Помощ, задушавам се на тази работа, не излизам от вкъщи.

• 4 731
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Значи всяка вечер си сама с детето?
Аз имах такъв период, въпреки че децата ми бяха по-големи. И след това.... семейството се разпадна.
Преди това, едни от хубавите ни моменти бяха излизанията на площадката за игра заедно с бащата и децата привечер.
Седнете и говорете с този мъж за някакво по-нормално разпределение на свободното време заедно като семейство вечер и уикенда!!!

Да, той също го осъзнава, но не можем да намерим кой да го замести от година и повече, вечер наистина е най-трудно, хем се чудя как да приготвя вечеря, хем детето е най-кисело тогава, иска си своето внимание, буквално тези 3-4 часа ми минават като 10.

# 16
  • София
Ето тук се разминават много неприятно нещата. Ти стискаш зъби, той уж стиска зъби... Накрая някой зъб ще се счупи....

Какъв е този бизнес от 18 до 22?? Отворен до 10 вечерта в малък град?

# 17
  • Наблизо
Ресторант най-вероятно.
Мило момиче,самата работа като такава не я виждам като най-големия проблем,а това че нямаш приятели и си много самотна.Надяваш се,че при нова работа ще имаш готини колежки и така нови приятелки..но нека бъдем реалисти-това може и да не стане.
Опитай се по фейсбук групи и т.н. да намериш нови запознаства,щом шофираш-оглеждай и за нови приятели в близките градове.Така може да намериш по-лесно нови приятели.
За мен на първо четене първо трябва да се отърсиш от самотата и след това може и да гледаш по друг начин на работата ти..но най-вече ще ти помогне психически.

Успех.

# 18
  • София
Ресторант най-вероятно.
Мило момиче,самата работа като такава не я виждам като най-големия проблем,а това че нямаш приятели и си много самотна.Надяваш се,че при нова работа ще имаш готини колежки и така нови приятелки..но нека бъдем реалисти-това може и да не стане.
Опитай се по фейсбук групи и т.н. да намериш нови запознаства,щом шофираш-оглеждай и за нови приятели в близките градове.Така може да намериш по-лесно нови приятели.
За мен на първо четене първо трябва да се отърсиш от самотата и след това може и да гледаш по друг начин на работата ти..но най-вече ще ти помогне психически.

Успех.

Моето мнение се припокрива с това. Социалните контакти са важни, в един момент .. просто нещата много ще изгрубеят ако не настъпят промени и не разнообразиш ежедневието си.

Особено ако гледаш и в социалните мрежи другите какъв живот водят, в това число и инфлуенсъри и се влияеш.. винаги помни, че там нещата не са такива, каквито изглеждат - както и чуждите връзки отстрани.

Опитай се да правиш неща, които ти носят щастие и удовлетворение. Задръж за сега с работата - ако се наложи и имаш право, вземи си малко отпуска, пренареди си нещата, направи си списък с цели, които искаш да достигнеш, какво искаш да промениш.

Желая ти успех..и не след дълго да се похвалиш с положителна промяна в живота си.

# 19
Ами ако ставаш в 5:30 всеки ден, излизаш в 6:00 и се прибираш в 18:00 по- щастлива ли щеше да се чувстваш? Ти имаш ли истинско образование или си изкарала двата сертификата и си станала ИТ? Малко глезанковско ми идва оплакването ти.

# 20
  • София
А през деня заедно ли сте с мъжа ти? Излизате ли заедно в обедната примерно?

# 21
Ами ако ставаш в 5:30 всеки ден, излизаш в 6:00 и се прибираш в 18:00 по- щастлива ли щеше да се чувстваш? Ти имаш ли истинско образование или си изкарала двата сертификата и си станала ИТ? Малко глезанковско ми идва оплакването ти.

И на мен. Имам чувсто, че се търски под вола теле. Колко хора има, които си бачкат онлайн и нямат нито човек до тях, нито дете. Те какво да кажат?

# 22
Търсих си друга работа, да сменя обстановката, но навсякъде искат по 2,3 дни в офис, не ми е възможно пътуване всеки ден, нито пък смяна на града, тъй като мъжът ми има собствен бизнес и не желае да се мести. Sad
Интересни за ми неща свързани с медицината или фармация, също работа с повече пътуване (обичам да шофирам) тип търговски представител, фитнесът и здравословното хранене също са ми интересни. Може би и психология също, но нищо свързано с техническите професии.

Първо казваш, че пътуване до работа не е опция, пък после мечтаеш за работа като търговски представител.
Според мен, а и вече има такива коментари, проблемът при теб не е в скучната работа, а в еднообразието и липсата на социални контакти. И това няма да се промени, ако започнеш да работиш друго пак от вкъщи.
Но тъй като казваш, че опцията с друг град е невъзможна, остава да прегледаш обявите за работа в града, в който си, да си избереш нещо и да се преквалифицираш, щом мъжът ти ще те подкрепи да не работиш известно време. После, когато започнеш новата работа, дано попаднеш на свестни колеги.

# 23
Авторката не е виновна, че някой нямал хоум офис. И аз нямам, че и дете нямам, да взема да я застрелям ли? Я стига.
Авторке, не разбрах освен приятелите на мъжа ти, някакви други контакти успяваш ли да завържеш? Нещо поне на здравей-здрасти.

# 24
Образование имам инженерна специалност от Технически Университет София, започнах да работя като бях 2ри курс, на същата работа съм си от тогава.
Затова не споделям как се чувствам, защото хората го приемат за глезене и мрънкане, отстрани работата от вкъщи изглежда нещо невероятно. Аз така се чувствах първите 1-2 години, но след време виждаш какви са последиците върху психичното здраве, особено като при мен, когато приятелите ти са по други градове.

Да, завързвам контакти разбира се ,по площадки най вече с други майки, може би това ми е шанса да се опитам да ги каня на кафе, излизане и тн (дори да ми е неудобно), за да мога да се разнообразявам и да се чувствам една идея по-добре.

# 25
Виж, щом нищо не може да промениш - ни да ходиш в офис или друг град, ни да се преквалифицираш, защото градът е малък и работа много-много няма, то си намери някакво хоби. Да си запълваш времето и да ти е приятно. Пък ако задълбаеш в него, кой знае - може да решиш да ти стане източник на доходи.

# 26
Petya_74, здравейте.

Специалността ви е много хубава, но ако сте инженер по образование  и сте изкарали 1-2 сертификата, може да ви се струва скучна ИТ и да се задушавате.

Не можете ли да работите с инженерната си специалност? Поне там имате 5-годишно образование, можете да се развивате. Ако обаче тази инженерна специалност не ви е привличала много още по време на следването, изкарали сте сертификати по ИТ, водена от идеята, че е перспективно, сега сте като в менгеме.

# 27
Но, Петя, ти и да си от сутрин до вечер в офис, те приятелите ти пак ще са в други градове ако ти останеш в този. С разликата, че времето ти за социализиране ще бъде съкратено с още 2 часа, заради времето за оправяне, отиване и прибиране от работа.

Сега, то зависи и колко е голям тоя град, въобще има ли варианти за някаква работа, която да ти харесва? Работила ли си с хора? Защото прдпочитаните от теб професии са много натоварващи психически, работата с хора е една от най-трудните, пък ти казваш, че не си много социална, това са професии за отворени хора.

Не знам, трябва да разбереш какво наистина искаш.

# 28
...не схванах. Аз си бачкам напълно дистанционно. Да не са те вързали, че не можеш да излезеш за час - два ... четири, ако щеш? Реално, стига работата да е свършена, никой не го интересува къде се шляеш. Даже лийдовете нямат чак толкова много срещи, че баш да не могат да мръднат.

Влизаш на дейлито - "in progress, no blockers" и излизаш да пиеш кафе. Не е кой знае ква философия Grinning

# 29
Не съм Петя, но съм в същия сектор. Не знам къде ги намирате тези работи, в които можете да излезете за 4 часа. Аз също мога, но после няма въз основа на какво да си отчета времето. Освен да лъжа. И винаги имам работа. Няма такова чудо да си свършиш работата. Като свършиш дадена задача, започваш следващата. Ако нямаш, си намираш, но не може да стоиш без работа.
Също от опит, мисля че самата работа в ИТ е твърде откъсната от външния свят. Дори и в офис да си, самотата може да идва от естеството на работа. От опит пиша.
Murinchum и PM като почне да натиска и създава pressure, ти какво му отговаряш?

Общи условия

Активация на акаунт