С термин ЮНИ 2025

• 36 306
  • 709
  •   1
Отговори
# 135
@Felita (нямам представа как се отбелязва човек тук) аз използвам козметика която е просто натурална или с голям процент натурални съставки и за интимната зона, за жалост не мога да ти препоръчам защото са ми от кутии на кибрит или бел и нямам идея от къде могат да се купят, но с предната бременност много от мамите ползваха пяна гинексид мисля че беше тя е специално за бременни.

# 136
Гинексид е изключително силен продукт и не трябва да се ползва редовно. На мен ми е разбутвал pH-то без бременност, а при такава ми се струва абсурдно да се препоръчва.
Преди Б ползвах Гинексид само след басейн, фитнес и подобни.

# 137
Здравейте в 6 г.с. днес имах леко кафяво зацапване. На преглед съм на 21ви. Трябва ли да се притеснявам?

# 138
Аз доколкото знам кафеникавото зацапване е нормално при процеса на имплантиране, който отдавна е минал. В тази седмица не би трябвало да има зацапване.  На твое място бих отишла на доктор без да отлагам. И всъщност бях на твое място преди две седмици и именно това направих - веднага в спешния кабинет. Не се плаши, просто отиди да те видят. Хубавото е, че е кафеникаво, а не аленочервено.

Здравейте в 6 г.с. днес имах леко кафяво зацапване. На преглед съм на 21ви. Трябва ли да се притеснявам?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 08:00 от Felita

# 139
И аз бих те посъветвала да не си чакаш прегледа, а да отидеш днес да те погледнат.
Може и да не е нищо страшно и да се е получило от наместването на плода в матката или от разтягане, но няма как да го кажем.
Приемаш ли някакви кръворазреждащи медикаменти - аспирин, фраксипарин?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 08:27 от Mel_

# 140
Виж прогестерона колко ти е! Понякога когато е нисък става така. И ще ти добавят още прогестерон. Не се притеснявай. На много жени се случва.

# 141
Здравейте, вчера беше истински кошмар за мен ... Отивам на обяд  в тоалетната в офиса и получих адски кръвоизлив, веднага се сещате какво си помислих... Рев, сълзи, колегите ме закараха до болницата и  в спешното ме приеха. Докато стигнем ми минаха  най-ужасните мисли в главата. Едва ме успокоиха. В крайна сметка се видя, че сакчето е там и съм 6+2 но има леко отлепяне. Аз имах предписан аспирин след инвитрото в Турция. Веднага ми казаха да го спра и да пия витамин Ц и К1. И само  да лежа. Лекаря каза, че ако се наложи ще лежа още 7м... И вече е божа работа, дали ще се оправят нещата. В събота съм на преглед. Яркото кървене още снощи спря и днес имам кафяво зацапване, като остатъчно. Пиша всичко това, за да ви успокоя,че не всяко кървене е края и психически да сме силни е много важно, защото явно се появяват всякакви премеждия. Надявам се на никоя от вас да не й се случи и да имате леки бременности. Аз ще си чакам следващия преглед и си сядам на дупето без работа и повече почивка.

# 142
И аз бих те посъветвала да не си чакаш прегледа, а да отидеш днес да те погледнат.
Може и да не е нищо страшно и да се е получило от наместването на плода в матката или от разтягане, но няма как да го кажем.
Приемаш ли някакви кръворазреждащи медикаменти - аспирин, фраксипарин?
    Не,но тромбоцитите ми са ниски.

# 143
Ralka бъди силна, ще се подкрепяме! Всичко ще бъде наред, само си почивай и  се пази. Първия триместър е много стресиращ поне за мен, дано мине по-бързо и всички сме ок

# 144
  • София
Аз това си мислих снощи, че хем ни е зле, хем ни се спи, хем при някои отлепване, кървене, супер важно е да сме спокойни, отпочинали, за да се развият нещата добре, а ние трябва да крием, че сме бременни, да ходим на работа сред болни колеги и да треперим. Нещо не е както трябва в цялата схема.
Иначе момичета, дори 1 капка кръв да е веднага в спешен кабинет. По-добре да е нищо, отколкото да стане фал. Спешен кабинет има в АГ болниците - Щерев, Надежда, Св София, МД, Шейново, но преглеждат във всяко спешно, напр. Токуда (с мен се държаха ужасно там, така че не препоръчвам). Има дежурни аг-та, ще ви прегледат, ще кажат какво да правите, ако трябва ще ви хоспитализират. Ако някъде не ви вдъхват доверие - на второ мнение. На мен лично аг ми е дала телефона си. Сега точно нощем не бих й звъняла, но е хубаво да се чуете и с вашето аг, ако има проблем, понеже е най-наясно за вашия случай, но при всички положения не чакайте.

Аз вчера отидох самоинициативно на хематолог. Много ме впечатли жената, понеже не скочи веднага да ми дава кръворазреждащи, а ми назначи 100 изследвания. Каза, че предпочита да ме проследява на определено време и само ако се налага да включи лекарства. Предишния, прехвален хематолог, когато бях с инвитро ми беше назначила конска доза фраксипарин, като аз нямам мутации, защото не беше разбрала какво й разказвам. Ако на някоя от вас и трябва хематолог, кардиолог, даже гастроентеролог, мога да препоръчам за София.

# 145
Здравейте!
На 12.10 разбрах, че съм бременна 4 дни преди датата на която трябваше да ми дойде. Правих и кръвен тест, който потвърди.
Според единия календар съм в 4та седмица и 3 дни, според другия съм в 5та и 3 дни. Как е редно брой ли се седмицата на последната М или не ?

В понеделник на 21.10 съм запазила час за преглед. Първа бременност ми е и не зная какво да очаквам на прегледа и ми е леко притеснено.

# 146
Здравейте! Пак съм аз..
Прокървих, но съвсем леко. Заболя ме левия яйчник, но бързо отмина. Когато отидох в тоалетната течението ми беше розово. От днес съм 6г.с. Вчера когато видях течението веднага се обадих в болницата и след 2 часа ме приеха в кабинета. Доктора ме натисна в Горна дясна част на корема и много ме заболя, а след това ме натисна по левия яйчник и само дето не го сритах. Според него не е толкова сериозно положението и няма нужда от видеозон. Пусна ми ЧГХ за днес (четвъртък) и в понеделник отново, за да провери дали пада.
Мисля, че тотално изперквам или твърде много се притеснявам.. Преувеличавам ли или това е супер неадекватно отношение? Продължава да си ме наболява матката особено вечер, но "лесно майка не се става" и си търпя.
Бъдете честни с мен.. Вманиячавам ли се твърде много?
П.С от вчера до днес течението си е все розово.

# 147
Здравей, на мен всички календари ми измерват еднакво, както термина, така и г.с. Седмицата на последната менструация сега забелязвам, че ми се изчислява като нулева. От следващата започва броенето.
Има разлика, когато изчисляваме само лунарните и календарните месеци. Объркана работа…

Повечето тук сме с първа бременност, ако не се лъжа. Можем да направим анкета, ако ви е интересно. Опитай да не се притесняваш излишно (невъзможно е, знам), изживей си всеки трепет и мисли положително!

Дете на морето, със сигурност е ненормално такова поведение според мен. Не знам в коя държава си, но прокървяване и силни болки при палпация навсякъде би трябвало да бъдат повод за ехограф.
Стискам палци всичко да е наред! Бих ти предложила да запишеш онлайн консултация през супердок при лекар от България. Най-малкото ще ти дадат съвет какво да пиеш и за какво да внимаваш, докато дойде време
За прибирането ти.

Здравейте!
На 12.10 разбрах, че съм бременна 4 дни преди датата на която трябваше да ми дойде. Правих и кръвен тест, който потвърди.
Според единия календар съм в 4та седмица и 3 дни, според другия съм в 5та и 3 дни. Как е редно брой ли се седмицата на последната М или не ?

В понеделник на 21.10 съм запазила час за преглед. Първа бременност ми е и не зная какво да очаквам на прегледа и ми е леко притеснено.

# 148
Ох, момичета! Стискам палци на всички ни да преминем спокойно през трудностите! Аз лично чувствам огромна вина, че ще изляза в майчинство, въпреки че е най-голямата ми мечта, борим се вече 8 години за бебче... Работя в училище и то на много отговорна позиция, умът ми не го побира кой ще ме замести и какъв батак ще настане... Боря се с това да скрия, че съм бременна - вече една ученичка ме хвана, ходя с развлечени рокли, защото имам корем като в 5-ти месец, а по принцип обличам прилепнали дрехи.Умирам за сладко и вредни храни, моля ви, дайте ми съвет как да спра! 😅😭😭 Задъхвам се още като стана от стола, по стълбите съм картинка... Не знам как ще удържа още 2 месеца тайна!!!!

# 149
Дете на морето, ако имаш възможност, пусни си изследване за прогестерон. Не е лошо и TSH и FT4. Както е предложила Felita, запиши онлайн  час към Healee

Общи условия

Активация на акаунт