Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 311
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Абе от моя жизнен опит, си трябва отделна спалня за родителите.

# 661
Много сте странни.
Вкъщи всичко що има за събаряне е съборено, а врати никога се затварят - навсякъде се държи отворено и температурата е еднаква навсякъде. Какво толкова се шумоизолирате от собствените си деца; е, само понякога през нощта е разбираемо...

# 662
Като спя искам да ми е тихо и си затварям стаята.Денем всичко е отворено.

# 663
Да, де...за нощем става дума Blush, денем е лесно, все сме на отворени врати.

# 664
  • София
И през ноща, понякога... Зидаш стена и денем я буташ ли?
Ми има хора работят от къщи, има ученици учат, понякога някой се разболее иска тишина и спокойствие, единия иска да слуша музика, друг да играе с приятели онлайн на компа, трети да гледа филм, четвърти да готви, пети да чете на тихичко.... Понякога човек има нужда от пространство и уединение. А понякога иска да се облече насаме или да не му се омирише на готвено спалнята
Кое му е странното?
Странно е никога врати да не се затварят.
Може би децата са ви на година-две🤔
Еднаква температура се постига с отопление, не с отворени врати... А колко е плюс... Различните хора може да предпочитат различно. 🤷‍♀️

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 00:32 от Angel_Dust

# 665
Децата ми са за женене.
Когато бяха малки съм изгледала през уикендите и още няколко на близки приятели - ту у нас, ту у тях с преспиване; вкъщи ставаше детска градина.
И никое от тях не се е чувствало и не е искало да бъде изолирано - шумо, физически, психологически. Връзката родители-деца беше близка, силна, споделена.
Когато пораснат естествено нещата са по-различни. Но с подобно на така описаното детство човек се учи на екстровертност, общуване, съпричастност.
Миризмите от готвеното в 21 век не ми се коментират.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 01:34 от GeryGG

# 666
Скрит текст:
детската градина е...до към 6годишни
после идва време и за четене , и за почиване , и за уединение
знам как си искат своето тийновете- и врати се затварят, и тишина им се пази, че имат важно контролно,примерно....
у нас е Авраамов дом и гара разпределителна, но без да затваряме врати- абсурд, като имаш на гости още 3-4-5 тийна?!

спалнята на родителите трябва да е далечко
моята е единствената стая вкъщи, без излаз на верандата, но беше разумен компромис- между другото, това беше едно от решенията на архитекта( аз мислех, тази да е спалня за гости)

# 667
Ох, харесах си диван.
С риск да му намерите маани, реши да ви го покажа.
За цвят може би тъмно син или онова "най-красиво зелено" като на съфорумката от преди няколко страници.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 03:21 от *Sugar*

# 668
Еднаква температура се постига с отопление, не с отворени врати...
Поне що се касае до къща не си права. Постига се с двете. Имаше период преди 20 години в къщата нямахме климатици. Но отоплявайки с печка на дърва постигахме чудесна температура в холотрапезария 44 квадрата и малка кухня допълнително към тях. Само дето коридорът беше винаги леден. Супер некомфортна хава. Отиваш до банята и се смръзваш. Разбира се това хора, живеещи в апартаменти, не могат да го разберат никога. Там отворено-затворено едва ли има толкова значение когато поне две страни са вътрешни. Но в къща освен добрата климатизация  и отворените врати денем играят много за равномерната температура.

За усамотяването в спалня... За мен това със стъклата не е усамотяване. Нека Sofyia не го приема като критика. Наясно съм, че всеки прави според моментните си нужди и възможности. Но за тепърва колебаещи се какво да направят не бих го препръчала.

В къщата ни едно време имахме врати с малки прозорчета с релефно стъкло на спалните. Ми супер е некомфортно. Оставете интимностите. На мен винаги ми е било некомфортно да спя и през стъклата да виждам светването на осветлението в коридора докато някой отива до банята. Едно светване, две, но ако хората са повече всеки като стане по веднъж и в един момент установявах, че спя някак неспокойно. А съм била млада. Не е да кажеш от разхлопани старчески нерви.

# 669
  • София
В къщата, с подово, температура та е равна с и без отворени врати.

Какво значи възпитаващ екстроверт, според ситуациите човек трябва да може да се уедини или да потърси тишина, а в други нека всичко е широко отворено. Затворена врата не е заключена, влиза се, според случая с почукване. Но при все, че вие Гери се учудвате за чий им е бюро на някои възрастни хора, надали ще разберете... И оставям тази теманапълно.

Sugar - мн е хубав диван, само че не ти ли трябва обратния ъгъл?

# 670
аз бях, аз !- попитах( не съм се учудвала) , дали някой работи вкъщи
и не, за да се чудя, а защото съм работила , и не мисля, че е удобно така сложено
но така и не казаха, дали ...

# 671
  • SF
Много ми харесва този диван! В момента е много модерен. Да, купи го в най-красивото зелено. Прелестен!

# 672
Е то с подово е може би единственият начин за отопление при който да няма значение отворени или затворени врати. Или парно. Но с климатици има значение.

# 673
  • София
аз бях, аз !- попитах( не съм се учудвала) , дали някой работи вкъщи
и не, за да се чудя, а защото съм работила , и не мисля, че е удобно така сложено
но така и не казаха, дали ...
не само
Скрит текст:

Защо ме търсиш...  Значи човек си прави отопление според нуждите.
А Sugar ще живее за сега без деца, може и на отворено и на затворено и да работи от къщи и всичко всякак. И не е казала нито питала как да се отоплява. Може и на тец да е, тогава си е равна температурата.

# 674
о, извинявам се- не съм го прочела това Blush
моите доводи ,не ги писах тогава, са относно ориентацията му
работейки в режим онлайн срещи, намирам за много по- удобно, да има  стена зад бюрото
дори с многото филтри, се получава, не винаги, но се получават гафове при преминаване на човек зад теб

Общи условия

Активация на акаунт