Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 019
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
момичета вие изпитвате ли вагинален дискомфорт(напрежение ,боцкане,лека болка).На мен ми се случва от няколко дни и ми е притеснено дали всичко е наред. Също при вас завърна ли се гаденето? При мен има ситуации в които ми се гади повече отколкото в първите 3м.

# 586
От 3-4дни киселините се върнаха, а си мислих, че с първия триместър са приключили. Гадене още не

# 587
Лактулоза сироп пробвали ли сте?С предната бременност бях след свеж трансфер и положителен тест и от високия прогестерон яко запек.Доктора каза спираш работа и лежиш, ма какво да лежа.. на корема му се ходи до тоалетна, на задника не 🤯 Срам не срам му казах и той тогава ми изписа тази Лактулоза.Помня, че отидох след нея.Корема си ме болеше, ма не от сиропа, а от това, че с дни не можех да си свърша нещата в тоалетната.И на малки деца го изписват.Според мен се образува нещо като тапа 🙄🤦‍♀️ махне ли се тя, другото лесно излиза.Съчувствам на всеки със запек, това е голям ужас.Особено като знаеш, че напъването е противопоказно.

В Турция ми изписаха и Дуфалак сироп. Казаха по 3 капачки от 30мл на ден при нужда. Но аз изпих един път 1 капачка и имах леки болки но успях. 2рия път изпих пак една капачка и едва не припаднах от болки през ноща, мъжът ми и той се притесни. Днес си взех Мелилакс, и веднага имах ефект, нормален и без болки. От Турция ми казаха днес да пия само Дуфалака, и то защото Мелилакс не ги били чували. Но реших да ги пробвам и не сбърках явно! Simple Smile дано да се нормализира всичко, че е кофти да не можеш да си хапнеш като хората от тежест... И не само...

# 588
  • Смолян
От 3-4дни киселините се върнаха, а си мислих, че с първия триместър са приключили. Гадене още не
С първата бременност киселините в 8 месец бяха жестоки и постоянни

# 589
Гаденето при мен спря чак след раждането

# 590
Здравейте, момичета. От вчера съм с положителен уринарен и кръвен тест, а тази сутрин се събудих с много силно главоболие. Вие как се справяте с това?

# 591
  • Телиш/Плевен
При мен много добре действат суровите пиперки, независимо червени или зелени. Действат добре на перисталтиката. А скоро започнах и малко туршийка да консумирам с хубави червени камби. Действат безотказно.
Това ми напомня, че съм чувала много хора да препоръчват и сока на киселото зеле.

Здравейте, момичета. От вчера съм с положителен уринарен и кръвен тест, а тази сутрин се събудих с много силно главоболие. Вие как се справяте с това?
Масаж, компрес, топъл душ... Аз и без да съм бременна избягвам лекарствата за главоболие и обикновено успявам чрез някой от тези методи, обикновено топъл душ. Не знам дали има билки, които се препоръчват при главоболие, евентуално чай от такава билка би помогнал.

# 592
  • София

Спане без възглавница, задължително на хубав матрак
Разходка навън
Топъл душ

Тази комбинация ми помагаше на мен, но моите главоболия май се оказа, идват от вратА. Преди да забременея пиех много аналгин, откакто съм родила, не съм имала силни главоболия и все още не съм пила аналгин дори веднъж.

# 593
Момичета, това ми е първа бременност и не съм наясно за доста неща. Много обичам нар, има ли проблем да продържа да го хапвам?

# 594
Непрекъснато ям нар, на ден по два дори, чела съм и няма противопоказания, ако си бременна. С тази втора бременност ми е любимият плод. Навсякъде чета, че е много полезен за имунитет и храносмилане, така че си го яж спокойно. Знаеш ли пола, че ми стана интересно? 😀

# 595
Непрекъснато ям нар, на ден по два дори, чела съм и няма противопоказания, ако си бременна. С тази втора бременност ми е любимият плод. Навсякъде чета, че е много полезен за имунитет и храносмилане, така че си го яж спокойно. Знаеш ли пола, че ми стана интересно? 😀
Не, съвсем в началото съм. Важното е да е живо и здраво, няма значение пола 😍

# 596
Относно нара, аз също често си пийвам фреш от нар. Не мисля, че има противопоказания.
Аз да попитам, понеже си търсих нощна лампа за бебчето се сетих, че ми бяха подарили лампа от хималайска сол, която не съм ползвала. Понеже светлината и е много мека и приятна, ми се струва подходяща, но ме притеснява да не се отрази солта по някакъв негативен начин на бебчето. Има ли някой с мнение по въпроса?

# 597
  • Телиш/Плевен
Аз да попитам, понеже си търсих нощна лампа за бебчето се сетих, че ми бяха подарили лампа от хималайска сол, която не съм ползвала. Понеже светлината и е много мека и приятна, ми се струва подходяща, но ме притеснява да не се отрази солта по някакъв негативен начин на бебчето. Има ли някой с мнение по въпроса?
Не съм чувала да има някакви негативни отражения и сега специално търсих, но не намерих такава информация, така че би трябвало да можеш да я използваш спокойно.

# 598
Благодаря, аз също не намерих противопоказания, но реших да попитам ако някой има опит с такава лампа. 😊
Не съм чувала да има някакви негативни отражения и сега специално търсих, но не намерих такава информация, така че би трябвало да можеш да я използваш спокойно.

# 599
Имате ли нещо като опъване или някак разтежение в долната част на корема, когато ходите? От няколко дни усещам нещо такова, когато вървя и се чудя да не би да е от това, че корема вече наедрява. С предната бременност не помня такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт