С термин ЮНИ 2025

• 39 496
  • 709
  •   1
Отговори
# 510
Създадох ФБ група.
Който иска да го добавя, нека ми пише на лично
Днес бях на БХС. На ехографския, бебчето беше много забавно как си шава и подскача😇 Ей, майка, добре че имам голямо коремче, да имаш къде да се шириш😅 Щръкнало ми е вече доста, чак не ми вярват хората, че съм само 3 месеца🫣

# 511
Здравейте,
При мен мина феталната морфология и БХС в Марковс. Искам да отбележа, че ехографският преглед се извърши и през корема, но и вагинално в по-голямата си част. Д-р Павлова е страхотна и я препоръчвам! По нейно мнение прегледът трябва да се извърши към 13 г.с. , тъй като разликата от 12 до 13 седмица в размерите на бебетата е почти сантиметър, а този сантиметър на този етап си е доста.

После взимат кръв, мерят кръвно на двете ръце по два пъти и остава да изчакате няколко дни за резултата от изследванията.

Регистрираха ме и за женска консултация. Пуснаха пълни изследвания, измериха килограми и кръвно. Тъй като аз не бях подготвена, имайте предвид, че при регистрация трябва да носите и контейнерче с урина. Или поне такъв е протоколът в 1 АГ Света София.

Относно симптомите, отшумяха още в 11 седмица. Остава една честа умора и заспиване в 20 ч вечерта. Не се притеснявайте, ако и при вас в даден момент симптомите отшумят.

Хубава седмица на всички! 🌺🌸❤

# 512
На мен ми излязоха резултати от изследвания и ми откриха ешерихия коли и кандида.Чудно, бактерия и гъбичка.. Не се и учудвам де, аз имах доста неприятен цистит последните две седмици. Някоя да има този проблем?

Лекарят ми предписа антибиотик и глобули, та чакаме. 10-ина дни. Единствено не обсъдихме конкретен пробиотик. Вие пиете ли някакъв, който е ок за бременност. Или няма много значение?

# 513
Eunoia, аз умората с друго освен сън не мога да я преборя. Днес дремнах за 30мин, докато малкият гледаше някакво филмче и ми се отрази добре. Но той е на 4.5г и е малко по-самостоятелен вече.
И аз в момента имам непоносимост към топло кафе, но установих, че студено с много мляко и малко захар е доста поносимо. Та сега си правя сутрин нещо като бяло фрапе и горе-долу помага.
За чайчета, най-подходящ ми казаха, че е Ройбос, но той няма кофеин. Там разчираш на антиоксидантните му средства да се събудят малко. Joy

За пред работодателя, аз ще кажа тази или другата седмица. Взех си бележка от АГ с изходящ номер, подпис и печат. Не е нищо особено текста и просто пише, че има бременност в 10гс и да послужи пред когото трябва.
Но, да, добре е като усведомиш устно да предоставиш и документ. И вече само не съм сигурна дали защитата важи ако си в изпитателен срок. Почити съм сигурна, че не важи, но нека и някой друг каже.

Защитата за бременни и майки с деца ( както и доста други защити) не важат, докато тече изпитателният срок. Имайте предвид че всяко вземане на болничен и отпуска по време на изпитателният срок удължава изпитателният срок.

# 514
Здравейте бъдещи мами❤ В 13 седмица съм и не спира да ми се гади да имам киселини и повръщане, пробвах какво ли не и утихва за малко и после пак същото след храна и дори някаква напитка. Може ли за съвет

# 515
Здравейте бъдещи мами❤ В 13 седмица съм и не спира да ми се гади да имам киселини и повръщане, пробвах какво ли не и утихва за малко и после пак същото след храна и дори някаква напитка. Може ли за съвет

Здравей, на мен ми помага смучене  на ментови бонбонки. Също така избягвам да лежа на ниско, винаги главата да е на високо.

# 516
Здравей,  за киселини пробвай чаша студено прясно мляко или зелена ябълка.

# 517
На мен за киселини ми помага студена газирана вода или студено прясно мляко на малки глътки .

# 518
Момичета, да споделя какво става и при мен - първа бременност 9 + г.с. миналата седмица имах 2 дни постоянни маточни болки и малко по-обилно течение. Отидох на спешен преглед при моята АГ. След прегледа каза, че всичко изглежда нормално, взе ми материал за микробиология и ми изписа Утрогестан и Алеракт. Нещата се успокоиха, след като започнах приема. От микробиологоята излезе, че имам Candida albicans. От днес трябва да започна да приемам Кандизол 3х 1 таблетка през ден и Silvergyn за 10 дни.
От тази вечер имам болки като при цистит... вероятно от гъбичките.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази гъба? Притеснявам се от приема на Кандизол...

Леко бременеене на всички! Blush

# 519
Момичета, да споделя какво става и при мен - първа бременност 9 + г.с. миналата седмица имах 2 дни постоянни маточни болки и малко по-обилно течение. Отидох на спешен преглед при моята АГ. След прегледа каза, че всичко изглежда нормално, взе ми материал за микробиология и ми изписа Утрогестан и Алеракт. Нещата се успокоиха, след като започнах приема. От микробиологоята излезе, че имам Candida albicans. От днес трябва да започна да приемам Кандизол 3х 1 таблетка през ден и Silvergyn за 10 дни.
От тази вечер имам болки като при цистит... вероятно от гъбичките.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази гъба? Притеснявам се от приема на Кандизол...

Леко бременеене на всички! Blush
Често се появяват...особенно при бременност. Имала съм много пъти..след прием на антибиотици...от басейни.Не се притеснявай, при бременност се променя киселинността на влагалищната среда, имунитета пада а това си е  добра възможност гъбичките да се появят. Пий си лекарствата и ще минат. Аз съм приемала флажил и микомакс, но при бременност не знам дали е ок. А външно се мажех с клотримазол.

# 520
Здравейте, момичета! Включвам се и аз в темата с термин 02.06. Първа бременност ми е и всичко ми е много непознато, но много вълнуващо🙂 Преди две седмици правихме пренатален тест, а днес бях на фетална морфология, всичко е наред с бебенцето и си отдъхнах. Чакам с нетърпение следващия преглед!
На фраксипарин съм заради две мутации, които ми откриха при изследванията за тромбофилия.
В 13 г.с. съм и едва сега започвам да се чувствам по-добре, беше ми лошо почти постоянно до миналата седмица.
Ще се опитам да бъда редовна в темата. Пожелавам на всички ни лека, спокойна и щастлива бременност!

# 521
Здравейте, дами. Идвам с въпрос.
При мен прегледите са на 2 седмици до 12 г.с. и след това казаха,че се разреждат. На какъв период ще са след това знаете ли?
На мен и сега ми се иска да продължават по-дълго време. Аха го видя, чуя бебчето и то свършило. И постоянно се тревожа. После ако е на месец веднъж... тц 😅

# 522
Здравейте, дами. Идвам с въпрос.
При мен прегледите са на 2 седмици до 12 г.с. и след това казаха,че се разреждат. На какъв период ще са след това знаете ли?
На мен и сега ми се иска да продължават по-дълго време. Аха го видя, чуя бебчето и то свършило. И постоянно се тревожа. После ако е на месец веднъж... тц 😅

Аз си се обаждам на лекаря и си ме гледа, когато искам. Започнах отначало с проблеми и затова сега си ме е страх. Наистина ако всичко е наред с бременността, няма нужда от чести прегледи, но пък  винаги може да си запишеш час за твое спокойствие.

# 523
Здравейте, дами!
12 г.с. съм с термин 12 юни. Първа бременност след години естествени опити, инсиминации и 3 инвитро. За щастие нашето чудо се случи.
Радвам се, че ви има и можем да си споделяме различните трепети.
В началото имах отлепяне на плодното сакче, но си полежах едно хубаво и вече всичко е наред.
И аз в началото бях с постоянно гадене и се чувствах доста зле, но от 11 г.с. до сега нещата се подобриха и вече съм друг човек.
Правихме пренатален тест, който е отрицателен и вчера минах първата фетална - бебче спинкаше и лекарката успя да види всичко нужно - за щастие всичко е наред.
Лека бременност на всички!

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 11:46 от Морско цвете

# 524
Момичета, на кой пренатален тест се спряхте? Аз вчера направих Niptify на cell genetics, изпращат пробата до Естония и чакам с нетърпение 7 дни, дано всичко е наред!

Относно прегледите - моят лекар каза, че в началото са по-често, при мен бяха през две седмици до 9 г.с., а след това дистанционно поддържам връзка с него за резултати на назначените изследвания и дистанционно ми назначи лечение за откритата бактерия. На следващ преглед съм чак в края на 13 г.с., за да е минала ФМ и пренаталния и той да може да прегледа резултатите. После мисля, че са на месец, ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт