С термин ЮНИ 2025

• 36 361
  • 709
  •   1
Отговори
# 180
Момичета почивайте повече! Зацапване в ранна бременност е често срещано. Аз на една от бременностите тъкмо минах преглед, видя се сърдечна дейност, доктора ме прати на вливка и там като изкърви...обаче много...Като станах и кръвта се стече по краката ми. Беше шок. Бях 100%  сигурна, че го губя. Айде пак в кабинета, доктора ме прегледа и каза , че всипко е ок. Имаше малък хематом , но бебето беше добре. Каза да не се стресирам , защото много кървящи жени днес си разхождат децата. Така , че бъдете спокойни, знам че няма нормално кървене, но не винаги е пагубно. Пуснете си хубав филм, прочетете хубава книга, и не забравяйте, че следващите месеци вие работите на длъжност "Принцеси"!

# 181
При мен има отлепване и то доста голямо, около 2 см. Ембрионът е жив, има сърдечна дейност. Изписаха ми утрогестан 2*2 , но шпа 3*2, спирам аспирина и го заменям с вит. К.  и да пазя леглото.
Предложиха и хоспитализация, не знам дали не направих грешка като реших да остана вкъщи.
Като цяло разликата е в това, че там щяха да ми вливат но шпа и вит. Ц венозно и няма да имам особен избор освен да лежа.

# 182
Мел, както се чувстваш добре. Аз също съм отказвала, но просто бях сигурна, че няма какво па-различно да направят за мен, а в къщи ще ми е по-комфортно, но ако имаш съмнения  просто отиди. С вас съм момичета дано всички сме ок

# 183
Аз ако трябва да съм напълно откровена, отказах защото не си бях приготвила багажа, а мъжът ми не е тук днес.  Но и докторът който ме прегледа, каза че единствената разлика е, че там няма да имам избор да пусна пералня, да бърша прах или да готвя. Та ако елиминирам тези дейности и само си лежа, мисля че няма какво повече да направят за мен, освен че там ще се стресирам повече от обстановката. Естествено ако тръгне ярка кръв, хващам си багажа и бягам.

# 184
Ъпдейт и от мен след силния кръвоизлив в Сряда. Лежах и спрях аспирина и пих вит Ц и вит К1, още вечерта спря кървенето. Още имам леко кафяво зацапване,но лекаря каза че е нормално. Днес бях на преглед, всичко е наред,чухме сърчицето. Лекаря иска от мен лежене, почивка и хубави мисли! Аз имам опция и ще взема хоум офис и не смятам да се натоварвам. Явно това е доста срещано и ни трябва повече спокойствие и почивка. Иначе имам и гадене и гърдите ужасно ме болят, тръпки ме побиват отвреме на време. Питах лекаря и за бодежите долу и той каза, че е от матката и е нормално да си пия естрофема и така.

# 185
Ох явно наистина сме много в това положение. Дано всички се закрепим и го избутаме до финал. Имам приятелки, които до последно лежаха и правиха големи кръвоизливи, така че съм позитивно настроена. Оставам и аз хоум офис, ако трябва и болничен.

# 186
  • София
Аз, заради опита от предния път, съм си подготвила една чанта. Не че съм лежала в болница и знам какво да стегна, ама там халат, пижама, чехли, кърпи, бельо, мокри кърпи и козметика съм си събрала. Да не дава господ, но ако се наложи не си представям как ще диктувам на мъжа ми какво да ми вземе.
Мел ти къде отиде на спешен кабинет?
Разликата с леженето вкъщи е, че ако нещо се усили те ще вливат по-големи дози и по-бързо ще го спрат. Но да не се налага на никоя от нас..

# 187
За съжаление успокоението ми беше само за малко . Преди малко ходих до тоалетната и вече кървя … АГ ми каза ,че ако кървенето се засили ще ме приемат за задържане 😭 направо умирам от страх

# 188
Кураж, мило момиче! Изпий половинка вит Ц и лягай или направо се насочва към болницата! Знам, че е страшно, особено това което е в главите ни, но както е писано ще стане. Каквото зависи от нас, нека го направим и да се надяваме на добър резултат. Прегръдки!

За съжаление успокоението ми беше само за малко . Преди малко ходих до тоалетната и вече кървя … АГ ми каза ,че ако кървенето се засили ще ме приемат за задържане 😭 направо умирам от страх

# 189
Ivory, най-добре отивай, щом е така. Стискам палци да закрепят положението.

Отидох в София мед. Там по принцип е следващата ми гинеколожка и каза да отида до дежурния. Имат готовност да ме приемат по всяко време, ако реша да отида в отделението.

# 190
Ivory, най-добре отивай, щом е така. Стискам палци да закрепят положението.

Отидох в София мед. Там по принцип е следващата ми гинеколожка и каза да отида до дежурния. Имат готовност да ме приемат по всяко време, ако реша да отида в отделението.

Мел и моята следяща е в Софиямед и там бях при дежурен сутринта

# 191
При Стоев предполагам? Може и да сме се засякли, аз бях към 9, но без час и ми се накара защо му размествам така графика без да съм го питала дали ще ме приеме. А долу на регистрагура ми казаха директно да се качвам и да вляза след последния чакащ. Изобщо не знаех каква им е организацията и че първо трябва да ходя до него да питам, особено предвид, че е дежурен дори не знаех, че се записват часове.. Но как да е , прие ме и ми обърна внимание.

# 192
Бях при др Кръстева и аз около 9 , но направо се качих в отделението и там ме прегледаха . Добре , че не ми се падна Др Стоев аз не го харесвам още от първата бременност когато съм била по спешност и се е падал той .

[/b] author=Mel_ link=topic=1698404.msg48709041#msg48709041 date=1729329887]
При Стоев предполагам? Може и да сме се засякли, аз бях към 9, но без час и ми се накара защо му размествам така графика без да съм го питала дали ще ме приеме. А долу на регистрагура ми казаха директно да се качвам и да вляза след последния чакащ. Изобщо не знаех каква им е организацията и че първо трябва да ходя до него да питам, особено предвид, че е дежурен дори не знаех, че се записват часове.. Но как да е , прие ме и ми обърна внимание.
[/quote]

# 193
Ех въобще не се сетих, че може да отида направо в отделението...Аз минах през ДКЦ-то на регистрагура и те ме пратиха при Стоев, понеже там си преглежда и моята лекарка.
И аз при предишната бременност бях ходила веднъж при него и не си вайбнахме много.

# 194
И моята докторка преглежда в ДКЦ-то , но винаги когато е по спешно не зависимо в коя част на денонощието ме праща в отделението. Даже докторката която ме прегледа и се обади за да и каже какво ми е състоянието . Това ми е трета бременност , първата успешна без никакви проблеми , втората завърши с мисед в 9 седмица , надявам се и тази да ми е успешна като пак ще се следя и евентуално пак ще родя в Софиямед , като цяло съм доволна от тях.

Общи условия

Активация на акаунт