Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 29 926
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Според вас ако жената се чувства добре трябва ли да работи?
При положение, че работя в болница и все пак имам контакт с болни хора..

# 706
  • Варна
Ти трябва да прецениш.И зависи какво точно в болница, защото моя приятелка е сестра в реанимация и като са разбрали, че е бременна веднага са и казали да излиза в болничен.
 Аз работих до края на 7 месец на 2 места, но карам лека бременност и не съм имала неразположения.
Сега работя само на едното и то още 2 седмици. Аз също се срещах с много хора и деца, 3 пъти се разболявах…. Гаранция няма, че и у вас да стоиш и да се пазиш от болест пак няма някой да ти лепне нещо( при мен така стана първия път).

# 707
Ти трябва да прецениш.И зависи какво точно в болница, защото моя приятелка е сестра в реанимация и като са разбрали, че е бременна веднага са и казали да излиза в болничен.
 Аз работих до края на 7 месец на 2 места, но карам лека бременност и не съм имала неразположения.
Сега работя само на едното и то още 2 седмици. Аз също се срещах с много хора и деца, 3 пъти се разболявах…. Гаранция няма, че и у вас да стоиш и да се пазиш от болест пак няма някой да ти лепне нещо( при мен така стана първия път).
Да именно гаранция Франция.

# 708
Момичета, а как променихте козметиката си
И какво използвате за лице и коса по време на бременност?

# 709
  • Варна
Аз спрях ретинала, ниацинамида и Вит С с които си мажех лицето.
Ползвам си слънцезащита за лице, вечер двойно почистване и масло за лице или крем, а декоративната козметика не съм я спирала или променяла.
Започнах да се мажа с кремове за стрии от както разбрах че съм бременна.
Спрях и лака за нокти, по едно време слагах само база безцветен, но и него спрях. Лакочистителя ме дразнеше как мирише. Та още си ходя без лак.
За коса - боядисвам се през 2 месеца, и се подстригах 2 пъти за цяла бременност.

# 710
Аз не съм променила нищо в козметиката, освен ретиноидите махнах. Вит Ц е полезен дори за бременната кожа.

Иначе за работа в болница- това се води рискова среда и аз до 3 месец най-късно бих спряла. Толкова много неща извън работа, които все отлагам ме чакаха. Аз излязох в 5 месец болничен и се чувствам страхотно.

# 711

Аз намалих строителния прах по лицето ми и латекса в косата Grinning

Сега шегата настрана, спрях да се боядисвам, че ме домързя, а и за сватбата трябваше да изпопада ярко червеното. Още от първия ден взех всичко на Палмърс, както и едно масло за стрии на Биодерма май и едно на Икаров. Сутрин мажа с Икаров, обедно с Биодерма, когато насмогна, и вечер с Палмърс, това от помпата по тялото, гърдите с кремът за гърди и тъми балсамът по долната част на гърдите и по корема. В 28ма седмица съм с много малко допълнителни килограми, но въпреки това имам 3 стрии на корема. Като се замисля, то и по домашната химия не съм сменила нищо. По кремове и лакове не съм променила нищо. Сега докато се роди и минат няколко месеца ще спра да ползвам омекотител, то така и така сушилнята го издухва.

Друг въпрос, че получавам смесени отговори. Сушилнята брои ли се за гладене или не? Говоря такава самостоятелна, не от комбинираните.

# 712
Нищо не съм променяла в козметиката. Лакирах се, боядисвах се с амонячна боя, гримирах се.
Против стрии ползвах Мустела и Палмърс - мажех сутрин и вечер без изключение. Нямам поражения, но и качих малко килограми, та кожата не се е разпъвала толкова много.

Работех до 7ми месец. Можех още, но няколко пъти се наложи да влизам в болница заради скъсена шийка и после трябваше да лежа вкъщи. Работа в офис не може да се сравнява с работа в болница, на открито и т.н.

# 713
Аз вече не съм бременна, но от козметиката само ретиноидите може да навредят евентуално.

Гладенето за мен е напълно излишно. Не знам защо в България има тази мания по гладене на бебешки дрешки. Моето бебе е на месец и половина и нищо не съм и гладила, напълно излишно усилие си е. Нищо и няма, кожата и е супер

# 714
Аз лично няма да си причиня гладенето. Имаме хубава сушилня, с режим за бебешки дрехи, всичко ще е там. Въобще, каквото мога да заменя с техника, директно се взима съответния уред. Ако се наложи да сме с АМ, ще вземем машина за забъркване. 300 лв къде не са дадени, а си купуваш спокойствие.
Ако имаше и уред за бърсане на прах и сгъване на дрехи - взимаме го Grin
Ние мислим поне за първите 4-6 месеца да инвестираме и в домашна помощница. Мъжът ми е доста натоварен с работа, аз едва ли ще мога да поддържам къщата като преди, а и да мога - предпочитам през това време да си почивам, а не аз да съм.домашната помощница. Има в Доместина доста добри варианти 60-75 лв за 4 часа, ако е един човек или за 2 часа,.ако са двама. Идват веднъж в седмицата, чистят ти прахта, банята, гладят, сгъват дрехи, абе привеждат ти в ред, това което не може да.смогнете двамата. За готвене- взехме Мултикукър и се преродихме, та там ще е вечерята и обядът. Приемам и други идеи за автоматизация и пестене на време Grin
Някои от вас ползвали ли са домашна помощница и заслужава ли си наистина?

# 715
Идея за автоматизация - електрическа пила за бебешки нокти. Много дерат тези ноктенца, с ножица е страшно на тези малки пръстчета, а с пила отнема много време. С електрическата пила е супер - бързо лесно, няма опасност от порязване. Аз даже не знаех, че това нещо съществува, но много помага да се улесни живота

# 716
О, значи ще се намеря някъде онлайн Simple Smile Благодаря!

# 717
Идея за автоматизация - електрическа пила за бебешки нокти. Много дерат тези ноктенца, с ножица е страшно на тези малки пръстчета, а с пила отнема много време. С електрическата пила е супер - бързо лесно, няма опасност от порязване. Аз даже не знаех, че това нещо съществува, но много помага да се улесни живота

Електрическа пила и аспиратора за нос също взех електрически

# 718
  • София
Електрическа пила- много ми е лесно, защото нe се занимавам да внимавам с рязане с някаква миниатюрна ножица, а и малките пръсти постоянно мърдат. Електрическите аспиратори не са хубави и не ми харесва как изсмукват. Аспиратор, който се свързва към прахосмукачка е по-добре.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 08:28 от NadezhdaML

# 719
За АМ ми дадаха идея: вечерта преди сън пълниш дозата сухо мляко в шишета (необх. брой за вечерта) и термос с вода. И само наливаш вода, разбъркваш и готово. Шишетата с термоса на нощното шкафче, за да не се налага ходене до другата стая Simple Smile
Разбира се, оставяш си 1 шише за сутринта. Това го получих от майка, която така правила. Знам, че е свързано с инвестиция в повече шишета, но пак е вид решение Simple Smile
Иначе за тези машини дето смесват и забъркват всичко - много ме привличат и мен (ако не се случат нещата с кърмене).

Общи условия

Активация на акаунт