Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Размерът на карето е 330/270. Хладилникът е 60 см.

# 646
  • София
Няма нищо друго на никоя стена, няма врати, няма прозорци?

# 647
Geri, споделяй ги такива фирми ако знаеш. Не че нещо ми трябва, но е полезно за темата като цяло.
Скрит текст:
Въпреки, че като се замислиш наполовина на цената на италианските хави е все едно наполовина на 40 000 + лв. За обикновения човек и наполовина е много. То пак зависи и наполовина на какво де. Но като гледам това дето показваш... в едната от снимките се мъдрят две ламбета Davide Groppi. Най-малката им височина е около 3 700 лева.  За бройка Wink
Китайците също много знаят да копират италианците. Но честно казано аз за български добри имитатори не бях чувала. Така че споделяй ако знаеш такива.

# 648
Има много добри мебелисти и тапицери, които правят чудеса.Не е масово производство, а работят с дизайнери.

# 649
Те са предимно за търговския сектор - където има обороти, домашно (единични бройки на индивидуални модели) правят само на партньори.
Виденов по-добре да се пита или други местни български фирми, които масово продават домашна мека мебел.
Или, както ДХЗ препоръча тапицери.

# 650
Рок, така разположени мебелите... малко е сбутано всичко.

# 651
  • София
По казусът на sugar, понеже имаше мнения, че холът ще бъде "тъмен" - не, няма да е тъмно.
Ние живеем в двустаен ЕПК, който има две тераси - пред хола и спалнята, отделно кухня.
Решихме, че вместо да вкарваме кухненския бокс в хола, а кухнята от 6.5 м2 да правим детска, ще направим спалня пред спалня, т.е усвоихме голямата тераса. Размерите са подобни - спалнята ни е 4.50х3 + 1.5 м2 чупка, в която има вграден гардероб. Терасата беше 3х3, след изолацията - 2.88х2.85.
Ето снимка от днес, дори при спуснати три от четири щори, светлината е предостатъчна.

В "детската" има легло 90х205, гардероб 55х100, бюро и ниска секция 40х120.
Въртяли сме юебелите всякак, но понеже по едната стена се образуваха две ниши, а в средата минава водостока на блока, с разположението в момента е идея по-широко.

sugar, на мен лично тази идея ми харесва най-много, като спалнята се сложи зад арката, т.е стената с ТВ, долепена или с пътечка при възможност, а до прозореца - гардероба. Срещу спалнята - бюрото, може и по цялата дължина, може и отгоре с място за съхранение.

Така хем ще бъде достатъчно светло в хола, гледката от дивана ще е бюрото, светлината ще пада отляво върху бюрото, т.е правилно.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 20:55 от sofyia

# 652
Честно, аз наистина не разбирам този стремеж към раздробяване. Никога няма да се получи 100% отделна стая. Без някой да минава през теб, без да се чува и пр. Защо тогава това преграждане особено със стенички? Хайде някаква ниска лека двулицева секцийка иди-дойди. Но инак... само оскъпяване на ремонта и то яко. Кухнята да стане спалня добре. Но оттам насетне?

# 653
Събарят се стени за въздух и простор, обединяват се пространства и функции, изчистват се линии и геометрия. Това са целите.
Кутийки, разпръснати кубове и паралелепипеди, накъсани модулни мебели, разпръснати безразборно и без логика в помещението - всичко това затваря погледа и смалява обемите на стаите, които и без това не са особено обширни в съвременното строителство.

# 654
  • София
Ние нищо не сме раздробявали. Имаше "пистолет" към терасата, избихме долната част, по идея на ММ преди 14 г, и сложихме тази витрина, за повече светлина. В получилата се "детска" се влиза и от хола, така че като реши, тийнът затваря вратите, пуска щорите и се отделя, почти нищо не се чува. Да, тогава спалнята остава тъмна, но не ни пречи. Е, тясно му е, но ще потърпи още 1-2 години, докато се изнесем в къщата.

# 655
В идеалния случай родителските и детските спални (особено при по-големи деца, които не изискват нощем наглеждане) би трябвало да са достатъчно отдалечени, но и при нас са съседни и в двата апартамента, само в къщата има и друга възможност, ама пък я обитаваме сами и там не е от особено значение. Не ви ли е смущаващо това отделяне от тийнейджърска спалня само със стъклена преграда? Вярно, че всеки се справя с пространството, както намери за добре и според ситуацията и даденостите, ама точно за спални се чудя доколко е добро решение.

# 656
  • София
Кубратова, в къщата сме го сложили далеч Simple Smile
Честно казано, повече чуваме комшиите в съседната спалня, отколкото детето при затворени врати. В нашите 70м2 това е по-доброто решение, отколкото ние или детето в хола.
Да, можехме да преместим кухненският бокс в хола и така детската щеше да бъде отделна. Но щеше да имаме много малка детска, претъпкана холо-кухня-трапезария, спалня и две тераси, едната от които 9м2. До момента не сме съжалявали за решението ни. Запазихме една отворена тераса, а останалите помещения са по предназначението си и са с нормални размери.

# 657
Вие детето не го чувате, ама въпросът е то да не чува вас Simple Smile
Моя приятелка имаше доста конфузна ситуация с преходна спалня към детска. Не знам звукоизолацията в ЕПК как е, не съм живяла в такова жилище, но имам впечатления от тухла строителство 70-те години (нищо не се чува) и панел (леле, майко...).

# 658
  • София
В ЕПК е според зависи. При нас много се чува по вертикал, по тази причина имаме 6 см EPS на пода в хола и спалнята. Към съседите обаче стената е гипсова 20 см и много се чува. Едва следващият апартамент е с бетонна стена и там вече не се чува. Така средните апартаменти имат към съседите по една гипсова и една бетонна стена.
По вертикал в банята чувам поне три етажа надолу, а по хоризонтал - съседът до нас 😀 Добре, че над нас апартаментът е празен и заключен, но да видим до кога.
Вратата към "детската" се затваря само от нашата страна, така че с пуснати щори и ТВ със слаб звук се "изолираме". 😀

# 659
  • София
😂 😂 😂 Ам в панел и епк нищо не се събаря за простор защото вс е носещо, освен ако нямаа някоя заблудена тухлена стеничка някъде.

А за звуците зависи. В апартамента стаите са разделени от коридор и се чува повече, отколкото в къщата, където със стаята на детето ни дели стена само. Но пък и ние я направихме с допълнитела изолация(тънки тухли каменна вата, тънки тухли) . И в таваните има за целта повече вата., въпреки, че отгоре пак си е общо подпокривно, но явно върши работа.  Та исках да кажа, че не винаги по-разделени стаи са по-голяма бариера за звуци. Освен ако не са отделни крила на голям дом да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт