С термин ЮНИ 2025

• 36 235
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
Дете на морето, пожелавам ти търпение и единствено положителни мисли! Вярвай, че всичко ще бъде наред! Hb какво е? С резултат 11,6? Кога се очаква да бъдеш в България?

Railla, аз пусках четири пъти и накрая спрях. Още след първия път АГ каза да спра, но пуст инат… Единият от пътите чхг не се беше удвоил перфектно за 48 часа, а за 56 (има калкулатори в нета) , така че, искам да успокоя всички, при които не е идеално удвояването за 48 часа - това е нормално и в дебелите учебници пише удвояване между 48 и 72 часа, бъдете спокойни.

Добро утро! Прибираме се на 4-ти ноември. Тогава би трябвало да съм в 8 седмица.

# 121
И аз днес бях на преглед. 5 г.с. +2 д. Видяхме сакче и малко ембрионче. Другата седмица ме викат за пулс Simple Smile

# 122
  • София
Момичета, аз идвам от преглед.
Отидох да видим как вървят нещата с отлепването и дали трябва да мина на по-силна терапия.
Видяхме, че още си е там, то реално мина само 1 седмица. Каза ми да си полежавам повече, да не се разхождам и че терапията ми за сега е ок. Но пък хубавото е, че не се е разлепило повече.
Реално при мен се води рехава лигавица в горната част и според АГ било много често срещано, докато расте сакчето и ще се уплътни с времето, ако няма други проблеми..
Всичко иначе изглежда добре. Преизчисли ме, че всъщност съм 6+4, а не 7 гс както аз си мислих. Също каза, че при късно оплождане може да се получи такава разлика и до 1 седмица е в реда на нещата.

За "кривото" сакче - никакъв проблем не е, било нормално да не е кръгло вече, като се появи ембрион и пулс и почне да расте. Освен това много зависи от ъгъла под който се гледало.
Та така, аз се успокоих, че още си е там и сърчицето вибрира и съм на преглед след 2 седмици, живот и здраве.

Момичета, кога се записвате при АГ с направление от ЛЛ?

# 123
На мен ми казаха да взема направление след като видим пулсации.
Момичета, аз идвам от преглед.
Отидох да видим как вървят нещата с отлепването и дали трябва да мина на по-силна терапия.
Видяхме, че още си е там, то реално мина само 1 седмица. Каза ми да си полежавам повече, да не се разхождам и че терапията ми за сега е ок. Но пък хубавото е, че не се е разлепило повече.
Реално при мен се води рехава лигавица в горната част и според АГ било много често срещано, докато расте сакчето и ще се уплътни с времето, ако няма други проблеми..
Всичко иначе изглежда добре. Преизчисли ме, че всъщност съм 6+4, а не 7 гс както аз си мислих. Също каза, че при късно оплождане може да се получи такава разлика и до 1 седмица е в реда на нещата.

За "кривото" сакче - никакъв проблем не е, било нормално да не е кръгло вече, като се появи ембрион и пулс и почне да расте. Освен това много зависи от ъгъла под който се гледало.
Та така, аз се успокоих, че още си е там и сърчицето вибрира и съм на преглед след 2 седмици, живот и здраве.

Момичета, кога се записвате при АГ с направление от ЛЛ?

# 124
Sammy_west , радвам се, че нещата вървят добре.

Аз взех талон номер 9 от ЛЛ и АГ ми го върна като ме помоли да го анулираме с ЛЛ и да го преиздадем към 12 седмица, когато да го занеса и за регистрация. Каза, че към датата на прегледа е твърде рано (бях в 6+) за талон 9

# 125
  • София
Тогава ще изчакам до другия преглед, когато ще съм 8ма седмица и ще я питам. Предишния АГ ми беше казал да го нося на следващия преглед, аз за това се обърках.

Иначе, някой знае ли кой е този пренатален тест, който са изпращали пробите в щатите, а сега ги пращат за анализ в Испания? Или по-нормално зададен въпроса: при кой от тестовете са се изпращали пробите в щатите? Миналото АГ ми каза, че на дъщеря му са правили някакъв такъв, та ми стана любопитно, защото не ми каза марка, но пък за дъщерята трябва да е било най-доброто 😆

# 126
Тогава ще изчакам до другия преглед, когато ще съм 8ма седмица и ще я питам. Предишния АГ ми беше казал да го нося на следващия преглед, аз за това се обърках.

Иначе, някой знае ли кой е този пренатален тест, който са изпращали пробите в щатите, а сега ги пращат за анализ в Испания? Или по-нормално зададен въпроса: при кой от тестовете са се изпращали пробите в щатите? Миналото АГ ми каза, че на дъщеря му са правили някакъв такъв, та ми стана любопитно, защото не ми каза марка, но пък за дъщерята трябва да е било най-доброто 😆

Не съм сигурна дали става въпрос за същият, някой който се следи в БГ ще може да потвърди. При нас в UK го водят Panorama NIPT (Non-invasive prenatal test). Разработен в USA и доколкото разбирам пробите се пращат до там за резултати. На мен тук ми казаха, че е хубаво да се направи в 10г.с.

Ето тук може да прочетеш повече и за това ме навежда на мисълта, че се води същият и в България.

https://nipt.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BF%D0% … 0%B0%D0%BC%D0%B0/

# 127
В групата на термини април бяха писали за теста , който се изпраща в САЩ, но не помня името.

# 128
Здравейте, момичета, още гласно няма да се записвам да не ми е уроки хаха уж термина ми е за 13ти Юни. За сега съм минала един преглед, на който се видя сакче и жълто тяло. Другата седмица съм на преглед за пулс направо нз как ще дочакам. Това ми е втора бременност, първа естествено, миналия път беше инвитро. Аз също имам тромбофилия, но още в Турция ми казаха, че тук при нас много грешат лекарите като бързат с кръворазреждащите и че  не трябва да се прави тяка, а всеки месец да се следи и според това да се предписват лекарства. Та с първата бременност бях само на натаспим въпреки мутациите. Сега още нямам назначена терапия, но пуснах д димера и протромбиново време и са ок. Та в Понеделник като ида ще говорим за това. Също имам и хашимото, но и там са ок нещата в момента и дори не пия нищо, но това ще се промени де. Пия витамини комплексни,фолиева мета и витамин д. Ще се опитам да бъда полезна с каквото мога, успех на всички мами. За симптоми определено менструали болки сякаш предния път нямах и сега само треперя от тях аха. Малко ми се гади от време на време ама не е нещо кой знае какво, също и гърдите ме наболяват, но това е. Не съм изчела всичко до сега ама ще наваксам. Та Надя се казвам от Варна, приятно ми е.

# 129
Здравейте дами ! Предполагам всяка от нас знае това чувство на облекчение , когато видим ме всичко е наред . Днес след като видяхме ембрион  с пулс и че всичко е напълно нормално , все едно света стана друг . Само една жена може да го разбере това . На мен ми изчислиха 6г.с. + 3. Пожелавам на всяка една от нас всичко да протече нормално и да има само щастливи усмивки Simple Smile
Исках да попитам , при вас татковците идват ли на всеки преглед ?

# 130
  • София
ММ ме кара така или иначе, защото не трябва много да се движа сега. Та си го придърпвам на прегледите с мен. То си е вълнуващо и за тях. Като ми пусна миналия път аг пулса на ембриончето и видях как очите му се насълзиха. Милият, толкова време чакаме бебе, а никога не сме стигали до този етап и хем го е страх да се надява, хем се вълнува и той.

# 131
Дами, имам едно питане - свързано е с интимната грижа. Какви продукти използвате, измивни/интимен гел/сапун? Аз не съм сменила своя от преди да забременя и се чудя подходящо ли е да попитам АГ за това?

# 132
ММ ме кара така или иначе, защото не трябва много да се движа сега. Та си го придърпвам на прегледите с мен. То си е вълнуващо и за тях. Като ми пусна миналия път аг пулса на ембриончето и видях как очите му се насълзиха. Милият, толкова време чакаме бебе, а никога не сме стигали до този етап и хем го е страх да се надява, хем се вълнува и той.

Да точно , според мен и за тях си е преживяване и някак си като в споделен момента е още по - запомнящо се .

# 133
  • София
Ами да, те иначе са дали семенцето и от тук нататък сме ние. Ние усещаме, че е там, те само по разкази. А като го види, като и на него му покажат кое какво е, да вижда как се развива.. Аз видях един друг мъж там до мен, дето се разтапя направо 😍
Така, че съвета ми е да ги включвате и на тях да им трепва душичката 🤭

# 134
Все още чакаме първият преглед, но от сега е заявил, че няма да пропуска.
Милия, с моето 24/7 гадене, спане и т.н. в чудо се вижда от сега. Само А да кажа и вече е на тръни... 😂

Здравейте дами ! Предполагам всяка от нас знае това чувство на облекчение , когато видим ме всичко е наред . Днес след като видяхме ембрион  с пулс и че всичко е напълно нормално , все едно света стана друг . Само една жена може да го разбере това . На мен ми изчислиха 6г.с. + 3. Пожелавам на всяка една от нас всичко да протече нормално и да има само щастливи усмивки Simple Smile
Исках да попитам , при вас татковците идват ли на всеки преглед ?

Общи условия

Активация на акаунт