Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 48 813
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Че на Бандерас не са ли достатъчно приемливи на цена,че търсите  имитация? Аз бих си го взела примерно....

# 661
Че на Бандерас не са ли достатъчно приемливи на цена,че търсите  имитация? Аз бих си го взела примерно....
Него съм си го набелязала за покупка. Много добри са като цени и на Бандерас и на Агилера.
Търся нещо подобно за да опитам и нови аромати.
Купих си и на Адидас един парфюм ,който е бил леко бонбонен.
Купен е на сляпо.
Рядко използвам такива аромати ,но този на Бандерас ми хареса страшно много и беше много траен.
Говоря за ето този.

https://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Banderas/Blue-Seduct … -Women-95632.html
На Бандерас имам 4-5 аромата и до сега негов парфюм ,който да не ми хареса не съм срещнала.

# 662
Група, посъветвайте ме за сходни с оригинала имитации от Гиза, а ако имат и добър шлейф и трайност ще сме в десятката. Искам да поръчам, но съм се насочила към 10мл за да мога да пробвам кои аромати ще ми допаднат.

# 663
  • София
Някой срещал ли е имитация на който и да е парфюм от серията Burberry Bespoke някъде, освен Amber heath при Айфел?

# 664
  • Варна
Здравейте, зависими и вманиачени! Готови ли сме да похарчим още невзетите коледни бонуси?
Наспахте ли се добре следобедно, аз да!
Тъкмо сипвам кафето за разсънване и да разкажа за пристигналите Мартинезки(всички между 10 и 13лв), както обещах:
За начало бих искал искрено да похваля новите опаковки на Мартинез. Кутията ясна, но флакон от плътно стъкло с много дебело дъно, страхотен пулверизатор и много стилна и класна капачка. Буквално несравними с никой в момента на пазара. Огромен скок в качеството и презентацията от първите ми техни покупки преди 3-4 четири години. Тогавашните пръскала крякаха, плюеха, пръцкаха, лиги навсякъде. Чудиш се в зоопарка ли си или в агитката на футболен мач.
Отклоних се обаче малко, нека започна:
Скрит текст:
Дамските – защото дамите тук преобладават и вероятно изпитват необуздан интерес:
Dior Addict 2 – много класен, много женствен, много нежен и свеж. И на мен, и на Любимата ни напомня доста на Chloe и Chloe L`eau, въпреки, че не би трябвало да има рози в него. Но пък Chloe-тата са любима линия и ще се носи с огромно удоволствие в топли и много топли дни. Доста елегантен аромат и малко задължаващ в облеклото. Оценка 9/10.
Paco Olympea Solar – белоцветно гурме. Има си белите флорални нотки, има си сладките цитруси, има си и ваниловия привкус от бензоина. По-плътничък аромат, не е съвсем за големи летни горещини. Лично за мен е много вкусен, доста зареждащ и носещ младежки дух. Защо обаче е SOLAR, не мога да определя. Не е плажен, няма кокос примерно, няма морски нотки, няма кисели цитруси......името подвежда определено, но пък заслужава внимание. Оценка 8/10.
Kilian Good Girl Gone Bad – Някаква лятна или Light версия на Erba Pura. Доста по-нежен, свеж, кремообразен аромат. Много приятно усещане за праскова+кайсия подушвам. Няма я плодово-кехлибарената агресивност като при Xerjoff. Закачлив, апетитен аромат. Сигурно повечето от вас са запознати с него. За студено до топло време. Но не и за жеги и влага, като морската при мен във Варна. Оценка 8/10.
И трите аромата поръчах на сляпо, Милата дори не знаеше. Но и трите страшно много й харесаха, точно в нейн стил са.
Унисексовете:
Скрит текст:
МММ Jazzzzzzzzz Club – кой не е чувал за него, кой не се пръскал с него, да вдигне ръка........мълчание. Имам версията от Гиза, сега си взех и от Мартинез, т.к. много си го харесвам, а и заради супер ниската цена. При бързо помирисване, двата са доста идентични. Но когато си отворите широко ноздрите като магаре в зеленчуков магазин, вдишате дълбоко и бавно, все едно дробовете ви са разгъващ се акордеон, ще усетите, че Мартинез е по-кремаво-флорален, а Гиза е с по-алкохолен акцент. Така че Мартинез е унисекс с лек дамски уклон, а Гиза е унисекс с по-мъжки такъв. Но и двата варианта ми харесват достатъчно за 10/10.
МММ by the Fireplace – запалена коледна ванилово-балсамова свещ. Опушен, леко дървесен, умерена доза сладост. Чуден и Любимата, без дори да знае какво й давам да помирише, каза, че го свързва точно с празнична вечер пред камина и сгушена в мен. Много добре са пресъздали усещането като аромат определено. Би стоял страхотно и на дами. Аромат подходящ и за по-стилно облекло. 10/10. Искам само да вмъкна, че си купих пак от настоящите промоции Lattafa Raghba Wood Inrense. Няма никак общо с МММ by the Fireplace. Латафата е по-скоро доста близка с Avon by Elite Gentleman(уд, амбър, цитрус), който за мен е буквално шедьовър, и съм много радостен от арабското попадение.
BDK Gris Charnel Extrait – сладък умерено, дървесен, опушен. По-сериозна и по-мъжка сякаш версия от първия Gris Charnel, който имам от Гиза. В дълбочина усещам аромата на изгоряло дърво/въглен, което го прави много чаровен и интересен. Прави впечатление и е по-мъжки отколкото първата версия. Отново 10/10.
CH Stallion Leather – кожен, животински, Любимата направи киселата физиономия, преди да се разсмее. Думите й бяха „пак нещо, миришещо на обор, на добичета“. Да, признавам, в началото е така. Това начало обаче доста часове се задържа, да не кажа 12 часа дори. След това се смекчава и се появява приятна сладникавост, комбинирана с агресията на животинската кожа. Далеч от TF Ombre Leather или Tuscan Leather. По-скоро в семейството на Gucci Guilty Absolute(който също е в черния списък на Любимата, поне в първите няколко часа). Много задължаващ откъм облекло и ситуации аромат. Работата ми е свързана със срещи, преговори в офиси, презентации.......много харесвам аромата, но ще трябва да внимавам с количеството при нанасяне. За мен си е десятка, но ще му отнема една точка, поради ограничените възможности за носене  9/10.
Kilian Blue Moon Ginger Dash – значиииии, вкъщи сме много радостни, че някой пуска аналози на този и на следващия аромат в България. Леко алкохолен, свеж, усеща се обаче и по-плътната нотка от мускуса и амброксана определено. От семейството на Vodka on the Rocks, който също ми е от Мартинез, и за който се нуждаех от повечко време, за да оценя. Добре че не го изфъсках като ароматизатор. Това е аромат за топло към умерено хладно време, сладнее, тонизира, неангажиращ, има и някакви сякаш водни и морски отенъци. Все едно да взема Invictus, да го смеся с водка, джинджифил и мента примерно. Да бях двадесет години по-млад, да се напръскам обилно и да сваля половин автобус полякини и чехкини в някоя дискотека на Златни Пясъци само за една нощ, в почивния си ден като пиколо или сервитьор хахаха. Не морски гларус, ами морски вълк направо, ужас. 8/10. Определено по-мъжки аромат.
Kilian L`heure Verte – пак от алкохолната им серия. Започва много хмммммм, много неприятно за мен. С една нотка на мастика, на анасон. Най-неприятния ми алкохол. Имаше едни таблетки за гърло Тирцин, отврат, така са се набили в съзнанието ми. Та нещо такова е началото и първия час-два да речем. След това настъпва наистина чудо и с всеки изминал час, ароматът става все по и по-привлекателен, мек, сладък, дървесен, комфортен до неузнаваемост. Много искам да му дам десет, но само заради отблъскващото начало, ще се огранича до 9/10. Отново по-скоро мъжки.
Мъжки:
Скрит текст:
Kenzo pour Homme – поръчах Montale Black Aoud, защото съм голям фен на уд и рози, но ми изпратиха този. Вероятно Монталът е свършил. Но изненадата се оказа много приятна, всъщност дори Любимата го определи като най-хубав от цялата поръчка. Много отдавна имах един Oriflame Flamboyant Prive, за който бях със смесени чувства. Определено с Кензо-то си приличат, но Кензо е доста по-пипнат, балансиран, привлекателен. Орифлеймът стоеше агресивен и синтетичен. Кензо е морски аромат, в никакъв случай не е ретро, въпреки годината 1991, в ревютата в Youtube обичат фразата „модерна класика“. Доста добре се вписва както със спортни дрехи(дори с анцунг от Димитровградския пазар), така и с поводи, изискващи вратовръзка. Но определено повече пасва на мъже 30+. Трябва да имате статус, положение, изградена репутация вече. В погледа Ви да се чете авторитет, замисленост, аналитичност, дори и да нямате представа за какво ви говорят хората около вас и въобще КОИ са тия хора, КЪДЕ съм изобщо. Оценка 9/10.
Общо взето доста сполучлива, дори отлична кошница с парфюми от чернопетъчната разпродажба на Мартинез. Надявам се и вие да сте се възползвали и да сте останали доволни като мен.
Колкото до трайност, всички тестерни лентички са вече на над 24 часа след напръскване, стоят на открито и ухаят още солидно.
И помнете – идват празници(и по-високи сметки за ток). Парфюми ще има винаги. Но радостта в детските очички от празничните изненади и цветовете и светлините около нас, усмивките на близките, когато се съберете заедно, вкусотийките на трапезата, приготвени с любов и грижа за скъпите ни хора, това са истински ценните и стойностни моменти. Така че, следете си внимателно бюджетите, сметките, кредитните карти и прочие, когато разглеждате с жажда и влажни очи парфюмните сайтове.
Бива си ме да ръся мъдрости, нали!

# 665
Прекрасно ревю със свеж хумор както винаги D-frag е удоволствие да те чета! ☺️
Следващият път те моля да пишеш предварително ,че ще публикуваш ревюта ,та да си сипя едно розе ,да запаля една ароматна свещ ,да изгоня всички около мен и да чета на спокойствие и тишина.

Чакам си в понеделник Vodka one the Rocks и нямам търпение да го помириша.

# 666
D-frag12, адмирации за презентациите, които правиш! Не само за последната.
Ти си един от малкото членове на тази група, които притежават таланта с думи да провокират любопитството ми към парфюмните аромати. Благодаря за това! И за ангажираността и времето, което отделяш за нас тук!

# 667
  • София
Благодаря и аз, винаги е удоволствие 👍
И се надявам любимата да не чете тук, че чехкините и полякините ще ти излязат през същия този нос 😅😅

# 668
  • Стара Загора
E той говори за полякините в минало несъществуващо време... Simple Smile

Уникално чувство за хумор и талант да описва парфюми...и сигурно не само това. Удоволствие е да те четем D-frag 12 Simple Smile

# 669
  • Варна
E той говори за полякините в минало несъществуващо време... Simple Smile

Далееееечни дни......почти в миналия век хахаха.
Дано никой не пуска нови кампании на ниски цени за парфюми скоро, че Дядо Коледа ще ме зачеркне в списъка с подаръци като "Bad Boy", но не парфюмът Joy

# 670
След ревюто на D-frag 12 си чакам с нетърпение Jazz Club и By The Fireplace. Отдавна им се чудех, но след ревюто и достъпните цени, поръчах. Не се осмелих да поръчам на сляпо Gris Charnel Extrait и Fantomas, но ми станаха любопитни.

# 671
D-frag 12 и аз се радвам да те чета
но пропускам покупка от Мартинез. От тях имам само версията им на bois d'argent от която винаги кихам в началото (не знам от коя съставка, нямам този проблем с рефан - които също поне за мен са се справили по-добре с точно тази имитация)

# 672
  • Варна
D-frag 12 и аз се радвам да те чета
но пропускам покупка от Мартинез. От тях имам само версията им на bois d'argent от която винаги кихам в началото (не знам от коя съставка, нямам този проблем с рефан - които също поне за мен са се справили по-добре с точно тази имитация)
И аз имам dior bois d'argent от Рефан и от Мартинез. Първият съм си го купувал, вторият ми го подариха(заедно с молекула 2 амброксан). Напълно съгласен, че рефанската версия е по-добра, по-фина и изтънчена. За мен е един от най-стилните и ухаещи на престиж и заможност аромати. Нещо като подсладен Dior 2020(онзи с аромат на дървесност и iso e super, шедьовър отново). Ако рефан е 10, то Мартинез версията е 7,5-8 за мен. Не кихам от нея хихихи, но също си я харесвам доста и нося.
Рефанчето обаче, въпреки двойните капки(100 капки на 50мл и втасал вече над 3 години), ми издържа доста по-малко от този на Мартинез за съжаление. Да кажем 5ч срещу 7-8ч.

# 673
Аз пък си чакам Addict 2 от Мартинез.  D-frag12, невероятно ревю ! Продължавай все така да ни радваш Simple Smile
Ееее, тъкмо мислех да поръчам от Парфен Mukhalat и Tobacco Vanille и разбрах, че съм изпуснала промоцията.
Доста високи цени държат, айде ще се размина с тези два парфюма, не ми е толкова спешно.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 09:27 от Briliant

# 674
А на Bois imperial има ли добра имитация?

Общи условия

Активация на акаунт