С термин ЮНИ 2025

• 39 520
  • 709
  •   1
Отговори
# 465
О, да, при външен миомен възел само с лапароскопия може. Heart Eyes

Аз да ви питам, и може би най-вече майките, който вече имат 1 дете, осъзнавате ли сегашната си бременност както първата.
Аз сякаш не.
Със синът ми всеки ден си следих приложението и гледах колко е голям - стафидка, боровинка, ягодна. На сън да ме бутнеше, щях да ти изпея в коя седмица, кой ден съм.
Сега даже това забравям. Днеска се чудих дали съм 8гс или 9гс. Grinning

# 466
При мен също е съвсем различно втората бременност. Някак още не съм го осъзнала съвсем и дните минават между борба с кофти симптоми и активни грижи по сина ми.
Първия път постоянно четях коя седмица какво се развива, колко е голямо, нямах търпение да мина в следваща седмица, постоянно си мислих за бебето. Сега направо не ми остава време Grinning Общото е, че пак отброявам дните от преглед до преглед и му треперя всичко са в наред.
Сегашната ми миома е интрамурална, даже гинеколога беше казал какво разстояние има до ендометриума и съвета му беше да забременея по-бързо, защото няма как да предвидим накъде и колко ще нарастне. Следихме я 3м дали расте, всичко беше ок и ми даде 6м за опити преди нов преглед. Забременях на втория месец и така. На следващия преглед ще видим колко е пораснала. Дано мине безпроблемно тази бременност, да си имам две дечица и да спра да ги мисля тея миоми… аман Grinning

# 467
Хаха, не съм сама значи.
И аз съм същата. Joy

# 468

Аз да ви питам, и може би най-вече майките, който вече имат 1 дете, осъзнавате ли сегашната си бременност както първата.
Аз сякаш не.
Със синът ми всеки ден си следих приложението и гледах колко е голям - стафидка, боровинка, ягодна. На сън да ме бутнеше, щях да ти изпея в коя седмица, кой ден съм.
Тази ми е трета, даже четвърта, защото имах спонтанен аборт преди две години. При мен е обратното, вероятно, защото хем двете ми деца са вече големи, хем тази е от инвитро, и върви доста трудно. Не просто постоянно се тревожа и следя всичко, но знам много добре в коя седмица и ден съм, най-вече, защото нямам търпение да мине успешно първи триместър.

# 469
Здравейте и от мен . Не знам дали точно съм за тази тема . Преди няколко дни разбрах ,че съм бременна . Сега трябва да съм в 6 седмица , кога да отида на преглед , кога се чуват тоновете на бебето ?
И втори въпрос , понеже съм с Хашимото и завишено ТСХ пия си хормона , но вчера пуснах ТСх беше 5,25 , ще запиша час и за ендокренолог , но нещатата не стават веднага , някой ако има подобен опит . Чудя се да си дигна хормоно на 75мг или да чакам преглед , понеже знам , че е опасно ?

# 470
Здравей и честито! Simple Smile В 6 седмица ще видите сак, може да се види и ембрион. При мен лично не се чу пулс, но видяха, че има сърдечен ритъм с доплера. По принцип това е подходяща седмица за първи преглед, особено след като има рискови фактори като Хашимото.
Аз също съм с Хашимото. Не бях приемала хормони преди бременността, не е имало отклонения в изследванията. Когато пуснах ТСХ и ФТ4 след положителен тест, ТСХ беше 2.48. Направих консултация с ендокринолог и ми изписаха Л-тироксин 0.5, така че в твоя случай може би наистина дозата ти идва ниска.
Може да си направиш онлайн консултация през Healee. Аз така направих и избрах д-р Моллова по препоръка на други момичета от форума. Реагира в рамките на деня.
Здравейте и от мен . Не знам дали точно съм за тази тема . Преди няколко дни разбрах ,че съм бременна . Сега трябва да съм в 6 седмица , кога да отида на преглед , кога се чуват тоновете на бебето ?
И втори въпрос , понеже съм с Хашимото и завишено ТСХ пия си хормона , но вчера пуснах ТСх беше 5,25 , ще запиша час и за ендокренолог , но нещатата не стават веднага , някой ако има подобен опит . Чудя се да си дигна хормоно на 75мг или да чакам преглед , понеже знам , че е опасно ?

# 471
Благодаря за отговора . Как да си направя онлайн  консултация ? Избирам ли си лекар ?
Здравей и честито! Simple Smile В 6 седмица ще видите сак, може да се види и ембрион. При мен лично не се чу пулс, но видяха, че има сърдечен ритъм с доплера. По принцип това е подходяща седмица за първи преглед, особено след като има рискови фактори като Хашимото.
Аз също съм с Хашимото. Не бях приемала хормони преди бременността, не е имало отклонения в изследванията. Когато пуснах ТСХ и ФТ4 след положителен тест, ТСХ беше 2.48. Направих консултация с ендокринолог и ми изписаха Л-тироксин 0.5, така че в твоя случай може би наистина дозата ти идва ниска.
Може да си направиш онлайн консултация през Healee. Аз така направих и избрах д-р Моллова по препоръка на други момичета от форума. Реагира в рамките на деня.

# 472
https://www.healee.com/bg/patients

Правиш си регистрация в този сайт и си избираш специалност и лекар. Плаща се предварително и в рамките на 7 дни можеш да му задаваш въпроси.

# 473
Момичета здравейте,
На 14.11 имах първи положителен тест.
Това е кръвния от 14.11
Всички тестове са правени на интервал 72 часа, какво ви е мнението, добре ли се покачва?

Този е от неделя

А този от днес (4 дни закъснение на мц)

# 474
Здравей! Супер расте според мен Simple Smile

# 475

Аз сякаш не.

Аз съм с трето и съм обратно😅
Първото още луда и млада само си се износи между другото. Каквото ми каже лекаря правя и от нищо допълнително не се интересувах. Нямах никакви неприятни симптоми и чак към седмия месец се сетих, че съм бременна и сигурно не е много удачно да се мятам на леглото със засилка🤣
Второто го износих с мъка, лежане, зацапване, гадене, треперих му
Сегашното понеже съм си вталпила, че съм стара (извинявам се на по-възрастните, не искам никой да засегна) и все се притеснявам и следя... Развитие, симптоми, чета постоянно
Моята АГ каза пренатален да правя ако БХС покаже кофти резултати само

# 476

Аз сякаш не.

Аз съм с трето и съм обратно😅
Първото още луда и млада само си се износи между другото. Каквото ми каже лекаря правя и от нищо допълнително не се интересувах. Нямах никакви неприятни симптоми и чак към седмия месец се сетих, че съм бременна и сигурно не е много удачно да се мятам на леглото със засилка🤣
Второто го износих с мъка, лежане, зацапване, гадене, треперих му
Сегашното понеже съм си вталпила, че съм стара (извинявам се на по-възрастните, не искам никой да засегна) и все се притеснявам и следя... Развитие, симптоми, чета постоянно
Моята АГ каза пренатален да правя ако БХС покаже кофти резултати само
Нещо подобно е и при мен. Първата ми бременност мина спокойно, без неразположения и тревоги. Следях си седмиците и много четях, вълнувах се приятно. Втората вече бях по-уверена, отново много се вълнувах, но общо взето също не съм имала тревоги. Сега, при третата, сякаш най-много ѝ треперя. Точно и аз, заради възрастта много се тревожа и филмирам. На прегледа за установяване на бременността, ме гледа един доктор в кабинет с доста гаден ехограф и каза, че вижда сак, но вътре не знаел дали има нещо. Имаше съмнения за кухо яйце и ми предложи да отида пак след седмица. Така откачих от притеснение, че на мига хукнах с мъжа ми до Шейново и поисках да ме погледнат там. Не съжалявам, защото веднага се оказа, че всичко е наред и ясно се видя, че плодното сакче си има всичко. Сега с тревога си чакам БХС, който ще направя заедно с ранната ФМ. Страх ме е и от евентуален гестационен диабет, от прееклмапсия... /пак заради възрастта/ Отделно, на моменти се чудя дали ще се справям, след като бебчето се роди. В интерес на истината се чувствам по-енергична и млада, отколкото преди 10 години. Та годните не са само едно число. Важно е как се усещаме.Heart

А по повод Хашимото и ТSH, тези от вас, които са с над 2, не бива да отлагат консултацията с ендокринолог. Аз пия по 75 мг, при условие че го бях свалила на 1.08 преди бременността. Лекарката ми каза да не намалявам дозата, защото заради бебето може да се повиши нуждата. Първите дни на декември ще го изследвам пак, за да видим как се движи. Високото TSH може да окаже негативно влияние върху умственото развитие на плода, така че не бива да се подценява. Не го казвам, за да ви притеснявам, просто взимайте мерки и се наблюдавайте при ендокринолог.

# 477
  • София
И аз имам подобни преживявания с АГ дето не видя нищо, освен това беше с адски подигравателно отношение към мен, при положение, че тревогите ми бяха заради спонтанен аборт преди 1 година.
Смених го и сега съм при прекрасна аг. Но колко седмици не съм спала от притеснение дали не е извънматочна, дали не е кухо яйце.. Докато си каза аг, че просто ехографа му е супер зле.
Иначе аз съм на 38. Първо детенце ще ми е🤞 Изчела съм, където каквото има и никак не е лесно да знаеш толкова Simple Smile)) да чукна на дърво, освен рехава лигавица през 5-6 седмица, всичко за сега изглежда наред.

# 478
Ама каква е тази фиксация във възрастта в последните постове Simple Smile
Не знам дали сте чели назад в групата, но аз съм на 47 и не мога да понасям като някой ми намекне, че съм вече дърта 🤣 Дъщеря ми на 20 години е ужасно шокирана, че съм бременна, ама ще трябва да свикне. Най-много след някоя година да съм и баба, ама както е определено отгоре.
В момента точно се чувствам като развалина, ама това е, защото вече четвърта седмица трябва да лежа заради постоянни болки и зацапване.
Обаче преди трансфера си бях в топ форма. През последните 3 години се чувствам, а и физически като цяло съм в пъти по-добре от преди 10 години.
Дерзайте по-големи момичета, бебетата ще ни подмладят ❤️

# 479
ancho, аз съм на 37г и изобщо не се чувствам чак толкова възрастна, но е факт, че чисто медицински попадам вече в категорията на рискова бременност заради това. Grinning
Не го приемам особено навътре.
Аз в момента от грижи по синът ми (на 4.5г) просто някак не намирам време да се притеснявам за бременността. А и в момента като не усещам нищо и сякаш на моменти забравям.
Като почне да шавка бебето сигурно ще се промени това. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт