С термин ЮНИ 2025

• 34 867
  • 709
  •   1
Отговори
# 105
  • София
e12we345, и моят в тази седмица беше с тази форма. Стандартно са по-кръгли. Според доктора, който ме гледаше тогава имало шанс да се оправи. Утре съм при поредния лекар на преглед, понеже имам и отлепване в горния му край, да видим какво става, та ще питам и нея за формата.

# 106
e12we345, и моят в тази седмица беше с тази форма. Стандартно са по-кръгли. Според доктора, който ме гледаше тогава имало шанс да се оправи. Утре съм при поредния лекар на преглед, понеже имам и отлепване в горния му край, да видим какво става, та ще питам и нея за формата.

А ако не се оправи има ли проблем?? Аз не попитах но сега много ме притеснява това Sad

# 107
  • София
Аз не знам. Четох някакви неща в Интернет и не ти съветвам да се ровиш. При всички е индивидуално какво става. Утре ще проуча въпроса и ще ти пиша какво е казала лекарката ми.
Само ние двете ли сме с издължени сакчето в темичката?

# 108
Благодаря ти. И ти желая всичко да бъде наред на утрешния преглед!

# 109
Здравейте ☺️ Включвам се и аз с термин, поне за сега 03.06.25 г., втора бременност ми е ☺️ Нямам много оплаквания, стандартните болки в гърдите, леки придърпвания, нередовно ходене до тоалетната хахах☺️Аз след закъснение от една седмица и тест с бледа втора чертичка веднага си запазих час за потвърждение! Прегледа ми беше на 9-ти, видя се сакче, тогава бях в 5 г. с. сега ще пускам доста изследвания, пия стандартните хапчета ☺️ Следващият ми преглед е на 31.10 и вече трябва да чуем сърчицето!
На всички бъдещи мами пожелавам едно прекрасно бременеене, по-малко напрежение и лоши мисли и живот и здраве да се похвалим с бебенцата си! ❤️

# 110
Здравейте ☺ Включвам се и аз с термин, поне за сега 03.06.25 г., втора бременност ми е ☺ Нямам много оплаквания, стандартните болки в гърдите, леки придърпвания, нередовно ходене до тоалетната хахах☺Аз след закъснение от една седмица и тест с бледа втора чертичка веднага си запазих час за потвърждение! Прегледа ми беше на 9-ти, видя се сакче, тогава бях в 5 г. с. сега ще пускам доста изследвания, пия стандартните хапчета ☺ Следващият ми преглед е на 31.10 и вече трябва да чуем сърчицето!
На всички бъдещи мами пожелавам едно прекрасно бременеене, по-малко напрежение и лоши мисли и живот и здраве да се похвалим с бебенцата си! ❤

Какви ще са изследванията? Интересно ми е, понеже утре мине първият преглед и да знам какво да очаквам като препоръка.

# 111
Здравейте отново, момичета!
Честито на всички ви и лека бременност, раждане и едно (а защо не и две) прекрасно дете/деца ❤️

Вече бях писала пост, че съм в чужбина. Според календарчето съм в 6-та седмица. Ходих на акушерка в началото на 5-та седмица и ми направи уринен тест с лентичка за бременност ( за да била потвърдила бременността) направи ми изследване с кръв на някакво малко апаратче и ми каза че "Hb е 11,6" не било до допустимите граници, но е на 80% и нямало да се предприема нищо. Аз съм хипертоник от млада възраст и ми смениха хапчетата, за да са безопасни за бебето. Споделих за невероятните болки (които като чета са котракции) боли ме по средата на долната част на корема и кръста без кръв за около 5 мин. Жената ми каза, че е нормално. Нямало да ми взема кръв за изследване, нито ще ме гледа на ехограф. Като съм се приберяла в България да съм тичала на лекар. Много ми е мъчно и ме е страх да не го загубим. Тук няма "на частно".. Всичко е по преценка на лекар. Всяка вечер заспивам със страх, че на другия ден няма да съм вече бременна и сърцето ми се свива. Не знам какво да правя...

# 112
Здравейте отново, момичета!
Честито на всички ви и лека бременност, раждане и едно (а защо не и две) прекрасно дете/деца ❤

Вече бях писала пост, че съм в чужбина. Според календарчето съм в 6-та седмица. Ходих на акушерка в началото на 5-та седмица и ми направи уринен тест с лентичка за бременност ( за да била потвърдила бременността) направи ми изследване с кръв на някакво малко апаратче и ми каза че "Hb е 11,6" не било до допустимите граници, но е на 80% и нямало да се предприема нищо. Аз съм хипертоник от млада възраст и ми смениха хапчетата, за да са безопасни за бебето. Споделих за невероятните болки (които като чета са котракции) боли ме по средата на долната част на корема и кръста без кръв за около 5 мин. Жената ми каза, че е нормално. Нямало да ми взема кръв за изследване, нито ще ме гледа на ехограф. Като съм се приберяла в България да съм тичала на лекар. Много ми е мъчно и ме е страх да не го загубим. Тук няма "на частно".. Всичко е по преценка на лекар. Всяка вечер заспивам със страх, че на другия ден няма да съм вече бременна и сърцето ми се свива. Не знам какво да правя...

На първо място се опитай да имаш позитивни мисли , защото всичко сти се отразява.
На второ място хапвай полезни неща , пази се . И знай че всичко което ни се случва е за добро . Природата си знае работата Simple Smile

# 113
Дете на морето, почивай повече и знай, че тялото знае най-добре от какво има нужда! Няма "грешни" симптоми, всички се са там, защото имат своята функция да предпазят преди всичко - теб! Довери се на природата и се успокой, занимавай мислите си с други задачки. България те чака и скоро ще посетиш и наш лекар! Стискаме ти палци! 🍀🫶
Момичета, аз имам въпрос - колко често си пускате/пускахте кръвни за чхг и прогестерон преди първия ултразвук? Аз вече ходих два пъти, удвоява се нормално, днес трябваше трети, но реших да почакам.

# 114
Дете на морето, пожелавам ти търпение и единствено положителни мисли! Вярвай, че всичко ще бъде наред! Hb какво е? С резултат 11,6? Кога се очаква да бъдеш в България?

Railla, аз пусках четири пъти и накрая спрях. Още след първия път АГ каза да спра, но пуст инат… Единият от пътите чхг не се беше удвоил перфектно за 48 часа, а за 56 (има калкулатори в нета) , така че, искам да успокоя всички, при които не е идеално удвояването за 48 часа - това е нормално и в дебелите учебници пише удвояване между 48 и 72 часа, бъдете спокойни.

# 115
Добро утро на всички ! Как сте днес?
Беше ми любопитно , на вас това коя бременност ви е ? В случай , че не ви е първа какви разлики усещате ?   На мен лично ми е втора , имам един мисед в 12г.с. Преди 7 години . При първата помня че някак си имах предчувствие , че нещо не е наред . Чувствах се като парцал и изобщо не беше нормално , някак си все едно организма правеше всичко възможно да приключи нещата , то бяха температури , лошо ми беше (но не това нормалното ) , а сякаш организма се бори  , отлепване имах , нямах сила за нищо абе много зле .  а този път е съвсем различно . Пак си имам симптоми ама някак си се усеща че организма приема добре нещата .
Точно за това си мисля , че няма нужда да се притесняваме излишно и организма си работи в правилната посока за нас .

# 116
Беше ми любопитно , на вас това коя бременност ви е ? В случай , че не ви е първа какви разлики усещате ?   На мен лично ми е втора , имам един мисед в 12г.с. Преди 7 години . При първата помня че някак си имах предчувствие , че нещо не е наред . Чувствах се като парцал и изобщо не беше нормално , някак си все едно организма правеше всичко възможно да приключи нещата , то бяха температури , лошо ми беше (но не това нормалното ) , а сякаш организма се бори  , отлепване имах , нямах сила за нищо абе много зле .  а този път е съвсем различно . Пак си имам симптоми ама някак си се усеща че организма приема добре нещата .
Точно за това си мисля , че няма нужда да се притесняваме излишно и организма си работи в правилната посока за нас .
На мен ми е първа бременност, но се чувствам както казваш като парцал. Температура нямам, не ми е лошо, но нямам сили за нищо. Мога да спя денонощно, работя на компютър от вкъщи и слава Богу, защото си полягвам от време на време.
Моя приятелка, която наскоро роди, каза че и тя се е чувствала така в началото на бремеността.

# 117

Добро утро , на мен ми е трета бременност , първата беше успешна , като симптоми беше ми лошо , бях изморена и имах страшен апетит за сладко , качих 30 килограма , втората беше неуспешна преди 6 месеца завърши с мисед в 9 г.с , не се разви ембрион . С нея симптомите не ми бяха толкова силни , но много ме болеше корема и имах кървене и вътрешно усещах , че няма да го бъде . Сега третата бременност прилича на първата ми , много ми се гади , имам голям апетит за сладко , поспивам си през деня ( хоум офис съм ) и гърдите са ми многоо чувствителни . Имам усещане , че този път всичко ще е както трябва , но имам притеснение и страх заради загубата .

# 118
Здравейте и аз се включвам тук. По изчисления на 16ти Юни ми е термина. В Петък си записах преглед в Надежда, за да видим дали има сакче и всичко ли е наред. Водя се 5 + седмица , след трансфер в Турция на 5 дневна снежинка на 26ти септември.
Имам аборт началото на година и тогава дори не знаех че съм бременна докато не стана късно и не прокървих. Нямах никакви симптоми освен кървене и болки.
Сега слава богу не е имало кървене , дано и да няма. Много ми се гади вече, снощи повръщах(днес споделих с майка ми и тя каза, че откакто е разбрала за бременноста с мен до самия финал е повръщала и е била като парцал 😭😅). Уморявам се супер бързо и гледам да  почивам повече, при мен го оттадвам и на инжекциите и лекарствата, които приемам по предписание на клиниката в Турция.
Вие в коя седмица чухте сърчице?

# 119
Момичета, вчера ми се прокрадна мисълта , че от набора ми бременности( 1 кухо яйце, 2 биохимични и 2 миседа) нямам само извънматочна.(ох, извинете ме за черния хумор)..И като ме удари лудостта и веднага на преглед да видя дали е на мястото си бебчо, че 21.10(прегледа) ми се видя далече. Въобще не казах на мъжа ми , че щеше да е лекция чудо. В 5г.с+2д съм.Видя се сакче в матката. Сега вече сядам на д....то и ще си чакам прегледа.🤫🫣🫢

Общи условия

Активация на акаунт