🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 536
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 960
  • Другата България
Относно това кой с кого се познавал и кой го “селектирал“.
Съгласна съм /отчасти/ с написаното от Дидо. От четвъртък го дъвчем това, и онова “ние, четиримата“.
Но, за мен поне за момента горчилка няма.
Ще има такава АКО някой от четиримата /визирам и Биляна/ попадне във финалната тройка, или пък си тръгне с най-голям % от кинтите. Има много голяма вероятност това да се случи, и ако заподозра за себе си нещо нередно, ще си нахейтя както си трябва.
Но си спомням и за победителя в последния ни “Сървайвър“ /преди някой да ми “влезе“ да уточня, че тук не включвам турския/ - а именно - Зоран. Когато стартира сезона, същото се изписа и за него - как е човек на този, на онзи, как ще е бутан, побутван и т.н., как отново “наш човек“ ще спечели....е, Зоран показа и направи поне за мен много добра игра и съвсем заслужено си спечели победата. Нямаше горчилка, дори и най-големите песимисти си признаха, че са сбъркали за него.
Та, поне на този етап за мен е рано за такива “генерални“ прогнози.

# 961
  • София
Аз искам да поздравя хората от продукцията, защото имахме нужда от нов формат и като цяло сте направили много добър продукт. За мен е огромен плюс, че си сътрудничите с Надкаст, така се популяризира формата и се дава възможност участниците да си разкажат искрено нещата, пред хора, които гледат, разбират и анализират правилно формата, а не като режисираните подкасти на ИВ. Харесват ми диалозите и автентичността, че аман от рецитации в стил - айде сега седнете на басейна и обсъдете еди какво си.
Каста има нужда от подобрение обаче, има Нини, Ини и т.н., които все едно не съществуват, нямат нито амбиция, нито способности. Дали това, че Сами Хосни е каствал няма да създаде съмнения, че той е подбирал удобни опоненти за родата, приятелите и съдружника си ? За мен е жив конфликт на интереси и е недопустимо. Същата работа и с хората на Гуспата , да не говорим, че и аман от едни и същи физиономии, които скачат от формат на формат. Аз лично и не разбирам с какво са толкова ценни и двамата - Емил не се мярка вече никакъв, Марина е майка и реве, все е имало и непознати с организаторите кандидати, които са били поне толкова интересни.
Айде тия на Сами поне са цветни и интересни. 
Но цялостно засега според мен това е най-доброто реалити в ефира и ще стискам палци за втори сезон!

# 962
Изгледах чак ей сега двата подкаста и един бърз рикап:

С Елияса нямаше някакви изненади поне за мен. Знаел е къде отива, имал е идеи в главта си как и с кого да играе , но малшансът му попречи да си изпълни плана. Общо взето от най-ориентираните участници на Острова. Малко няма как да повярвам, че е инфлуенсър, ама видиш ли толкова известен, че не влизал за последователи Wink . Куул стори, братленце. Тя и Рени "не влиза за последователи" и тия в другите риалитита не влизат за това. Със сигурност не е само това причината, защото си личи, че е фен, но не е като да не е в уравнението популяризирането на образа си. Искаше ми се да видя повече от пъклените планове, които са били в главата му, но за жалост няма да е в това риалити.

Със Саддам Хюсеин покдаста също беше интересен, макар че то просто няма какво да каже, че да оправдае продукцията. Изпусна се, че той е кастнал Биляна също, ама те не се били познавали преди това с Берекетчето. Е, просто са се запознали след това, като я е кастнал преди да влязат!? Още една причина да си затвърдя мнението, че тая "любов" е тотална измишльотина и е предтекст да се залепи Билянчето за "едната мозъчна" . Иначе беше наясно колко зле изглежда в очите на зрителите цялата работа, не се е опитвал да замазва очите на хората с пълни глупости. Малко ми стана странно, че е бил помолен да търси определени профили, все едно има кастинг агенция и достъп до огромна палитра от различни хора...Тука нещо не се връзваха нещата, по-скоро изглежда като набутка на не особено интересни познати. Предостатъчно желаещи имаше по кастингите, че даже нон-стоп вървяха назад с графика поради прекалено многото хора.

Доста по-добре е можело да екзекютне всичко продукцията, но този път ги оправдавам с липсата на време за организация, персонал и затова доста пропуски са направили. Тъй като четат явно форума - АЛФ, натискайте по-скоро за зелена светлина от БТВ за втори сезон и си пуснете ранни кастинги, да няма пак "Астрал Холидейс" каст за втори сезон.

# 963
  • Другата България
Като какъв Сами Хосни е поканен за такава “роля“?
Нещо агенция ли има, какво?

# 964
Като какъв Сами Хосни е поканен за такава “роля“?
Нещо агенция ли има, какво?
Първо бил поканен на мястото на Дузпата за гейм продюсър, ама нямало как, щото са партньори с Куклички и няма кой да движи бизнеса, докато вторият е на Острова и после по някаква причина Н.Н. му е казал "Добре, намери ми хора с тоя , тоя и тоя профил" и това е. Никаква агенция няма, просто познат на продукцията.

# 965
аз също се чудя защо на такива, като Гузпи, Самита и прочие им се гласува чак пък такова голямо доверие, че да асистират и казват кой да влезе в шоуто. и двамата изобщо не са ми интересни и някакви капацитети.

# 966
  • Другата България
Дузпата беше част от екипа на “Фермата“, освен бивш участник.
По тази линия вероятно, въпреки, че Н.Н. се раздели с И и А.
Но Сами....вероятно по същата линия, още ми е странно защо Н.Н. си е вкарал за мен “автогол“ с него.

# 967
То нито един от двамата не се представи добре в неговия си формат, но акъл да дават... Joy
Но не мога да си изкривя душата и да не отбележа, че Георги, Шериф, Мая и Бистра са абсолютно попадение за този формат. Първите двама са с качества и капацитет да стигнат максимално напред, а двете госпожици абсолютно покриват нужния профил на дразнители- стратези, търсен във всеки формат.

# 968
  • Другата България
А, и Билянката е попадение, нейната стратегия е една от най-печелившите в ТВ формати евър.

# 969
А, и Билянката е попадение, нейната стратегия е една от най-печелившите в ТВ формати евър.
Как така стратегия?! Тя е влюбена до уши, стига сте завиждали и правили интриги...

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:15 от tfn2k

# 970
  • София
Аз ще спекулирам малко - Биляна е кастната от Сами, тя започва любовната нишка още на кастингите с Киро, после се премества при Беркето. А помните ли Мила ( на Сами жена му) в Сървайвър как играеше по същия начин и се мяташе там на един младеж? Това за мен е предварително намислена стратегия, нищо чудно подшушната от Хосни тата. В което няма нищо лошо разбира се, само ако може по-малко да ги дават, че са досадни.

# 971
Колкото и да сте недоволни, че все едни и същи образи и хора има, трябва да признаете и фактите.
1. Гуспата е добър гейм продюсър. Почти не е имало слаба игра. Не виждам някой тук да е останал с горчивина, че има нещо нечестно в направата на играта. Недоволните са недоволни, защото се преписва(което е позволено.

2. Сами се е справил като кастинг асистент. Вярно - четворката е вътре. Но те са интересни образи. Образи които правят нещо. И също така негови заслуги са - Мая, Биляна, Рената. Не знам дали изпускам още някого. И тези три момичета също допринасят много за предаването. Основни участници са в случващото се на острова. Дали на нас ни харесва те самите какво правят или не - няма значение. Допринасят с качествата си и действията си към това да не ги харесваме или да ги харесваме, да допринасят положително към играта с действията си, да има гледаемост и интерес от зрителят да следи какво се случва, да иска още, да гадае и спекулира.

# 972
  • София
Ами аз честно казано не се чувствам длъжна да призная тези "факти". Аз не харесвам Гуспата, никак, не гледам нищо, в което той има участие, в женски форум сме, ясно е с какво ме е отвратил, радвам се, че разбрах твърде късно, че е намесен в ОСГ.  Игрите са ок, но е ясно, че се "взимат" от другите формати и от оригинала.

# 973
Ами аз честно казано не се чувствам длъжна да призная тези "факти". Аз не харесвам Гуспата, никак, не гледам нищо, в което той има участие, в женски форум сме, ясно е с какво ме е отвратил, радвам се, че разбрах твърде късно, че е намесен в ОСГ.  Игрите са ок, но е ясно, че се "взимат" от другите формати и от оригинала.

Няма как да не се взимат. Всеки елемент от игра вече е виждан. Почти всички елементи се взимат от Сървайвър. Единственото което могат да направят, за да бъде по оригинално е да се правят комбинации от елементи, за да бъде една игра една идея по различна.

А измислянето на игри е един изключително трудоемък процес. Отнема много време, много финанси и хора, които да се заемат с това. Неща, с които нашите продуцентски компании не разполагат. Най добрият вариант е да ползваме игрите и елементите на игрите, които вече са създадени. Поне с това няма да сгрешим. Сървайвър е с над 24 годишна и утвърдена история. Все още има игри от първите сезони, които се виждат и днес. А сезоните са почти 50 в американският формат.

# 974
Гледам със седмица назад и само минавам да кажа, че опцията някакви играчи от дъното на "хранителната верига" да променят решения на "златната гривна" СЛЕД като вече са взети е скандално и фундаментално против философията на играта.. преди с Кирил, сега и с Йочколовски - типичното "побългаряване" на шоу, което оставя горчив привкус..

Общи условия

Активация на акаунт