Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Вземете си сироп Фрутилакс. Това са сини сливи и смокини. По една лъжичка вечер, няма спазми, нама болки. Аз съм го ползвала един два пъти сега през бременността. Той е за деца, дисбетици и бременни.

# 571
На мен ми бяха изписали Фрутилакс, но е слабичко и нямаше никакъв ефект. Подходящо е за бременни и може и него да пробвате. При мен просто с плодове нищо не става. Сега съм на Дулколакс.

# 572
  • Варна
При мен много добре действат суровите пиперки, независимо червени или зелени. Действат добре на перисталтиката. А скоро започнах и малко туршийка да консумирам с хубави червени камби. Действат безотказно.

# 573
На мен ми бяха изписали Фрутилакс, но е слабичко и нямаше никакъв ефект. Подходящо е за бременни и може и него да пробвате. При мен просто с плодове нищо не става. Сега съм на Дулколакс.

Колко време след като не сте ходела до тоалетна, пиете Дулколакс, и по колко мл на ден? Някакви спазми, болки, и след колко време почва действието му?

# 574
Първо го пиех през 4 дни, защото все пробвах с храна да видя дали ще имам успех. Те са капки, които се разреждат във вода, нямат вкус. Приемам ги вечер и на сутринта отивам до тоалетна. След първият прием имах болки в корема на сутринта, но не бях сигурна дали е от Дулколакса. Следващите пъти нямах проблем. Обикновено след като се събудя отивам до тоалетна.  Два пъти имах по-късно действие и ходих няколко часа след като съм станала. При мен все пак са предписани от лекар, не съм си ги изписала сама. Веднъж бях се отнесла и не ги бях пила и след 5 дни тялото ми само се сети да освободи място, но беше голяма мъка … Извинявам се за неприятното описание по тази тема.

# 575
Първо го пиех през 4 дни, защото все пробвах с храна да видя дали ще имам успех. Те са капки, които се разреждат във вода, нямат вкус. Приемам ги вечер и на сутринта отивам до тоалетна. След първият прием имах болки в корема на сутринта, но не бях сигурна дали е от Дулколакса. Следващите пъти нямах проблем. Обикновено след като се събудя отивам до тоалетна.  Два пъти имах по-късно действие и ходих няколко часа след като съм станала. При мен все пак са предписани от лекар, не съм си ги изписала сама. Веднъж бях се отнесла и не ги бях пила и след 5 дни тялото ми само се сети да освободи място, но беше голяма мъка … Извинявам се за неприятното описание по тази тема.

Няма проблем. Днес се свързах с лекарите от Турция, които направиха трансфера. Както и с лекарката от тяхната клиника тук в Бг. Та общо взето ми казаха да си пия Дуфалакс сиропа ако има нужда. Аз реално изпих 30мл капачка. Не знам дали трябва по малко, но се уплаших честно казано тази нощ, защото беше страшна от към болки но успях да отида де..... Уплаших се от болките и сега не смея... А днес пак никакво ходене Sad на 22ри е чхг теста, и 20дни след това на преглед. Та дано нещата се оправят, не знам колко време трае това чувство и състояние.....

# 576
Ако смяташ, че тези болки са от медикамента може да се свържеш с лекар за да изпишат друг. Но пробвай с препоръките, които са дали момичетата преди това.

Аз съм в краят на 4ти месец и запекът не ме оставя и продължавам да си взимам капките. Но при всеки е индивидуално.

Късмет и дано да е положителен  теста.

# 577
Ева кю свещички действат локално, няма привикване, не предизвикват спазми и т.н. За мен за по-добри от Мелилакс и от всякакви сиропи.

# 578
Ева кю свещички действат локално, няма привикване, не предизвикват спазми и т.н. За мен за по-добри от Мелилакс и от всякакви сиропи.

Извинявам се, но може ли да кажеш как се поставят и навътре ли, и след поставяне седнала или в движение си? Че прочетох на листовката само, че се потапят във вода само преди поставяне... За това ако може малко повече информация
Благодаря предварително

# 579
  • София
От Ева кю също имах болки, лично аз не ги препоръчвам. Не съм ги потапяла в нищо. Може би за улеснение по преценка.

Мелилакса си е подходящ и за бебета, така че за мен това е единственото решение.  
Действа веднага и без спазми. Пробвала съм какво ли не. Ева кю поредното безполезно и болезнено - в моя случай. Който иска да експериментира де.

# 580
Ева Кю не можах да сложа. За мен са много болезнени и с тези ръбове… Нямам хемороиди да справка, но като си се мъчила няколко часа в моя случай и ануса е раздразнен, само сода бикарбонат липсва в картинката (това май съдържаше). Супер неприятно. Мелилакс от друга страна е безболезнено и моментално. Вече съм в четвъртия месец и при мен или премина този неприятен период, или диетата си оказа влияние. Спряла съм тестени и като цяло вредни въглехидрати не само от тази гледна точка, гледам да пия много вода и увеличих фибрите.

# 581
Колко често се използва Мелилакс, защото в листовката не пише🙄? това се зачудих. Иначе състава от манов мед в тях не е никак лош. Той има слабителни свойства, даже днес ще ходя да търся точно такъв мед.

# 582
  • Телиш/Плевен
Колко често се използва Мелилакс, защото в листовката не пише🙄? това се зачудих. Иначе състава от манов мед в тях не е никак лош. Той има слабителни свойства, даже днес ще ходя да търся точно такъв мед.
Води се натурален продукт без привикване, така че не би трябвало да е проблем честата употреба, особено щом не е посочено изрично. Аз ползвах на 2-3 дни.

# 583
  • София
Аз го ползвах всеки път, когато имах затруднения, т.е. цял първи триместър. А положението ми беше много тежко. Имах кървене и грам не трябваше да се напъвам. Та бих казала буквално на няколко дни. Имало е дни по няколко пъти на ден.

# 584
  • Пловдив
Лактулоза сироп пробвали ли сте?С предната бременност бях след свеж трансфер и положителен тест и от високия прогестерон яко запек.Доктора каза спираш работа и лежиш, ма какво да лежа.. на корема му се ходи до тоалетна, на задника не 🤯 Срам не срам му казах и той тогава ми изписа тази Лактулоза.Помня, че отидох след нея.Корема си ме болеше, ма не от сиропа, а от това, че с дни не можех да си свърша нещата в тоалетната.И на малки деца го изписват.Според мен се образува нещо като тапа 🙄🤦‍♀️ махне ли се тя, другото лесно излиза.Съчувствам на всеки със запек, това е голям ужас.Особено като знаеш, че напъването е противопоказно.

Общи условия

Активация на акаунт