С термин ЮНИ 2025

• 39 482
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, дами. Идвам с въпрос.
При мен прегледите са на 2 седмици до 12 г.с. и след това казаха,че се разреждат. На какъв период ще са след това знаете ли?
На мен и сега ми се иска да продължават по-дълго време. Аха го видя, чуя бебчето и то свършило. И постоянно се тревожа. После ако е на месец веднъж... тц 😅

Пак си добре 😅 при мен са си през месец . Не питай как се издържа.
Тук дори не ми позволяват да направя ранна ФМ , защото не се водя рискова . Дори да си платиш , отказват .

# 526
Момичета, дайте идея как да преборя умората. Започна да ми става зле от кафето и откакто не пия ми се спи ужасно. Лягам си в 10, ставам в 7 и през деня пак съм парцал, а синът ми е на 2 и изисква доста грижи и ангажираност. Чудя се зелен или черен чай дали ще помогнат? Все пак е някакъв кофеин. При вас как са нещата с гаденето? При мен това отмина, но все още ми прилошава и изпитвам отвръщение към много храни. Нямам търпение да приключи скоро… в 9г.с съм.
Вторник съм на преглед и ще кажа на шефката, вие съобщихте ли на работа вече?

И аз мислех, че умората няма да изчезне никога, но сега към 10 седмица и половина нещата се нормализират г/д. Малко по-поносимо е. Гаденето при мен е много подлъгващо. На мен си ми се гади от 6 седмица още - вече месец гадене (без повръщане), но адско гадене. Към 9 -10 ту е по-добре, ту по-зле - всеки ден изненада! Grinning Никога не знам като се събудя какво ще става.

Относно кофеина - аз пиех адски много кафе и обожавам кафе. Сега пия само сутрин едно, все още мога да пия но не го изпивам цялото. От чайовете знам, че можеш да пиеш и черен и зелен, стига да внимаваш с количевствата. Аз пия ментов понякога и такъв с джинджифил и лимон, който уж помага за гаденето, но и е приятен на вкус.

На мен за съжаление ми се наложи да кажа много рано в работа, защото имам рискова бременност, не заради години но предишен аборт и прокървяване и тн. Не исках така да става, но съм болничен от много рано в бременността, защото средата в която работя е също много рискова - училище и ми казаха да си почивам.

А вие кога казахте или смятате да кажете на близките? Ние засега сме казали само на двете мами от двете страни и никой друг. Може би след две седмици, като стигнем вече края на 3 месец ще съобщим и на най-близките приятели.

# 527
За Б12 най-добре метилирана форма.
На Natural Factors имат, слага се под езика до разтапяне:

И аз приемах този вариант на В12, но вече от няколко седмици пия Пренатала на Денк, а вътре има всичко, вкл. и фолиева к-на и спрях да взимам отделни добавки.
По въпроса с умората, мисля че е нещо съвсем нормално и не винаги означава недостиг на нещо в организма. Просто в момента, тялото е засилило всичките си сили към развиващата се бременност. Аз не ям месо от три-четири години, но хемоглобинът ми е в норма. Набавям си желязо от други храни. Кафенце пия сутрин и колкото и странно да е, точно горчивината му някак ме избавя от гаденето. Засега не се чувствам уморена. Единствено, всеки ден към 15:00 часа получавам нужда малко да си полежа. Аз работя от вкъщи през деня, а вечер ходя на друго място за 4 часа и се прибирам към 22:00 ч. Неприятното при мен е, че гаденето ми е най-силно точно вечер и това много ми вгорчава положението. Съобщила съм на работодателя и на някои колежки, защото се налага да си спестявам някои от дейностите. За сега всички проявяват разбиране.

# 528
Ние казахме веднага след установяване на бременността на родителите + всеки на няколко най-близки приятели, с които бихме споделили и ако се случи нещо лошо. Засега не го усещам да споделя на друг. Но ако/ дай боже да е!/ всичко е наред след пренаталния, ще съобщавам на всеки близък, с когото се видя на живо.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 11:08 от Rarina

# 529
Момичета, някой прави ли някакви базисни упражнения? Аз преди ходех на народни танци, но докторката каза до 12с да не ходя и много ми липсва движението. Надявах се като монах 12с да мога поне във фитнеса пътека или колело, защото навън ми е много студено, но на БХС се видя леко отлепване и ми казаха още да почивам. А вече се чувствам дроб

Ето и линк към ФБ групичката ни
https://www.facebook.com/share/g/14ii8gtDYp/?mibextid=K35XfP

# 530
Момичета, на кой пренатален тест се спряхте? Аз вчера направих Niptify на cell genetics, изпращат пробата до Естония и чакам с нетърпение 7 дни, дано всичко е наред!

Относно прегледите - моят лекар каза, че в началото са по-често, при мен бяха през две седмици до 9 г.с., а след това дистанционно поддържам връзка с него за резултати на назначените изследвания и дистанционно ми назначи лечение за откритата бактерия. На следващ преглед съм чак в края на 13 г.с., за да е минала ФМ и пренаталния и той да може да прегледа резултатите. После мисля, че са на месец, ако всичко е наред.

Здравейте,
Аз се спрях на Vision (изпращат пробата в Рим, Италия) - като АГ ми каза, че повече от пакет 2 (който е малко по-разширен) няма смисъл да се прави, освен ако в рода няма някакви сериозни фамилни обременености или ако е имало много аборти. Но АГ и от Vision ми казаха да направя теста 10 г.с. Сега съм в 12 г.с и минах първта фетална м. и лекарката почти ми се скара, че съм бързала да правя този тест още в 10 г.с.. в толкова ранен етап често се отделяло много малко ДНК от бебето и резултатите не били достатъчно достоверни. Сподели, че много бъдещи мами отивали при нея с такъв отриц. тест, а тя откривала проблеми. Реално при мен наистина фракцията, която са отделили е само 4 %та, но за щастие и на прегледа всичко беше наред.
Споделям, за тези, които обмислят да правят пренатален тест, да обсъдят по-детайлно с АГ - кога е най-подходящия момент.

Относно честотата на предледите - казаха ми, че женската консултация след 9 г.с. ще си е по веднъж месечно, но разбира се всеки е свободен, ако реши да ходи по-често. Скоро имах болки и отидох - оказаха се контракции, които се облекчиха с по 3 на ден но шпа и Магнекардин.

# 531
На мен доктора ми препоръча след 12-13 г.с. Niptify на cell genetics и трябва да им се обадя за повече подробности откъм нужната подготовка. До колкото разбрах ако си на НМХ трябва да се спре преди теста.
Аз лично предпочитам да направя всичко възможно откъм диагностика, за да съм една идея по-спокойна и да знам, че съм дала всичко от себе си.
Тогава ще ми е и по-спокойно да споделям хубавата новина.

# 532
И аз направих теста в 10 г.с., но уж Niptify увеличават фракцията ДНК с определена технология. Хубавото е, че в резултатите пише до колко % и всеки може да прецени да повтори или направи нов НИПТ. Аз даже обмислям втори малко по-късно, но в друга лаборатория, но да видим.

Ах, тренировките - Mari Lin, на мен ми е много болна тема! Преди забременяването тренирах 5-6 пъти седмично, това ми бе режимът през последните 4-5г. И като ме налегна умората и гаденето.. Намалих драстично, спрях много интензивното кардио, АГ ми каза - можеш да ходиш колкото искаш, другото в началото го спри. Та ходих по 1 час на пътека + упражнения с леки гири на самата пътека, това 2-3 пъти седмично само. После гаденето се влоши, разболях се и от 2.5 - 3 седмици - нищо.. Свалила съм и почти 3кг вече Sad Планирам, щом оздравея изцяло и спра антибиотика след 4 дни, да започна отново с ходенето на пътека, пък след 12 г.с. мисля да започна и йога за бременни и упражнения от youtube.

# 533
Аз днес направих Vernador разширен в Геника. 10 г.с. + 2 съм в момента. Прави се в Полша. За този тест минимално необходимата ДНК фракция е 1% и не се влияее от инжектиране с Фракси или Клексан. Сравнително нов е на пазара и се надявам да не съм направила лош избор

# 534
Ние правихме тест Vision в Афродита в 11 г.с. Изпращат се в Италия, на петия ден ми се обадиха за резултата. По препоръка на АГ направихме basic пакета. Направихме го за наше успокоение. 12-13ч преди теста, не трябва да са използвани кръворазреждащи препарати. Аз си носех фраксипарина и ми го поставиха на място след взимане на кръвта.
Кафе рязко спря да ми се пие. Преди си пиех ежедневно по едно-две кафета, но изведнъж просто рязко спря да ми се пие, малко след това разбрах, че съм бременна, и дори ми се гади само при мисълта за кафе все още.
От близките казахме само на родителите ни и на сестра ми седмица след първия преглед. На останалите най-близки мислим да кажем може би следващата седмица, искахме да мине и феталната. На други хора мисля по-нататък.

# 535
Аз съм се спряла на NiftyPro и ще го правя в 12+2гс, просто защото искам преди това да си мина редовния преглед при АГ и да видим, че всичко е наред.
За НМХ ми казаха просто предния ден да си сложа инжекцията например в 6, а на другия ден да отида за теста в 8 сутринта, но моята терапия е през ден.
Пробите се прещат в Дания и ако имаме късмет ще са готови до края на седмицата.

Иначе, при мен въпреки НМХ терапията прегледите майче ще са всеки месец или поне засега ще е така. С първата бременност бях на 2 седмици, та сега ми се струва много.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 13:17 от Rocket

# 536
На най-близките ми приятелки казах веднага, на родителите - след първия преглед. На останалите хора ще е след 12-13 седмица.
И с предната, и със сегашната бременност ходя на 3 седмици на преглед и така си остава до края. Като започне на рита и вече не е толкова тягостно между прегледите. Blush

# 537
Аз съм се спряла на NiftyPro и ще го правя в 12+2гс, просто защото искам преди това да си мина редовния преглед при АГ и да видим, че всичко е наред.
За НМХ ми казаха просто предния ден да си сложа инжекцията например в 6, а на другия ден да отида за теста в 8 сутринта, но моята терапия е през ден.
Пробите се прещат в Дания и ако имаме късмет ще са готови до края на седмицата.

Иначе, при мен въпреки НМХ терапията прегледите майче ще са всеки месец или поне засега ще е така. С първата бременност бях на 2 седмици, та сега ми се струва много.
Аз точно Nifty Pro щях да правя, но бях сложила снощи в 18 часа половин доза Клексан и днес в 10 сутринта ми отказаха. След разговор с момичето, което провеждаше интервюто се реших на Vernador, вместо да се връщам утре пак.
Аз съм на 47 г, с високо рискова мутация, отделно имам и дълбока венозна тромбоза преди 4 години, а до тук съм и с постоянно кървене и зацапване вече 5-а седмица, планирам прегледи на всеки 2 седмици.

# 538
Аз още си чакам резултата от  Панорама и ако и днес не изпратят нищо, ще си отиде за другата седмица, защото при Американците са почивни дни. Малко съжалявам, че не избрах някой европейски. Имам чувството, че дори тези, които дадоха кръв след мен вече имат резултат.

# 539
Стискам палци всичко да е наред! Аз на 16 прокървих ярка кръв, после спря и вчера пак започна. Доктора видя контракции, биха ми папаверин и прогестерон и ме пратиха вкъщи да лежа и да бия инжекции. Не знам какво става, тука половината май сме в това положение. Мен днес ме понаболява кръста и леко корема. Божа работа!

Аз се събудих с кафяво зацапване днес и болката продължава. В момента чакам пред дежурен кабинет.

И аз вече два дни съм в болница след прокървявяне с ярка кръв. Днес съм 7+0 и вече съм с малко лафяво зацапване и се надявам това да е било.... Според вас на инвитрото ли се дължи това прокървяване или на хепарин? Просто си изкарах акъла...

Общи условия

Активация на акаунт