на кръстопът

• 6 897
  • 156
  •   1
Отговори
# 30

Сам човек не виждам причина защо да се набутва в това, като може да си изживее "тръпката" от-до с друг сам човек. Wink

То по тази логика, жените с деца са обречени.

Аз преди всичко съм човек и жена, а не жена с дете. Да то е факт, но това което аз мога да дам на един мъж, може една свободна жена да не може. Това е много субективно. Ако една жена е свободна не я прави автоматично по-добрия избор. За мъжа е същото.

# 31
  • Paris, France
Скрит текст:

Сам човек не виждам причина защо да се набутва в това, като може да си изживее "тръпката" от-до с друг сам човек. Wink

То по тази логика, жените с деца са обречени.

Аз преди всичко съм човек и жена, а не жена с дете. Да то е факт, но това което аз мога да дам на един мъж, може една свободна жена да не може. Това е много субективно. Ако една жена е свободна не я прави автоматично по-добрия избор. За мъжа е същото.

Права си по принцип, но е факт, че повечето мъже предпочитат по-млади жени без деца при тях. Тези, които приемат жени а деца и даже ги предпочитат, обикновено желаят повече лично време, не искат деца, често и семейство не искат. Хубостта на жената с дете е заетостта и по детето и това, че не напира за живот заедно, за брак, за дете.

Аз не бих се разделила с първия щом има тръпка. Бих си излизала с него, защото е удобен, не ми влиза в личното пространство и не занимава детето ми със себе си.

Поканата на втория бих я отклонила и бих скъсала. Първо няма химия, а тя е супер важна за една връзка. Второ той излиза от брак и едва ли ще се впусне в нов брак и съжителство веднага, а вероятно има издръжки, конфликти с бившата.

Възрастта на дъщеря ти не е подходяща за налагане на пастрок. След само още 4-5г тя няма да има нужда от толкова присъствие и грижа и ще може да си намериш партньор. Без малко дете ще си по-привлекателна за мъжете.

За жена с дете повечето партньорства с мъж са набутация.

# 32
Как може да давате подобни съвети - да пренебрегне напълно себе си и собственото си щастие и да чака години, докато започне да търси партньор, заради детето? Животът е това, което се случва тук и сега. Човек няма контрол над бъдещето, то може и да не настъпи.
Според мен авторката е достатъчно осъзната и адекватна в преценката си и няма нужда да обсъжда с непознати подобни теми. Има нужда просто да се вслуша повече в себе си и да не прави повече компромиси с нуждите си.

# 33
А на 40, имаща вече дете, за къв ти е "сериозен мъж за семейство"... Rolling Eyes та ти си имаш семейство - ти и детето ти.
Аз бих си поддържала неангажиращите отношения с удоволствие. Изобщо не разбирам за какво би ми било да живея пак с мъж...

# 34
  • София
Защото авторката иска нещо повече от неангажиращата връзка с първия мъж. Тя - влюбена, той - да я използва, че му е удобно и лесно, айде стига. Това, че има дете, не значи, че трябва да губи самоуважение.

# 35
Детето ми е голямо има собствени интереси и живот. Децата са временно в нашия живот. Аз иска, тя да е свободна да прави своите избори, а не да е залепена за майка си.

Аз искам партньор, да споделям с него хубави моменти, лоши ако щете, преживявания, пътувания, ежедневни неща, прекарване на хубаво време вкъщи, споделяне. Всичко, което може да се случи на двама души, които са заедно.

Аз имам активен социален живот, работа, приятели, пътувам, но искам да имам причина да си остана у дома. Липсва ми това. Дори не знам дали се разбира какво искам от написаното.

# 36
Детето ми е голямо има собствени интереси и живот. Децата са временно в нашия живот. ...
...
искам да имам причина да си остана у дома. Липсва ми това. Дори не знам дали се разбира какво искам от написаното.

Колко голямо е дете на 12 години !?!   Без коментар, че ще напиша нещо рязко.

Жена с дете е различно от госпожица. Няма смисъл, да лицемерничим, че разлика няма.

Жената с дете вече веднъж не се е справила с връзка с мъж. Причините за раздялата варират и може да са хиляди.
Какво Ви кара, да смятате, че следващата Ви връзка може да стане здраво семейство и пр., към каквото се стремите ? Вие как се променихте?
Много жени гледат на връзката, от която имат първото дете, като на чернова. Е, не е чернова. Всичко е в оригинала.

За втория не мога да коментирам нищо, защото Вие с бясна скорост се въртите в орбитата на първия, който пред Вас декларира свободолюбие и пр.. Доста често такива свободни ако срещнат жена без дете, която ги омагьосва като Вас, набързо се женят и скоро се сдобиват с дете в семейството и то, не едно.

"Не искам да се обвързвам. Такъв съм си." в преобладаващия случай в превод означава: не искам, да се обвързвам с теб. Надявам се, да срещна нещо много по-добро от теб и затова искам, да не съм блокиран. Много си падам по теб, поради което те държа на верижка, но не си падам толкова, че да станеш мой основен избор.

Просто ми е мъчно за Вас, как млада и хубава, се въртите бясно в неговата орбита, та това Ви пречи да имате очи за всичко друго в живота.

Опитайте, поне за месец, да не се виждате с първия.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:45 от Deborana

# 37

"Не искам да се обвързвам. Такъв съм си." в преобладаващия случай в превод означава: не искам, да се обвързвам с теб. Надявам се, да срещна нещо много по-добро от теб и затова искам, да не съм блокиран. Много си падам по теб, поради което те държа на верижка, но не си падам толкова, че да станеш мой основен избор.

Много добре и сбито предадена мъжка философия.  То не, че и за жена не би било същото, като се замисля... Май е безполова философия на търсещия индивид, който не е влюбен.

# 38
Аз искам партньор, да споделям с него хубави моменти, лоши ако щете, преживявания, пътувания, ежедневни неща, прекарване на хубаво време вкъщи, споделяне. Всичко, което може да се случи на двама души, които са заедно.

Разучи добре от неутрален източник какви са причините за развода на "сериозния и отговорен" човек. Ако е правил всичко това, което ти описваш, с предишната си съпруга, едва ли щеше да е разведен. Отделно, че сигурно и там има деца и ангажименти покрай тях, финансови отговорности, имотни въпроси. Все утежняващи обстоятелства, които могат да попречат на идилията, която ти си представяш. Да не се окажеш в един момент просто отглеждаща един мъж, чиито ресурси (времеви и финансови) изтичат в друга посока. Много ми е съмнително толкова скоро след развод мъж да търси връзка. Обикновено човек има нужда да си излекува раните, и тогава да започва нови неща. Другото ми е малко като да си търси обгрижване.

# 39
  • София
Я го резни малко първия и си легни със втория, пък да видим какво ще стане.

# 40
И мислиш ли, че всичките изброени неща не могат да се получат без да се налага да си го вземаш у вас.. Thinking

# 41
На 40 с дете на 12 направо да ляга да умира жената и дъщерята като се ожени, може да възкръсне и към 55-60 да вземе да се разтърси за партньор Stuck Out Tongue Closed Eyes

Чудя се колко трябва да си се отказал от хубавите емоции в живота, за да не разбираш защо една жена има нужда от партньор, с когото да се забавлява и споделят преживявания. Първият ясно е поставил границата и там няма да има промяна. При вторият липсва емоция от нейна страна, защото ее преданна на първия. Затова и аз смятам, че трябва да удари точката на секс връзката и да пробва с другия мъж или направо да потърси трети.

# 42
Аз пък не разбирам тези със секс бъдитата.Жените търсят сигурност, открити карти и партньор в живота независимо от възрастта.
Как ли пък не на 40 ще доставям удоволствие както се изрази авторката на някакъв льольо, който открито се гаври с мен, ще се крия като ученичка и ще се прибирам сама!
Все по-често виждам успешни връзки, в които и двамата са си втори/трети брак, имащи деца.Когато хората са интелигентни се намира начина.
Аз вярвам, че ще си намериш подходящия, с който ще си бъдете упора, но не е нито единия от двамата.

# 43
  • София
Скрит текст:
Аз пък не разбирам тези със секс бъдитата.Жените търсят сигурност, открити карти и партньор в живота независимо от възрастта.
Как ли пък не на 40 ще доставям удоволствие както се изрази авторката на някакъв льольо, който открито се гаври с мен, ще се крия като ученичка и ще се прибирам сама!
Все по-често виждам успешни връзки, в които и двамата са си втори/трети брак, имащи деца.Когато хората са интелигентни се намира начина.
Аз вярвам, че ще си намериш подходящия, с който ще си бъдете упора, но не е нито единия от двамата.

Ще добавя и - когато на хората НЕ ИМ ПУКА какво ще кажат околните.
На 40 с дете не е като на 20 без дете, но спокойно можеш да изживяваш любовта и красотата на нова връзка, стига да не слушаш подмятания, според които си избягала от старческия дом.

# 44
Че аз къде съм написала да стои без партньор

Общи условия

Активация на акаунт