Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Ето това е споделила една съфорумка по повод чайовете. Срещала съм и коментари, че парацетамолът в ниски дози е ок, но не мога да потвърдя

# 211
Здравейте, как ви се виждат тези резултати?

# 212
Аз обожавам чайове, но не смея да пия никакъв, а така ми липсват. С моята контрахираща матка.

Пия по едно капучино на ден и ми е добре.

# 213
Аз пия плодови чайове най-вече. Кафе изобщо не ми се пие, както и с предната бременност направо го спрях от раз.

# 214
Момичета, аз пак съм с проблеми, направо ми писна вече. Хем вчера бях на преглед.

От няколко дни и най-вече вчера вече надвечер, първоначално започна като лежа на дясната страна - обръщам се и коремът ми твърд и си усещам как е спазъм. Мислех, че е бебето, което се е преместило от едната страна, защото си беше изкривен коремът от дясната страна (на която лежа). От вчера вечерта и днес, малко да се понапъна нещо - да стана от дивана, да се завъртя и т.н. и коремът се стяга. Случва се за много кратко време - секунди и като го размърдам, се оправя. Бебето иначе си рита и мърда. Вчера питах АГ, каза че ми е рано за Бракстън и било това спазми на матката, която вече като е по-голяма и затова ги усещам, но не били опасни. Пия магнезии 3*2 и 2*1 Алеракт.
Притеснена съм, обаче много защото снощи и днес почти постоянно ми стават тези втвърдявания и не знам бебето ли е, матката ли е, какво е. Направо се плаша, че са регулярни и на не вземе нещо да стане. Болки нямам.
Имам обаче газове горе долу от същия брой дни и самите черва са ми раздути и раздразнени. Забелязвам и че при къркорене на червата или усещане за самите газове, пак ми става спазъм. Отделно и коремът ми нарастна доста изведнъж последната седмица и продължава да расте и не знам дали и от това не е. Бебчо се е обърнал с главата надолу и доста по-силно вече ме рита. Не знам дали и от тези неща няма значение
Мерихме вчера шийката и беше наред
Аз от началото съм с чувствителна матка, то не бяха менструални болки в началото, после прицапвания, тези стягания още от 5 месец ги имам, но май не така често като тези два дни. Сега съм 25 г.с.

Дали при вас се е случвало нещо подобно и дали наистина е просто спазъм на матката, както казва АГ или да ходя за друго мнение. Лошото е, че те стават при лежане, така че това не е решение (както стандартно при контракции).

# 215
Най-вероятно са си точно Бракстън Хикс контракции. Те започват доста рано, просто не всички ги усещат.

Иначе внимавайте как ставате от легнало или облегнато положение. Не си напрягайте коремните мускули както при коремни преси. Завъртете се настрани първо. Не че вреди на бебето, на вас вреди

# 216
Момичета, аз пак съм с проблеми, направо ми писна вече. Хем вчера бях на преглед.

От няколко дни и най-вече вчера вече надвечер, първоначално започна като лежа на дясната страна - обръщам се и коремът ми твърд и си усещам как е спазъм. Мислех, че е бебето, което се е преместило от едната страна, защото си беше изкривен коремът от дясната страна (на която лежа). От вчера вечерта и днес, малко да се понапъна нещо - да стана от дивана, да се завъртя и т.н. и коремът се стяга. Случва се за много кратко време - секунди и като го размърдам, се оправя. Бебето иначе си рита и мърда. Вчера питах АГ, каза че ми е рано за Бракстън и било това спазми на матката, която вече като е по-голяма и затова ги усещам, но не били опасни. Пия магнезии 3*2 и 2*1 Алеракт.
Притеснена съм, обаче много защото снощи и днес почти постоянно ми стават тези втвърдявания и не знам бебето ли е, матката ли е, какво е. Направо се плаша, че са регулярни и на не вземе нещо да стане. Болки нямам.
Имам обаче газове горе долу от същия брой дни и самите черва са ми раздути и раздразнени. Забелязвам и че при къркорене на червата или усещане за самите газове, пак ми става спазъм. Отделно и коремът ми нарастна доста изведнъж последната седмица и продължава да расте и не знам дали и от това не е. Бебчо се е обърнал с главата надолу и доста по-силно вече ме рита. Не знам дали и от тези неща няма значение
Мерихме вчера шийката и беше наред
Аз от началото съм с чувствителна матка, то не бяха менструални болки в началото, после прицапвания, тези стягания още от 5 месец ги имам, но май не така често като тези два дни. Сега съм 25 г.с.

Дали при вас се е случвало нещо подобно и дали наистина е просто спазъм на матката, както казва АГ или да ходя за друго мнение. Лошото е, че те стават при лежане, така че това не е решение (както стандартно при контракции).

Брахтън са. Ако са единични по 5-6 на ден не са проблем. Станат ли над 10 май не е много ок. Следи ги

# 217
  • София
Бракстън хикс са това. При мен започнаха точно от 25 седмица. Преди това само на ехограф ми казваха, че матката контрахира.

Интересното е, че преди да родя съвсем спряха.

ПС. Над 10 на ден са за проследяване и евентуално хоспитализация или вид терапия.

# 218
... Вчера питах АГ, каза че ми е рано за Бракстън и било това спазми на матката, която вече като е по-голяма и затова ги усещам, но не били опасни. Пия магнезии 3*2 и 2*1 Алеракт. ....

Не съм съгласна с това изречение, звучи абсурдно. Някога, преди 15 години баща ми получи поредния инсулт, лекар каза спазъм на мозъка, от тогава тази дума я мразя. Използват я, за да си измият ръцете. Искай подробно обяснение, дори и да е "спазъм", има си причина.

Същият дървар (извинявай за израза, но днес много съм ядосана и уморена) да си похапне малко от дипломата и да попрочете новата литература, очевадно е от старата школа, защото аз имам доказано пред лекар как получавам Бракстън Хикс контракция в 5ти месец. Получавала съм и преди това. Глупост е, че ти е рано.

"Любопитно е, че още към 6 гестационна седмица маточната мускулатура може да се свива и отпуска, но повечето жени започват да усещат Бракстън Хикс контракциите през втория триместър и най-осезаемо – през третия, когато тялото се подготвя за раждане."

Бракстън Хикс контракции
https://sigridov.bg/brakstan-hiks-kontraktsii/

И аз имах много такива. Единият ден бяха направо опасно много. Като започнах да пия Магнерот нещата се подобриха. Ако те успокои, посети и втори лекар, ама аз на такива изказвания щях да му тегля една майна на сегашния.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 19:07 от The_Black_Hole

# 219
Ами, не е специалист от старата школа - напротив, около 40-годишна е. И на мен ми стана странно изказването. Иначе и много добър професионалист. От началото правя всички морфологии там. Вероятно са Бракстън, не ги броя, ако до края на седмицата е така положението, ще отида на извънреден преглед в Токуда при Апостолова, ще раждам при нея. Успокоява ме, че реално съм с болки, дърпания, зацапвания, стягания още от началото, а шийката си ми е 3.9 см. Дано спрат от утре, че ми е писнало само да се влача по болници и прегреди

# 220
КРР Аз сега ще влизам в 28 г.с. и буквално от 8 г.с. насам не съм спирала да имам стягане, неразположение, придърпване, болки... Стига на прегледите всичко да е наред, да няма зацапване и шийката да е дълга, с останалото все ще се справим...
Аз вече два пъти лежах за задържане, на системи, но и на мен ми писна вече, иска ми се всичко да върви по-леко...

# 221
Здравейте оказа се ,че съм
 с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.

И при мен откриха това и то още в 13гс, консултирах с 2мата ми АГ лекари - и според двамата е отклонение от нормата, но често срещано и не е причина за тревога. Четох в нета, че едва 6% от бременните са така, но проследяващият ми АГ твърди, че това е стара статискита и благодарение на напредъка на апаратурата в момента се хваща по-често, а преди много рядко се е виждало, не че реално толкова е малък процентът. Каза ми, че профилактиката ми е с Клексан, който аз така или иначе приемам заради тромбофилия. Не намерих споделен опит тук и от познати, в момента съм в 16гс и се следя често, засега всичко върви нормално.
Благодаря много за отзивчивостта, а приемали ли сте нещо ,като по специални добавки или витамини,по често ли сте ходила на прегледи ,разходки и упражнения правила ли сте смисъл мога ли да си се  натоварвам нормално или трябва да е доста по умерено понеже не знам в Интернет чета,че трябва по - към края да си следя кръвното всеки ден да не е високо,да не се натоварвам много много ,да почивам повече,но искам мнение и от преживели го това, за да знам малко повече,трябва ли да се храня повече за да отива повече храна понеже е една артерията,извинете за многото въпроси, благодаря много

# 222
КРР Аз сега ще влизам в 28 г.с. и буквално от 8 г.с. насам не съм спирала да имам стягане, неразположение, придърпване, болки... Стига на прегледите всичко да е наред, да няма зацапване и шийката да е дълга, с останалото все ще се справим...
Аз вече два пъти лежах за задържане, на системи, но и на мен ми писна вече, иска ми се всичко да върви по-леко...
Аз не съм лежала за задържане, но от началото съм с шепа хапчета. Но може би, ако бях при читав АГ от началото, щяха и мен да ме оставят за задържане.
Аз от началото съм във Фемина, уж по пакета им за женска консултация, но като ходя даже не ме и помнят, не пък да ми обърнат внимание или нещо да се впечатлят.
Притесняват ме тези стягания, за около час са 3. Честно казано, вероятно и аз ги предизвиквам, защото постоянно си пипам (натискам леко) корема, за да проверявам дали не е твърд, отделно и ги мисля. Преди бяхме на кино и за 3 часа не се бях пипала и не ги мислех и не съм усетила стягане. Въпреки това, мисля утре да отида в Токуда, без записан час и да кажа на рецепция, че съм пациент на д-р Апостолова и имам чести контракции от няколко дни. Тя ми беше казала, че при спешни случаи, да ходя директно на рецепция, без да записвам час. Сега пия Магнерот 2*3, но четох че Диаспорал 300 е с доста по-висока концентрация на магнезий и май ще мина на него.

Вие на мое място как бихте постъпили - бихте ли отишли още утре (при условие, че вчера бях на преглед и уж измери всичко,.че е добре) или бихте изчакали още няколко дни, като избягвате пипане на корема и вдигнете дозата магнезий, за да видите дали ще намалеят контракциите. Честно казано, хич не ми се ходи по болници сега, с тези върлуващи вируси, вкл.и ковид бум, отделно само се стресирам, а и нали бях на преглед и шийката е наред. Но пък се притеснявам да не вземе да стане някоя беля и да съм неглижирала. Освен да видя сутринта как ще съм и ако пак има, ще отида вече към 13-14 часа към Токуда.

# 223
КРР Може да изчакате половин/един ден, да си следите твърдостта на корема, без много натиск.
Между Магнерот-а (3х2), може да пробвате Magne D'oro Liquid на Fortex, бързо отпуска спазмите.
Ако продължи стягането, за Ваше спокойствие, отидете отново на преглед.

# 224
KPP, много неприятна ситуация.Може би наистина трябва да го изкоментираш с д-р Апостолова.Тя по принцип на кабинет преглежда вторник и сряда.Та сега е момента да я намериш в болницата със сигурност,но защо пък не и пишеш сутринта на Вайбър и да видиш какво ще ти каже ?Може да ти се размине разкарването до там.Аз винаги първо и пиша, защото не съм и от София,но факт е че не е било и спешно де.

Общи условия

Активация на акаунт