С термин ЮНИ 2025

• 35 015
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте ! Не знам от къде да започна много съм притеснена и реших да ви попитам и вас. Аз в 12 седмица и на 28.11 направихме тест за генетично заболяване на бебето и резултатите са това ! Моята АГ каза , че това което съм отбелязала на снимката не е нормално и е възможно бебето да е болно. За това сега ни изплащат в друга клиника за други изследвания Хорион- биопсия. Много четох и тук във бг мама и за това изследване някои казват, че повечето резултати тези първите са грешни а второто изследване е опасно и има възможност след него да има и спонтатен аборт ! Въпроса ми е вие правили ли сте такова изследване и какви са вашите резултати ?

# 586
И мен след БХС ме наплашиха с Даун, обаче ме насочиха към пренатален тест, това принципно е следващата стъпка. Той е неинвазивен, кръвен, и е с 99 процента точност, не е като биопсията или иначе казано Амниоцентезата, каквото предполагам са имали предвид като са ви казали това. На мен Пренаталния ми излезе супер и се успокоихме всички.

Здравейте ! Не знам от къде да започна много съм притеснена и реших да ви попитам и вас. Аз в 12 седмица и на 28.11 направихме тест за генетично заболяване на бебето и резултатите са това ! Моята АГ каза , че това което съм отбелязала на снимката не е нормално и е възможно бебето да е болно. За това сега ни изплащат в друга клиника за други изследвания Хорион- биопсия. Много четох и тук във бг мама и за това изследване някои казват, че повечето резултати тези първите са грешни а второто изследване е опасно и има възможност след него да има и спонтатен аборт ! Въпроса ми е вие правили ли сте такова изследване и какви са вашите резултати ?

# 587
Кой гинеколог ви го е казал това? Специалист по фетална медицина или проследяващият бременността? При кого правихте скрининга?

# 588
Супер, виж какво открих, ще има клинове и дънки в Лидл от 6.12. -https://oferta.bg/offer/termochorapogashnik-ili-termoklin-za-bremenni

Нещо не отваря линка, а в брошурата не намирам

# 589
Ами тук гледах https://oferta.bg/offer/termochorapogashnik-ili-termoklin-za-bremenni
Но и аз гледам няма в брошурите, та незнам вярно ли е
Супер, виж какво открих, ще има клинове и дънки в Лидл от 6.12. -https://oferta.bg/offer/termochorapogashnik-ili-termoklin-za-bremenni

# 590
Аз си купих такъв термочорапогащник от Лидл преди две седмици. Много ми е удобен.

Ами тук гледах https://oferta.bg/offer/termochorapogashnik-ili-termoklin-za-bremenni

# 591
Тези ги имаше скоро, термочорапогащникът, за който съжалявам, че си взех само един. Съмнително ми е да ги пуснат пак толкова скоро🤔
Но аз често си обикалям и гледам всичко по щандовете. Понякога има стари неща

# 592
Момичета, имате ли главоболие? Аз втори ден съм с главоболие, което ме тормози много. Боли ме половината глава с окото. Случвало ми се е и преди, по веднъж в годината зимата и все се занимавам със синуси, но сега не излизам. Болничен съм и предимно лежа, че нали имах проблеми в 5-6 седмица. Тъкмо малко се почувствах човек тия дни и хайде главоболие, което пак ме кара да повръщам. Мисля да пийна половин парацетамол и после не знам на къде, към личния ли, АГ ли, невролог ли?

# 593
Здравейте, мина моята морфология и да споделя впечатления.Първо да кажа, че всичко с бебето е наред от прегледа, сега си чакам морфологията.
Бях в Оскар клиник, първо дадох кръв, мериха кръвно, височина и тегло. После си почакахме около 40мин да ни викнат за прегледа. Мъжа ми също влезе с мен. Прегледа започна, като ме гледаха с коремен ехограф. Обаче бебето се беше завъртяло и не искаше да обърне. Лекарката ме изпрати да пия кола и да хапна нещо сладко и да се разходя. При втория опит вече се беше завъртяло леко, но отново в кофти позиция да се види всичко. Тупкаше ми по корема и много натискаше, само и само да се покаже хубаво това бебе, ама то не искаше... В крайна сметка след 2 часа прекарани там успя да види всичко и да ми каже, че според нея плода е здрав! Което беше и важното...
Като плюсове отчитам, че беше категорична, че докато не си свърши работата няма да ме пусна и много ме разпитваше за здравословното ми състояние. Може би беше изнервена от ситуацията и като минус беше, че докато гледаше нищо не ни обясняваше.Само накрая каза, че всичко е наред.. Пола също не можа да каже..
Успех на всички!

# 594
Мен от самото начало много ме боли главата. Докторът каза, че е нормално. Не съм пила нищо, само парацетамол веднъж, когато бях с вирус и имах и температура.

Момичета, имате ли главоболие? Аз втори ден съм с главоболие, което ме тормози много. Боли ме половината глава с окото. Случвало ми се е и преди, по веднъж в годината зимата и все се занимавам със синуси, но сега не излизам. Болничен съм и предимно лежа, че нали имах проблеми в 5-6 седмица. Тъкмо малко се почувствах човек тия дни и хайде главоболие, което пак ме кара да повръщам. Мисля да пийна половин парацетамол и после не знам на къде, към личния ли, АГ ли, невролог ли?

# 595
Здравейте, днес и аз бях на преглед. Бебчето расте, вече съм в почти 11-та седмица. На мен с тази бременност много бързо ми минават седмиците, покрай грижите за 1-вото. Вече казахме на почти всички близки и приятели. Нямам някакви оплаквания, освен умора. Надявам се скоро да отмине и тя. На 16-ти ще ходим ние за първа фетална и скрининг.

# 596

Имам почти всеки ден , нищо не съм пила . Търпя си го , но аз много издържам на болка . И при мен не се влияе нито от храна , нито от нищо . Имам дни в които е по - слабо .

# 597
А на мен вчера ми правиха глюкозното обременяване, в съчетание с рутинните кръвни, също носих и урина. Идеята беше с  едно бодене да мине всичко. Е, то не беше точно едно, защото ми взеха три пъти кръв - на 0-60-120 мин. Още в началото попитах лаборантката, не може ли да ми сложи един абокат, ама тя ме отряза, като каза че това били лигавщини. А на мен ми е доста пресен спомена от последния път, като ми спукаха вена, ама не ми се разправяше. Важното е, че мина. Мале, тая глюкоза едва се пие... В началото е ок, ама като преполовиш чашата и ти иде да повърнеш. Confounded . В крайна сметка, ако правилно тълкувам резултатите, всичко ми е наред, с изключение на ТSH. За кратко е скокнал от 1 на 4. В петък съм при ендокриноложката и сигурно ще ми увеличи дозата на Елтироксина. И вит. Д ми е в зона "недостатъчност", но пък моята генеколожка е малко скептична към допълнителния му прием по време на бременност. А и в Пренатал Денк, който си пия от самото начало, мисля че го имаше в състава.
И това ще го обсъдим на следващия ми преглед.

# 598
Днес ми излезе резултатът от пренаталния тест. Точно седмица след като дадох кръв. Както бях писала, правих Vernador NIPT разширен в Геника. Включваше основните тризомии, аномалии по полови хромозоми, всички останали 22 хромозоми и около 400 делеции. Всичко е наред и е момче. ДНК фракцията ми е 12%. Моята приятелка д-р Диляна Атанасова от Марковс го прегледа и каза, че при такъв процент фракция резултатът е достоверен. Разбира се, тя ще ми направи детайлна ФМ след две седмици.
Много съм щастлива и е голямо облекчение. Сега остава да се надявам, че и постоянните епизоди на кървене и зацапване скоро ще са зад гърба ми.
Между другото лекарят ми, д-р Николай Ковачев, вчера на прегледа ни каза, че е момче и, че всичко изглежда чудесно в развитието на бебето.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 16:39 от ancho66

# 599
Здравейте момичета, аз ходих днес на преглед и трябваше да съм в 11 седмица, но се оказа че от миналия преглед (6+5) бебето не е пораснало изобщо и вече няма и сърдечен ритъм. Докторката ми даде направление за болница и сега не знам какво да правя. Каза да изчакам още няколко дни, ако искам, но не знам просто какво да направя.

Общи условия

Активация на акаунт