🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 219
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 735
Мн силен епизод!
Аз лично съм доволна, че всеки лагер се състезава за себе си. И ме хвана малко яд, че на лагер Мимо им трябваше съвсем маалко. Ех, една диня да бяха докопали, друго щеше да е. Не че мн ги харесвам тях, ама Нумеролозите са ми много надути, не ме кефи енергията им заедно (въпреки че индивидуално някои предполагам са готини като хора). Малко се приземиха, а ако бяха паднали щеше да стане още по-интересно. Дзами нещо този път не се справи и за малко да останат с пръст в уста.
На мен ми хареса, че Шериф стана златногривен. Кефи ме като се завърта играта. Рисково му беше решението, но явно се опияни от победата преди това. Друг път предполагам ще внимава повече в избора си.

# 736
  • София
Изгледах. Много интересен, динамичен и наситен откъм емоции епизод. Продукцията как прецака заверата между двата лагера, доста неочаквано беше, предвид това, че всякакви други стратегии са позволени, дори в игрите.
Като цяло ми се стори страшно тъпо да отидат на играта по бански, без тениск /ако не е било забранено де, но не стана ясно/ и, които можеха да свалят и напълнят с продукти, вместо да влачат по няколко барчета и краставици. Нумеролозите от арогантност и самонадеяност пък изобщо не съобразиха да вземат тежки неща, много тъпо им се получи, големи злета са. Дзами напълнил гащите с барчета и близалки. Че той Мимо влачеше повече.
Наистина не мога да повярвам, че се издъниха така, но съм доволна, защото много си бяха повярвали и те. Получи се готин неочакван обрат.
Шериф се омаза в стратегията за елиминационната игра. Не знам как може да си сигурен какво точно ще се падне. Иначе като идея ок, обаче като се получи засечка в плана, вече не е ок.
Секулички и той голям популист излезе - "въобрази се" като герой пред всички останали, но всъщност подля кал на приятелчето си, като първо го убеди, че ще приеме гривната, а после се отказа от нея. Много приятелско, няма що.
А Саното кантара ли не познава, че винаги по такъв странен начин съобщава грамовете във всички игри, в които се мери нещо?

# 737
  • Враца
Първи въпрос:
1. Александър има ли психични отклонения? Приказва, като отнесен от вихъра..
2. Защо Секулички си заложи и двете гривни? Но виждам , че сте го коментирали и така трябвало, ако си за оцеляване. В такъв случай, Шериф има ли акъл , да жертва толкова гривни от неговият лагер?
3. Рената и петя са ми много неприятни,  дребното глупаче с фалшивите си мантри - в пъти повече. Радвам се, че са се взели с Киро, един за друг са си.

А Саното кантара ли не познава, че винаги по такъв странен начин съобщава грамовете във всички игри, в които се мери нещо?

В някакви други мерни единици са и не може да се ориентира на мига, явно. Чака да ги пресметнат от продукцията. Но поне, не се тепка, а импровизира и му се получават нещата. Simple Smile

# 738
Имам странното чувство, че ако се бяха съюзили кемп 2+3, продукцията нямаше в последния момент да промени правилата...

# 739
Нумеролозите, освен че се отпуснаха заради пакта, пак ги изигра ксенофобията им.
"Играч, който постави храна в чужд сандък, ще се счита от този момент за техен играч" - каквото и да значи това със считането за техен. Отделно Лагер 3 можеха да носят на пясъка там преди огражденията и някой от камп 1 да стои и да поставя в сандъка. Примерно Дзами Simple Smile Или да им дават в ръцете дори до самият сандък. Това, разбира се, не ми хрумна за 90 секунди.
Там първосигнално камп 1 каза - не искаме нови хора!

Обединението беше и за да се пребори системата и да се вземе общо повече храна. Да кажем, ако бяха пак събрали кой колкото събра, щеше да е с 25кг общо повече.
От моя гледна точка  е ок системата да се опита да се нагоди или пък даде повече шанс на камп 2. При коалиция камп 2+3, такава промяна можеше да не бутне коалицията, но можеше друго да измислят.
Но да, трябват тайни съюзи, ако ще са срещу ситемата. Жалко за нас - зрителите.

Мимо събра доста!

Шериф на мен ми е от фаворитите за финала.
Преди Гогов, сега и Шериф, усетиха как не е толкоз яко да имаш тази власт.
А пък избра горе-долу, което и лагер 1 щеше да избере Simple Smile

Аз не мисля, че спасяванките са нагласени.
Джулияна на чест си даде гривната, като я нарекоха слаб играч.
Йочко искаше да си ходи.
Секулички, според мен знае вече, че няма много шансове - загуби 2 игри на богатите и 2 на предизвиканите, спаси се благодарение на канчето. И тази за оцеляване можеше да вземе, но уви.
Беше казал, че иска Марина да остане. Голяма вътрешна борба, дали да изглежда добре пред камерите или да е верен на приятеля си. Избра камерите, но сигурно и вече много му се ходи вкъщи. Но верно като нищо ще го запомним като човек дето прецака приятеля си и спечели единствената игра дето се получи нечестно.

Питате колко игри са били нечестни. Ми тази с канчето, но не нарочно.

Марина, пък и тя - чест - можеше да иде в лагер 3 да пита, дали някой не иска да си ходи. Не да се моли, просто да пита, те са без храна, може би им минават такива мисли.
Аз очаквах някой друг от камп 2 да спаси Марина, то тези спасените от златногривния, не остават шанс на останалите да се проявят и да спасят някой Simple Smile
Както и да е много се радвам, че Марина остава Flowers Bouquet

п.п.
След тези спасяванки ще е смешно на финала са Киро, Марина и Мая Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 09:30 от Одри ♡

# 740
мисля си, че в понеделник лагер 2 ще имат идея, или направо ще се случи да дадат храна на лагер 3. ако го направят - евала!

# 741
Марина И Секулички, също имаха шанс да обърнат играта в тяхна полза, след като той взе частта с кантара, на втората фаза Петя така или иначе натисна бутона първа, те просто трябваше да спрат веднага след нея, Марина и непосредствено след нея Секулички и победата пак щеше да е за него, от там насетне беше ясно, че Петя е чао. Но те и двамата стоят, а Марина даже и след Иво не стопира хронометъра веднага. Никаква мисъл и отборна игра. Много разочароващо.

# 742
Ако толкова много искаха да играят заедно, можеха спокойно да носят до брега и един от другия лагер да взима и да пълни. На момента ми хрумна снощи, но едно е да гледаме пред телевизора, друго да си там под адреналин и напрежение. А и нямаха време да си говорят, заради това и не се случи така. Според мен и по-добре, защото много добре лъсна факта, че лагер 3 се раздадоха на макс (дори един Мимо даде повече от очакваното), а нумеролозите изиграха тази игра глупаво. Лагер 2 ги смляха, буквално. За пореден път подценяват Киро и отново хлъцнаха, защото едно, че е морско чедо и във водата се хвърля като за последно, второ е с дълги крайници и здрав и носеше огромни количества и трето- изключително умно вземаше най-тежките неща, като ги разпредели между себе и Георги. Браво на Лагер Глория , изиграха играта перфектно Simple Smile

Сууупер лошо решение на Шериф. Трябва да се пращат по един от всеки лагер, за да няма вариант за обща игра или такива сценарии като снощи. Нелогично е да не си дадеш сметка, че има 33% шанс твоите да загубят от третия играч. Избираш двама от своите само ако евентуално искаш да махнеш единия, защото ако той спечели ще спасиш другия, ако загуби- си го гониш него или чуждия. Лафът хитрата сврака с двата крака е изключително на място за този случай снощи. Но има и нещо друго- Марина и Секулички сами искаха да играят, ясно трябва да си дават сметка за риска. А не после да мрънкат. Секулички не го харесвам от ден едно, заради това колко е безхарактерен, безличен и това снощи отново ми се потвърди - казвам едно, после друго и накрая цакам приятел, за да изляза герой. А този приятел остава в играта с мишена на гърба заради това, че съм мишок...не е никак окей товА поведение

# 743
Браво на Петя! Точно това исках да стане. Криви му излязоха сметките на Шериф.

Единственно ме е яд , че спасиха Марина. Великата майка, най- добрата в целия свят.
Как е възможно да се окачествяваш само с това, че си родител и какво е това самочуствие и увереност, да се смяташ за най- добрата майка? И колко още тениски с надпис, майка; най- добрата майка, има тази жена?

Джами много се изложи, точно на място коментарите на Петя, че само си пълни гащите с ненужни и леки неща, но трябваше и после да му ги каже в очите.

Сашо като някой плазмодий лавира според това на къде духа вятъра, най- накрая никой лагер няма да го иска.
Плюхме Мая, че иска да го изгони, но очевидно е била права.

Някой коментира евентуално познанство на Джами с четворката, което е напълно възможно понеже той има доста скечове със Сами Хостни , който пък е общото м/у четворката Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 10:57 от Nona M.

# 744
Искам да споделя нещо, на което странно  защо никой не обръща внимание:
голямо старание от страна на продукцията да "избелят" Кирил. След всичките му глупости през седмица 1 той можеше да стане страхотен антигерой и да подхване вражди с всеки.
Вместо това в понеделнишкият епизод на втората седмица изчезна.
 После помагаше да се строят салове, не мрънкаше за храната (освен пред т.нар. "синхрони"), беше постоянно "добрият" герой. Дори когато стана ясно че четворката ще решава той каза на Секулички "ти си взимаш решението". По -късно пък му заговори за мъжката дума (Това е малко смешно защото точно той не спазва своята дума). С една дума Кирил вече трета седмица се мъчат да го представят за герой. Можеше и да повярвам, ако не бе първата седмица и ако не бе започнал да злорадства над Мимо Гарсия

П.С. и мен ме е яд, че "Мимо Гарсия" не станаха втори. Много си повярваха от лагер 1, дразнещо е. А предвид какви усилия хвърли Миро да извърши обединение е много гадно, че лагер 3 ще се разпаднат. Ама пък и да им е за поука - първият път взеха най-малко храна, а после не я пестиха.

# 745
За мен Киро се държи много консистентно и продължава да прави агресивни психологически атаки, когато има възможност, в последния епизод поне 2 имаше. Просто се е ориентирал къде се намира.
То това не е приказка, за да има изцяло добър и изцяло лош герой.

Да щеше да е яко Лагер 3 да са втори Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 09:30 от Одри ♡

# 746
Одри,
То това си му е естественото състояние на Кирил - да бъде агресивен. Но продукцията се мъчи да го прикрие. Например хода му да злорадства над лагер 2 бе типична агресия, но продукцията пуска най-вече нещата които могат да му изградят „светъл“ имидж. За мен е очевидно колко го бутат, в крайна сметка той се познава с всички риалити звезди. Нощният бар на който Кирил е управител, негов собственик е някакъв Илиян от Сървайвър ( може и да сте го чували? - не гледам този формат)

# 747
Аз изобщо не виждам никакво "избелване" на Кирил. Все същият си е като първата седмица - първичен, леко агресивен, вярващ си, високопарен и типичен мъж Овен Joy
Просто има подценяване от някои играчи и го възприемат за по-глупав и слаб отколкото смятам, че е. А и през другите седмици фокусът беше на няколко други играчи, нормално да остане назад. Ама аз овен в сянка за дълго не познавам Grinning

# 748
Госпожата с вибриращия мустак ще изчисти чакрите  на Кирил и той ще се възроди...😉

# 749
До последно се надявах на героичен развой при който Шериф казва - Аз се олях с този глупав избор, не е виновен приятелят ми, дадох дума да спася Марина, затова -- спасявам я както обещах и адиос приятели - давам гривните си на Секулички (а.к.а. Ричард Гиър).  Вместо това - какво направи - "никой няма да се учуди на избора ми..." пляк  и  се оака. Олекна до дъно!
Машалла!
Не че Маринка много ми е на сърце. Прави сте че прекалява и с фанелките и с приказките. В случая се абстрахирам от нейната личност, абстрахирам се и от това дали Секулички бих искала да остане.
Коментирам Шериф - какво щеше да го направи да излезе като герой от ситуацията която сам създаде от глупост.

Към продукцията - И от вас глупост  - второто племе запазва само половината храна, а третото - нищо?????
Достатъчно пъти съм писала против неморалното експлоатиране на животински инстинкти причинени от изкуствено стъкмен глад с развлекателна цел
Сега друго исках да кажа - къде отиват тези 24  килограма от второто племе и тези 30 и кусур килограма от третото племе?   Операторите ли ще ги ядат? Озвучителите?  Диляна?   Местните жители?
След като бяха навирани в гащи и къде ли не!

Общи условия

Активация на акаунт