С термин ЮНИ 2025

• 35 080
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ох, значи не съм единствената със странно менящото се кръвно:) аз бях решила, че ще съм от онези с ниското, дето припадат. Ама явно съдбата има други планове.
Момичета изядох една супа и съм като кълбо. Могат да ме обличат с брада и червени дрехи и да ме сложат под някоя елха😂

# 556
  • Валенсия
Здравейте дами!
Следя темата от известно време, но едва сега се осмелявам да пиша.
Най-напред, да се представя накратко. Аз съм на 36 г., първа бременност, според данни от последен м.ц. се смята, че съм в 12 г.с. + 1 ден, но имам леко забавяне заради предполагаема късна овулация, така че, действително съм в 11 г.с. + 4 дни, предполагаем термин, около средата на юни месец.

Вчера минах първа фетална морфология и засега всичко е наред. Живея от много дълги години в чужбина, Испания. Тук, в района, в който се намирам пренатален тест по ЗК се покрива само в случаи, при които при прегледа на феталната + скрининга се установи средновисок или висок риск за различните видове синдроми и т.н. (чели сме, информирани сме, да не ги изброявам). При мен, излезе минимален риск от взетата кръвна проба, и средновисок риск спрямо възрастта ми. Мнението на гинеколожката, при която бях е, че за нея няма смисъл от последващо такова изследване.

Въпреки това, от това което наблюдавам, доста от вас са го направили вече този неинвазивен пренатален тест, (или имат такова намерение), просто за успокоение. Аз също обмислям да го направя. Въпросът ми е, дали в по-напреднал етап на бременността не би бил по-достоверен, и по-конкретен? Thinking

Поздрави за всички вас, с пожелания за здраве, за нас и за малките човечета вътре в нас, по-леки и спокойни бременности, и взимна подкрепа между нас, тук във форума, в групите в соц. мрежи, на лично, или където и да е! Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 15:25 от shy_lady

# 557
Относно бременното коремче, и аз съм с термин края на юни, но дали защото ми е трета бременност, ами вече си ми е щръкнало. Дънките не ги закопчавам. Вече и аз се оглеждам за нови, по-подходящи. Иначе, кг не съм качила, или по-точно свалих 4, а сега съм -3. И аз последните дни проядох. Сякаш започна да ми се гади малко по-малко. И главно вечер. Сутрин ми е най-добре. Кафенцето си го пия с голям кеф. Вчера късния следобед, по изключение пийнах второ и предположих, че ще ми попречи на съня... Нищо подобно, спах като пън и дори не съм ставала нито веднъж да пишкам. Обикновено посещавам тоалетната един/два пъти нощем.
За имена съм си мислила, но засега нито едно не ми се е загнездило в главата. Още не сме обсъждали с половинката. Ама то има доста време Simple Smile .

# 558
Здравей! Относно пренаталния, има ли достатъчно бебешка ДНК фракция в кръвта, резултатите са еднакво достоверни. При повечето още от 10 седмица може да се тества. Може да се направи и в по-късна седмица. Причината аз да го направя в ранна, а и предполагам на повечето тук е, ако недай си Боже излезе положителен за някой синдром да се вземе информирано решение и в случай от нужда от прекъсване на бременността, това да се случи по по-малко травматичен начин.

Здравейте дами!
Следя темата от известно време, но едва сега се осмелявам да пиша.
Най-напред, да се представя накратко. Аз съм на 36 г., първа бременност, според данни от последен м.ц. се смята, че съм в 12 г.с. + 1 ден, но имам леко забавяне заради предполагаема късна овулация, така че, действително съм в 11 г.с. + 4 дни, предполагаем термин, около средата на юни месец.

Вчера минах първа фетална морфология и засега всичко е наред. Живея от много дълги години в чужбина, Испания. Тук, в района, в който се намирам пренатален тест по ЗК се покрива само в случаи, при които при прегледа на феталната + скрининга се установи средновисок или висок риск за различните видове синдроми и т.н. (чели сме, информирани сме, да не ги изброявам). При мен, излезе минимален риск от взетата кръвна проба, и средновисок риск спрямо възрастта ми. Мнението на гинеколожката, при която бях е, че за нея няма смисъл от последващо такова изследване.

Въпреки това, от това което наблюдавам, доста от вас са го направили вече този неинвазивен пренатален тест, (или имат такова намерение), просто за успокоение. Аз също обмислям да го направя. Въпросът ми е, дали в по-напреднал етап на бременността не би бил по-достоверен, и по-конкретен? Thinking

Поздрави за всички вас, с пожелания за здраве, за нас и за малките човечета вътре в нас, по-леки и спокойни бременности, и взимна подкрепа между нас, тук във форума, в групите в соц. мрежи, на лично, или където и да е! Simple Smile

# 559
  • Валенсия
Здравей! Относно пренаталния, има ли достатъчно бебешка ДНК фракция в кръвта, резултатите са еднакво достоверни. При повечето още от 10 седмица може да се тества. Може да се направи и в по-късна седмица. Причината аз да го направя в ранна, а и предполагам на повечето тук е, ако недай си Боже излезе положителен за някой синдром да се вземе информирано решение и в случай от нужда от прекъсване на бременността, това да се случи по по-малко травматичен начин.
Здравей Mel_,
Благодаря ти за бързия отговор.
Да, разбрах те. И аз поради същата причина смятам да направя някой от пакетите, които предлагат тук. Пари са си, но за такива неща не бива да се жалят средства. Така и така нищо не си взех от уж Black Friday намаленията Smiley, така че такъв пакет определено ще закупя и аз. Simple Smile

# 560
Здравейте. Имате ли същият проблем като мен,когато продължително време сте изправени или седнали ,но приведени напред да започнете да усещате дискомфорт долу ниско в корема и придърпвания? Нормално ли е според вас, коментирали ли сте го с АГ ? Аз все още не съм била на преглед и с никой не съм споделяла, затова ви питам тук и разчитам да има запознати или с втора бременност минала през този период.

# 561
Ако съм сгъната или наведена и усещам дискомфорт, да. Вече на дивана не стоя със свити към гърдите крака и като сядам на земята да играя със синът ми и гледам да не се навеждам и сгъвам.

# 562
А когато сте прави ?

# 563
Аз преди да разбера, че съм бременна, имах много силни менструални болки. Първо бяха по-леки, била съм в 4та седмица, но след това бяха много, много силни, в края на 5та. Бях убедена, че ще ми дойде. След два дни през нощта се събудих от гадене, навързах нещата, че от две седмици бях с особено изострено обоняние и на сутринта реших да си направя тест😊 След това, може би до 8-9 г.с. усещах придърпвания и дискомфорт от време на време.

# 564
Здравейте
Записвам се и в тази тема, въпреки че терминът ми е 25 май. С първото ми дете терминът беше 20 април, но се роди на 2 май, та знае ли се Simple Smile
Аз съм в 15 г.с. Бяха ни наплашили със синдром на Даун,  тъй че направихме пренатален, но слава Богу излезе много нисък риск. Бебето е момиче, първото ми е момче (и то доста буйно). При мен децата са от различни бащи, така че ще бъде интересно преживяване за всички Simple Smile. Настоящият ми мъж има 2 дъщери от първия си брак и много искаше момченце милия, но не би Simple Smile.
Гаденето и при мен поотминава, но беше ад. Повръщах от всичко.
Желая успех и лека бременност на всички !

# 565
Аз съм с придърпване, опъване, болка и дори парене ниско долу почти постоянно от пета седмица. Сега съм края на 10-а. Но предвид, че имам постоянни епизоди на кървене и зацапване, не попадам съвсем в графата на нормалните симптоми. Когато имам кървене все пак болките са силни, а не просто опъване и придърпване. Като цяло матката се увеличава и е нормално да има дискомфорт. При ниско разположена плацента май е са по-осезаеми тези усещания.
Относно коремът, определено имам съвсем видим. Но за мен това е трета бременност, а и възрастта си казва думата при мен, въпреки постоянния спорт преди да забременея. Иначе съм потресаващо отслабнала. От деня на трансфера съм свалила 6 кг, а аз и преди бях слаба. Сега съм - 5 кг.
Относно кафето позволявах си по 1 на ден, с мляко. Аз така си го пия по принцип. Но от две седмици почти не пия, горчи ми и не ми е вкусно, а и ми повишава още повече пулса, който от бременността е скочил ужасно. Аз по принцип съм с висок, ама стана още по-зле.
За пренаталния тест, предпочитам да съм направила всички възможни неинванзивни изследвания, пак няма гаранция, но ми дава малко по-голяма сигурност. Имам две много близки приятелки, които въпреки всички фетални морфологии, родиха детенце с увреждания и ме е страх. Дано не се случва на никоя от нас!

# 566
  • Валенсия
Здравейте
Записвам се и в тази тема, въпреки че терминът ми е 25 май. С първото ми дете терминът беше 20 април, но се роди на 2 май, та знае ли се Simple Smile
Аз съм в 15 г.с. Бяха ни наплашили със синдром на Даун,  тъй че направихме пренатален, но слава Богу излезе много нисък риск. Бебето е момиче, първото ми е момче (и то доста буйно). При мен децата са от различни бащи, така че ще бъде интересно преживяване за всички Simple Smile. Настоящият ми мъж има 2 дъщери от първия си брак и много искаше момченце милия, но не би Simple Smile.
Гаденето и при мен поотминава, но беше ад. Повръщах от всичко.
Желая успех и лека бременност на всички !
Добре дошла, AirplaneMode!
Аз също съм нова в темата, от днес.
Поздравления за момиченцето! Heart (Аз жадувам при мен също да е момиченце. Yellow Heart)
Живот и здраве ще бъдете голяма фамилия, (с дечица предполагам от различни възрасти), и предполагам за тях наистина би било интересно да посрещнат най-новия, малък член на семейството, а и да помагат после в отглеждането ѝ. Wink

Относно гаденето, при мен също поотминава. Беше много кофти, особено рано сутрин или късно вечер, само лежейки леееееко ми се облекчава.
При мен имаше съмнение за ранен гестационен диабет и ми назначиха обременяване с глюкоза (доколкото знам в България шишенцето е 75 гр., тук по протокол е цели 100 гр.), но след като не повърнах по време на 3-те часа, през които ми взимаха кръв (дори не ми се и повдигаше), значи съм по-издръжлив герой, поне засега. Rolling Eyes

Нямам търпение да стигна до момента, в който да хапвам храната и отпреди бременността, защото от повече от месец не ми понася хляб, ориз, всякакви варива, риба, че и сладки неща дори.

# 567
Аз свалих 2 кг от началото на бременността. Когато не ми се гади, ми се ядат само картофи, ориз, тесто и сладки неща....  Месо грам не ми се яде и ми се повръща само от мисълта за него.. А по принцип си ям месо, не е като да не съм му фен... Надявам се скоро да започна да ям повече неща, за да мога да му набавям всичко необходимо.

# 568
Здравейте. Имате ли същият проблем като мен,когато продължително време сте изправени или седнали ,но приведени напред да започнете да усещате дискомфорт долу ниско в корема и придърпвания? Нормално ли е според вас, коментирали ли сте го с АГ ? Аз все още не съм била на преглед и с никой не съм споделяла, затова ви питам тук и разчитам да има запознати или с втора бременност минала през този период.

Когато вървя много или стоя цял ден усещам дискомфорт , но не болка .

# 569
Леките болки, придърпвания и дискомфорт са си нещо нормално. Матката расте много интензивно. Ако не се лъжа, май към 9 седмица е вече с големината на грейпфрут. При мен, ако не ходя много често по малка нужда, усещам лека болка от натиска на пикочния мехур.
Не смея да се зарадвам, но май гаденето и при мен сякаш понамалява. Най-силно си остава вечер, но не е толкова непоносимо, както беше. До обяд се чувствам супер. Гледам да хапвам по малко и често. Сутрин обикновено ям плодове /особено портокали в промишлени количества Joy /, после малко овесени ядки, чиа и разни други такива, за да нямам проблем с храносмилането. Иначе и мен сякаш ме влече да ям тестени и картофи, но се опитвам да ги ограничавам. Хапвам по някоя лъжица тахан с мед, пия доста соево мляко, много го обичам. Доматите не ми понасят много, но гледам да ям други салати, като например миксовете от различни зеленолистни, цвекло с моркови и др. Към тях добавям и по малко семена. Харесва ми да ям киселко и соленко. Сладкото не ме привлича.

Общи условия

Активация на акаунт