С термин ЮНИ 2025

• 35 126
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета, аз просто не смогвам тези дни със вайбър 🤦🏼‍♀️.
В понеделник правих пренатален тест в 10.0 г.с., днес трябваше да излязат резултатите, но ми се обадиха и казаха, че трябва да повторя теста в 12г.с заради ниска фетална фракция 2% и сериозно се притесних. Мислех, че с близнаци трябва да е достатъчно количество, но уви. Обадих се на моя лекар, той отговори "Не те ли предупредиха, че с близнаци и при инвитро по късно се концентрира, всичко е наред няма страшно". Много се напрегнах, не съм била на преглед от 9+1 всичко беше наред тогава. Каза ми преглед в 12г.с, успях да запазя час при водещата ми ЖК  за 11+4 но има почти седмица до тогава, направо ще се пръсна.

# 541
Току що излезе резултатът от пренаталния тест след 12 дни чакане. Всичко е наред.  Ще си имаме момченце. 🩵

# 542
В понеделник правих пренатален тест в 10.0 г.с., днес трябваше да излязат резултатите, но ми се обадиха и казаха, че трябва да повторя теста в 12г.с заради ниска фетална фракция 2% и сериозно се притесних. Мислех, че с близнаци трябва да е достатъчно количество, но уви. Обадих се на моя лекар, той отговори "Не те ли предупредиха, че с близнаци и при инвитро по късно се концентрира, всичко е наред няма страшно". Много се напрегнах, не съм била на преглед от 9+1 всичко беше наред тогава. Каза ми преглед в 12г.с, успях да запазя час при водещата ми ЖК  за 11+4 но има почти седмица до тогава, направо ще се пръсна.
Гери не се притеснявай...бебчетата са там и са добре, просто когато човек има много загуби зад гърба си и се притеснява за всичко. Аз съм същата като теб...Прегледа ми беше миналия петък и тогава доктора ми каза...нямам причина да те викам следващата седмица, защото всичко е ок. Това много ме успокои тогава...бях 10+3. Ама следващия преглрд ми е феталната на 6.12, когато ще съм 12+3...и взех да се побърквам. Но си повтарям, че това е моето бебче и всичко ще е наред този път. Вярвай в малките бобчета....те са по- силни от колкото мислиш.

# 543
Момичета, можете ли да припомните на кои тестове се бяхте спрели?

Mel_, чeстито здраво момченце!!
Просто си представям какво спокойствие, много мечтая и се моля и аз да видя добър резултат от Nitpify.

Аз също не смогвам във Вайбър и се отказах да чета, голям ми е спам и много енергия ми точи. Mute-нах го и дори не ми се показва чатът Grinning Жалко обаче, че тук пък е голяма тишина, чета темите за април и май да следя как са се чувствали в тези седмици момичетата там.

Аз лично не се притеснявам от по-далечните ми прегледи, защото симптомите още ги имам и ми нaпомнят, че бебе действително има Grinning

# 544
В понеделник правих пренатален
Гери не се притеснявай...бебчетата са там и са добре, просто когато човек има много загуби зад гърба си и се притеснява за всичко. Аз съм същата като теб...Прегледа ми беше миналия петък и тогава доктора ми каза...нямам причина да те викам следващата седмица, защото всичко е ок. Това много ме успокои тогава...бях 10+3. Ама следващия преглрд ми е феталната на 6.12, когато ще съм 12+3...и взех да се побърквам. Но си повтарям, че това е моето бебче и всичко ще е наред този път. Вярвай в малките бобчета....те са по- силни от колкото мислиш.
Благодаря прекрасна, вероятно е наред всичко, но като знам, че само се чуди какво да стане при мен и все съм на нокти🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

# 545
Аз също дъм на преглед на 6.12 при моя АГ и ако всичко е наред на 9.12 ще хода на NiftyPro  в Лина.

И вече на 12.12 съм на първата фетална.
Сега цял месец съм нямала преглед и изведнъж почити 3 наведнъж. Joy

Mel, честито момченце! Blue Heart

# 546
Честито на всички с до ри новини от прегледи и тестове!
Аз нямам търпение да разберем пола, искам да се настроя някак. Grinning Най-големия недостатък на това отново да е момче, е че нямаме никаква представа как ще го кръстим! Grinning Вие имате ли идеи за имена?
Аз вчера се чувствах чудесно цял ден, даже започнах да си мисля “ Това беше!!”, но днес отново ми е доста зле. Хем съм изморена, хем ми прилошава. Ям филии със сирене и домати и така… хем огладнявам и ми в лошо, хем като се наям пак ми в лошо.
Има ли някоя с коремче вече? Аз съм съвсем края на юни, но пък доста от момичетата са 12-13г.с вече. С предната бременност ми пролича късно, аз съм и доста висока и истински голям корем имах края на 8ми и 9м чак. Сега съм доста подута, не ми е бременен корема, но като втора бременност очаквам и по-рано да ми проличи, и по-голям корем да имам.

# 547
О на мен дънките не ми стават от края на 9-та гс, а сега съм края на 11-та и вече си личи и е изпъкнало коремчето.
И ние в момента сме на тема имена, мъжът ми реши да пита Чат ГТП и се забавляваме 😃

# 548
  • София
Хехе, хубаво, че темата не е умряла тук.
Аз днес си имам едно доста "охранено" коремче. На кг съм с 1 отгоре, и то го сложих последните 2 седмици, понеже спря да ми се гади и проядох. Сега гордо пъча корем, да се съобразяват всички с мен😆
В 13та седмица съм.
Момичета, как сте с кръвното? Аз от ниско кръвно цял живот 90-94х60 сега като лупнах едно 143 х 72 за няколко часа, от там едни яки преживявания и още същата вечер 83х55. Днес и вчера държа стабилно към 100х65 някъде. Невиждано. Една румена съм, имам цвят в устните, чувствам се човек. Нормално ли е това за бременността или нещо ми куца?

# 549
Честито на всички с до ри новини от прегледи и тестове!
Аз нямам търпение да разберем пола, искам да се настроя някак. Grinning Най-големия недостатък на това отново да е момче, е че нямаме никаква представа как ще го кръстим! Grinning Вие имате ли идеи за имена?
Аз вчера се чувствах чудесно цял ден, даже започнах да си мисля “ Това беше!!”, но днес отново ми е доста зле. Хем съм изморена, хем ми прилошава. Ям филии със сирене и домати и така… хем огладнявам и ми в лошо, хем като се наям пак ми в лошо.
Има ли някоя с коремче вече? Аз съм съвсем края на юни, но пък доста от момичетата са 12-13г.с вече. С предната бременност ми пролича късно, аз съм и доста висока и истински голям корем имах края на 8ми и 9м чак. Сега съм доста подута, не ми е бременен корема, но като втора бременност очаквам и по-рано да ми проличи, и по-голям корем да имам.

Име за момче ми е най - трудно . Просто наистина не знам , ако е момче 🤪

# 550
Аз си имам име само за момче още от преди години😊 Винаги съм искала да имам момче, не знам защо. И още, когато разбрах, че съм бременна, от първия момент имах усещането, че е момче и през цялото време мислех и говорех за него в мъжки род. И така се и оказа на пренаталния тест, а и преди няколко дни го видяхме на феталната🩵
Коремче имам още от 9та седмица и аз, наложи ми се да си купя нови панталони, защото всичко ми стягаше, не очаквах толкова рано да ми се наложи да купувам дрехи.. Вече в края на 13та седмица ми е доста изпъкнал.
За кръвното - винаги съм била с кръвно 80-90/60, след забременяването ми стана 120/80 и първоначално не се чувствах ок, но явно свикнах с него. От няколко дни пак ми пада на 90/60 и веднага го усещам, става ми доста лошо...

# 551
Аз по нареждане на АГ всяка сутрин и вечер меря кръвното и засега е сравнително нормално за мен - около 105/65.
Сега съм 11 седмица.

Eunoia, и аз много се шашкам за името, ако е второ момче, защото синът ми взе това, което най-много харесвахме. За момиченца сякаш има много по-голям избор, ама да видим. Аз съм се настроила, че пак ще е момче. Joy

За коремчето, събуждам се доста добре, но още след първото хапвсне или пиене на кафе с мляко се издувам като за 6ти месец. Joy

В този ред на мисли по колко кафета си позволявате на ден? Аз засега по 1, но има дни, в които следобед ми се приисква 2ро.
В момента го карам на Нескафе, единичните дозички, защото ми е по-сладко. Hug

# 552
За кафето - аз бях спряла от 6 г.с., страшна неприязън изпитвах само при мисълта, камо ли от аромата 😭
Но предходната, 10г.с., усетих приятен мирис от кафето на колегите. И реших да пробвам, направих си капучино с доста мляко и искрено му се насладих! Много съм щастлива, започвам с 1 на ден, но по-разредено, за всеки случай. Пък бих стигнала до 2, ако имам желание.

За коремчето - на 10+ 4 изведнъж буквално забелязах как леееко е издадено, но за мен е осезаема разлика. И мм отбеляза категорично. Преди това беше изцяло плоско, нищо! Но не е подуване, мисля, май започва да ми личи🙈 даже леко ми пристягат панталоните, но като хапна де. Иначе още си имам релеф, макар че не тренирам от 3 седмици.  Поръчах широки ризи все пак, че до нова година в офиса не искам да ме разберат.
Като кг съм -1 от изходната точка, което в добре, че бях -3.

Трудно е с момчешките имена, наистина. Какви ли не списъци преровихме, спряхме се на 4-5, ама не ги усещаме изцяло. Много интересни стари български и звучащо г-д съвременно открих в книгите на Виктория Бешлийска. Тих, Горд и т.н.

# 553
Аз към кафето имах точно два дни неприязън и ми мина, не съм го спирала изцяло. Ние сме с Неспресо машина и мъжът ми намери капсули на Дъбов с безкофеиново, което е извличано без химии. Сега пия едно кофеиново сутрин и едно безкофеиново следобяд.

# 554
Аз съм изключила кафето и чая изцяло. В началните седмици пробвах безкофеиново капучино от чиста лакомия и повече от две глъдки не успях да изпия. А съм огромен любител.
И преди не прекалявах с количеството, но винаги търся качествено еспресо.
Сега само го душа и ми мирише на горчиво. Има дни,в които ми харесва миризмата и пробвам съвсем леко от чашата на половинката с надежда да ми хареса, нооо... не е моето. Горчи кофти. Предполагам след още няколко седмици ще отмине и това. Сега съм в 10г.с

Общи условия

Активация на акаунт