Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 147
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, относно ваксината за Коклюш, какво Ви е мнението? Ще се ваксинирате ли? Днес питах АГ и ми каза, че не е задължителна, но не ми даде точен отговор дали е хубаво да се ваксинирам или не, та се чудя..

Ваксината за коклюш предпазва новороденото, преди то да може да получи пълния курс от ваксини за коклюш. Коклюшът е много опасен за новородените. Ваксината по време на бременност е начин да се предпази малкото от много опасно заболяване. Аз си я сложих, не ми се рискува и трепери

===
Вие си сложите тази нали - комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш (ацелуларна компонента) с намалено антигенно съдържание . В смисъл, няма само и единствено Коклюш ваксина за бременни, че малко се обърках вече ?

# 31
Аз не съм в България и тук само комбинирана има и е една и съща за всички. Та комбинираната си сложих. От ваксината за тетанус боли ръката по-дълго, но това е. Не съм сигурна дали в България има само за коклюш.

# 32
Аз също ще си сложа комбинираната ваксина (дифтерия, тетанус, коклюш), защото само за коклюш няма.

Важно е да се има предвид, че реваксинациите през 10 години са само за първите два компонента - дифтерия и тетанус, така че повечето хора последно са ваксинирани за коклюш като деца.
Предвид че през последната година рязко се вдигна броя заболели от коклюш в България, аз смятам, че е ключово да се защитят бебетата и да се ваксинираме като бременни.

# 33
  • София
Здравейте, 13г.с съм и днес ми взеха цитонамазка, като аг каза, че шийката била възпалена. Преди малко след ходене по малка нужда забелязах леко бледо кафеникаво зацапване. Дали може да е в следствие на взимането на цитонамазката?

# 34
  • София
Много вероятно да е от взимане на пробата. Предупредиха ме веднъж преди това, че може да има зацапване. Все пак ако продължи се свържете с АГ.

# 35
Здравейте мили дами тази вечер имам като бодежи от дясната страна на корема и не знам от какво може да е до сега не съм имала бодежи,ако някоя дама е имала нещо такова нека сподели притесних се при по силно издишане го усещам а и попринцип.не е болезнено но е неприятно и не знам от какво може да е,благодаря

# 36
Бях на втората фетална морфология и всичко, което каза беше добре. В един момент, докато оглеждаше сърцето, ме попита дали в семейството имам роднини с проблеми със сърцето, като аз казах - не, единствено споменах, че първото бебе се е родило с шум в сърцето, който е отминал от само себе си. След това видя всичко добре и каза, че няма проблем.
Сега като чета заключението и виждам едно изречение, което на предната фетална, го няма в описанието - „По-обстойна ехографска оценка на феталното сърце изисква преглед от педиатър кардиолог”.
Започнах да се притеснявам, защото нищо лошо не каза, както и да ходя на други прегледи, пък сега прочетох това в заключението. Зачудих се дали е нещо нормално, което пишат или нещо се е застраховала в конкретния случай…

# 37
  • София
Това е абсолютно проформа. Не се тревожи. При мен на всяка го пишеше, защото те гледат 10 компонента от сърцето, а кардиолог 30. Коментирала съм го със специалист по фетална, пишат си го да се знае, че детайлно преглед само от кардиолог се прави.
Все пак, ако имаше нещо нямаше да разчита ти да научиш от парче хартия, че ти е нужен допълнителен скрининг от кардиолог,а директно е щяла да каже да се направи. Това си е сериозно и няма как да не обясни, ако е видяла проблем. Споко. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 13:44 от NadezhdaML

# 38
Здравейте. Преди 1 седмица бях на ЖК в 29 гс+ 3 дни и тогава АГ каза, че бебето изостава с 4 дни. Каза, че кръвотока е добре и ми изписа ми протеин Прегнако.
Днес бях при другата ми АГ на преглед ( вече съм 30гс+ 4дни) и тя каза, че бебето отговаря на 29гс+ 3 дни, седмица назад. Каза, че за сега всичко е нормално, просто бебенцето е по-малко, но аз вече откачих от притеснение Sad Не знам какво да правя. До сега си отговаряше с точност , на какво може да се дължи това изоставане? Има ли някой с подобен опит?
Благодаря

# 39
  • Варна
Здравейте, правих БХС и резултата ми от хормоните е следния:
Бета чХг - 1.260 мом
Papp-a - 0.257 мом
Pigf - 1.661 мом
Изглежда ми, че съотношението не е добро и най - вече ме тревожи ниския ПАП. Има ли и други жени, които са имали такива резултати. Чакам обаждане от лекарката да ми обясни.
От трите хромозомни аномалии само Едуардс ми излиза завишен 1:248, но аз имам направен пренатален тест и е негативен .
Съответно риска от прееклампсия след 37 седмица излиза 1:213.
В общи линии се чудя, от какво може да се влияе друго този хормон. Имах отлепване на плодния сак в началото в 8г.с, дали има някакво отношение. Сега изследването е правено в 13+3.

# 40
Здравейте. Преди 1 седмица бях на ЖК в 29 гс+ 3 дни и тогава АГ каза, че бебето изостава с 4 дни. Каза, че кръвотока е добре и ми изписа ми протеин Прегнако.
Днес бях при другата ми АГ на преглед ( вече съм 30гс+ 4дни) и тя каза, че бебето отговаря на 29гс+ 3 дни, седмица назад. Каза, че за сега всичко е нормално, просто бебенцето е по-малко, но аз вече откачих от притеснение Sad Не знам какво да правя. До сега си отговаряше с точност , на какво може да се дължи това изоставане? Има ли някой с подобен опит?
Благодаря
Понякога мерят различно различните лекари - всъщност доста често има такива отклонения.
Следете следващите седмици как се развиват нещата, коя степен е плацентата и как е кръвотокът. Пийте си протеинът, хапвайте повече месо, яйца, риба.
Не всички бебета се раждат на горната граница. Особено ако вие с бащата не сте високи и едри хора. Моето бебе също беше малко, но след като се роди си навакса и на ръст, и на килограми.

# 41
Момичета, имате ли представа дали от личния лекар се полага някакво време болничен по време на бременност? Или само АГ тярвба да даде.

# 42
Римона, ако си в София или имаш възможност да пътуваш, горещо препоръчвам консултация с д-р Зорница Василева. Специалист детски кардиолог е, преглежда в Марковс и мисля 5-та градска, и е много добра и обстойна. Ако си била на 2-ра фетална, може и да е рано за преглед при детски кардиолог, но не пречи да свериш директно с нея. Прекрасен лекар и човек.

# 43
Някоя от вас има ли напукани капиляри по краката или знае ли каква може да е причината за такова нещо?

# 44
Аз имам, но причината не я знам

Общи условия

Активация на акаунт