БАЧОРСКИ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА- Тема 16 (Между два сезона)

• 35 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
И на много по-бедни хора от тях децата са в частни училища. Сега така е модерно.

# 586
В интерес на истината прозвуча все едно детето е прекалено известно, за да е в държавно училище.
Направи ми впечатление и изказването, че всички ще трябва да се стегнат, за да го постигнат.. да се стегнат финансово ли, интелектуално ли..? Не знам.
Понеже живея в провинцията (не дълбоката) съм запозната само с 3 частни училища тук и в нито едно не бих си пуснала децата. Потресаваща снобарщина, не искам децата ми да са в такава среда.
Ще си ги запиша в държавно училище с добра външна оценка и толкова.

# 587
Към днешна дата също не съм запозната с частните училища в София, но според мен става дума за известно ниво на детето от гледна точка на знания, за да го приемат. Доколкото чувам от познати частните училища са доста изискващи откъм знания и частното образование като цяло е една солидна сума, когато пресметнем 12 години напред

# 588
За парадиращ  с възможности бизнесмен като Даниел, това не би било непосилно. Хайде сега да видим кое ще му е по- важно- образованието на дъщеря му или угаждането  на жена му.

# 589
В интерес на истината прозвуча все едно детето е прекалено известно, за да е в държавно училище.
Направи ми впечатление и изказването, че всички ще трябва да се стегнат, за да го постигнат.. да се стегнат финансово ли, интелектуално ли..? Не знам.

Понеже съм добре запозната с частните училища в София отговарям какво значи да се стегнат. Именно тези седмици се ходи на дни на отворените врати или индивидуални срещи с директорите на училищата. Ако детето си хареса училище предстои кандидатстване и подготовка за изпит за ПУК. Във всяко училище изпитите са различни и гледат различни неща. Има училища, където изпитът е само логика и български език, а в други и по английски език.

Имам много приятели, които водят децата си на частни уроци, за да влезнат в подготвителен клас (6годишни) в топ академични училища като Света софия/питагор/архимед/британика парк скуул. Практика е да се ходи и на логопед, защото част от изпитните въпроси са за определяне на брой срички, първи и последен звук, които по принцип не се учат на 5г в програмата на МОН.

в заключение: частните училища изискват самоподготовка вкъщи и родителите да се занимават с детето.

# 590
Ами да се стягат, не да се мотаят по курортите през седмица-две. Отделно от това обаче аз мисля, че тази натоварена програма на училищата ограбва детството на децата и ги обременява излишно. Мое мнение, нямам дете в училищна възраст, пиша това като страничен наблюдател. Впрочем хич не виждам Даниел да заляга над учебниците заедно с Емели в къщата им в Абдовица, където е малкия Дани и бременеещата Танаска. Но може да ме опровергае човекът, кой знае...

# 591
Какво значи "дали Даниел щял да плаща за трите деца частно училище"??
Ще плаща естествено, както и детската градина плаща ..
Да, Емилия много ясно разясни, че ще трябва да се стегнат, защото се изисква подготовка за влизане в такова училище.
А относно бутилчиците .. на почивка какъв е проблемът да пие с приятелки от летището щом й е кеф?
Наска като пътуваше с Даниела и Вероника и качваха видеа как вдигат наздравици, никой нищо не каза ..
Нека се веселят жените ..

# 592
Емели изглежда много будно и умно дете. Когато я видях на морето с майка й и Петър всъщност беше супер възпитана и примерна, социалното поведение също се гледа на изпитите.

Така че й желая успех където и да кандидатства, дано да я приемат Simple Smile

# 593
Много ясно, че е напълно нормално и за Атанаска, и за Емилия да се събират с приятелите си и да си пият с тях по 2-3-4-5 чаши вино. Това са възрастни хора и не са замонашени.
Ако някоя от тях е пиела алкохол бременна, нормално е и да получи негативни коментари. Друг е въпросът дали не се е снимала просто с чашка и въобще да не е пила. Ако не ѝ личало, няма как да се снима и с чаша портокалов сок. Тогава пък щеше да има коментари “ Тя е бременна”!😅

# 594
Kaто споменахте Даниела и Вероника се сетих ,че вчера видях в Парадайс четвъртата грация от тяхната компания- Евелина май се казва,или нещо такова..
 Висока  доста и тя с едно самочувствие .. с мъж и охрана.Предполагам на мъжа.  Той млад,  малко по-нисък от нея, но типичен  средностатистически посетител на Се Ла Ви  ,  изживяващ се като рекламно лице на Баленсиага.
 Но са си се намерили  приятелките на Атанаска - сходно изглеждащи, със сходни интереси и сходно излъчване. Добре си им е .

# 595
Евелина е братовчедка й. Тя нали стана брокерка ..

# 596
приятелки са, не са роднини.

# 597
Даниела с ново жилище, предполагам купено с доходи от страхотно задълбочената й книга...

# 598
От всички Евелина е с най-високо самочувствие и отвратително поведение. Потвърждавам от личен контакт с нея.

# 599
Явно спонсорът е най заможен

Общи условия

Активация на акаунт