Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Облегалките се правят независими от седалната част (подвижни) с дълбочина 50-60см и се добавят множество различен размер възглавници за допълнителен комфорт.
Gery, за различни неща говорим май. Не за подвижни възглавници просто, за едни подвижни облегалки. Хем са подвижни, хем не са така лесно подвижни, че като се облегнеш да се преместят. Винаги съм се чудела къде ли им е практическата полза. За себе си поне заключих, че би било удачно само за в случай когато често и бързо искаш да трансформираш предназначението и вида - от диван в спалня и обратно. От твоите снимки само тази съдържа въпросното чудо.
Скрит текст:
Ето една-две снимки и от мен в доколкото е възможно по-близък план.
Скрит текст:

Както и да е, задълбахме в посока, която със сигурност не е приложима за конкретния случай на потребителката. Но иначе за мен лично тези облегалки са много интерсни.

# 631
  • SF
Скрит текст:
[/img]

Това предложение съвпада с моята идея, но арката трябва да се разбие. Иначе бюрото и диванът са супер. Спалнята си има всичко необходимо, без да е сбутано. Холът си е с диван и тв. ТВ шкафът може да е с повече място за съхранение.
Икеа предлагат много решения за малката площ.

# 632
  • София
Не я знам реално аркага, може и да не се налага може и около нея да се реди, ако не позволява разбиване, ако може, така и така по-добре да я няма. Тя не искаше май визуален разделител, който да спира светлината, иначе арката може да се използва като основа за закрепяне на такъв. Иначе действах малко по нейните схеми с леко разместване. И да не е икеа, цялата стена срещу дивана може спокойно да се ползва както и дългата стена с вратата.
Може и едно малко кресло /пуф да се мотка някъде, ако дойде някой на гости да се придърпва или да се ползва стола от бюрото. Или и двете. Или разбира се, може просто да се носи някой стол от кухнята ако се налага.
Мисля това е с легло 160,за мен 140не е ок за дългосрочно ползване от двойка, освен ако и двамата не са слабички. Но пак 160е по-комфортно.
Ако се слага много дълбок гардероб, е хубаво леглото да се съобрази, да е по-прибрано от към дизайн, без излишни дебели, стърчащи рамки  и дебела табла. (тя може да е и просто плоскост на стената или меки панели на стената, но да не отлепя допълнително леглото). В много краен случай и ако са по-ниски, може и 190дължина, но това са някамви детайли допълнителни. Като се спре на някакво разпределение, вече ще си влиза в детайли.

По нейните идеи, ако леглото е до прозорците и сложи гардеробче над леглото, първо ще има по-малко място за съхранение, второ гардероба ще сенчи на плота, те дневна светлина никога няма да има там, което орави излишна тревогата по принцип за осветеност, която изказа. Трето аз лично не съм ок с шкафове и етажерки над главата ми, за нея не знам😅 и естествено проблема с достъпа до легло... Така може и допълнително под леглото да има чекмеджета, което е хубаво, ако няма да ползва такова с повдигащ се механизъм, защото пак е допълнително място за съхранение.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 08:52 от Angel_Dust

# 633
  • SF
Това разпределение е много функционално. Сега са модерни дървените лампеирии. Може с ПДЧ летви да се покрият стеничките на аркта и да се пусне и малко зад дивана като пропусклива стена. Така разположени дивана и бюрото, лично на мене би ми създало усещането за различни стаи.
С пуфове и допълнителни елементи като картини, лампиони, полилеи и т.н. вече може много приятно да се аранжира.
Ти коя програма ползваш?

# 634
  • София
Home by me в момента на телефона и не ми е мн удобно, но пак става, на комп е по-приятно.

# 635
Защо ме търсиш? , за едно и също говорим - задължително подвижни и облегалки, и възглавници.

# 636
Може. Но без да съм проверявала съм почти 100% сигурна, че в България не е лесно да се намери. Освен ако самият диван не е с такива облегалки. А и да се намери предполагам цената му ще е сериозна. Обикновено хора, опитващи се настроят живеене в такъв тип жилище, не биха били склонни да дават пари за такива дивани. С други думи - непознат за широкия пазар начин за трансформиране на дивана в спалня и обратно.

# 637
Вземете си клик-клак. Пак става диван-спалня много лесно. И са бюджетни.
https://mebelrum.com/bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0% … %D0%B0%D0%BA.html

# 638
  • София
Знам, че разтегаемите диваните са вариант, по принцип, но за мен са неудобни за постоянно ползване, не са легло. Да преспиш за нощ-две на гости да, но толкова. Дори и с топ матрак.
Да оставим настрана цялото оправяне вс сутрин и вечер.
Ако е въпрос на или или бих се лишила от диван, не от легло... Или падащо легло с диван от едната страна, който не е прелест диван, но е нещо. Но някак разправията е една идея по-малко, пък имаш легло с матрак.

# 639

Иначе дивана е 2м дълъг, гардероба е 50 дълбок като икейските.
Ако става дума за Pax, те не са дълбоки 50, а 58см само рамките - с врати на панти стават 60, а с плъзгащи мисля 65
Току що ги мерих, имат на 58 и на 36 дълбочина.
Ние сме с дълбочина 55 см - шкафа за връхни якета и има достатъчно место.
Става дума за външни размери

# 640
  • София
Освен икеа има и други магазини+мебели по поръчка. Иначе икеа за пакс(те и други гардероби имат) имат рамки по 36 и 58, дълбоките с плъзгащи стават 66.
Вече кой е по-удачен, кой каква организация обича вътрешна, колко закачалки трябват... Индивидуално.

# 641
Може. Но без да съм проверявала съм почти 100% сигурна, че в България не е лесно да се намери. А и да се намери предполагам цената му ще е сериозна.
Работя с фирма за мека мебел, която може да изработи и изкопира всеки един дизайнерски модел с размер по желание, много прилично качество пълнеж и италиански, испански... текстил. Ползвам го предимно за търговския сектор (хотели, ресторанти, заведения), но и за мен съм поръчвала разни дизайнерски дивани и лежанки на половин цена от италианските - за детската изработиха страхотна лежанка с почти невъзможен механизъм за разтягане (в къщи уикенда винаги имаше спящи дечица на гости на децата), справиха се много успешно като качество и механизмът издържа във времето при бясна експлоатация.

По-горе някой писа за Виденов. Може и там да се пита правят ли мека мебел по поръчка. Може да обяват цена малко по-висока от стандартните им модулни модели, но си плащаш за кефа да си имаш твой модел и размер.
Току що ги мерих, имат на 58 и на 36 дълбочина.
При размер 36 закачалките са с изтеглящ механизъм - закачалките са успоредни на вратите и се събира по-малко дрехи. Използват се за по-малки конфликтни пространства където няма място.

# 642
  • София
Я ми дайте акъл за този ъгъл на стаята, моля. Това ще ми е "хола". Всичко подлежи на разместване, освен хладилника. Искам да сложа и телевизор някъде.

# 643
Дай размерите на стаята и мебелите, които няма да махаш и си остават задължително където са.

# 644
  • София
Ам може и ти да завъртиш дивана и да сложиш тв то до хладилника с някаква мебел. Като гледам е нов иначе можеше да се вгради да не изглежда толкоз кухненски, но така наистина само с малък отрязък е по трудно, без схема и къде какво има в момента

Общи условия

Активация на акаунт