С термин ЮНИ 2025

• 39 509
  • 709
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, а не искате ли да си направим Фейсбук група?
Бях в такава с второто и беше готино. С времето си станахме близки, качвахме си снимки на бебоците, споделяхме си по-лични неща, които ви остават видими само в затворена група, не публично като тук.
Осем това като се родиха и будувахме, успяваш да четеш и пишеш по всяка тема поотделно😁

# 481
Здравейте на всички 🙂
Днес бях на преглед , всичко си е наред .
11г.с.+6 / 5,22 см .
Аз не съм в България и нещата с допълнителните прегледи стоят по друг начин . Не само с прегледите , а и с всичко останало . За това няма да ви занимавам допълнително 😅
Ето и снимчици на мъника.

# 482
Момичета, а не искате ли да си направим Фейсбук група?
Бях в такава с второто и беше готино. С времето си станахме близки, качвахме си снимки на бебоците, споделяхме си по-лични неща, които ви остават видими само в затворена група, не публично като тук.
Осем това като се родиха и будувахме, успяваш да четеш и пишеш по всяка тема поотделно😁
И аз съм “ЗА” относно Фейсбук групата 🤗

# 483
Ама каква е тази фиксация във възрастта в последните постове Simple Smile
Не знам дали сте чели назад в групата, но аз съм на 47 и не мога да понасям като някой ми намекне, че съм вече дърта 🤣 Дъщеря ми на 20 години е ужасно шокирана, че съм бременна, ама ще трябва да свикне. Най-много след някоя година да съм и баба, ама както е определено отгоре.
В момента точно се чувствам като развалина, ама това е, защото вече четвърта седмица трябва да лежа заради постоянни болки и зацапване.
Обаче преди трансфера си бях в топ форма. През последните 3 години се чувствам, а и физически като цяло съм в пъти по-добре от преди 10 години.
Дерзайте по-големи момичета, бебетата ще ни подмладят ❤️
Хехе, на мен пък синът ми е на 20 Simple Smile)). Имам и малко по-малка дъщеря. Останаха изумени от новината, когато им съобщихме. Дори не повярваха. Беше страшен шок Joy  Не мисля, че някога са си и представили, че ще им кажем подобно нещо. Дори имаше и рев... Ама не от щастие. Хахахаха Сега нещата вече се успокоиха. Синът ни постоянно ме разпитва за развитието и проявява голям интерес. Дори вече и име е измислил Joy

# 484
Здравейте, някой вече мина ли ФМ и биохимичен скрийнинг?
Къде ги правихте (за София) и как са цените ориентировъчно?

За ФМ съм се насочила към Марковс, но скрининга още се чудя там ли да го правя, защото ако правилно се ориентирам цената там за него е 125лв, а в Майчин дом примерно е 45 😄 което в огромна разлика 🤔

# 485
Здравейте, някой вече мина ли ФМ и биохимичен скрийнинг?
Къде ги правихте (за София) и как са цените ориентировъчно?

За ФМ съм се насочила към Марковс, но скрининга още се чудя там ли да го правя, защото ако правилно се ориентирам цената там за него е 125лв, а в Майчин дом примерно е 45 😄 което в огромна разлика 🤔
Аз имам записан час за средата на декември за БХС и за ранна ФМ в Шейново, при д-р Галева и ако правилно съм разбрала, двата резултата ще се тълкуват заедно. Четох за нея добри отзиви. Доколкото видях в ценоразписа на болницата, първото е 50 лв. /но май е безплатно за жени над 35 г./, а ФМ  - 190 лв. По принцип, по здравна каса имаме право на една безплатна ФМ, но само там където имат сключен договор. Аз проверих и за моя голяма изненада, в столицата няма нито едно такова място. А няма да се юрна до Варна, Шумен или Пловдив.
Иначе, при втората бременност ходих на ранна ФМ в Марковс. Знам, че там е по-скъпичко, но иначе всичко е на високо ниво.

# 486
Аз си запазих час в МЦ "Макрковс" казаха ми че всичко ще ми струва 305 лева  запазих там по препоръка на следящият ми АГ

# 487
  • София
Момичета, ние имаме вайбър група. Също се споделят радости и тревоги, снимки, резултати от прегледи. Много подкрепяща е средата там. Мисля, че последно бяха 68 момичета. Е, да говорим си и за други неща:кой как е спал, какво може да яде, колко пъти е пишкал, как се справя с другите си дечица, ама то това ни прави по-близки.
Вижте назад в темичката за линк, за да се присъедините, ако искате.
Аз на фетална ще ходя във вторник в Марковс. Ще разкажа после кое как.
Решила съм, че цени не ме интересуват, за инвитро толкова пари давахме, че тези неща ми се струват евтини. Пък важен е крайния резултат. По принцип знам, че феталната и бхс се комбинират за резултатите и не знам как става,ако и двете са на различни места.

# 488
Момичета, ние имаме вайбър група. Също се споделят радости и тревоги, снимки, резултати от прегледи. Много подкрепяща е средата там. Мисля, че последно бяха 68 момичета. Е, да говорим си и за други неща:кой как е спал, какво може да яде, колко пъти е пишкал, как се справя с другите си дечица, ама то това ни прави по-близки.
Вижте назад в темичката за линк, за да се присъедините, ако искате.
Аз на фетална ще ходя във вторник в Марковс. Ще разкажа после кое как.
Решила съм, че цени не ме интересуват, за инвитро толкова пари давахме, че тези неща ми се струват евтини. Пък важен е крайния резултат. По принцип знам, че феталната и бхс се комбинират за резултатите и не знам как става,ако и двете са на различни места.
Вайбър групите са ми доста, покрай децата, покрай извънкласните им занимания, покрай моята професия... И никога не успявам актуално да се включа в някоя тема. Като седна вечер да чета и видя, че след като някой е питам за ФМ, а не съм успяла да отговаря навреме, след това са писали петдесет жени кой кога пишка, се отказвам да пиша, или забравям какво съм искала да кажа. Хубаво е за чат за губене на време, но когато се отнася а систематизирана информация по отделни теми е по-полезно да ги има в отделни постове, което да улесни търсенето с търсачка

# 489
  • София
Аз лично във фб група няма да се включа, първо защото вече не ползвам фб активно и 2-ро, защото не искам някой познат да ме спипа, като още не съм казала на никой.
Но да, разбирам твоите съображения.
Лошо, че тук много много не пишат. Иначе на някои ни е първа бременност и още се вълнуваме кое е нормално пишкане и кое не 😊

# 490
Тук не се пише много, главно, защото има Вайбър груп и съответно основната дискусия явно е там. Колко потребителки от тези 68 във Вайбър, реално отговарят тук?
С предишната ми бременност нямахме и темите в групата се изписваха за дни.
Но в крайна сметка всеки сам решава къде да се включи. Аз лично оставам само тук.

# 491
Тук не се пише много, главно, защото има Вайбър груп и съответно основната дискусия явно е там. Колко потребителки от тези 68 във Вайбър, реално отговарят тук?
С предишната ми бременност нямахме и темите в групата се изписваха за дни.
Но в крайна сметка всеки сам решава къде да се включи. Аз лично оставам само тук.

Аз следя и на двете места.
Тук ми е интересно и там също. Когато имам важна информация я съобщавам тук , но в моя случай много от нещата са различни понеже не живея в България. За много от въпросите не мога да изкажа мнение . В случая при мен вървят много спокойно нещата и няма кой знае каква важна информация от моя страна .
Аз също съм ЗА тук да се пишат повече от различните ситуации понеже много хора търсят информация  точно във форумите , но все пак няма как да накараш някой да сподели на сила .

Аз лично не съм видяла някой да е попитал нещо тук и да не му е отговорено.

Следващият ми преглед е чак след един месец и при мен няма допълнителни неща които да споделя . Освен нещата от ежедневието , а да спамя тук с ненужна информация ми се струва излишно .

# 492
Аз лично членувам и във вайбър, но не участвам активно там. По-скоро скролвам през 300-400 съобщения на ден, опитвайки се да отсея има ли ключова полезна информация. Тук почнах да разчитам на групите за другите месеци, че са по-активни за жалост.
Харесваше ми баланса тук хем да си казваме важни неща, хем с по 2-3-5 реда да си споделим нещо ежедневно или за нас самите, ама сега да чета по 200 реда на всеки мислите и ежедневието - извинете… и без това са хиляда нови неща за нас покрай бременността, нямам нужда да се задръствам с толкова празна информация 🤷♀🙃

# 493
Момичета, дайте идея как да преборя умората. Започна да ми става зле от кафето и откакто не пия ми се спи ужасно. Лягам си в 10, ставам в 7 и през деня пак съм парцал, а синът ми е на 2 и изисква доста грижи и ангажираност. Чудя се зелен или черен чай дали ще помогнат? Все пак е някакъв кофеин. При вас как са нещата с гаденето? При мен това отмина, но все още ми прилошава и изпитвам отвръщение към много храни. Нямам търпение да приключи скоро… в 9г.с съм.
Вторник съм на преглед и ще кажа на шефката, вие съобщихте ли на работа вече?

# 494
Еуноя,
Може да пробваш чай матча или мате, има и газирана напитка club mate, която е на основата на този чай и с кофеин.
Изследвай Б12, недостига води до умора.

При мен гадене така и нямаше.

Аз идната седмица съм на ФМ и след нея ще кажа в работа, т.е в 12 седмица и няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт