Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 010
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Аз я лекувах с някакви глобули в 12 г.с.
Скоро ще ми вземат пак влагалищен секрет и ще видим какво е станало.

# 616
  • Телиш/Плевен
Zuchero, Ешерихия коли е бактерия, която нормално обитава червата и по тази причина сравнително често се случва да попадне в пикочните пътища. Наблюдаващият гинеколог ще ти назначи лечение и ще се оправиш.

# 617
Но не я очаквах тази бактерия във влагалищния секрет. Само да уточня, че ми взеха пробата на болничното легло. Без спеклум, просто разтвориха леко и обраха секрет. Което ме съмнява относно резултата, поради факта, че преди 10 дни моят АГ ми взе проба и нищо не се изилираше.

# 618
  • Телиш/Плевен
Влагалището и анусът се намират в непосредствена близост и така попада там бактерията.

# 619
Каква е разликата между тонове и пулс (честота на пулса, брой удари) при бебето? В 30та седмица съм и от предишния път акушерка, която прави измервания преди прегледа, ги търси с апаратче за това. Първо показа 80 и няколко и 60 и няколко, а накрая 143, каза че било защото трябвало да му сложи гел. После на ехографа пак се мери пулс, вижда се ритъма, беше 144. Според лекаря ниските стойности са били, защото съм била по гръб. В същото време не било опасно да се спи по гръб, ако аз се чувствам добре. Въпросът ми е защо се мери едно и също нещо, защо след като няколко минути по-късно ще се види същото и то с повече подробности, защо се мери с някакви не много чувствителни апаратчета?

# 620
При мен в Токуда дирекно лягам на ехограф и така гледат пулса .Вчера гледах клип на Антоанет Пепе в Зебра и там просто я измериха със сантиметър и малко апаратче “Тоновете”. Аз съм скептично настроена за такъв тип преглед. Иначе според мен тоновете са продължително измерване на пулсацията ,а пулса си е пулс .Там гледат за секунди дали е в норма
Каква е разликата между тонове и пулс (честота на пулса, брой удари) при бебето? В 30та седмица съм и от предишния път акушерка, която прави измервания преди прегледа, ги търси с апаратче за това. Първо показа 80 и няколко и 60 и няколко, а накрая 143, каза че било защото трябвало да му сложи гел. После на ехографа пак се мери пулс, вижда се ритъма, беше 144. Според лекаря ниските стойности са били, защото съм била по гръб. В същото време не било опасно да се спи по гръб, ако аз се чувствам добре. Въпросът ми е защо се мери едно и също нещо, защо след като няколко минути по-късно ще се види същото и то с повече подробности, защо се мери с някакви не много чувствителни апаратчета?

# 621
При тонове се гледат по - скоро дали имате контракции и колко са те. Тази седмица, понеже бях в болница заради бъбреци и имах стягания от болките, ми пускаха тонове по три пъти на ден, въпреки че съм ранна седмица 26г.с. Разбрах също, че по време на тонове трябва да натискаш едно бутонче, което ти дават в ръката, щом усетиш движение. Ама моята маймунка много се дразнеше от тоновете, не спираше да шава 🤗

# 622
Аз четох, че се следят, защото понякога "падат", каквото и да значи това. Но от какво и защо? И защо точно последните месеци, че и най-вече 9ия? А преди това, цялата бременност?! Не трябва ли да има някакъв много, много сериозен проблем за да стане такова нещо?

# 623
На мои приятелки заради падащи тонове им направиха секцио. Тоновете следят не само контракциите, а и сърцебиенето на бебето.

# 624
При мен все така ставаше, че тоновете бяха сутрин и бебето си спеше - съответно ме връщаха по два-три пъти да ги повтарям. Междувременно пиех кафе, разхождах се, за да се събуди малката.

Ако тоновете показват ниска активност на бебето и това не се променя, означава, че има проблем и може да се наложи по-рано вадене.Тоновете може да са по-ниски и ако се слагат инжекции за дробовете на бебето. При мен имаше риск от преждевременно раждане и поставях такива инжекции - сигурно 3-4 дни беше с доста ниска активност малката. Но тогава лежах и в болница, та общо взето беше мониторирано всичко.

# 625
На мои приятелки заради падащи тонове им направиха секцио. Тоновете следят не само контракциите, а и сърцебиенето на бебето.
Логично е  тоновете да следят сърцебиенето. То това е първото им предназначение.

# 626
Поясних, защото предният ти коментар, че тоновете следят контракциите е малко подвеждащ, защото не споменаваш сърцебиенето и някои биха си помислили, че следят само контракциите.

# 627
А защо опасността да "падат" е точно в последните месеци?

# 628
  • Телиш/Плевен
А защо опасността да "падат" е точно в последните месеци?
Опасност има винаги, за съжаление, затова и някои бременности не завършват добре. Тоновете падат, когато бебето страда, най-общо казано. Например при оплетена пъпна връв. Затова е важно да се следят редовно.

# 629
Поясних, защото предният ти коментар, че тоновете следят контракциите е малко подвеждащ, защото не споменаваш сърцебиенето и някои биха си помислили, че следят само контракциите.
А знаете ли от коя седмица трябва да почнат да се следят ,понеже моята гениколожка още нищо не ми е казвала и аз не знам предполагам поне от 28ма 30та или по рано аз сега съм в 26та

Общи условия

Активация на акаунт