Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
В 6ти месец ми се появиха и отидох на консултация със съдов хирург. Много обстойно ме прегледа, всичко беше наред - тънки капиляри, повече кръв в организма. Изписа ми едно мехлемче да мажа,така и не го ползвах. Аз нямам тромбофилия и не приемам кръворазреждащи, ако взимате такива лекарства може и от тях да е.

# 46
Някоя от вас има ли напукани капиляри по краката или знае ли каква може да е причината за такова нещо?

И аз имам още от пубертета ми излязоха леко така отстрани. Сега по време на бременността ми излязоха още малко, но след като родя, живот и здраве ще отида на консултация да ме види съдов и да каже дали мога да ги махна или поне да ги намаля, защото много ме дразнят. Причината не е една, общо взето е генетична предразположеност, съчетана с хормонален дисбаланс, липса на регулярно движение, ядене на кофти храни и не добра хидратация (отвътре и отвън) ... Това е..

# 47
Не пия никакви кръворазреждащи. Исках да разбера дали все пак е нормално, благодаря Simple Smile

# 48
Здравейте, хора
Има ли някоя дама в темата, която е имала кашлица (по-продължителна) по време на бременноста си?
Вчера започна да ме боли отдясно заради кашлицата ми, а предходните дни просто едно напрежение в корема, мина ми мисълта за скъсяване на шийката (26 г.с.) 😐...

# 49
Здравейте, хора
Има ли някоя дама в темата, която е имала кашлица (по-продължителна) по време на бременноста си?
Вчера започна да ме боли отдясно заради кашлицата ми, а предходните дни просто едно напрежение в корема, мина ми мисълта за скъсяване на шийката (26 г.с.) 😐...
Аз бях с кашлица, но не съм пила нищо специфично за нея, освен някой чай с мед. За болките в корема пих но-шпа. Магнезия си е задължителен.
Надявам се всичко да е наред.

# 50
Здравейте. Бременна съм в 18 г.с. Искам да попитам на Вас в коя седмица Ви пуснаха желязо? Сега в 5-ти месец за втори път ми пуснаха кръвни изследвания (ПКК) + урина, но желязо не са ми пускали. А с предните бременности помня , че ми бяха пуснали и даже беше ниско.
Мисля, че сега в първите седмици ми пуснаха хемоглобин с ПКК, но не съм много сигурна, защото изследванията са при лекарката.

# 51
Здравейте и от мен, момичета. Любими мои изпълнители имат концерт в Арена Армеец другия месец. Ще бъда около 7ми месец от бременността и със сигурност ще и шумно. На какво мнение сте, дали мога да отида. Има противоречиви мнения

# 52
Здравейте. Бременна съм в 18 г.с. Искам да попитам на Вас в коя седмица Ви пуснаха желязо? Сега в 5-ти месец за втори път ми пуснаха кръвни изследвания (ПКК) + урина, но желязо не са ми пускали. А с предните бременности помня , че ми бяха пуснали и даже беше ниско.
Мисля, че сега в първите седмици ми пуснаха хемоглобин с ПКК, но не съм много сигурна, защото изследванията са при лекарката.

Аз лично сама си го "назначих" това изследване към 7 месец, като видях как ми спада стремглаво надолу хемоглобина. Даже се забавих. От АГ само лечението, можеше и въобще да не го изследва, ако не се бях задействала сама.

# 53
Благодаря , Onirique ! Аз така си пуснах по моя преценка Д и Б12, защото преди година бях с дефицит. Преди да забременея ги бях вдигнала почти до горната граница. Обаче вчера направих паник атака, а днес имах сърцебиене и си ги изследвах. Ккакто и очаквах стойностите са паднали надолу.
И се сетих за желязото, че почти всяка бременна е с ниско желязо, с предните бременности също бях с ниско и го приемах. А сега изобщо не са ми го проверявали. Ще си пусна едно изследване.

# 54
Странно, аз имах желязо и общ белтък на вторите изследвания, въпреки че на първите хемоглобина беше много добре. Първите бяха мисля 12-13 седмица, вторите - следващия месец.
На работа имахме профилактични и уж щеше да има и двете неща, но си ги спестиха от фирмата в крайна сметка.

# 55
Моите първи изследвания бяха в 10-та седмица и сега в 18-та. Този път си ги заснех и сега пак погледнах, желязо няма. Има само хемоглобин - 115.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:45 от Bibi85

# 56
Здравейте, в 18г.с съм с много силна болка в горната част на краката и напрежение в бедрата.Има ли и други, които да са имали такива болки?Как се справяхте с тях?
Забелязвам, че с тях и контракциите ми се увеличиха,съответно и напрежение в кръста, а вчера бях на преглед и всичко беше наред.

# 57
Да не би да имаш крампи? Приемаш ли магнезий?

# 58
Приемам, увеличихме и дозата.
Не е схващане, а едно голямо напренежие, като се усеща и в кръста напрежение. Чувствам се като разглобена.

# 59
И при мен се случва болки в краката или чувството, че ме сърбят отвътре. Това е симптом от бременността, даже си имаше някакво наименование. По принцип може и да са контракции, но щом всичко е наред - по-внимателно с движението и мерете шийката

Общи условия

Активация на акаунт