С термин ЮНИ 2025

• 34 995
  • 709
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета, аз ходих днес на преглед и трябваше да съм в 11 седмица, но се оказа че от миналия преглед (6+5) бебето не е пораснало изобщо и вече няма и сърдечен ритъм. Докторката ми даде направление за болница и сега не знам какво да правя. Каза да изчакам още няколко дни, ако искам, но не знам просто какво да направя.
Съжалявам, толкова пъти съм била на твоето място и знам как се чувстваш. Кураж и сила!

# 601
Aleks, съжалявам! Flowers Hibiscus
Ако искаш изчакай още няколко дена за собствено спокойствие и през това време виж към коя болница ще се насочиш.
Те преди процедурата също ще те видят на ехограф и ще ти потвърдят дали наистина ембриончето е без сърдечна дейност.

# 602
Благодаря ви за подкрепата! Да, ще изчакам още малко и ще отида. Не очаквах просто..

# 603
Алекс, съжалявам за случващото се. Колкото и да е трудно да го повярваш, в такива моменти явно нещо отгоре, някаква сила или както искаш го наречи, пази теб или бебчо и просто не позволява нещата да се случат. Аз вярвам, че има причина за случващото се и явно така трябва да бъде, за добро. Бъди силна и ти пожелавам много късмет Heart

# 604
Кой гинеколог ви го е казал това? Специалист по фетална медицина или проследяващият бременността? При кого правихте скрининга?
Проследяващ бременноста ! Но ходих във Пловдив болница Селена и казаха , че явно резултатите не са прочетени както трябва!

# 605
Алекс, съжалявам за случващото се. Колкото и да е трудно да го повярваш, в такива моменти явно нещо отгоре, някаква сила или както искаш го наречи, пази теб или бебчо и просто не позволява нещата да се случат. Аз вярвам, че има причина за случващото се и явно така трябва да бъде, за добро. Бъди силна и ти пожелавам много късмет Heart

Благодаря много! И аз искам да вярвам в това и че съвсем скоро ме чака нещо хубаво.❤
Преди малко ми направиха нужната процедура и се надявам бързо да се възстановя.
На всички вас желая лека бременност и много хубави моменти! ❤

# 606
Алекс, пожелавам ти само хубави емоции от тук натам, стискам палци и вярвам!

Споделям, че мина моята първа фетална при др Ивелина Димитрова в Марковс. Много съм доволна, препоръчвам я. През цялото време на прегледа обяснява подробно и показва, а след това е готова и за всякакви въпроси. Всичко е наред, само трябва да се стегна следващите месеци и да наваксам с по-качествена храна, както и да следя анемията, която си влача от отдавна.

# 607
Момичета в 10 г.с. съм, до момента всичко е супер, последния преглед беше преди 2 седмици, виждаха се зачатъци на ръчички и крачета, силен пулс. На първа фатална съм на 18ти. Имам си типичните умора и гадене, подути гърди. Вчера от хормоните нещо се бях разтроила за някаква глупост, което ескалира в много рев, леко истеричен и продължителен. Стегнах се, но днес често усещам режеща болка в матката, най-често се появяваше при ставане след продължително седене, но сякаш се появява и когато просто съм седнала. Не е драматична болка, идва и си отива, но се чудя, така боли от разтягане на матката или може да е опасно. Случвало ли ви се е? Когато съм в покой сякаш нещата са по-добре. Може ли нещо да съм си направила ревейки, да съм пренапрегнала някой мускул и за това да се е появила сега? Изобщо има ли как да различа опасната от нормалната болка?

# 608
Nevermind, не мисля, че си направила нещо.
В този период матката расте, сухожилията, които я държат лека-полека почват да се опъват. Ако се притесняваш, опитай да полежиш малко, да не си седнала, за да се отпусне мястото. Heart

Аз бях на преглед днес в 11+6гс и засега всичко изглежда наред. Вече прилича на малко човече. И ние видяхме ръчички и крачета, или по-скоро доктора ги видя. Аз малко не различавах какво се случва. Grinning
Понеделник съм на пренатален и после в края на седмицата на ФМ и БХС.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 22:04 от Rocket

# 609
Благодаря ви за подкрепата! Да, ще изчакам още малко и ще отида. Не очаквах просто..
Много съжелявам ,Алекс ! Но не се отказвай поискай и второ мнение дори трето ! Желая ти успех !

# 610
Благодаря, Rocket, като че ли от както приключи работния ден се поотпуснах и спряха болките. Радвам се, че при теб всичко е наред и стискам палци за изследванията другата седмица.

# 611
Рокет, страхотни новини! Аз съм на скрининг на 14ти и броя дните! Колкото повече наближава, толкова повече ми се засилва притеснението. Ти на какъв пренатален се беше спряла?
Never mind, звучи ми като round ligament pain. На мен ми се случва понякога като стана рязко или кихна Grinning рязка и остра, режеща болка, отминава за няколко секунди, но е неприятно.
Aleks, съжалявам че се е наложило да минеш през това. Пожелавам ти да се съвземеш бързо и следващия път да е до финал!

Аз от 4-5 дни се чувствам доста по-добре!  Няма го постоянното прилошава и умора. Гади ми се и  гагвам от някои миризми ( прани дрехи, готвена храна и още няколко) и доста от храните ме отвращават, но е много по-добре от преди. В търсене съм на нов перилен препарат и омекотител по този повод Grinning
Личи ли ви вече? На мен леко ми щръкна корема. С предишната бременност късно ми пролича и малко се шокирах. Ще стана огромна до края Grinning

# 612
Eunoia, Heart.
Спряхме се на NiftyPro на Лина.
Те нямат орязан вариант и най-бесикът им е със стандартните 8 + 84 микроделенции.
Много де чудех за микроделенциите, но миналата седмица разбрах, че наша позната си е правила с тях, само че тест, който де праща в Америка. А момичето е лекар специализант в хематологията, та не е като да не е медицински запозната.
В крайна сметка реших и ние да ги включим Grinning

# 613
Здравейте,

В 12г.с. съм, с лека кашлица от петък, която днес вече си е прераснала в бухане, болки в мускулите и втрисане, все едно ме е сгазил влак. Буквално до тази седмица мъжът ми мина през нещо подобно, което го мъчи три седмици, и осем дена от тях беше в болница за вливания след открита пневмония. Не смятам, че той ме е заразил, но някак успях и аз да лепна този вирус или каквото е там. Правих си комбиниран тест вчера и излезе отрицателен.

Свързах се с АГ, което ми препоръча парацетамол 3 х 1 и Колдисепт Нано Силвър за гърло. Отделно вземам и Имунохелт Фемин веднъж на ден и Инфлуцид през час-два, чайчета и лукчета. Е, не мога да кажа, че помагат особено.
Има ли някой в моето положение? Какво ви препоръчаха на вас? Най-вече ме е страх за бебето, защото четох, че колоидното сребро не било препоръчително за бременни.

Ако нещата са все така зле, в понеделник заминавам на ЛЛ.

Благодаря и лека вечер!

# 614
Hydrangea, ако в понеделник още продължава, може би е добре да видиш УНГ или пулмолог, за да ти назначат по-специфично лечение.
Евентуално пак може да го съгласуваш с АГ, просто тесните лекари имат по-голямо знание за препарати и лекарства, които биха помогнали при продължаващи симптоми и са безопасни при бременност.
Иначе и моят АГ ми е казвал само Парацетамол и хомеопатия. На мен това в началото, около 5-6гс ми оправи едни болки в гърлото. Отшумяха за 2-3 дена. Но ако е по-продължително щях да ходя на УНГ.

Общи условия

Активация на акаунт