Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
От Виденов. После Биг Брадър видяха от мен... 🤣🤣
Адски е удобен, днес спах на него.

# 616
  • SF
Май е от мебели Виденов. Има го в Биг Брадър, ако гледате предаването. Много е модерен и цветът е... не знам как да го определя - най-красивото зелено!

# 617
GeryGG, на коя скица смяташ, че не са реални?
Принципно на това аматьорско приложение си дава възможност за размери и ги въвеждам.
А иначе размерите на стаята  - дали са ми грешни метри и реално стаята е дълга не 7.20, а 6.50 ( 3.20+3.30) х 3.50 широка.

Направих и такава конфигурация :
Скрит текст:
Спалня, вляво от нея работно място и над тях шкафове, нещо от този род:
Скрит текст:

А може и малко гардеробче :
Скрит текст:

А другия гардероб има място да се сложи в хола до секцията.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 23:27 от *Sugar*

# 618
  • София
Аз бих дръпнала бюрото и гардероба на стената срещу леглото, а него бих центрирала да има достъп от двете страни и нощни шкафчета. Гардеробът може и по-голям и да навлиза в холната част

# 619
Мебелите (шкафовете) ги смаляваш прекалено, особено на дълбочина. За гардеробите трябва да има дълбочина 55-60. Бюрото - също.
Ъгловият диван е малък. За достатъчен комфорт ти е нужен поне 220/160.

# 620
Да, на последната скица бюрото не е ок, поправих го:
Скрит текст:
Иначе дивана е 2м дълъг, гардероба е 50 дълбок като икейските.

# 621
200 за ъглов диван е малко, седалната част сигурно е плитка, а облегалките тънки.
При гардероб дълбочиина 50 закачалките трудно се събират - стоят изкривени и дрехите се мачкат, трябва да купуваш малки закачалки.

# 622
Мебелите са образни. Реално не искам ъглов, а с лежанка и е ок дори да е по-малък, подобно нещо може :
Скрит текст:
Предвид, че стаята е малка не държа на твърде големи дивани.

# 623
  • София
Срещу леглото спокойно можеш гардероб, колкото искаш голям, но с бюрото не е ок,заради стола, но то може да мине спокойно в ъгъла зад вратата преди холната секция, може и ъглово.
Не залепяй леглото, години наред така спим, мм в ъгъла, трудно е ставане и лягане, няма къде една вода да си остави човек, не е приятно. Сега новото ни е в средата на стаята и се чувства човек... Аз ставам по 10пъти на нощ, хептен не мога да спя така. Не знам вие как сте, но е неудобство, не  за пренебрегване

# 624
Благодаря за отбелязванията, които правите. На мен са ми полезни.

А за бюрото, не е ли по-добре да е в светла част?

# 625
Да, ако се ползва през деня от ученик.
Вие се предполага, че сте двама работещи и не сядате на бюрото през деня, а вечер. Естествената светлина в случая няма значение.

# 626
това бюро за какво е, ако няма работещ home office?

# 627
  • София
Скрит текст:
Съвсем примерно намятани, в мащаб, неподбрани неща за маркиране на места, ако се правят по поръчка естествено може с повече мисъл, как да са възможно най-функционални за вас. Предполагам например, че гардероб с плъзгащи врати е по-добре в тази ситуация. Не помня къде беше стеснението, но е  наместваемо лесно. При все колко хора работят от къщи, щом искат, значи им трябва бюро... Денем където и да е ще е достатъчно светло, нощем все трябва лампа, има посветки ако е с компютър работата и тн. Всичко е решимо.ако най-важното е бюрото да е макс на светло го слагаш под прозореца и почваш да редиш от него, тогава вероятно хола ще дойде там, а леглото срещу вратата.
Това бюро ако ще трябва от двама едновременно да се ползва вече малко по-сложно или ако се търсят 2бюра по-малки... Ако малки вършат изобщо работа.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 00:52 от Angel_Dust

# 628
Функция кабинет, PC.

# 629

Иначе дивана е 2м дълъг, гардероба е 50 дълбок като икейските.
Ако става дума за Pax, те не са дълбоки 50, а 58см само рамките - с врати на панти стават 60, а с плъзгащи мисля 65

Общи условия

Активация на акаунт