🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 135
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 945
  • Враца
Йочколовски и Миро, нали намериха плантация с картофи, защо вече не ходят там да берат? Имаше и плодове. Нещо май съм пропуснала.

# 946
Йочколовски и Миро, нали намериха плантация с картофи, защо вече не ходят там да берат? Имаше и плодове. Нещо май съм пропуснала.

Аз защо останах с впечатлението, че в по-предишен Надкаст Туджаров каза, че повече не са им позволявали да ходят, пък от днескашния Надкаст Неделчо като попита защо не отидат отново, отговори, че не знае

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 00:15 от sam001

# 947
ето затова, за да няма спекулации и съчинения по картинка, продукцията трябва да се грижи всички да имат храна. за количеството - според зависи.

# 948
Аз не разбрах как и защо Марина стана главен герой последните епизоди.
Изигра няколко игри - загуби всяка една от тях. Говори абсолютни клишета - "ще дам всичко от себе си", "ще се раздам на макс". Някакво изпълнено с излишен патос декламиране за майките, сякаш само тя на света е майка. На почти всеки синхрон плаче безпричинно, не си владее емоциите. В лагер 2 нещо обсъждаха, и абсолютно внезапно тя започна да повишава тон и да търси сметка за нещо си, забелязах го на два пъти, може да са били и повече. Някой дори й каза - ти хубаво търсиш сметка, ама защо с този тон.
Единственото, което й признавам, че игра сама срещу съюза на Рената и Ванеса. Но и там пак ми се стори твърде преекспонирано тежкото пъшкане, като носеше кофите с вода. Другите две жени си ги носеха без излишен драматизъм.   
Може и да има някакви качества, но до момента не ги е показала, аз виждам само неуравновесеност и драма куин изпълнения.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 00:10 от AlexaSun

# 949

Някой в подкаста каза че са им забранили.

# 950
  • Враца
Е, защо? Ако са си кадърни да си добият храна из джунглата, защо се забранява? То, па една храна...

# 951
Ми щото изровиха нивата на някой беден филипинец.

# 952
За плодовете едва ли има такава забрана, според мен само за картофите се отнасяше това

# 953
Я вижте тука какво става - колко хора е довел брата на Шериф.

https://youtu.be/vza5zJtRsc0?si=l1-dIbbqV0UE0Hm_

# 954
Аз не разбрах как и защо Марина стана главен герой последните епизоди.
Изигра няколко игри - загуби всяка една от тях. Говори абсолютни клишета - "ще дам всичко от себе си", "ще се раздам на макс". Някакво изпълнено с излишен патос декламиране за майките, сякаш само тя на света е майка. На почти всеки синхрон плаче безпричинно, не си владее емоциите. В лагер 2 нещо обсъждаха, и абсолютно внезапно тя започна да повишава тон и да търси сметка за нещо си, забелязах го на два пъти, може да са били и повече. Някой дори й каза - ти хубаво търсиш сметка, ама защо с този тон.
Единственото, което й признавам, че игра сама срещу съюза на Рената и Ванеса. Но и там пак ми се стори твърде преекспонирано тежкото пъшкане, като носеше кофите с вода. Другите две жени си ги носеха без излишен драматизъм.   
Може и да има някакви качества, но до момента не ги е показала, аз виждам само неуравновесеност и драма куин изпълнения.

Аз също съм съгласна. Доста клиширани изказвания, но не е само тя. 
В този лагер (или Кемп както му викат) още има храна и очаквам ако останат без да не са толкова чака рака вече.
За мен лично това е най- скучния лагер, има интересни играчи, но там основното до момента е:
- Шериф ни държи гладни
- Детронация на Шериф като главен готвач, ама пак дърпа конците - разбирай държи ни гладни
- Храната изгни
- Някой краде барчетата
- Берке и Биляна лов стори
- Ние не ви вярваме на сторито - 'Ама как ние ви донесохме картофи от трипчето, затова любовта ни е истинска, как се съмнявате след този жест' (карам по спомен, но помня че обяснението съдържаше картофи и беше безумно)
- Гладни сме
- Капан с бананче
- Спечелихме - айде да се наядем, че утре Шериф и Берке затварят кухнята.
- Там някъде и ревовете за децата

Сега вярно, че аз ги гледам от дивана и дъвча зрънчо и отварям хладилника по време на рекламите ама ... толкова пъти не се е споменала думата храна при Мимовци дето те пък изобщо нямат сега.

Дано малко се поразмърдат, че малко скучни и пасивни са ми за момента,  въпреки че с тази  стратегия вчера Шериф уби рибата на Филипините. Още не мога да разбера каква беше целта.

# 955
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Много глупаво започна да се получава,защото участниците правят каквото си искат.
Златногривният се оказва една безсмислена роля,освен бонус храната,не виждам друг плюс.Дори да избира кой да си тръгва,участниците си трансферират гривни,както им скимне.
Преписване, изменяне на правилата,Двама съотборници да играят срещу 1 противник,вместо всеки за себе си),менкат си храна... абсурдно ми е просто.

1. Ако има следващ сезон,думата на Златногривният трябва да е закон,а не "Не съм дошъл да гладувам,Спаске,вземи тази гривна,аз ще си ода у дома,че ми писна тук".
2. Игрите трябва да си имат ясни правила без да се изменят както на отборите им изнася.

# 956
Мен ме кефят правилата, че ти дават шанс да мислиш "out of the box", а не да робуваш дословно на написани такива. Обаче това с подсказването на публиката много ме дразни. Хора, които "не могат да ходят", се изкарват топ играчи, докато публиката им изнася по-голямата част от играта. Ясно ми е, че оправданието е "ама да се види кой се е позиционирал по-добре социално", но то се изкривява и буквално няма значение кой е на играта, като само мърда фигурки под команда. Така зрителите не могат да добият представа за възможностите на самия играч, нито той за себе си.

Иначе свободата да бъдеш креативен в оцеляването на Острова ми харесва. Златногривния и да му спасяват изгонения, не ме бърка толкова, все пак някой друг си тръгва, а и от геройски постъпки може да е дори по-силен играч понякога. Отделно това е шанс за създаване на чисто нова сюжетна линия на "вражда" и "отмъщение" (Киро, моля те, закрий се просто 😂), което е допълнителен контент.

# 957
  • София
Сега ще кажете ама четворката са приятели и понеже много от вас сте фенове на Сървайвър ще ви дам тема за размисъл. В предаване в което трима стигат до финал, а имаме коалиция от четирима, кой е излишен?
Тъй като снощи беше лудница при мен и не изчетох цялата тема (която снощи стана в пъти по-интересна от самото предаване), но този цитат ми направи силно впечатлиение и бих искал да поразсъждавам по него Grinning
Но аз бих сменил малко самото условие: Каква е вероятността един от тези 4-ма да достигне до финала със максимално количество гривни, съпоставима със вероятността на участник който е влязъл сам в играта? (всъщност въпросът ми е риторичен Joy). Но това в случая не е толкова важно. Болшинството от недоволните коментари (и не само в тази тема) относно тази 4-ка, не е заради това че се познават помежду си, а поради факта, че се познават със хора участващи във процесите по селектиране именно на тези участници. Няма как продукцията да избяга от съмнението за намеса и предрешеност при избора, както и това че тези 4-ма нямат равен старт със останалите. И от там насетне целият последващ сезон ще бъде белязан тази горчилка заложена по време на кастингите.
Аз стискам палци да има втори сезон, защото форматът има много по-голям потенциал, обаче по мое скромно мнение трябва да се поработи много по-сериозно върху начина на селектиране на кандидатите (които вярвам че следващия път ще бъдат повече). И отново няма лошо двама или повече кандидати да се познават помежду си (дори и да кандидатсват заедно), но нека тези кандидати да НЕ се познават със тези които имат задачата да ги избират.

# 958
  • София
Изтърколи са цял един месец в ТВ ефир. За тях грубо 16 дни.
Имаше въпрос кога се очаква да стартира фаза 2. Ами според мен след още две седмици / два цикъла.
В момента са активирани 97 гривни, т.е. трябва да се активират само още две. С номера 98 и 99. Номер 100 е златната гривна.

Време е за моите плюсчета и минуси, да видим дали има някакво развитие от първата седмица. 😊

++
Все още нямам, но имам няколко участници, които са близо до заветното място - 'топ фаворит на сърцето'

+
Марина, Влади и Венци - това са тримата, които леко ми се открояват
Марина си я харесвам отдавна, да, не крия. И да, засега не показва това на което е способна, но просто ме кефи, това е. Много естествена и добра жена, а и наистина е силна и вярвам, че ще го докаже (тя вече загатна на играта с кофите две срещу една).
Влади се очертава да е може би най-силния в игрите, а и усещам как се налага над останалите мъже в лагера си, т.е. точно той е баш алфата, не Дзами, както си мислехме съвсем в началото.
Венци - и тук има неразкрит потенциал, кефи ме защото е обран, за честната игра, а и досега пожарникарите винаги са правили много добро впечатление в игрите. Жените го харесват, но не само външно, а явно е добър социално и джентълмен също така.

Да си кажа, че тук щяха да са и Еляса и Кънчо, които направиха много силни две седмици, но уви напуснаха...

Имам още плюсове:
Вера, Рената, Петя, Ванеса и Гогов
То какво излиза, че почти цели лагер 1 ми е на плюса... Ами да, аз съм си за тях от самото начало, писах го още в началото при първите си мнения.
Вера и Гогов съвсем леко ми се открояват тук. Гогов е с много точен поглед над играта и много забавлява с приказките си. Вера се видя, че е отлично подготвена за битките, а мисля, че социално е най-добра от жените в своя лагер. Тя е най-близка с лидерите на глутницата, което е показателно.
Рената е изненадата на сезона. Една такава отвеяна хахавелка, ама се оказа изключително костелив орех и също така е интересен персонаж, който създава съдържание.
Ванеса просто ме кефи външно и ми е симпатична цялостно.
Петя ми се издигна в очите, че не се сви след острите нападки на Дзами, отговаряше му подобаващо, а също така блесна в последната игра с бърза мисъл и адаптивност. Има много нежно, чисто женско излъчване.

= / +
Тренера, Шериф, Кирил, Лора и Миро
Тук Миро и Шериф леко ми се открояват.
Миро се е подготвял специално за игрите, което винаги уважавам и адмирирам. Превърна се в лидер и обединител на своя лагер, в останалите лагери му имат уважението и респекта. Добър е в игрите и социално, а също така е и умен и хитър. Защо тогава не е малко по-нагоре? Ами влезе като резерва и играе с Мая и Бистра, които ме дразнят.
Шериф е комплексен, социално добър, хитър и изобщо един от най-сериозните претенденти този сезон.
При други обстоятелства щеше да е горе при чистите плюсове амааааа... Знаете, връзки с екипа + много лошия му ход от последния епизод, когато взе едно самосиндикално решение, което буквално щеше да срине целия лагер и атмосферата в него ако Марина си беше тръгнала. Получи си другото, един от най-близките му си тръгна заради това емоционално решение при избора му.
Но Шериф и донякъде Георги са хората, които ми се открояват от великолепната четворка или кумбая коалицията.
Тренера слиза една позиция надолу заради изключителната си пасивност, а и направи два поредни лоши избора (хайде единия беше правилен стратегически, но не и социално), когато имаше власт.
Кирил се изкачва нагоре, не заради игрите, а защото започва все повече да се опълчва на кумбая коалицията, но да не остане само на приказки, каквито опасения имам...
Лора по същата причина се издига с няколко позиции нагоре. Твърде шумна ми е на моменти, но пък има характер. Удрям едно рамо и заради плуването.

=
Дзами, Митов, Мимо, Георги и Алекс
От Митов все така не съм видял почти нищо, но имам очаквания от него в игрите като бивш гребец.
Дзами е слязъл два пункта надолу. Ами твърде агресивен на моменти, отделно от прекалено много хора вече разбирам, че е и популист, защото 'геройското' в него се засилва само когато са включени камерите...
Мимо слиза надолу, прекалено пасивен е. Но той изначално ми е забавен и симпатичен и трудно ще отиде на минуса, освен ако не направи някоя голяма глупост, което не вярвам.
Георги все още не мога да го преценя на макс, това той ли е или е маска и роля. Ако е първото е за плюсчетата, но просто не съм сигурен. На точно такъв тип хора трудно се доверявам, просто трябва повече време.
Иначе също е сред опасните играчи и потенциално би могъл да стигне далеч.
Алекс ми е малко енигма. Много противоречив участник. Има потенциал, но се съмнявам да го разкрие. Повече го харесвам обаче отколкото обратното. Класически теоретик и анализатор с много хубав поглед и над трите лагера и много добър изказ и дикция. Лошото е, че си пада малко дървен философ, мърморко и нагаждач. Това последното все пак е част от правилата и социалната игра ама според мен си е такъв и това идва от несигурността му. Иска да направи нещо, но сигурно веднага в главата му изникват няколко причини да не го направи и така губи моментума. Имам чувството, че в главата са му само схеми и не може да се отпусне и наслади истински и на играта и на мястото около него.

= / -
Берке, Биляна, Иван, Ина и Нина
Берке ми стои като някакво малко петле на стероиди. Не мога да го взема сериозно.
Биляна не показа нищо особено в игрите и освен да ходи по Берке не съм видял абсолютно нищо друго от нея.
Иван мисля, че е най-малко показвания участник този сезон. Единствено Митов му е конкуренция, ама последния все пак беше избран от диска и го видяхме за 5 минути.
Ина и Нина са ми все така част от пейзажа. Поне се проявиха. Нина се вдигна на бунт срещу ледените момичета, а Ина тръгна да сваля Венци с банани. Това е един от моментите на сезона, хаха.
Не са лоши жени, ама не са за този формат, сори.

-
Мая и Бистра
Ледените момичета са на минуса най-вече заради високомерието си и заради ужасния си начин на игра. Шокиран съм от Еляса, че за него това била топ игра. Кое е топ? Че Мая досега два пъти трябваше да си е тръгнала, но два пъти я спасяват с допълнителна гривна. Ужасно слаба на игрите и ужасна социална игра.
Бистра същото. Спечели с подсказки няколко игри и се помисли за голямата работа. Този ще махаме, онзи ще махаме, чакай малко бе.
Показаха си същността когато Влади номинира Мая. Досега за цял месец нито един участник не е правил подобни драми. И да са били ядосани, не са го показвали така явно, което е признак на слабост.
Всъщност да си го кажа директно - основната причина да са на минуса е защото криха храна, като дори не дадоха на Миро да си хапне, смятайте за какво говорим.
Надявам се в най-скоро време да бъдат елиминирани.
Бистра специално има реални шансове да ми се издигне нагоре в класацията, тя и беше по-горе в началото.
Защото е смела и комплексна и защото създава съдържание. Но трябва да си промени драстично поведението, което към момента е много дразнещо.

--
Нямам

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 12:31 от Diavolo

# 959
Аз, допреди два епизода, мислех Нина и Ина за един човек. Много са в миманса двете. И не очаквам развитие там. Митов също го забелязах наскоро. Иван го помня само заради фалшивото пеене 🫨

Общи условия

Активация на акаунт