасени игри.
И то "здраво" контузени.

А, може. Аз това не го гледам и не помислих за него 😄 Не знам заради водещите ли, заради участниците ли, но ми е като някаква пародия ИВ.

# 584
Много се притеснявам за Вера. Дано да е само болна или някаков временно неразположение, защото от няколко дни, тя почти не става от огнището, липсваше и на някои битки и почти не ходи, не посреща, не става. Влади каза, че сега е бил нейния ред да се бие (ако остане златногривен), но няма да е тя (а те са си близки) и тя дори и жест не направи. Всичко това ме навежда на мисълта, че не е добре.

О да, може да е не е добре Sad
Ако е това, дано не е нещо сериозно.

Надкаст с Еляса -> https://www.youtube.com/watch?v=uF2ZfTXRMmw&list=PLdOmO4y2nw3awH … EhqyOPQCA&index=1

Общи условия

Активация на акаунт