Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 430
  • 921
  •   1
Отговори
# 540
Кенди, дано да започне да спада. Здрави нерви и дебел портфейл! Тия тестове през ден/два в комбинация с прегледи си удрят сериозно по джоба. 🙄 Но важното е всичко да се нареди накрая. 🍀
Потребител11, дано при теб се види удвояване след 48ч и всичко да е наред! 🤞
На мен ми излязоха резултатите от цитонамазката и изследването за уреа, микоплазма, хламидия - всичко е отрицателно там. Ама за цитонамазката нещо не мога да се ориентирам с това допълнително обяснение. Рових да чета, уж всичко е наред /задоволителна е/, ама явно има някакво възпаление. Вчера не се спомена нищо за видима раничка, само коментар, че шийката е като на раждала жена. Ще си изчакам и микробиологията /надявам се е чиста/ и тогава ще се свържа евентуално с докторката. Но, ако някой има/е имал сходни резултати ще ми бъде интересно да сподели.

ПП: Моля, някой най-накрая да ме образова как се слага нещо в скрит текст от телефон! 😁👀🤭

# 541
Потребител, можеш да го спреш, но постепенно, а не от веднъж, че това ще сигнализира на тялото ти, че бременността не се развива добре и може да навреди повече. АГ-то ти може да ти каже дали трябва да се замени с утрогестан, който е по-добрият като форма.

Mamabear, на мен тази цитонамазка ми изглежда добре, за възпалението са писали, че е част от възстановяването. За скрития текст трябва от двете му страни да сложиш [spoiler ][/spoiler ] без интервалите.

# 542
Мамабеър, това за шийката и на мен ми го бяха казали, също и “ранички” съм имала при някои от прегледите, които не съм лекувала и после ги нямаше.

Потребител, слушай лекаря си, разбира се. Може да го изкоментирате просто пак с него. Иначе 29ng/ml е много добра стойност, даже не знам за какво са ти го изписали и то в такива дози. Но все пак тук не сме лекари, само съвет може да дадем с кое да се внимава 🙂

# 543
  • На изток от Ада
Мама беар аз съм с телефон за скрит текст отивам най-надолу има едно пълна версия цъкам там . И там като пишеш има скрит текст

# 544
  • Замък сред облаците
Мел, тироксинът е полезен за бебето.

Аз за дуфастона с тромбофилия съм категорично против. Знаете за тромба в плацентата при мен.. АГ не са достатъчно в час с терапиите за тромбофилия, не пестете от хематолози!

# 545
Аз съм изпила само две хапчета днес. Иначе АГ не ми назначи изследвания за прогестерон,  аз сама си го пуснах. Ох, наистина се обърках какво да правя.

# 546
Потребител, можеш да го спреш, но постепенно, а не от веднъж, че това ще сигнализира на тялото ти, че бременността не се развива добре и може да навреди повече. АГ-то ти може да ти каже дали трябва да се замени с утрогестан, който е по-добрият като форма.

Mamabear, на мен тази цитонамазка ми изглежда добре, за възпалението са писали, че е част от възстановяването. За скрития текст трябва от двете му страни да сложиш [spoiler ][/spoiler ] без интервалите.

Уууу, живи и здрави да сте, дами!
По отношение на цитонамазките - до момента почти винаги съм била 2ра група. Единствено 9 месеца след раждането излязох 3та, но както и предположи Вецев тогава - все още се възстановявах. /Наложи се спешно секцио, но преди това си бях направила пълното разкритие/. Направих и един курс с Бетадин и след това излязох май 1-ва по спомен. След това май пак бях 2-ра. Просто наистина допълнителните описания леко ме объркват, затова реших да питам, ако някоя има сходен ден. До момента всичко, което споделяте ми е супер полезно. Simple Smile

Скрит текст:
Алелуя!😁

# 547
потребител за мен този прогестерон е предостатъчен, чхг ти е още ниско и по всяка вероятност заедно с него ще нарасне още и прогестерона. Не знам дали сте наясно, че всъщност ако нямате нужда, тоест не е доказано нисък, не само че сгъстява кръвта, но прогестерона е вреден и за бебето.

# 548
Alison,a тези две хапчета,които изпих днес няма да повлияят негативно, нали? Иначе пия и аспирин протект.

# 549
  • Замък сред облаците
Е, чак вреден…. Достатъчно майки са били на терапии с прогестерон и децата са напълно здрави. Вкл орез всички 9 месеца. Потенциалните странични ефекти от приема на прогестерон са статистически ниски и при прекомерно високи дози, или при неподходяща форма. Неслучайно затова им определени стандарти в дозировката.

# 550
То тепърва ще излизат още повече данни, както и за естрофема и до какви последици води при момчетата. Естествено не при всеки индивидуален случай. Според теб каква е причината да се изпише в нейния случай дуфастон? Нито е ниска стойността на прогестерона, нито има кървене, нито е скъсена шийката 🙄 за мен е напълно излишно, аз без доказа причина не бих пила. Като си знам късмета, после да си блъскам главата, не мерси

# 551
  • Замък сред облаците
Някои АГ го изписват за добро утро. Не виждам причина и аз. Честно казано бох търсила второ и трето мнение, ако трябва. Ама не е като да не сме го писали по темите и да не се повтарям нонстоп, плюс че не са нови момичета, да са го изпуснали. Не мога нонстоп да давам акъл 😅

Иначе досега няма докладвани негативни ефекти от прогестерона върху бебетата. А, бога ми, достатъчно време се прилага за целта.
Колкото до естрофема/естрадиола - ако визираме случаите с отключване на рак на гърдата, то това е тънък момент с липса на скрининг за носителство на BRCA гените (а може и други, тези са най-спряганите), за които естрогените и като цяло стимулациите са тригър.

# 552
  • Варна
Момичета, имам нужда от съвет. След преглед при АГ на 22 ри ден от МЦ е установено жълто тяло (при евентуална О. на 11-12 ден). Прогестерон на 22-ри ден 12.5 nmol/l при реф.ст. 5.8-75.9. АГ ми препоръча да пробвам с прием на утрогестан табл. от 14 ден до Ц. Имам рецепта но там пише 2табл два пъти на ден, а в разговора аз разбрах да вземам една... Не съм приемала никога прогестерон и ме притеснява това неразбиране.
Вторият ми въпрос (може би е за друга тема), но ако някоя от вас се е сблъсквала...взе ми влагалищен секрет за микробиология, която според АГ не се налага лечение, но мен ме притесни заключението. Трябва ли да приемам някакъв пробиотик и какво точно означава "липса на микробен растеж"?
Прилагам снимки за повече яснота:

Благодаря ви предварително! Flowers Bouquet

# 553
  • Замък сред облаците
За МБ - значи че при направена посявка не са се развили бактерии. Чиста е.

За прогестерона не виждам смисъл. Не е засечена О, обаче е изследван прогестерон 10 дни след потенциална такава, когато вече е нормално да спада. Може и да не е имало О въпросния месец. По-добре проследи О с фоликулометрия и засечи прогестерона 7 дни след О. И така 2 или 3 месеца преди излишно тъпчене с прогестерон.

# 554
Чакай малко как има още жълто тяло  9-10 дни след ову? Ако са ти верни сметките, тоя  прогестерон е много нисък и за мен е такъв защото овулацията не е била ок, респективно яйцеклетката.
АА не, друго имам предвид и визирам, но и него сме го коментирали, Кактус го писа даже. Става въпрос за потенциални последици за бебетата от мъжки пол, когато майката е приемала естрофем. И за прогестерона и аз така смятах, но почнах да си променям мнението и за всеки случай при хубава стойност и без друга налагаща причина не бих го пила.

Общи условия

Активация на акаунт