Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 305
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Странна работа, моето редовно е било 120/80 по прегледи (на мен попринцип ми стига толкова), че понякога и малко повече, даже след операцията и на изписването ми беше 126/80, никой никога не е казал, че е високо, камо ли да предлага хапчета. През цялото време си го следях и толкова. Главоболие може да има от ниско кръвно, на мен ми прилоша по време на операцията точно, защото ми падна. Не съм лекар, не знам какво има предвид твоят, но на твое място, лично аз бих потърсила мнението и на друг лекар. Лекарствата за кръвно не са шега работа. Единствено ми хрумва да не му се струва високо, понеже ти попринцип си с ниско, а сега ти мери на горна граница. Какво обяснение ти дава лекарят?

# 181
Аз съм с ниско кръвно - 90/60. При мен главоболие се появява когато вдигна кръвно 100-110/70-80.

# 182
Момичета, здравейте! Бременна съм в 31 г.с. и за пръв път имам завишени стойности на АЛАТ - стойност 41 при горна граница 31, и АСАТ точно на горната граница 31. До този момент винаги са били в средните стойности на референтните граници. От един месец приемам Сорбифер 2*1 ден и се чудя дали има връзка?

# 183
Здравейте, 22 гс съм и днес след ходене до тоалетната забелязах , че течението ми е жълто , а по гащите беше бяло . Скоро правих микробиология и беше чиста . Дали е нормално?
Нямам болки ,парене и щипане. Дали е защото и урината ми беше по-жълта?

Скрит текст:
.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 13:48 от AnMary

# 184
Момичета, здравейте! Бременна съм в 31 г.с. и за пръв път имам завишени стойности на АЛАТ - стойност 41 при горна граница 31, и АСАТ точно на горната граница 31. До този момент винаги са били в средните стойности на референтните граници. От един месец приемам Сорбифер 2*1 ден и се чудя дали има връзка?

А жлъчни киселини изследвани ли са? Имате ли сърбеж по тялото?

# 185

А жлъчни киселини изследвани ли са? Имате ли сърбеж по тялото?
Нямам сърбеж по тялото и не съм изследвала  жлъчни киселини. До този момент не съм имала отклонение от референтните стойности. Единственото ново нещо, което приемам е Сорбифер и се чудя дали той може да е причината, защото някъде прочетох, че натрупване на желязо може да повиши АЛАТ.

# 186
  • София
Едва ли е от Сорбифер чак такова повишение. Месец прием е твърде малко. С години пия и няма такъв ефект върху моя организъм.

Задължително коментирай с АГ, а не тук.

# 187
Естествено ще консултирам с АГ, това дори не подлежи на съмнение, но защо да не коментирам тук?!

# 188
Имаше ли дефицит на желязо преди да го изпишат?

# 189
Имаше ли дефицит на желязо преди да го изпишат?
Понижен хемоглобин, но желязото беше в норма, за разлика от ЖСК, което беше повишено.

# 190
Не знам защо го изписват, когато причината за ниския хемоглобин очевидно е друга.

# 191
Каква друга може да е причината? Аз също съм с нисък хемоглобин и желязо в норма, но ми изписаха все пак да приемам.

# 192
Тези, за които знам, са хормонални или нисък общ белтък, което също би трябвало да е изследвано.

# 193

Не съм лекарско лице, но не бих се притеснила много, но говори с лекар. Не смятам тези стойности за критични или  опасни. Казаха ми за АСАТ и АЛАТ ако станат трицифрени, по 200, 300 тогава било опасно, колко е вярно, може само да ме успокояват. АСАТ и АЛАТ също зависят и от индекса на телесната маса, може и да е изцяло от бременността. Аз не бих се притеснявала, но бих споделила с лекар при следващо посещение. Може и да е грешка в лабораторията.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 18:40 от The_Black_Hole

# 194
Каква друга може да е причината? Аз също съм с нисък хемоглобин и желязо в норма, но ми изписаха все пак да приемам.

Има много други причини, може да е генетично примерно

Общи условия

Активация на акаунт