Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 057
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Отпуск за гледане на дете имах предвид, да.

А защо се взима от педиатъра?

# 541
След като изтече този от родилното помня, че беше от педиатъра. Не знам защо, предполагам, защото има общо с детето.
Както като се взимат болнични за гледане на болно дете, се взимат от педиатъра, а не от личния лекар на родителите.

# 542
Момичета, а 45-дневния се дава от болницата, в която ще раждаме или може и от друга. До момента от 5 месец съм с 30-дневни болнични (за рискове бременност - общо заболяване) с ЛКК от Св. Лазар. Последният ми болничен приключва на 04.12, а от 19.12. вече ми започват 45тте дни. Ще раждам в Токуда. Чудя се как да процедираме за дупката между 04 и 19.12 и после 45-дневния кой да ми издаде
Да те пуснат болничен както досега в периода на тази дупка, при мен ще направят така.
Моя 45 дневен започва от 16ти, от 7ми до 15ти ще ме пусне болничен, както досега.

# 543
Здравейте, мамита.
Утре ми предстои да си правя тестза гестационен диабет с глюкоза. В 25 седмица съм и първо се взима кръв на гладно,след това с глюкозата. Въпроса ми е вече минали през това изследване може ли да ми стане лошо, ще ходя сама и малко се притеснявам. Как се чувствахте в този един час време за изчакване и до колкото разбрах след това още един час за трето взимане на кръв?

# 544
  • София
Аз получих сърцебиене, но не ми е било лошо. Не бих казала, че беше нещо страшно това изследване, но доколкото знам понася много различно на различните хора.

# 545
Здравейте, мамита.
Утре ми предстои да си правя тестза гестационен диабет с глюкоза. В 25 седмица съм и първо се взима кръв на гладно,след това с глюкозата. Въпроса ми е вече минали през това изследване може ли да ми стане лошо, ще ходя сама и малко се притеснявам. Как се чувствахте в този един час време за изчакване и до колкото разбрах след това още един час за трето взимане на кръв?
Здравей. За мен няма нищо страшно в това изследване, даже не мога да разбера бременните, които не искат да го правят.
Правила съм преди да забременея, и в 24-та седмица. Разтвора, който се пие е 75 грама глюкоза (пудра захар) разтворена във вода. В началото е малко гадно, защото трябва да го изпиеш много набързо. Можеш да пиеш по малко вода през времето, в което чакаш.
Кръв се взима на гладно, на първия час след глюкозата, както и на втория час след глюкозата.
Не се настройвай психически, че може да ти стане лошо и всичко ще е наред.
Пожелавам успех! 🤞🏻

# 546
Аз реших да не го правя изобщо. С предната бременност не го правих и сега пак. Не виждам смисъл, тъй като сладко съм изключила почти и захарта ми беше 3.8 последния път. Ако има нещо завишено те слагат на хранителен режим или пък вече по-специално наблюдение на захарта, ако открият диабет.
Моя приятелка изобщо не ѝ бяха казали за това изследване. Май отскоро са си го включили навсякъде като нещо рутинно.

# 547
Много ви благодаря!

# 548
Смисъл има, може при идеална диета пак да има гестационен диабет заради плацентата. Не е кой знае какво, а дава ценна информация.

# 549
Смисъл има, може при идеална диета пак да има гестационен диабет заради плацентата. Не е кой знае какво, а дава ценна информация.
Абсолютно съм съгласна. Между 24 и 28 г.с. е много вероятно да се отключи, независимо от диетата.

# 550
И все пак - ако е диабет - кр. захар ще е висока и на гладно, ако на ПКК е нормална, а само след глюкозата не е или инсулина не е - това е инсулинова резистентност, на която не мисля, че някой ще обърне особено внимание.

# 551
Аз искам да споделя и другата гледна точка, на мен ми стана много зле след това изследване. Ужасно се замаях и повръщах. Явно наистина си е индивидуално как ще се понесе.

# 552
  • Варна
Аз правих преди 10 дни. Наплашена от четене, нищо ми нямаше. Взеха ми 3 пъти кръв- 2 от вената, 1 от пръста. След няколко часа имаше резултати.
На диета съм.
Ще правя и кръвно захарен профил след няколко седмици, за да следим нещата.

# 553
Момичета, а 45-дневния се дава от болницата, в която ще раждаме или може и от друга. До момента от 5 месец съм с 30-дневни болнични (за рискове бременност - общо заболяване) с ЛКК от Св. Лазар. Последният ми болничен приключва на 04.12, а от 19.12. вече ми започват 45тте дни. Ще раждам в Токуда. Чудя се как да процедираме за дупката между 04 и 19.12 и после 45-дневния кой да ми издаде
Да те пуснат болничен както досега в периода на тази дупка, при мен ще направят така.
Моя 45 дневен започва от 16ти, от 7ми до 15ти ще ме пусне болничен, както досега.

Благодаря много! И след това със следващия АГ ли ще обсъдите за 45-дневния?

Следящият АГ няма как да пуска 30-дневните, те са с ЛК.

# 554

Благодаря много! И след това със следващия АГ ли ще обсъдите за 45-дневния?

Следящият АГ няма как да пуска 30-дневните, те са с ЛК.

Ох, ами тук не мога да ти отговоря😔 на мен отначалото до края ми е една АГ и тя ми пуска болничните сега и този 45 дневния също.
А ти ще си сега докато изтече болничния при един и после 45 дневния ще ти го пуска друг ли?

Общи условия

Активация на акаунт