Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 079
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Някой ще си взима ли нещо от Дивайн, на 26лв са всички парфюми 🙄

# 586
Взех си поръчката от РефанСофия,добре опакована с комплимент някаква мостричка.
310 Goddess Burberry за мен е чудесно изпълнение и изобщо няма нужда от инвестиция в оригинала,ще си го изпръскам с кеф.
133 Libre le Parfum не ми хареса,усещам някаква мъжка нотка.Първоначално отчетливо усетих ветивер и в последствие като разгледах хубаво пирамидата,то има шафран,а аз не харесвам никак тази нотка.
Та 50/50 😂

# 587
Взех си поръчката от РефанСофия,добре опакована с комплимент някаква мостричка.
310 Goddess Burberry за мен е чудесно изпълнение и изобщо няма нужда от инвестиция в оригинала,ще си го изпръскам с кеф.
133 Libre le Parfum не ми хареса,усещам някаква мъжка нотка.Първоначално отчетливо усетих ветивер и в последствие като разгледах хубаво пирамидата,то има шафран,а аз не харесвам никак тази нотка.
Та 50/50 😂

И на мен много ми хареса 310 Goddess Burberry ,а си напълних 30 мл. без да знам как мирише.
В магазин и да помириша ,мирише ми всичко на едно и също. В къщи когато се прибера ,тогава усещам ароматът.
Определено си заслужава и е много траен.

# 588
Има го този момент с еднаквите аромати на място,аз лично след втория нищо не усещам.
За мен конкретно трайността няма особено значение,излизам за кратко и всичко ми е еднакво трайно.
Иска ми се да си поръчам 15мл Заг Noir Pour Femme TF,но ми се иска да комбинирам с още нещо,за да си струва доставката.
Колебая се за Mon Guerlain,имам в оригинал Интенз,ама малко ме трови,ако прекаля.

# 589
  • Deutschland
В магазин на Заг са ми давали да мириша купичка със зърна от кафе между парфюмите.
Хора, излезе ми реклама, че в Али експрес продават Латафа. Отдавна не ползвам сайта, дори не знам дали мога да плащам в него с пей пал, но цените ми се сториха страхотни. Вероятно ако отворя приложението, няма да са толкова ниски, примерно Yara на 8€, но не пречи да пробвам. Някой поръчвал ли е от там парфюм?

# 590
  • Sunshine state
На мен в Тему и в Shein ми излизат на някакви невероятно ниски цени, но аз лично не бих поръчала оттам.

# 591
В ютуб отдавна се апелира да се внимава от къде се купува, защото вече и на арабските парфюми се разпространяват много ментета. В китайските сайтове със сигурност са такива и аз също не бих рискувала да ползвам подобни съмнителни стоки. Кой знае какво са сложили вътре, а и всички опарили се после се оплакват от липса на трайност, което според мен обезмисля съвсем начинанието.

# 592
Помня когато арабските аромати, конкретно Латафа, навлизаха тук, в Емаг ги продаваха по 15-20лв, рядко имаше такива по 40...Толкова много си купих тогава, и после продадох, сега ми е странно как има Латафи по 100лв, чиста спекулация.. или им порасна работата и на тях.
Похвалвам две неща на Парфен - Olympea и L'interdit. Взех по 20мл. Красиво опаковани дойдоха. На фона на опакования в пукащо фолио и тиксо Рефан, всичко друго ми се струва луксозно Joy Отлична трайност и сходство с оригиналите. Ако трябва да съм откровена, версията на L'interdit нa La Rive е много по-фина и изтънчена от тази на Парфен. Но този е по-траен.
С Уханието на Гиза не се разбирам. Трайност 10/10, но това усещане за масленост на аромата, облепило сякаш карамелизирани круши, лепкаво някак си...ме връща ей там отдавна, при първата ми поръчка от Гиза, където имаше флаконче с Oud Satin Mood...Това нещо, с едно фъс, те задушава в облак от тъмно червени рози, чак ти драска в гърлото. Хем красив, тежък аромат, хем ти се докашля от целия този букет Joy То миришеше дори и без да го пипам, в шкафа, където стоеше...Е, с това Ухание е същата работа...лепкава сладост, задушлива, красив аромат, но с тези крайности - не е за мен явно Гиза. Ако и оригиналът е такъв.... язък им за цената. Аз даже в луксозно флаконче си го поръчах, 40лв ей така отлетяха, но поне опитах.

# 593
  • Sunshine state
Абсолютно съм съгласна с горното мнение - за мен цена от 100лв за арабски парфюми, които обикновено са имитация на нещо, е неоправдана. Да не говорим, че при тях често си трябва отлежаване, понеже ги бълват на конвеир и не завършват процеса, та и тая работа аз трябва да им върша. Много харесвам арабчетата, пълна съм в колекцията си с такива, но прекаляват!

# 594
  • BG-DE
В магазин на Заг са ми давали да мириша купичка със зърна от кафе между парфюмите.
Хора, излезе ми реклама, че в Али експрес продават Латафа. Отдавна не ползвам сайта, дори не знам дали мога да плащам в него с пей пал, но цените ми се сториха страхотни. Вероятно ако отворя приложението, няма да са толкова ниски, примерно Yara на 8€, но не пречи да пробвам. Някой поръчвал ли е от там парфюм?
От немската версия на АЕ може да плащащ с Пейпал но не бих те съветвала да купуваш от там, шансът да попаднеш на менте е много голям 😀 Погледни в Нотино там има избор на арабчета.
Бяхме за няколко дни в България и се сдобих с Дилайла на Мезон Алхамбра, много добро копие на Делина. Помирисах Жадор Л'ор и ЛЕВБ Интенсмънт на Рефан но за мен и двата са много далеч от първообразът. Запознах се и с Лира на Заг но тя е 1:1 с варианта на Девоушън на Дивайн 😀

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 20:29 от Menerva

# 595
  • Deutschland
Права си. Ще видя от винтед дали някой предлага арабски. Благодаря 😊

# 596
  • обл. Шумен
...Е, с това Ухание е същата работа...лепкава сладост, задушлива, красив аромат, но с тези крайности ......
Щом ти харесва аромата, защо не опиташ да го разредиш със спирт? А после като поотлежи пак го пробвай.
Аз бих го досъсипала - поне да не ме дразни в шкафа.....🤪

# 597
  • Варна
Мартинез - сериозни намаления отново. Множество аромати по 10 и 13 лева. Няма да спите тази вечер, че ще изтървете промоцията Stuck Out Tongue Winking Eye

# 598
Момичета, търся най- добрата версия нс Lalique Encre Noire? Помогнете ми , моля 😅

# 599
Здравейте, отдавана следя форумите за парфюми в сайта и днес решиш да споделя за няколко добри реплики на парфюми, които харесвам и чиито мостри и отливки имам и мога да сравня с оригинала. /мострите и отливките са купувани основно от старкорп, елфрагс бг ,мона, парфимо и цели сетове от нотино –не съм имал никакви проблеми с тези сайтове / . Естествено, част от парфюмите, които си харесах, бяха  на цена по няколко стотин лева и можех да си ги купя чакайки солидно намаление или без опаковка. За това се насочих към техни реплики от фирми посочени тук. Пробвах повечето, но за моя вкус най –близо до оригинала се представяше Парфен и Рефан / става дума до мостри на Амуаж и Том Форд, Криид / . Купувал съм и други реплики, но понеже нямам оригинални мостри не мога да изкажа мнения.
Четейки веднъж в английската Фрагранция за любима ми марка Амуаж, попаднах на пост в който се казваше каква хубава реплика е направила неизвестна за мен арабска фирма и то на цена с пъти по ниска от оригинала. Естествено се заинтересувах и отделих доста време за четене и проучване на въпроса.
Al Zaafaran Midnight Oud, бе първият който си купих. Оказа се напълно идентичен с Амуаж Интерлюде. Окуражен си купих още няколко парфюма.
Killer Oud, Jubilant, Unisex, много добро копие на Jubilation XXV Man / естествено трайността не еетолкова голяма, но …Амужа точно с това се знае/
ПП забравих да кажа, най-много комплименти съм подлучвал за това -
https://www.parfimo.bg/armaf-club-de-nuit-intense-limited-editio … m-za-maje-105-ml/
Killer Oud, Overdose  тук има различие след 5- 6 час, от Амуаж Овертюре мъжки- оригинала завършва много ,,меко ,, животиски, докато този не се промени. Въпреки това за мен е страхотна покупка.
Следващият е този -https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Kismet-for-Men-75476.html
Не знам на кого е реплика, но като самостоятелен  парфюм ми дава усещане на джентълмен. Идеален подарък за мъжа над 45 години.
Cabana Killer Oud Paris Corner  голям неуспех за мен. Би трябвало да е близък до Beach Hut Man Amouage . За съжаление мострата я свърших преди години и не мога да го сравня, но за мен е неуспешна покупка и не мога да го понасям.
Jorge Di Profumo Maison Alhambra  отговаря много добре на Acqua di Giò Profondo Giorgio Armani for men
Преди година –две във Фраграция прочетох анкета за най - добър мъжки парфюм. На първо място бе поставен Диор Хоме интензе. Купих си от намаление в Нотино. Наистина е страхотен.Тази година си купих обаче - Dark Door Intense Maison Alhambra .Много пъти съм ги сравнявал – никаква разлика не намирам.
В момента съм поръчал още 4 арабски реплики, когато ги получа ще споделя и за тях.
Накрая ще споделя за парфюма, който бих избрал ако имам само един избор /правя го защото той не е толкова популярен и не съм и срещал негови мостри и отливки/. Bois du Portugal Creed cologne –не мога да го опиша с думи, но може да прочетете във Фрагранция за него. Естествено след като видях колко много го ползвам си купих препоръчана от форума реплика Lalique Pour Homme Lalique е….просто бледо копие на оригинала. Няма смисъл да се купува
Ще спомена и за най-големият ми провал в слепите поръчки - Green Irish Tweed Creed – четох много за него във Фрагранция, почти всички го хвалеха. Имаше и няколко поста в които хора пишеха, че това е просто Cool Water Davidoff,  но на много по-висока цена. Другите обаче ги оборваха и аз си го купих и …..дадох 400 лева за Давидов, който не само струва 50-60 лева, но не ми и харесва. Повече от година го оставих да се мацерира и евентуално да се промени, ама не  Давидов си е.

ПП забравих да отбележа,  най-много комплименти съм получавал за това    https://www.parfimo.bg/armaf-club-de-nuit-intense-limited-editio … m-za-maje-105-ml/

обърнете внимание - това е  лимитираната версия, обикновената  не ми допада толкова. Сравнявайки го с оригиналната на Авентус този  ми харесва повече и като аромат и като трайност.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 23:10 от Над 55

Общи условия

Активация на акаунт